Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 22, 2006 12:47 pm Titlul subiectului: A aparut Tehnium nr.2 / 2006 |
|
|
Pentru cei interesati de constructii DIY, a aparut nr.2/2006 al revistei TEHNIUM. Inafara unor montaje diverse, in zona audio puteti gasi:
- calculul simplificat al transformatoarelor toroidale;
- un amplificator de putere cu tranzistoare mosfet;
- prezentarea amplificatorului Quad 606;
- incinte acustice hi-end.
Distributia revistei "este asigurata" de firma Rodipet prin chioscurile sale. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Iun 22, 2006 12:47 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
tvicol

Conectat la: 28 Iul 2004 Mesaje: 1270 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004 Mesaje: 2096 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 22, 2006 4:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
L-am luat eu, deci exista
Ce mi se pare mie un pic curios este ca, in afara de sectiunea de Hi-Fi, restul revistei pastreaza un usor aer si limbaj...din vremuri apuse, ca sa zic asa. De exemplu, un titlu: "Mici automatizari in gospodarii individuale"
Daca ar fi sa fac o sugestie la sectiunea de Hi-Fi (de departe cea mai interesanta pentru mine): pentru variatie, ar fi interesante si niste articole despre incinte mai mici un pic (bookshelf), pentru ca pana acum am vazut numai floorstandere mari. De asemenea, in materie de amplificatoare, ar fi interesant de prezentat ceva despre tendinte moderne, chestii gen reactie partiala, current dumping, rectie in curent, etc. _________________ Don't believe in audiophile believings. |
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 22, 2006 7:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
bzfcocon a scris: | L-am luat eu, deci exista
Ce mi se pare mie un pic curios este ca, in afara de sectiunea de Hi-Fi, restul revistei pastreaza un usor aer si limbaj...din vremuri apuse, ca sa zic asa. De exemplu, un titlu: "Mici automatizari in gospodarii individuale"
Daca ar fi sa fac o sugestie la sectiunea de Hi-Fi (de departe cea mai interesanta pentru mine): pentru variatie, ar fi interesante si niste articole despre incinte mai mici un pic (bookshelf), pentru ca pana acum am vazut numai floorstandere mari. De asemenea, in materie de amplificatoare, ar fi interesant de prezentat ceva despre tendinte moderne, chestii gen reactie partiala, current dumping, rectie in curent, etc. |
Am retinut sugestiile si le voi transmite redactorului sef. Personal, nu cred ca va avea de unde sa publice articole cu unele subiecte citate. Din cate stiu, nu prea avem multi colaboratori care sa ajute revista, si, daca cei cativa care mai scriu, nu vor mai da articole, probabil ca va disparea.
Revista iese prin munca aproape voluntara, numai cu colaboratori!
De aceea, cei care lucreaza ceva interesant pot sa prezinte materiale pentru a le face cunoscute. Asa cum e, buna rea, ajuta oameni din toate colturile tarii. Sunt multi care isi fac munca mai usoara cu montaje simple, de automatizare, reparatii, intretinerea si utilizarea unor echipamente, etc. De aici si "micile automatizari in gospodariile individuale", chiar daca suna un pic desuet. Pentru multi sunt foarte utile, mai ales ca nu exista nici o alta revista de profil. Si nivelul general al articolelor trebuie sa fie accesibil si abordabil pentru cati mai multi constructori amatori.
Personal, poate mi-ar fi placut o revista axata in totalitate pe audio, dar e practic imposibil din mai multe motive:
- nivelul de trai actual care restrange dorintele la nivelul posibilitatilor;
- in consecinta si mentalitatea e afectata grav, fapt verificabil chiar prin unele discutii de pe forum;
- posibilitatile materiale nu permit sustinerea unei astfel de activitati, depinzand de marimea pietei,etc.
- sponsorizarile atrag dupa sine dependenta si nu independenta de opinie, fapt usor de verificat si in revistele de profil straine.
De aceea, cei care vor sa ni se alature isi pot descrie experientele si realizarile proprii, inclusiv propriile crezuri in articole interesante. In numele redactiei, va asteptam. |
|
Sus |
|
|
|