FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Chroma Key

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Andutzicus

Conectat la: 06 Noi 2005

MesajTrimis: Sam Feb 04, 2006 3:57 pm    Titlul subiectului: Chroma Key Raspunde cu citat (quote)

Vreau sa fac chroma key si nu stiu cum. Ma poate ajuta cineva? Principalul e Premiere dupa care ma intereseaza Vegas.
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Feb 04, 2006 3:57 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Radu

Conectat la: 28 Feb 2003

MesajTrimis: Dum Feb 05, 2006 3:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca te ajuta cineva personal, s-ar putea sa te coste si nu e ieftin.
De ce nu sa incerci singur sa studiezi ceva documentatie de pe internet, poate te descurci, ca nu e simplu, dar nici foarte complicat (depinde si de pretentii). Iti trebuie insa un pic de timp, pentru ca nu o sa stapanesti aceasta tehnica peste noapte.... dar mai bine revii cu niste intrebari mai la obiect, dupa ce ai incercat deja ceva si nu ti-a iesit cum trebuia.

In afara de google cu care poti gasi o gramada de tutoriale, mai poti incerca sa cauti si in helpul softului care te intereseaza.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Andutzicus

MesajTrimis: Dum Feb 05, 2006 9:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok. O sa incerc. Dar am o intrebare: am vazut zilele astea chroma key la antena 1 la horoscop. Si baiatul avea in spate un fundal (n-are importanta) si la granita dintre cel care vorbea si fundal apareau niste zimti care erau destul de marisori. Ma intreb exista device-uri speciale stand alone pentru chromakey sau au sisteme tzepene care fac asta in timp real?
Ankh

Conectat la: 05 Dec 2005

MesajTrimis: Dum Feb 05, 2006 10:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

au sisteme care la randul lor au niste "device"-uri hardware care fac chestia asta RT.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Dum Feb 05, 2006 10:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De obicei, in televiziuni, de chroma-key se ocupa un mixer video (deci hardware si realtime) ...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Strigoiul

Conectat la: 20 Mai 2004

MesajTrimis: Joi Oct 05, 2006 1:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa e... Numai ca din cate vad eu in televiziunile din Romania doar 1% e real-time chroma key. In rest se fac la non-liniar...asa ca asta nu e f. mare smecherie daca ai ce trebuie (lumini pozitionate corect, blue screen si bineinteles camera Smile )
cosmin rotaru

Conectat la: 25 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Oct 05, 2006 5:56 pm    Titlul subiectului: Re: Chroma Key Raspunde cu citat (quote)

Andutzicus a scris:
Vreau sa fac chroma key si nu stiu cum. Ma poate ajuta cineva? Principalul e Premiere dupa care ma intereseaza Vegas.

eu am facut in vegas asa ceva. o prezentare pentru un client...
- ai mare grija cum filmezi. De fapt cum luminezifundalul. O sa te ajute/incurce foarte mult in postprocesare. Foloseste un trepied. Poti sa faci si ceva care sa cuprinda miscare, dar e mai complicat... cred ca sti. (daca vrei putem sa discutam si pe tema asta)
- nu e nevoie sa aplici fundalul pe toata imaginea. Daca ai un vorbitor, de exemplu, care sta pe loc si ai zone de imagine (marginile, sa zicem) unde n-o sa ajunga vorbitorul si sti sigur ca vor disparea la chroma key, atunci nu-ti bati capul cu fundalul/lumina pe acea zona. In vegas ai un efect numit "cookie cutter" (sper ca am scris corect) care iti poate taia zone de imagini. Are forme prestabilite (patrate, dreptunghiuri, discuri...) pe care le poate taia din imagine, dar poti adauga efectul de mai multe ori pentru a taia zone diferite de imagine
- cand ajungi cu materialul in vegas, poti sa aplici un "chroma blur" pe imagine. O sa uniformizeze intr-o oarecare masura nuantele fundalului
- e bine sa folosesti verde ca si fundal. Pentru simplul motiv ca verdele e trata mai "cu respect" de algoritmii de comprimare video din camera. Poate nu la orice camera. De fapt, sigur nu la ORICE camera, dar cred ca vorbim de miniDV-uri. Deci verdele e mai putin zgomotos decat celelalte culori - poate fi, deci, extras mai usor din imagine. Acum depinde... daca vorbitorul tau are ochii verzi, s-ar putea sa te incurce Smile (si aici poti sa te complici un pic cu acel cookie cutter, de data asta pentru a lasa neafectata zona respectiva... keyframe-uri la greu, daca vorbitorul tau se misca..)
- efectul in vegas este "chroma key", desigur, si nu pare tocmai ergonomic. N-as sti sa-ti descriu din cap modul de utilizare... Sad se gasesc tutoriale pe net. Daca ai probleme cu engleza, o sa incerc sa te ajut.

Mult succes! Smile
Sus
cosmin rotaru

Conectat la: 25 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Oct 05, 2006 6:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mai era un programel, free, facut doar pentru scopul asta. Nu mai stiu cum se cheama, din pacate. Cu ala era fain ca puteai scoate chiar si un fundal necolorat, cu conditia sa nu existe miscare in el. Cum functiona:
- filmai o data doar fundalul
- filmai personajul pe acelasi fundal, fara sa schimbi pozitia camerei si nimic in fundal.
Programelul stia sa extraga prima imagine din a 2-a...
Sus
MacK
Vizitator

MesajTrimis: Dum Oct 08, 2006 2:30 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vrei sa lucrezi la nivel mai profi cu chromakey, poti sa o faci in Shake ... din pacate pentru tine, nu exista decat pentru Mac sau Linux ...
Daca vrei, te pot ajuta cu chromakey-ul ... am lucrat putin cu Shake si mi se pare excelent ... e un program super fain ...
pentru mai multe detalii ne putem intelege pe pm;si asta ca sa nu zica moderatorii ca fac publicitate in locuri nepermise ...

http://www.apple.com/shake/ (Shake e unul din instrumentele principale folosite de Weta Digital (cei care au realizat efectele special in filem ca: Trilogia LOTR, King Kong, etc.))
Sus
Andutzicus

MesajTrimis: Dum Oct 08, 2006 12:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Actual sunt cameraman la un post de televiziune regional si fac chroma key software regulat. Tot ceea ce trebuie facut este sa setezi camera si sa incadrezi bine ... A, mai sunt si luminile. Sunt cateva reguli la chroma:
1. distanta subiectului filmat fata de screen sa fie destul de matricica (10 metri minim pentru o chroma buna)
2. subiectul sa nu contina culori complementare screenului si implicit culoarea lui
3. boost de gain la culoare
4. sa nu se foloseaca gain pe imagine (in afara de culoare)
5. sharpness la minim sau apropiat de default, cat permite optica si performanta camerei
Toate acestea cu o camera average gen DSR-PD150/170, Canon XL1s

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Foto & Video Digital Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum