FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Calitate proasta la transfer fireware miniDV - PC
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
ccc4107

Conectat la: 30 Aug 2005

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 3:43 pm    Titlul subiectului: Calitate proasta la transfer fireware miniDV - PC Raspunde cu citat (quote)

Poate cineva sa ma ajute la rezolvarea unei probleme. Am o camera JVC DVL-107 cu port fireware DV. Am transferat in format AVI necodat filmul prin portul fireware al unui laptop. Calitatea fisierului obtinut in urma trasferului este destul de proasta, se vad pixelii mariti, secventele in miscare sacadate. Are vreo legatura portul fireware al laptopului ? Transferul l-a, facut cu WinDV, Type - 2. Oricum am incercat si cu Type 1 si am acelasi rezultat. Multumesc pentru ajutor !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Mar 02, 2006 3:43 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
vali103

Conectat la: 26 Noi 2005

MesajTrimis: Vin Mar 03, 2006 2:08 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sar putea din cauza codecurilor , mai precis codecul dv pe care il ai instalat pe calc , nu are leg cu portul
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
obelix

Conectat la: 20 Apr 2005

MesajTrimis: Sam Mar 04, 2006 11:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Laptopurile au in general harduri cu viteza de rotatie mai mica in jur de 5400rpm, cam putin pentru transfer digital real time fara pierderi de fram-uri. Incearca si pe un desktop cu un hard rapid (cel putin 7200rpm).
Sus
ak2

Conectat la: 21 Mai 2004

MesajTrimis: Mar Mar 07, 2006 9:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutare
Man .. daca e avi brut necomprimat .. este enorm ca si dimensiune deci posibil problema sa fie din cauza performantei pc-ului.
Portul firewire.. nu are cum sa-ti afecteze calitatea imaginii pt. ca el face transfer de date .. nu transfer analogic. Practic nu au cum sa se piarda date in timpul transferului.
Incearca sa capturezi avi DV. Iti trebuie cam 14 giga/ora - deci si un Pc. care sa poata sa scrie cu viteza asta (hdd rapid + ram..etc).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
hulubei

Conectat la: 04 Noi 2003

MesajTrimis: Mar Mar 07, 2006 1:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Descrie configuratia laptopului mai bine pentru a ne putea da seama daca este sau nu prea slab.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
deus35

Conectat la: 23 Iul 2004

MesajTrimis: Joi Mar 16, 2006 8:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am sesizat si eu o problema asemanatoare. Am un P4 2,4 GB, 512 MB, HDD 200 GB, o camera Panasonic GS250 si totul e OK.
Pe laptop se pare ca lucrurile stau altfel, dar fiindca sunt plecat pt. cateva luni, nu pot face teste in paralel.
Laptopul e HP AMD Turion 1,8 GB, 512MB, HDD 80GB, dar cu video on board. Am facut cateva capturi de pe un Panasonic GS35, si un JVC (un model modest) si nu sunt multumit de rezultat. Dupa codare se vad patratele la imaginile in miscare. Ma asteptam sa fie diferenta de calitate, avand in vedere diferenta de pret intre GS250 si celelalte doua, dar nu asa de mare. Captura am facut-o cu Movie Maker si cu VirtualDub in format DV. Nu se pune problema de frame-uri pierdute (20 din totalul de 120558 si alea probabil din cauza benzii care mai baga rateuri). In schimb nu stiu de ce VDub la video imi indica Compression ratio 8,6:1. Eu stiam ca formatul DV are o compresie de 5:1.
Deci intrbarea este: difera captura in format DV intre desktop si laptop?
Sus
acsorin

Conectat la: 04 Mar 2006

MesajTrimis: Mar Mar 28, 2006 11:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut baieti !
La laptop acceleratotul grafic (placa video ) este mai slaba decat multe din cele modeste.Din aceasta cauza randarea este mai lenta .
Se poate face un test:
1)Se face captura din camera in laptop prin portul IEE si apoi se copieaza fisierul AVI pe CD/DVD si vazut pe un PC desk.
Daca se vede bine, atunci camera>IEE>magistrala memorie>magistrala ide>hdd este ok.
Atentie la programul cu care se face transferul.Preferabil Pinnacle ,Sony Vega,Adobe Premier, precum si la tipul fisierului format (preferabil AVI)
La trecerea comprimata in MPEG2 se seteaza optiunea progresiv,pentru vizualizare pe PC (altfel zimteaza marginile si sacadeaza ) sau interlansat pentru TV
Sus
obelix

Conectat la: 20 Apr 2005

MesajTrimis: Mar Mar 28, 2006 11:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Interlansat ar fi traducerea libera de la interlaced?
Sus
acsorin

MesajTrimis: Mie Mar 29, 2006 4:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intretesut in Romana .Se refera la modul de afisare a liniilor pare si impare ale imaginii. Laughing
Sus
deus35

Conectat la: 23 Iul 2004

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 3:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

acsorin a scris:
Atentie la programul cu care se face transferul.Preferabil Pinnacle ,Sony Vega,Adobe Premier, precum si la tipul fisierului format (preferabil AVI)

Are importanta softul cu care se face transferul in format DV-AVI?
Sus
svhs
Vizitator

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 4:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu.
Sus
acsorin

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 8:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Transferul se poate face in fisier AVI sau MPEG.(VEZI PNNACLE sau SONY VEGA)
Personal am facut transferul in AVI la aceiasi caseta cu mai multe programe si este ceva diferenta intre ele.
La transferul direct in MPEG diferentele sunt si mai mari ! Rate de comprimare diferite,unele transfera in mod progresiv ,altele intretesut.
Personal am o camera PAL. Fac transfer in AVI PAL si apoi conversie in MPEG2 progresiv-;PINNACLE stie MPEG2 progresiv, SONY VEGA stie numai MAINCONCEPT MPEG2 care este intretesut iar pe PC se vede cu zimtari pe margini! Daca vrei mod progresiv faci conversie cu un alt program...si din conversie in conversie (eventual din NTSC in PAL) pierzi calitatea pe drum!
NU CONTEAZA SOFTWARE-ul ? Laughing Question
La Panasonicul meu ,MotionDV Studio 5,3 For DV (Livrat cu camera),a dat cel mai de calitate AVI. Surprised
AVI este compresia DV-ului cu cea mai mica pierdere de calitate.Toate programele comprima la fel ? va insela-ti daca crede-ti aceasta!
MPEG 1 sau 2 este pentru video, cum este MP3 pentru TRACK (cu cat este mai comprimat -de la 32-320Kbit/s- cu atat se aude mai prost fata de TRACK-ul de baza-pentru cine are ureche-), sau JPEG pentru TIFF si BMP (TIFF=50Mb >JPEG 3Mb -nu mai este aceiasi imagine calitativ).
Ceva comentarii !!!? Laughing
Cel ce a deschis acest forum intreaba ca un incepator si va folosi programele in mod default. Cred ca stiti diferentele in mod default intre Pinnacle ,Sony Vega ,Adobe Premier,etc?
Sfaturi?

Ultima modificare efectuata de catre acsorin la Lun Apr 03, 2006 9:20 pm, modificat de 1 data in total
Sus
hollow

Conectat la: 16 Feb 2005

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 9:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

svhs a scris:
Nu.

acsorin, intaresc si eu afirmatia de de-asupra.
n-ai fost atent la continutul problemei.

acsorin

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 9:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Care este continutul problemei ?

"Poate cineva sa ma ajute la rezolvarea unei probleme. Am o camera JVC DVL-107 cu port fireware DV. Am transferat in format AVI necodat filmul prin portul fireware al unui laptop. Calitatea fisierului obtinut in urma trasferului este destul de proasta, se vad pixelii mariti, secventele in miscare sacadate. Are vreo legatura portul fireware al laptopului ? Transferul l-a, facut cu WinDV, Type - 2. Oricum am incercat si cu Type 1 si am acelasi rezultat. Multumesc pentru ajutor !"

Am batut campii ?scuze !
Crying or Very sad
Nu conteaza programul ? ba da Shocked
Eu sunt programator software (exista si programator la stomatolog)! Vreti sa va povestesc rand cu rand cu arata comenzile dintr-un program de comprimare video sau audio ?
Luati cadru cu cadru un pic de film DV ,comprimati AVI si vedeti daca mai sunt tot atatea cadre si in final comprimati MPEG2 si numarati cadrele.
NU O SA VA PLACA REZULTATUL ! se merge pe slaba perceptie a ochiului.
Nu mai zic de numarul de pixeli pe cadru (1 cadru de 10Mb fata de acelasi la 400kB)

Ultima modificare efectuata de catre acsorin la Lun Apr 03, 2006 9:43 pm, modificat de 1 data in total
Sus
DorudelaCluj

Conectat la: 23 Feb 2006

MesajTrimis: Lun Apr 03, 2006 9:35 pm    Titlul subiectului: Mini DV Raspunde cu citat (quote)

Nu te impacienta. Tu te uiti in mod sigur la ceea ce ai transpus pe hard cu un player Windows Media Player, sau BSPlayer. Da ia incearca sa te uiti cu Power DVD sa vezi ca se vede impecabil. Spor la treaba in continuare si nu te lua dupa ceilalti
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum