FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Miine mergem sa cumparam scule. Citi bani cheltuim?
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Bugetul meu
deocamdata nu am bani
12%
 12%  [ 9 ]
sub 200$
4%
 4%  [ 3 ]
intre 200$ si 400$
4%
 4%  [ 3 ]
intre 400$ si 800$
21%
 21%  [ 15 ]
intre 800$ si 1600$
27%
 27%  [ 19 ]
intre 1600 si 3200$
7%
 7%  [ 5 ]
peste 3200$
8%
 8%  [ 6 ]
am deja, nu ma intereseaza
14%
 14%  [ 10 ]
Voturi totale : 70

Autor Mesaj
Costin

Conectat la: 14 Iul 2003

MesajTrimis: Joi Iul 31, 2003 4:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Verba volant, scripta manent !

Ultima modificare efectuata Costin la Mar Ian 03, 2006 6:11 pm, modificat de 2 ori in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Iul 31, 2003 4:59 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
radu_s

Conectat la: 31 Iul 2003

MesajTrimis: Joi Iul 31, 2003 5:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

jpaul a scris:
Radu_s;

La bugetul asta cam greu T+A chiar si 2 Hd.
Sacd ar fi Sony SCD-XB 770 sau 930QS. Atentie! SACD-uri nu se prea gasesc pe piata romaneasca si sint si cam cu 50 % mai scumpe decit Cd-urile.
Ca amplif ai putea incerca sa gasesti un Marantz, Arcam, Cambridge Audio sau Primare.
Boxe: Infinity, Canton, KEF, Mission, Quadral sau eventual Tannoy.
Daca esti din Bucuresti ai sanse mai mari: magazinele MasterHIFI, Mag. Unirea, etc.

Ok ...mi-ai cam taiat elanul....atunci care ar fi bugetul optim pentru ceva decent Question ca eu nu prea stiu preturile de prin magazine...
Tnx
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul MSN Messenger
audiofool

Conectat la: 23 Mai 2003

MesajTrimis: Vin Oct 31, 2003 10:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate la noi problema e ca trebuie sa incercam sa facem din... cacao zbici care sa si plesneasca (sau din ciine slanina, cum preferati). N-am sa ma limitez exact la bugetul sugerat, caci 1) oricum nu prea se poate, si 2) nu te poti baza pe preturi, ba nu sint publicate (MSRP), ba daca sint, poate sa nu conteze ca "baietii" nostri le vind cu cit vor ei (vezi thread-ul respectiv).

Da' hai sa incerc sa pun p-olalta un sistem virtual care cit de cit ar putea sa aduca a "hi-fi de virf".

Disclaimere:

1) aleg aici pe cit ma pricep cele mai ieftine componente din seria respectiva. Daca va puteti intinde si la fratii mai mari, bravo voua.
2) sint macar cit de cit familiar cu sculele prezentate. Foarte probabil exista alternative bune - eu nu le cunosc.
3) DVD, Receivere, si alte alea sint excluse din oficiu. Sint un purist Pray
4) multiplayerele costa mai scump, asa ca... CD-ul ne maninca (deocamdata)
5) Eu pe astea as da banii, daca as merge la cumparaturi. FWIW/IMMV.

Sursa: Pioneer PD-S707. L-am ales pt. ca se include la gama "mass-market" dar mai ales pt. ca are ceea ce ei au botezat "stable platter mechanism": un mecanism de transport f. stabil, cu jitter redus, si pare-se solid. (Se recunoaste de la o posta dupa sertarasul ala ciudat, in care pui discul "cu burta-n sus".) Transportul asta se gaseste si in modele mai vechi (aviz amatorilor de second-hand). Electronica e decenta, zic eu, chiar daca nu extraordinara; cei mai multi din State de ex. il trimit de cum il cumpara la "upgrade" de electronica, si zic ei, cu rezultate bune.

Amplificare: Rotel RA-1060. Asta pt. ca are MSRP ~700$ fata de un Sony TA-FA777ES (~ 1600 Euroi).

Boxe: Vezi recomandarile din threadul respectiv. Depinzind de ce si cum gasiti, se mai pot include si JMLAb, J-M Reynaud, Triangle (cum uitasem de sora noastra Franta?) si Dynaudio.

Pt. cine vrea convenienta unui pachet mic si versatil, cu o carte de vizita respectabila si bineinteles sunet bun: Pt. un pret mai mare se poate merge pe ruta Linn Classik ~ 1500 $ (scuze pt. link-ul incomplet: ma refer la Classik Musik - bineinteles cel mai ieftin; ce site timpit au astia). Si o pereche de Paradigm Studio 40. ~1200 $ Pt. cei cu discernamint, dar care nu sufera de audiophilia nervosa (ca mine) combinatia asta poate fi in acelasi timp si entry-level si exit level. Eu am auzit-o, si mie mi-a placut. Excelent plasata pe curba pret/performanta.

...alti 669.700 ROL de la mine (observati ce perfid si constant creste inflatia?)
Sus
audiofool

Conectat la: 23 Mai 2003

MesajTrimis: Sam Noi 01, 2003 12:26 am    Titlul subiectului: Numai peste 18 milioane... Raspunde cu citat (quote)

Oops... nici link-ul de la Sony nu duce exact unde trebuie. Si pentru ca un thread care se respecta e mai bun daca are si putin pr0n (audio, bineinteles) mai bine adaug pozele direct - mai ales ca Linn-ul isi expune si partea din dos...

Mmmm... ce butoane mari si rotunde... mmmm...

classik.jpg
 Description:
 Filesize:  10.15 KB
 Viewed:  3378 Time(s)

classik.jpg

sony_taf-a777es.jpg
 Description:
 Filesize:  9.03 KB
 Viewed:  3379 Time(s)

sony_taf-a777es.jpg

Sus
DELL

Conectat la: 28 Sep 2003

MesajTrimis: Lun Noi 03, 2003 10:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa lungi cautari am gasit un un DVD care stie si DivX, Philips 737. L-am comandat de 1 luna, dar inca inca nu il au pe stoc cei de la Madia Markt din Austria Evil or Very Mad , de unde aduc marfa cei de la magazin. Gaura in buget de 200EUR.
Personal mi se pare o solutie buna combinatia asta de DVD cu DivX. Descarcarea Codecurilor se face de pe site-ul Philips dupa ce te inregistrezi acolo pe baza Serial Tag-ului de pe aparat.

iulian

Conectat la: 12 Aug 2003

MesajTrimis: Vin Noi 14, 2003 5:52 pm    Titlul subiectului: Sfat Raspunde cu citat (quote)

Daca tot suntem la capitolul "Cat cheltuim?", revin si eu cu o dilema:
Ce amp integrat sa cumpar pentru o pereche de JMLab Chorus 715?
Precizez ca in limita de pret disponibila, este de ~1000$. Dupa prospectia pietii (ajutat si de recenta expozitie) m-am oprit la cateva marci disponibile pe piata noastra, pe care le listez mai jos, cu rugamintea de a ma atentiona daca am scapat ceva (exclud din start SH-urile). Deocamdata nu am ascultat decat Audio Analog si f putin Exposure. Astept parerile voastre legate mai ales de aspectele tehnice (dar nu numai), compatibilitatea cu boxele, etc - lucruri la care nu prea ma pricep, deoarece oricum, asa cum spunea cineva: finaly, I'll trust my ears.

- Audio Analogue Puccini
- Myryad MI120 sau Z140
- Exposure 2010
- Rotel RA1060

Astept parerile voastre

Catalin Matei

Conectat la: 25 Mar 2003

MesajTrimis: Joi Noi 20, 2003 6:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ca de fiecare data, alegerea ta poti sa o faci in functie de tipul de sunet care te atrage.
Daca ai vrea un sunet mai apropiat de sunetul lampilor, rafinat, armonic, nu foarte dinamic dar extrem de relaxant, poti sa te orientezi spre Audio analogue. Este si foarte detaliat pe inalte si merge foarte bine si pe seria Cobalt sau chiar boxe mai scumpe, daca vei dori vreodata sa upgradezi boxele. Atentie la pozitionarea boxelor: Analogul nu duce deloc lipsa de bass.

Daca vrei ceva foarte dinamic, curat si detaliat, mergi pe Exposure. Are un timing mai bun decit AA si da impresia de putere (practic are tot 50W) mai bine decit integratul italian. In plus, bassul e mai controlat. Singura problema e ca muzica simfonica si intrumentele acustice, in general, nu au acelasi farmec ca pe AA iar sunetul e mai sec.

Myryad si Rotel inca nu le-am testat in profunzime dar din cite am ascultat la ele, par o solutie de compromis intre cele doua de mai sus.Rotelul e mai puternic si am observat un sunet curat si detaliat, in genul Exposure, iar Myryadul e cam tot pe acolo, dar ceva mai linistit, fara sa aiba caldura definitorie a lui Puccini (caldura care unora li se pare prea-prea).

Sfatul meu e sa faci achizitia in functie de tipul de muzica pe care il asculti, si, pe cit posibil, sa faci un drum cu boxele la dealer (Myryad, Exposure si Rotel, adica modelele cu sunet apropiat le gasesti sub acelasi acoperis).

In concluzie, daca vrei voci, acustica si relaxare, go for the AA. Daca vrei dinamica, ritm si precizie, go for the Exposure.

Succes.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
bdm

Conectat la: 01 Noi 2003

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 10:46 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Inca din start va rog sa nu ma desfintati din prima, dar cum pina acum n-am reusit sa acult atitea combinatii de care majoritatea dintre voi discutati- promit sa recuperez- dar ca sa va pot intelege mai usor comparatiile v-as ruga sa-mi spuneti cum s-ar incadra in discutia voastra un technics suv500(clasa A- nu m2-ul) pastrind proportiile.Ar fi mai usor sa inteleg comparatii de genul bun pentru simfonica dar nu foarte percutant in house...Eu unul sunt multumit de cum suna, dar incerc sa ma educ un pic pe aceasta tema- sunt constient ca cel mai bine este cu auditia dar incerc s-o iau pe rind.Multumesc Embarassed
Sus
AbsoluteAudioFan

Conectat la: 12 Mai 2003

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 12:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bdm a scris:
technics suv500(clasa A- nu m2-ul)

Hmm...
Technics, acu' deja in moarte clinica pe partea de consummer hi-fi, era cu ceva ani in urma, pana sa deschda poporu' (si dealerii Wink ) ochii, considerata o firma OK... Desigur, o scula facuta de manute japoneze ofera incredere intr'o mare de chinazerii. Da' cum suna?
Ei bine, asa cum multi dupa ce dau de bine prin alte zari uita sa spuna "saru' mana" rudelor de sex feminin, asa si romanu' cu banu' serios, uita ca o scula, oricat de buna sau de rea, are caracteru' ei. Asa ca daca inainte Technics era considerat profesionist de stupid people (btw, la o emisiune ordinara, Monica A. a prezentat un sistem surround, avand in centru un DVD-player si un receiver Marantz- alea de baza, OK? - ca fiind profesioniste Wink ), acu'i blamat fara rezerve, uneori chiar fara vina. C'asa'i moda!
Probabil cei ce s'au plimbat prin camerele HiFiArena stiu mai bine chestia asta, cu caracteru' la scule...

In principiu, cu cat o bucatica audio este mai buna, cu atat e mai capricioasa, si treb'e sa fii f. rabdator si f.f. atent cu ea, ca sa'ti iasa, altfel sunetu'i un esec complet. Un amp ca ala al tau e mai iertator, poate fi folosit practic oriunde, in orice conditii, poate amplifica cu succes sunetu' MP3 de la PC, da' si semnalu' unui CD-player dedicat de calitate. Asta in linii mari, insa in detaliu, constatarile personale in ceeea ce priveste ampurile Technics, in speta SU-V500, sunt urmatoarele:
- sunetu'i f. civilizat, chiar linistit. Nu sufera de lipsuri serioase in dinamica, joase, inalte, sau mai stiu eu ce, da' pur si simplu te lasa rece. La nivelu' ampului tau chestia asta'i evidenta. Solutia boxe agresive nu se aplica (indiferent de ce'ti spun altii), doar daca vrei sa strici mai mult. Cel mai bine cauta niste boxe linistite si clare'n semnal, sa scoti cam tot din amp, nu sa coloreze sunetu' lui putin mai moale...
- sunetu'i murdar (ca si cum ar fi trecut putin printr'un filtru de nisip si a pastrat particule din acesta), da' nu'i din vina lui expresa! Problema nu sta in amp, ci in afara lui: curentu' ce'l primeste este f. jegos, plin de gunoaie, interferente, fluctuatii chiar si in frecventa! Are el acolo un power supply, da' ala'i ieftin, saracu', nu face fata... Solutia: un conditioner. Din nefericire acestea sunt scumpe, iar UPSu' nu'i chiar ce'i trebuie. Ampurile Technics cu VBO/A-VBO, sau chair cele operate cu acumulator, sunt f. curate comparativ, da' alea fac (faceau?) parte din alte categorii (mid-fi si high-end).
- foloseste componente ordinare (nu tu un toroidal, o smecherie audiofila, ceva...) - pai cum sa'ti placa, zau? Are circuit integrat pe selectia intrarilor (puah, fara relee), are rezistente banale, aproape ca cele de la Dioda, condensatorii sunt electrolitici, face plate'u'i din plastic, power amp'u'i un circuit integrat, etc...
Si acu' solutii de imbunatatit sunetu' la ampu' ce'l detii:
- inst. electrica sa fie in coditii f. bune (de la sigurante la priza) - fara prelungitoare!
- un power-cord de calitate.
- cablu de boxe superior (a nu se citi scump!)
- surse decente (asa cum spuneam, poti folosi si PCu', dar...)
- lasa'l ori deschis permanent, ori in stand-by. 'geaba il ai 20 de ani daca se aude intotdeauna ca scos din cutie - adica destul de prost...
- baga muzica'n el cat cuprinde - rodaju' nu se sfarseste niciodata Shocked (stiu ca sunt persoane pe forum cu alte opinii vis-a-vis de rodaj, da' urechile mele de incredere Wink spun altceva...).

Pe o scara absoluta de 0(da!) la 10, ampu' tau ia 3. Si asta teoretic. Eu n'am avut (inca) norocu' sa ascult un amp peste 6 (n'am fost la Arena...), da' probabil lucru' asta se va schimba in curand (va tin la curent Cool ).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
bdm

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 12:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Embarassed
Stiu ca eu am vrut-o, dar cred ca nu eram pregatit chiar pentru asta...Nu pot decit sa-ti multumesc pentru lungul raspuns si sper ca nu ai chiar cea mai proasta impresie despre sistemul meu(include si 1 per T cs65 si 1 per Yamaha nsa2836)...macar pot sa sper ca amp e mai bun decit un receiver cu oarece pretentii?sony 100w etc...
Pe curind
Sus
AbsoluteAudioFan

Conectat la: 12 Mai 2003

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 3:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu, dom'le, n'ai inteles! Am incercat sa fiu obiectiv si sa bag niste sfaturi (unii le spun poate tweakuri Rolling Eyes ?).
Stii, eu p'acasa tot Technics am (d'aia cunosc produsele lor asa bine... Wink).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
bdm

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 6:39 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ei, atunci am putea spune ca suntem tovarasi de suferinta(eu unul o gasesc destul de placuta- intotdeauna e loc de mai bine).multam fain Wink
Sus
ossu

Conectat la: 15 Sep 2005

MesajTrimis: Lun Sep 18, 2006 10:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salutare, "rasfoiesc" paginile forumului in lung si in lat de ceva vreme si tot nedumerit am ramas, asta e pentru ca trebe sa fac un compromis in privintza bugetului pt cd-plyer, care e max 7 milioane. sunt din oradea si pe aici nu prea sunt magazine de "scule" de incredede, iar SH-urile sunt ffff obosite. componentele mele sunt modeste, dar ma bucur regulat de ele si mi-ar fi greu fara. amplifu e un denon pma-320a, iar boxele le-am luat de noi (singurele ce se gaseau pe vremea aia la banii aia) sunt din "renumita" serie northridge modelu e30.
am incercat pana acum un teac cdp1250 (l-am luat cu 4milioane+taxe curier) care recunosc era cu mult deasupra pc-ului dar nu prea citea cd-uri scrise in romania, iar la restu (virgin sonymusic bmg etc mai sarea) l-am trimis inapoi de doua ori si mi-am recuperat cu greu banii. probabil baietzii de la service nu si-au facut treaba (si aici tre sa adaug ca domnii de la curier sunt niste idiotzi si arunca cu ele prin masini fara mila, desi scria MARE SI CU ROSU: FRAGIL APARATURA ELECTRONICA)-RENUNTZAM LA CURIERI.
am ajuns la concluzia ca pt a-mi cumpara un player, tre sa ma prezint la vanzator cu un nr de cd-uri si sa butonam un pic, ceea ce e cam descurajant, mai ales ca nu prea sunt chestii de butonat prin zona. singurul player expus si nou e sony xe270 pe la 5 milioane, dar il pot cumpara de la importator cu 3milioane si are 2 ani garantzie(ceea ce nu ma incanta, mai ales ca e facut sau la unguri sau la polonezi).
si tre sa mentzionez si sh-u care e denon si pe la 1miljumate, dar sa ma apuc sa shimb bloc optic si mai stiu eu ce mai poate ceda in el....chiar m-ar supara; desii functziile sunt triple fatza de sony si nu arata chiar a jucarie cum e cel dinainte.

intzeleg ca nu am scule pretentzioase, dar nu vreau sa dau bani pe kk si nici la nivel de comp nu vreau sa raman, ca am simtzit dierentza
Sus
Athon

Conectat la: 04 Mai 2005

MesajTrimis: Mar Sep 19, 2006 9:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
am incercat pana acum un teac cdp1250 (l-am luat cu 4milioane+taxe curier) care recunosc era cu mult deasupra pc-ului dar nu prea citea cd-uri scrise in romania, iar la restu (virgin sonymusic bmg etc mai sarea)

Stai linistit cu Teac-ul. Eu am un CDP-1850 care face la fel de cand l-am cumparat. Problema este ca nu mai e in garantie (a stat vreo 8 luni pe bara fiindca dadea skip pe CD-uri fara probleme optic vizibile care mergeau snur pe alte playere).

La bugetul tau ai optiunea SH- nu te sfatuiesc pentru ca: 1. Tehnologia a progresat mult si nu poti compara un convertor multibit modern cu ceva vechi de 5 ani. 2. Playerele au piese in miscare si pot prezenta defecte mecanice 3. Nu ai intotdeauna garantie

In 200 de euro poti sa iti cumperi un dac fara carcasa
http://www.audiokit.ro/ro_products.html
si sa bricolezi carcasa si alimentarea
Cu sursa te descurci cu un DVD player ieftin cu iesire digitala coaxiala.

Succes in cautari.

ossu

Conectat la: 15 Sep 2005

MesajTrimis: Vin Dec 29, 2006 3:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

domnilor, tot respectul pentru cei ce au investit in "sculele" lor si mai ales pt cei care SE SI BUCURA DE ELE SI LE STIU APRECIA!
se pare ca mi s-a rezolvat (macar temporar) problema CD playerului si anume:
din senin am primit un cd player philips CD210 (...din familia economic Very Happy ), dupa cum arata e mai batran decat mine, dar asta ma lasa rece; nu stiu cat o sa mai reziste, dar stiu sigur ca imi redescopar "minisistemul" cu el. sunt constient de faptul ca instalatia mea nu prea are valoare materiala si as fi ridicol daca as incerca sa o laud, dar dupa cateva auditzii la prieteni cu achizitzii noi si f. recente (din categorii superioare) stiu sigur ca nu as schimba-o pe nici o instalatzie de-a lor. unul dintre ei a renuntzat la playerul sus mentzionat din motive estetice...bravo lui.
in concluzie, ma adresez celor cu buget f reduus dornici de "senzatii stereo", din categoria celor ce fac si eu parte. fiecare componenta a sistemului e f importanta (player, tuner, amplif, boxe si de ce nu, cabluri), daca chiar si una e de clasa inferioara, restu nu prea isi mai fac treaba, sau cel putin nu perceptibil. amplificatorul, cu cat e mai puternic, suna mai bine si la volum redus si nu ar trebui sa distorsioneze, daca e sh vedetzi ce are prin el, sa nu fie carpit, atentie la finali. ca mai apare cate un condensator uscat... se poate schimba. de preferabil traf toroidal.
player....aici mai dificil. daca optatzi pt sh, cautatzi modele cat mai mari de la orice firma, de preferat sa-l ascultatzi inainte....cum va e norocu.
boxele ar fi bine sa fie noi, ca nu se stie cine si cum le-a "curentat" inainte de voi. din ascultate, boxe de incredere (ca le-am vazut "la lucru") sunt Cerwin Vega pe 3 cai. pe forum nu am prea vazut pareri despre ele dar asta nu inseamna ca nu exista. daca o sa am posibilitaea, ma voi inscrie la o pereche http://www.cerwin-vega.com/products/homeaudiovideo/index.html (seria v la Discontinued Products )
cabluri se gasesc
cred ca cel mai important e sa nu improvizati, carpitzi numa de dragul de a avea impresia ca faceti auditie. daca exista putin echilibru intre componente, asta veti observa si zic ca va fi placut.

p.s. : ... e doar o parere. succese
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 2 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum