Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dariavia
Conectat la: 04 Aug 2006 Mesaje: 5
|
Trimis: Vin Aug 04, 2006 9:44 am Titlul subiectului: camera video in suma de 13 mil |
|
|
Buna ziua,
cine-mi poate da un sfat ref achizitionarea unei camere video care sa indeplineasca urmat. cerinte (toate in raport pret/calitate) ?
- calitate buna a imaginii, mai ales la lumina slaba (in camera), dar si in exterior (peisaje, concedii);
- pastrarea filmelor peste ani, a.i. sa poata fi vizionate si sa se distinga imaginile;
- pret pana in 15 mil lei (poate cu o mica marja in sus, 2-3 mil., insa bine justificata;
- va fi folosita din cand in cand, pt inregistrari scurte, mai ales pt ca peste ani copilul meu sa poata vedea pe unde a fost si cum arata;
- usurinta in manevrare si indicatii de folosire cat mai clare si in limbaj tehnic accesibil unei femei (radeti, fiti cinici sau misogini, atata vreme cat primesc un raspuns la cele de mai sus ...);
Mea culpa: nu ma pricep deloc la partea tehnica, asa ca pls. be kind si lamuriti-ma documentat / justificat, dar scurt si la obiect
Thks |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Aug 04, 2006 9:44 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Dot Underground
Conectat la: 17 Iun 2006 Mesaje: 31 Locatie: .ro
|
Trimis: Lun Aug 07, 2006 4:37 pm Titlul subiectului: Camere sub 15 mil. lei |
|
|
Cateva camere care indeplinesc (oarecum) conditiile cerute sunt: Sony DCR-HC24E, DCR-HC35E, DCR-HC22E (o recomand pe asta ca are si suport pentru lampa, daca vrei sa cumperi mai tarziu), Panasonic NV-GS17, NV-GS27, NV-GS37 (modelul NV-GS37EK are firewire in/out) sau Samsung VP-D354i sau VP-D355i (modelele de la Samsung nu le-am testat, dar se pare ca au firewire in/out, analog in/out si posibilitatea de inregistrare MPEG4 la 720x576 pe card... calitatea inregistrarii trebuie testata, mecanica & electronica de obicei sunt fiabile la Samsung). Modelele recomandate sunt toate pana in 15 mil. lei, Panasonic-urile au de obicei 2 ani garantie, restul 1 an.
PS: Acum nu te astepta ca astfel de camere sa aiba o calitate a imaginii comparabila cu cele de broadcast (tv), dar macar sunt cele care au o imagine decenta, zic eu. Nu recomand JVC-uri (unele modele au probleme de fiabilitate), iar ultimele modele Canon (unele) stau prost la capitolul imagine de interior (lumina de bec). Decizia oricum iti apartine!!! _________________ cutter-grass4dogs |
|
Sus |
|
|
il_conte

Conectat la: 26 Iun 2006 Mesaje: 269 Locatie: Galati
|
Trimis: Lun Aug 07, 2006 6:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
uita de samsung...incearca un sony....din cele enumerate mai sus |
|
Sus |
|
|
dariavia
|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Buna dimineata,
ieri, in limita timpului liber, am citit cateva subiecte de pe forum si am aruncat o privire pe www.camcordeinfo.com. Lasand la o parte faptul ca am iesit un pic (f.f. putin, still ...) din ceata "intunecatei lumi a tehnicii", concluzia mea este aceeasi cu recomandarea voastra: Sony HC24, HC35. Despre HC22 n-am prea citit, dar o s-o fac. Ce-i cu HC40 ? Este trecuta in "our top 5 digital" pe camcorderinfo.
Desi, vazusem o recenzie buna, pe site-ul mentionat, la Panasonic NV-GS19 (sunt sigura de 19, de litere - nu), despre care se spunea ca este "the best money can buy" la categoria camere pt "beginners" + raport pret / calitate ?!
Totusi, 99% ramane Sony. Pe e-mag.ro am gasit HC35 la apx. 13,7 mil.
Daca nu cer prea mult, de TRV-uri ce parere aveti, pt ca am vazut ca se mai gasesc ? Ieri, la Real, aveau TRV 238 si Trv 270 si tot ieri citeam ca cineva "de la nivel inalt" de pe acest forum si-ar lua un TRV7xx, dac-ar mai gasi. Sigur ca acum stiu ca ce incepe cu TRV7xx, nu e acelasi lucru cu ce incepe cu 2xx ...
Multumesc pt timpul acordat ! |
|
Sus |
|
|
florinr

Conectat la: 03 Aug 2006 Mesaje: 6
|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 10:27 am Titlul subiectului: parere |
|
|
raport Calitate/ pret cam greu de gasit in romania....
personal v-as recomanda sa va ganditi la achizitionarea unei camere cu inregistrare direct pe mini dv. Costa un pic mai mult dar va scuteste de descarcarea in computer, cablu si placa de captura, etc.. programe si codecuri..... |
|
Sus |
|
|
dariavia
|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 12:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
ok, mini dv, dar care si de ce?
ce-ati cumpara dintre: HC 22, 24, 30, 35 sau 40 ?
nu-s diferente mari de pret intre ele; |
|
Sus |
|
|
florinr

Conectat la: 03 Aug 2006 Mesaje: 6
|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 7:21 pm Titlul subiectului: specificare |
|
|
Cred ca nu ati inteles ideea sau nu am fost eu explicit.
Acum toate camerele mai noi se cheama minidiv insa eu vb. despre acele camere care inregistreaza nu pe caseta ci direct pe un mini dvd.De ce?
pt ca va fi destul de greu sa faceti transferul in calculator( v-am spus de ce in ms anterior), la camerele minidiv cu caseta( dar nu imposibil).
pt detalii, puteti sa-mi scriei pe mail sau pm |
|
Sus |
|
|
il_conte

|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 7:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai hc 40 ca are senzor mai mare decat celelalte, ceva mai multa claritate. |
|
Sus |
|
|
il_conte

|
Trimis: Mar Aug 08, 2006 7:29 pm Titlul subiectului: Re: specificare |
|
|
florinr a scris: | Cred ca nu ati inteles ideea sau nu am fost eu explicit.
Acum toate camerele mai noi se cheama minidiv insa eu vb. despre acele camere care inregistreaza nu pe caseta ci direct pe un mini dvd.De ce?
pt ca va fi destul de greu sa faceti transferul in calculator( v-am spus de ce in ms anterior), la camerele minidiv cu caseta( dar nu imposibil).
pt detalii, puteti sa-mi scriei pe mail sau pm |
mini dvd-urile (nu toate) sunt mici bullshituri....dar pt filmari home made se merita...dar grija mare...am vazut camere care in timp ce filma mini dvd-ul mai sareau parleazu... |
|
Sus |
|
|
dariavia
|
Trimis: Mie Aug 09, 2006 8:29 am Titlul subiectului: |
|
|
pt. florinnr:
am inteles ideea acum, doar ca prefer cu inregistrare pe caseta, pt. ca (in ordinea de mai jos):
1. cele cu inreg pe DVD sunt mai scumpe;
2. transferul pe calculator, f. probabil n-am sa-l fac eu (cel putin o vreme, pana invat ...);
3. sunt pareri pro si contra mini DVD, iar la bugetul meu n-am cum sa cumpar o camera buna mini DVD, dar sper sa gasesc una "bunuta" mini DV (cu inreg pe caseta, adica)
Am inteles ca e mult mai simplu transferul pe calculator cu o camera miniDVD, dar trebuie sa tin cont de cele de mai sus, mai ales de pct.1.
Multumesc de parere, oricum. |
|
Sus |
|
|
dariavia
|
Trimis: Mie Aug 09, 2006 8:41 am Titlul subiectului: |
|
|
ref. la recomandarea pt. HC22E, (vezi mesaj dot underground), careia in timp i se poate atasa o lampa, e diferenta mare intre HC22 si HC 35, HC40? merita sa dau mai mult pe HC40? Desi, n-am prea vazut pe nicaieri HC22 ...
am mai citit pe site ca in nr. 4 al revistei a aparut o recenzie sau o comparatie intre modelele de mai sus; o sa cumpar si revista |
|
Sus |
|
|
Dot Underground
Conectat la: 17 Iun 2006 Mesaje: 31 Locatie: .ro
|
Trimis: Joi Aug 10, 2006 3:34 am Titlul subiectului: Nu recomand camere pe mini DVD... |
|
|
Deci, cum am spus si in titlu, nu recomand in cazul de fata camere pe mini dvd... Motive: se doreste o camera care sa functioneze un timp relativ indelungat, probabil 5-10-15 ani (blocurile optice se deterioreaza in timp mai mult decat capetele video), discurile dvd se deterioreaza in timp mai mult decat benzile magnetice digitale, probabil se va renunta la standardul dvd mai rapid decat la standardul miniDV (se poate observa ca in magazine se mai gasesc casete audio, video Hi8, Digital8, VHS-C, dar au disparut complet cd-blank-urile cu suprafata albastra sau verde, omniprezente acum 5-6 ani), editarea video este (aproape) imposibila pe mini dvd-uri, calitatea video este mai scazuta, sensibilitate mai mare la socuri si/sau smucituri, pretul camerelor pe mini dvd-uri este mai mare, iar tehnologia inca nu pare a fi suficient de matura (ce faci daca dupa 30-45 min. de filmare - probabil momente importante - apare un mesaj de tipul "discul nu poate fi finalizat" ???). _________________ cutter-grass4dogs |
|
Sus |
|
|
kitzu
Conectat la: 18 Ian 2006 Mesaje: 81 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Sam Aug 19, 2006 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mi se pare ciudata chestia cu "discul nu poate fi finalizat". Nu sunt la curent dar eram convins ca inregistreaza mpeg2.
Totusi inregistrarea pe DVD implica ca discul sa se roteasca si sa devina posibila scrierea dar, dupa un timp. Nu stiu cat de mult au rezolvat acesta problema- cel putin la camera foto cu DVD era o catastrofa.
Daca are fireware nu se pune problema editarii. |
|
Sus |
|
|
rasputin2003

Conectat la: 21 Iun 2004 Mesaje: 53 Locatie: VASLUI
|
Trimis: Dum Aug 27, 2006 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
recomand sony trv33 am avut si e decenta...nu stiu daca se mai gasesc noi in magazine avand in vedere ca e model ceva mai vechi. _________________ Daca stau nu inseamna ca (nu)beau. |
|
Sus |
|
|
|