Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Ionel

Conectat la: 16 Sep 2004 Mesaje: 45 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Oct 06, 2004 12:05 am Titlul subiectului: Ascultatul la casti |
|
|
M-am gandit ca, pe langa faptul discutiilor purtate pe acest forum sunt numai lucruri interesante si de o educatie excelenta, ascultarea muzicii la casti poate fi un risc major. Eu din motive ca locuiesc la bloc, pe timp de seara trebuie sa trec obligat la ascultatul muzicii in casti, boxele ar trebui sa inceteze sa cante la o anumita ora din motive ca nu locuiesc singur.
Intrebarea mea este cat de mare este riscul pierderii auzului (partial, nu total) avand in vedere ca ascult muzica la casti de mai bine de 6-7 ani cam in fiecare seara, in medie cam peste 4 ore, de multe ori cu mici excese de volum.
Mentionez ca internetu' imi este mult mai aproape decat un cabinet ORL  _________________ ____________________________ |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Oct 06, 2004 12:05 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Mie Oct 06, 2004 12:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu din pacate nu pot sa ascult la casti,ma dor urechile dupa 20 -30 de minute ingrozitor. Iar probleme cu vecini nu am. Eventual cu ai mei care dorm si ei din cand in cand (sunt batrani >68 )dar o sa ii exilez in alta parte a casei.
Desi am ascultat niste casti deschise de la o marca cunoscuta la vreo 300-400 E, si nu m-au impresionat ca sa zic asa... cred ca erau sennheiser,oare gresesc.. Ma informez si va spun |
|
Sus |
|
|
mirEL_
Conectat la: 04 Oct 2004 Mesaje: 54 Locatie: suceava
|
Trimis: Mie Oct 06, 2004 1:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am aceeasi problema (daca se poate numi problema)...locuiesc la bloc si seara obisnuiesc sa ascult muzica la casti (pentru a nu deranja). Intrebarea pe care ai pus-o Ionel, dupa parerea mea, nu-si prea are rostul (aici). Mai bine intrebi un doctor de consecintele ascultatului la casti. Eu unul nu mi-am pus niciodata aceasta intrebare.
apropos: au aparut simptome care sa te faca sa crezi ca ascultatul la casti dauneaza sau a fost doar o gluma ? bafta |
|
Sus |
|
|
teo
Conectat la: 16 Ian 2004 Mesaje: 165 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Oct 06, 2004 9:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Folosirea indelungata a castilor nu este recomandata.
Nu duce la pierderea auzului dar poate duce la slabirea acestuia (opinia apartine unui medic). Efecte negative evidente apar atunci cand asculti la volume exagerate in casti de proasta calitate perioade lungi de timp.
Ca orice lucru bun in cantitati mari strica
Din proprie experienta am observat diferenta mare intre castile cu calota si cele open. Eu personal nu am avut probleme cu cele closed (nici nu am ascultat perioade lungi de timp) insa cele open mi-au produs dureri de cap. Repet conteaza foarte mult calitatea produsului folosit. |
|
Sus |
|
|
Ionel

|
Trimis: Joi Oct 07, 2004 12:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Folosesc casti Technics RP-F290, nu stiu ce sa zic despre ele daca sunt bune sau nu in comparatie cu ce se mai vorbea pe forum de casti mult mai bune decat astea. _________________ ____________________________ |
|
Sus |
|
|
herby
Conectat la: 19 Noi 2003 Mesaje: 72 Locatie: Iasi
|
Trimis: Joi Oct 07, 2004 9:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu ascult la niste Sony MDR CD280 si nu pot sa spun decat ca resimt o oarecare oboseala generala dupa cateva ore cu castile pe urechi. Plus ca in timpul verii din cauza transpiratiei am facut o mica iritatie sub ureche, unde vine in contact buretele. Oricum nu ascult la volume mari si cred ca asta amana un eventual efect "nociv" al castilor. |
|
Sus |
|
|
Emil Paraschiv
Conectat la: 30 Iul 2004 Mesaje: 363 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Oct 07, 2004 10:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Castile tip deschis si supraaurale ori cele circumaurale sunt cele mai bune.Nu produc presiune sonora aiurea pe urechi si nu deranjeaza nici lobul urechii la auditii indelungate datorita constructie.Daca ai si un driver de 50mm e foarte bine pentru ca va avea un diamrtru suficient ca urechea sa stea confortabil. _________________ Emil Paraschiv
Hi-Fi & Multimedia
Ultima modificare efectuata de catre Emil Paraschiv la Sam Oct 09, 2004 6:12 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Ionel

|
Trimis: Vin Oct 08, 2004 10:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Emil Paraschiv a scris: | Nu produc presiune sonora aiurea pe urechi... |
Aici ai punctat bine Emil, eu am casti closed, desi forma lor nu mi-au produs disconfort pe urechi, poate si din cauza "vechimii de a asculta intr-una la casti", presiunea sonora produsa in casca closed ma gandeam ca este cam periculoasa auzului, mai ales sunetele joase care mai au putin si misca timpanu din loc. Sunt prea multe melodii la care nu pot ezita sa nu dau volumul un pic mai tare.  _________________ ____________________________ |
|
Sus |
|
|
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
Trimis: Mar Oct 12, 2004 12:01 pm Titlul subiectului: veste proasta |
|
|
din pacate observ ca stiu ceva mai multe despre mecanismul auzului decat cei care ti-au rapuns pana acum
daca aculti
120db>2min
115 db >30 min
100 db>2h
95db>4h
90db>6h
toate astea pe zi in scurt timp (4luni) oasele din ureceh vare sunt raspunzatoare de auz vor incepe sa se ingraose rezulta deci o scadere dramatica a sensitivitatii urechii. deci tu dupa un an de asculat 2h pe zi la 1oo de db o sa ti se para ca e incet si o sa dai mai tare, deci agravezi situatia. daca aduci o persoana tanara cu auz de care nu a abuat o sa zica ca e f f tare si tu o sa zici ca e incet. intelgi? mergi neaparat la orl si fati audiograma, doctorii de obicei sunt varzza, nu stiu nimic. sun tsiteuri pe net unde explica exact cat de rele sunt auditiie la peste 85db timp de 8 ore pe zi, si chestia merge exponential. din pacate eu vorbesc din experienta. am un subwoofer de 150w intro camera de 8 mp si acum dupa 1 min de ascultat incet <90db, ma doare capu ingrozitor . cauta pe google hearing disordere, noise protection, etc si o sa te lamuresti |
|
Sus |
|
|
alex@audiophile
Conectat la: 03 Oct 2004 Mesaje: 4 Locatie: constanta
|
Trimis: Sam Oct 16, 2004 9:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu sunt doctor, dar se pare ca cei de la philips au fost partial destul de sinceri in privinta ascultatului la volume mari in casti inchise cu un diametru al dif de 50 mm. si anume pe fundul cutiei de la castile SBCHP 1000 scrie cu cu litere de'o schioapa ca ascultatul la volume mari poate dauna auzului destul de grav si iremediabil. deci ganditi-va de doua ori inainte sa inchideti boxele.
o experienta interesanta e cand vin de la bunici sau de la munte, departe de tehnologie si cand ma intorc mi se pare ca pana si casetofonul meu sony{o mica bomba ca dimensiuni} are un bas incredibil.
deci vacanta placuta la bunici sau la munte {pentru refeacere}
si chestia merge chiar fff bine
bafta  _________________ intrebari sfaturi din domeniul audio pe mail alexelectromusic24@yahoo.co.uk |
|
Sus |
|
|
Ionel

|
Trimis: Dum Oct 17, 2004 3:35 am Titlul subiectului: |
|
|
Mda, se pare ca va trebui sa incetez sa mai ascult la casti .... _________________ ____________________________ |
|
Sus |
|
|
|