Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Apr 15, 2006 9:25 am Titlul subiectului: |
|
|
Frumos lucrat. Nu-i asa ca se lucreaza mai bine OSB-ul fata de PAL? Unde mai pui ca e mai usor, mai rezistent si rezista la apa.
_________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Apr 15, 2006 9:25 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
gogu190

Conectat la: 19 Sep 2005 Mesaje: 91 Locatie: ploiesti
|
Trimis: Sam Apr 15, 2006 12:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ai dreptate ca se lucreaza mai usor cu osb dar pe latura din prin plan a fost lipita niste mocheta prosta cu aracet: numi place cum a ramas dupa ce iam scos mocheta va trebuii sal slefuiesc pana sai lipesc alta mocheta
|
|
Sus |
|
|
robertginea
Conectat la: 28 Sep 2005 Mesaje: 669 Locatie: Bucarest
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Probleme mari.Nu suna deloc ca si cum ar fi acordata la 80 Hz.A trebuit sa urc 12dB din egalizor,la panta minima, (cum se si vede in imagine) ca sa se auda normal,adica sa se imbine corect cu subwooferul taiat la 80 Hz.
Description: |
|
Filesize: |
122.96 KB |
Viewed: |
303 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Graficul imi arata un raspuns de -2,5dB la 80 Hz,dar nu suna deloc ca si cum ar fi asa.
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cutia am facut-o trapezoidala,acordata la 80 Hz,de ~20 de litri(defapt este de 23,dar am scazut volumul ocupat de izolatie fonica,de filtre si de difuzoare).Va rog sa nu ma amendati cu ironii,deoarece este o forma provizorie,de proba.
Description: |
|
Filesize: |
247.11 KB |
Viewed: |
415 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci unde gresesc????Fara egalizor se aude ca o medie de Unitra sau ca o medie de 5 cm diametru.Nu suna deloc ca si cum ar fi o boxa de midbass ...Ce fac?
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
robertginea a scris: | Cutia am facut-o trapezoidala,acordata la 80 Hz,de ~20 de litri(defapt este de 23,dar am scazut volumul ocupat de izolatie fonica,de filtre si de difuzoare).Va rog sa nu ma amendati cu ironii,deoarece este o cutie provizorie,de proba. |
|
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Apr 16, 2006 11:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
robertginea a scris: | robertginea a scris: | Cutia am facut-o trapezoidala,acordata la 80 Hz,de ~20 de litri(defapt este de 23,dar am scazut volumul ocupat de izolatie fonica,de filtre si de difuzoare).Va rog sa nu ma amendati cu ironii,deoarece este o cutie provizorie,de proba. |
|
- cum sunt alimentate incintele sateliti? direct din amp.?
- chiar la 80 Hz (Fb), volumul mi se pare a fi mic. E calculat cu vreun program de calculator?
Eu nu am timp sa fac un calcul al incintei BR la 80 Hz, dar cred ca ceva nu e in regula cu volumul mic!
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
-in boxe intra semnal fullrange,iar in boxe am pus filtre de la Senia pentru 2 cai,cu frecventa de taiere la 5k.
-volumul e calculat cu WinISD,poza cu graficul din WinISD e postata mai sus.
|
|
Sus |
|
|
VTP
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 10:59 am Titlul subiectului: |
|
|
robertginea a scris: | -in boxe intra semnal fullrange,iar in boxe am pus filtre de la Senia pentru 2 cai,cu frecventa de taiere la 5k.
-volumul e calculat cu WinISD,poza cu graficul din WinISD e postata mai sus. |
Imi pare rau ca nu am nici o incredere in programele de calculator care se distribuie free pe net. Joase nu cred ca obtii la volumul de 23 litri.
O verificare usoara poti face montand ambele woofere, fata in fata pe o singura incinta, conectate in antifaza ( ca sa se miste in aceiasi directie la acelasi semnal ( band pass ). Daca joasele cresc, nu mai are rost sa discuti sau sa te gandesti la WinISD. In celalalt capat al benzii, probleme pot apare doar de la alegerea frecventei de taiere, cam sus pentru 10", mai ales inafara axei.
Pentru linearitate, Fs max s-ar situa la 1,8 kHz cu Fw = 1,4 kHz si Ftw = 2,3kHz, punctul de intersectie la -6dB.
|
|
Sus |
|
|
robertginea
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 1:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc de raspuns.Am facut ISOBARIC-ul,iar joasele cresc simtitor.AM generat si o frecventa de 100 Hz,iar in varianta ISOBARIC,se aude,dupa urechea mea, ~ de 2 ori mai tare(+3dB).Cum raspunde acum la joase(adica in isobaric) ma multumeste.Insa nu am sa cumpar inca o pereche de S10
Aveti vreo sugestie legata de volumul noii cutii?
|
|
Sus |
|
|
VTP
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 2:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
robertginea a scris: | Multumesc de raspuns.Am facut ISOBARIC-ul,iar joasele cresc simtitor.AM generat si o frecventa de 100 Hz,iar in varianta ISOBARIC,se aude,dupa urechea mea, ~ de 2 ori mai tare(+3dB).Cum raspunde acum la joase(adica in isobaric) ma multumeste.Insa nu am sa cumpar inca o pereche de S10
Aveti vreo sugestie legata de volumul noii cutii? |
Incinta band pass izobarica are avantajul reducerii volumului necesar la jumatate fata de un singur difuzor! Deci? Doua solutii:
- dublarea, cel putin a volumului;
- inca o pereche de woofere! ( Am in custodie o pereche, daca intereseaza pe cineva!)
Ramane sa te decizi, in ambele cazuri fiind necesara o noua incinta ptr.ca:
- nu poti sa o umfli pe cea existenta;
- nu poti lasa un woofer sa atarne asa inafara incintei!
Se poate spune ca ai pisicutza morta in gradina pana te decizi!
|
|
Sus |
|
|
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 3:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Robert,
Sper c-ai tinut cont in comparatie de faptul ca punand electric in paralel cele doua difuzoare impedanta s-a injumatatit iar teoretic puterea debitata de amplificator s-a dublat?
Incearca si cu ele in serie si daca senzatia ca suna mai puternic se mentine atunci clar ca ai volumul prea mic (in serie puterea debitata de amplif se injumatateste).
_________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 5:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Robert, cu ce ai filtrat trece sus ?
Ai spus ca vrei sa le folosesti ca niste sateliti de la 80Hz in sus.
Ce fel de filtru folosesti ca sa tai frecventele de la 80Hz in jos ?
Incearca urmatorul experimnt si spune daca iti place cum suna.
Coboara frecventele medii , de la 400 Hz la 1,6Khz ( sau chiar mai sus ) si spune cum suna.
Baga material fonoabsorbant, astfel incit sa ocupe cam 30% din volumul interior.
Pune schema filtrului de la Senia ( sau macar o poza ).
_________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I |
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Lun Apr 17, 2006 5:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din poza, pare ca este acordata pe la 72 ~ 75Hz.
Care sint dimensiunile exacte ale rezonatorului ?
_________________ Ia de la Băsescu ! No Pussy Blues
http://www.youtube.com/watch?v=WuDP7c3Zd8I |
|
Sus |
|
|
|