FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
taxe vamale
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Zamby

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Mai 12, 2004 9:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si accize ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Mai 12, 2004 9:41 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Jack

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Joi Mai 13, 2004 12:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ai dreptate Zamby, mai sint si rahaturile alea de accize(ca de, sunt produse de lux, toxice, etc.) care te indoaie....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Rosi

Conectat la: 20 Iul 2003

MesajTrimis: Joi Mai 13, 2004 10:04 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Accize,acolo unde este cazul, plătesc numai persoanele juridice.
În cazul unui import ca persoană fizică se plătesc numai:
taxa vamală,comision vamal si TVA, calculate la o valoare de catalog.

Repet,
în cazul camerelor foto digitale,acestea fiind exceptate de la plata taxelor vamale, trebuie plătite -ca persoană fizică- numai comision vamal și TVA.

Ce nu e clar?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
batranu

Conectat la: 22 Iun 2004

MesajTrimis: Mar Iun 22, 2004 10:17 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De 1 saptamana am ridicat camera video din vama, care am achizitionat-o din SUA. Nu e chiar asa cum spuneti. Daca e camera digitala, este evaluata in vama la 1150EUR (au o grila publicata in Monitorul Oficial). Din aceasta suma se extrag: 10% taxe vamale, 8% accize si 19% TVA. Se ajunge la suma de 425EUR pe care-i dai statului. Precizez ca calculele se aplica persoanelor fizice. In cazul meu, taxa vamala era aproape de pretul de achizitie, ceea ce mi se pare o hotie din partea statului. La noi in RO, camerele foto, dar mai ales cele video digitale, sunt considerate produse de lux. Si atunci mai vrei sa fi corect in tara asta? Cum ai putea? Ca te uiti la taxa vamala, te uiti in buzunar si vezi ca e gol si te decizi instant ce ar trebui sa faci.
Singura solutie viabila este, asa cum s-a mai spus, sa o cumperi din UE si s-o treci ilegal prin vama.
Daca a gasit cineva pe Internet Anexa din Monitorul Oficial cu grila de taxe vamale, il rog sa posteze un link.
Mersi!
Sus
sowhat

Conectat la: 27 Iun 2004

MesajTrimis: Dum Iun 27, 2004 5:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutari tuturor!

Stiu ca sunt putin cam offtopic... dar graba ma face sa va intreb si pe voi.
Sunt student in Spania, am un permis de rezidenta ca student, deci fara drept de munca, si peste doua zile urmeaza sa plec in Romania.
In conditiile astea, stie cineva daca LEGAL eu ar trebui sa platesc vama la un laptop cumparat din Spania? Fiind rezident aici si avand biletul de avion dus-intors (adica ma voi intoarce aici).
Sunt un dezastru la platit mita... de aceea as vrea sa aflu care sunt conditiile legale, pentru ca asa as prefera sa il las aici pe perioada vacantei...
Va multumesc din suflet pentru orice ajutor, orice informatie!
Sus
adytzu

Conectat la: 07 Iun 2004

MesajTrimis: Dum Iun 27, 2004 5:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu cred ca nu. Trebuie sa-l declari la vama cand iesi din Spania ca sa nu te puna sa-l platesti cand te intorci. Asta e valabil pentru orice obiect de valoare (camera video, camera digitala etc.). Gandeste-te ce ar fi sa platesti vama pentru o camera video cand te duci in excursie in strainatate?
Poate sa te oblige sa platesti vama cand te intorci daca nu-l declari la plecare, spunandu-ti ca l-ai cumparat de afara.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
sowhat

Conectat la: 27 Iun 2004

MesajTrimis: Dum Iun 27, 2004 6:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aici nu m-ar intreba nimeni nimic la intoarcere, mai ales ca am factura ca e cumparat in Spania. Eu ma tem de romanasii nostri care stau mereu cu ciocul deschis sa le "pice" orice. Si pe mine ma arde tare sa stiu daca pot sa le dau cu legea in cap. Ca nu sunt foarte sigur daca faptul ca sunt plecat la studii ma scuteste de plata taxelor catre statul roman.
Multumesc pentru raspuns!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3
Pagina 3 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum