FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
taxe vamale
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
bakunin

Conectat la: 05 Dec 2003

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2004 2:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Smile
cam greu de ghicit aparatul ....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2004 2:18 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
kork

Conectat la: 11 Apr 2003

MesajTrimis: Joi Ian 15, 2004 11:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

As spune: aproape invizibil ... Smile
Probabil este un detector de radar ...

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
sfantul

Conectat la: 09 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Ian 16, 2004 3:01 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si kork este fericitul castigator al unei calduroase strangeri de mana si o privire admirativa din partea mea.....

tine-o tot asa si fii pe faza mai am si alte concursuri!!!!

cine stie poate ghicesti cate triunghiuri sunt la TV
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
julia

Conectat la: 04 Mar 2004

MesajTrimis: Joi Mar 04, 2004 8:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kork a scris:
Din cate stiu eu, platesti accize de 25 % si TVA 19 % ... Sad
Incearca sa-l iei de la magazine precum www.f64studio.ro
Acolo, vorbeste cu dl Marian Alecsiu (patronul) si cred ca te va ajuta, in sensul ca poti face comanda si il iei la un pret mai mic.

O intrebare Kork: Stii din sursa sigura ca accizele pt ap foto dig sunt de 25% (pe firma) Ai luat cumva tu vreodata pe firma? Mersi pt eventual raspuns.
Sus
AdWiser

Conectat la: 15 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2004 11:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, aparatele digitale au aceeasi taxa precum camerele video: 25 %, pentru restul echipamentului foto (aparate cu film, obiective, accesorii) taxa ramane cea veche: 10%.
Da, am luat eu pe firma. De la Alecsiu, pe care-l recomand fara retineri (tocmai mi-a onorat service-ul in USA pentru un teleobiectiv).

julia

Conectat la: 04 Mar 2004

MesajTrimis: Vin Mar 05, 2004 6:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

AdWiser a scris:
Da, aparatele digitale au aceeasi taxa precum camerele video: 25 %, pentru restul echipamentului foto (aparate cu film, obiective, accesorii) taxa ramane cea veche: 10%.
Da, am luat eu pe firma. De la Alecsiu, pe care-l recomand fara retineri (tocmai mi-a onorat service-ul in USA pentru un teleobiectiv).

Multumesc pt raspuns, AdWiser.
Sus
geo74

Conectat la: 23 Mar 2004

MesajTrimis: Mar Mar 23, 2004 12:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

AdWiser a scris:

O intrebare: Daca vreau sa-mi cumpar "de-afara" pe si pt firma un aparat Canon A60 sau A70 si impreuna cu el alte 2-3 pe care apoi sa le vand cu factura si chitanta fiscala cum e treaba cu manualul din lb. engleza sau germana cu care vin ele ? Am voie sa le vand pe firma numai cu manualul in lb. engleza sau germana?Daca nu, de unde pot sa fac rost in mod LEGAL de el in lb. rom.?
Sus
Radu

Conectat la: 28 Feb 2003

MesajTrimis: Mar Mar 23, 2004 10:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca vrei sa le revinzi legal trebuie sa le importi, iar taxele, accizele si TVA-ul o sa-ti aduca pretul foarte aproape de ceea ce gasesti in magazine. mai departe, ramane problema faptului ca este ilegal sa le vinzi fara garantiei si uite asa ajungi la concluzia ca magazinele care vand f. scump aceste aparate, nu sunt niste idioti sau mari lacomi, ci doar ...actiunea se petrece in Romania Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
mihai7645

Conectat la: 23 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Mar 24, 2004 12:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

offtopic pentru sfantul: masina este Dacia 1300, galbena si apropo, era pranz Wink Rolling Eyes
topicul asta ar trebui mutat in alta parte unde este mai populat si sa punem in el toate taxele vamale pentru toate produsele care ne intereseaza...de exemplu: cat tre sa platesc (legal) ca sa aduc din Germania un pick-up Reloop RP-5000M3D silver? nou fiind aprox 200Euro. intreb informativ

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004

MesajTrimis: Mie Mar 24, 2004 11:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu as fi curios de raspunsul la intrebarea pusa de mihai7645

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Apr 06, 2004 4:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mai evazionistilor in devenire , voi vreti sa puneti pe butuci productia romaneasca de camere digitale ?

Nu va este , asaaa , un pic de rusine !?!? Preach

Voi nu intelegeti ca statul nostru pune aceste taxe pentru a proteja economia NATIONALAAAAAAAAAAAAAAAAAAA de abundenta de produse proaste de afara ? Cum sa supravietuiasca saracu crescator de porci daca el face kilu de porc cu 45.000 si peste tot pe afara se face cu 20.000 ? Vreti sa moara baiatu' si in loc de 180.000 de lei chilu' de ceafa sa platim doar 2 Euro ca prostii aia de la Frankfurt ?

Va dati seama ce dezastru ii paste pe fabricantii de aparate foto digitale din Romania ?

Voi intelegeti ca daca o sa avem aceste taxe mari la vama o sa vina Sony sa faca in Romania fabrici pt. ca astfel o sa vanda 5000 de camere pe an in loc de 3000 ?

Sa va fie rusine ca nu intelegeti politica mareata a iluminatului nostru guvern de salvgardare a economie nationale de stat .

Si in fond la ce va trebuie camere digitale ? Ce mofturi mai sunt si astia ?
Ca doar muncitorii au nevoie de locuinte si mancare ( Twisted Evil 50.000 Eur apartamentu' ) nu prostii de astia pe care voi vreti sa aruncati valuta tarii !
Sus
MiniDisc

Conectat la: 07 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Apr 06, 2004 10:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Noi, masele de oameni oare nu putem face nimic sa eliminam ideile conducerii care nu numai ca ne trag in jos, dar chiar isi bat joc de viata noastra?

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Apr 06, 2004 11:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Yeah , f..k sistemu' !
Sus
Micutzu'

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Mai 05, 2004 11:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am luat un Canon A60 din SUA la un pret de mult mai bun fata de cel de la noi: 150$ la ei fata de 350$ la noi...
Pe langa transport (35$), am fost nevoit sa platesc si vama, taxa fiind calculata dupa niste tabele in care diferite tipuri de camere sunt evaluate la preturi fixe, de multe ori mai mari decat in realitate. Pe langa taxa vamala, care e mai mare pentru SUA decat pentru UE, trebuie platit si TVA-ul, si uite asa se mareste suma... Pe firma, intr-adevar, poti plati taxe calculate la pretul real platit pe obiectul in cauza, dar pentru persoane fizice nu e alta cale. Iubitii nostri politicieni isi bat joc de noi in continuare...
Din fericire, eu am avut noroc cu o vamesa care nu stia la ce categorie sa incadreze aparatul si m-a rugat pe mine sa aleg din lista. Evident ca am ochit urgent cel mai ieftin aparat de acolo (tip polaroid) si am platit o taxa mult mai mica (5-6 sute de mii). Probabil ca nu toti vamesii sunt nepriceputi si aceasta metoda nu e una sigura, dar poate fi incercata. Daca nu merge, taxa ajunge pe la 30-40 de euro. Care, pentru un aparat de peste 250-300$, chiar se merita. Mai ales ca un astfel de aparat ar fi la noi mult peste 500$...

Rosi

Conectat la: 20 Iul 2003

MesajTrimis: Mie Mai 12, 2004 3:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Micutzu', nu-mi place să-ți dau vești proaste,dar eu citesc în tariful vamal negru pe alb:

-la poziția 8525.40.11 -aparate fotografice digitale (numerice) - exceptate de la plata taxelor vamale, de oriunde ar veni ele!

În acest caz, valoarea aceea de catalog este (în cazul persoanelor fizice) transformată în lei folosind cursul EURO/LEU al B.N.R. din ultima zi de joi,
obținându-se o așa numită "valoare în vamă".La această valoare în vamă se calculează un comision vamal (0,5%).La suma dintre valoarea în vama și comisionul vamal, se calculeaza TVA (19%).

La importul unei camere foto digitale, ca persoană fizică, trebuie plătit în vamă (sau... ar trebui plătit Wink ) numai comisionul vamal și TVA.

Ultima modificare efectuata Rosi la Vin Mai 14, 2004 7:10 pm, modificat de 3 ori in total
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 2 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum