FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Cabluri bune....cabluri proaste!
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Lun Iun 07, 2004 4:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Partea cu "long lasting" se refera probabil la faptul ca nu se oxideaza rapid cablul, lipiturile sau mufele.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Iun 07, 2004 4:06 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Vizitator

MesajTrimis: Lun Iun 07, 2004 5:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

QD ,nice point . intr-adevar daca ne gandim ca interlink 400mk2 e un cablu ieftin de la monster cotat la 40 $,dar pretul la noi e cat e...Iar profigoldul ,e varful de la ei,pretul de achizitie e acelasi ceea ce e un fapt imbucurator.

Ambele au cam aceleasi performante. daca ai trece la un nivel mai sus ,ti-ai da seama de diferente .gen ixos ,straightwire. Ca sa nu mai zis de audioquest,van den hul ...iar in fine de kimber,qed ...etc.

Intr-adevar contactele se corodeaza ,am obs la cablu de Cu. contactele s-au oxidat putin , cred ca periodic trebuie curatate.
Eu incerc sa fac rost de alcool izopropilic (stiti ceva de el?).
Sus
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Lun Iun 07, 2004 7:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nigel ,

Eu am o reteta imbatabila impotriva oxidarii . Cositorirea zonelor de contact . In vecii vecilor nu mai am probleme de acest gen plus ca in acest fel scade si rezistenta de contact .
Sus
QD

Conectat la: 12 Dec 2003

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 12:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nigel, cred ca citesti destul de des forumul. Pe topicul cu cabluri de pe Stereophile am pus poze cu toate cele trei interconnect-uri care le posed acum (inclusiv cod si pret de achizitie).
By the way, cablu ala Profigold nu e capul de serie de la ei, ala se numeste PGA3000 si e de 4x mai scump. (ai poza lui acolo unde ti-am zis).

Daca chiar vrei preturile de la Oehlbach ti le dau maine ca le am la birou. Sa dau 7-8 mil pe un interconnect trebe sa fiu cel putin nebun. Poate cand oi avea scule de 20-30k$, da , macar de amoru artei daca tot am scule scumpe sa am si cabluri scumpe.

In momentul de fata Profigold PGA3000 mi se pare f bun.

Bogdan, dc sa oxideze mufele daca sunt aurite (24k cica)? Djdna cablu ala PGA3000 ae lipiturile cositorite (cred), exact cum zici tu. Cre ca am facut o poza la lipituri e pusa in topicul despre care ii spuneam mai sus lui nigel.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 12:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Interesant !

Aurul nu oxideaza . Probabil aurirea mufelor nu este facuta cu aur pur ci cu vreun aliaj ce are mai mult bronz decat aur .
Sus
Zamby

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 9:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cate mai stiu si eu exista mai multe procedee de aurire a unui obiect. In functie de procedeul ales, stratul de aur este mai gros sau mai subtire si respectiv mai rezistent la actiuni mecanice sau mai putin rezistent. Pe mufele/cablurile mai serioase este specificat ce procedeu este folosit si uneori si grosimea stratului de aur.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
goodolddog

Conectat la: 04 Mai 2004

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 11:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Very Happy cei care fabrica interconecturi si mai si povestesc cite ceva despre ele dau si vreo citeva motive pentru care zonele de contact sunt aurite (intr-adevar prin mai multe procedee) sau argintate sau cositorite.

Printre motivele pertinente se afla si acela ca in acest fel nu mai oxideaza.
Sus
Vizitator

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 9:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Oxidarea aceea eu am observat-o strict la cablu de boxa din cu ,legat direct la boxa (fara banana) .
QD -foarte amabil ,am gasit pana la urma postul .
Sus
QD

Conectat la: 12 Dec 2003

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2004 10:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca te-ai lamurit. PGA3000 mi se pare un cablu f bun pt pretul lui.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
icemanu

Conectat la: 09 Mai 2004

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2004 12:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce cablu de boxe se incadreaza in gama de pret si performanta a acestui interconnect Profigold?
Sus
icemanu

Conectat la: 09 Mai 2004

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2004 1:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In ce sens e un cablu mai bun decat altul? Se pastreaza mai bine semnalul? Se amplifica? Se "imgogateste" cu alti curenti? Pe cablul mai prost se pierde din semnal? Daca se pierde, atunci acel curent unde se duce? Unde se formeaza diferenta de potential pentru ca acest curent sa se "scurga"?

Spuneti-mi si mie pentru ca sunt nou (necunoscator) in bransa ca sa stiu ce cabluri sa-mi iau.
Sus
goodolddog

Conectat la: 04 Mai 2004

MesajTrimis: Mie Iun 16, 2004 1:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca as fi in stare sa te sfatuiesc as face-o ...

in principiu un cablu poate fi mai bun decit altul doar pentru ca altereaza/atenueaza/distorsioneaza mai putin semnalul (daca aceasta alterare sau distorsionare sau denaturare e audibila Confused ). imi cer de pe acum scuze tuturor pentru ca scrisei chestia asta. Embarassed Bow Down

uite, daca nu-ti ajung cele 15 pagini de pe acest thread, citeste si thread-ul asta: http://www.hi-fi.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=1336

dupa aia vezi pe cine te hotarasti sa intrebi Wink ca sa primesti raspunsul care iti place mai mult Wink
Sus
grigore_35

Conectat la: 01 Dec 2003

MesajTrimis: Vin Iul 09, 2004 3:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vad ca subiectul asta e mai rau decat politica ,femeile,masinile si fotbalul la un loc! Cred ca face cineva vraji aci pe site de ne infectaram toti cu virusul asta al cablului dar vad ca se si autocloneaza pe diferite topicuri.Clar ii ceva putred in ...forumul asta! Laughing Laughing Laughing AM ZIS!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Vizitator

MesajTrimis: Lun Noi 08, 2004 1:11 pm    Titlul subiectului: Cabluri Profesionale Raspunde cu citat (quote)

Daca ai nevoie de cabluri Profesionale intra pe "cenzurat"

6.GIF
 Description:
 Filesize:  11.12 KB
 Viewed:  3009 Time(s)

6.GIF

Sus
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Mar Noi 09, 2004 1:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aurirea conecticii cred ca e o moda si nimic mai mult! Orice avion respectabil are contactele dintr-o mufa argintate si asta din cateva motive mari si late: la aceeasi presiune de contact ag are rezistenta (de contact)mai mica, in caz de scantei ag sta adunat si se produce sudura, oxidul de ag conduce electric, ag permite o densitate de curent mai mare .
Banuiesc ca folosirea ag in aero reprezinta un motiv suficient de alegere al unui cablu sau a unei mufe avand in vedere ca nu exista ceva mai scump ca tehnologia pt. aero.
Exemplu: o mufa cu 24 pini de curenti mici (max 5 A), cuplare cu filet, carcasa din dural si terminale argintate(mufa pt. Mig 21) 150 euro fara tva.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Urmatorul
Pagina 15 din 17

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum