Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Sam Oct 21, 2006 8:39 pm Titlul subiectului: Cine cunoaste cate ceva despre Janszen Loudspeakers |
|
|
De curand am achizitionat o pereche de Janszen model Z-700, fabricate prin '60. Cunoaste cineva o istorie a acestor boxe?
In linii generale arata asa: cam 80cm(h) cu 40 (l) cu 30 (adancime), 20kg, doua cai, incinta inchisa, bass de 10'', doua tweetere electrostatice montate in push-pull. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Oct 21, 2006 8:39 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
MariusO

Conectat la: 14 Sep 2004 Mesaje: 1141 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
MariusO

Conectat la: 14 Sep 2004 Mesaje: 1141 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Sam Oct 21, 2006 11:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Google am si eu, din pacate, sunt prea putine informatii pe net. _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
VTP
Conectat la: 01 Aug 2005 Mesaje: 1678 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Oct 22, 2006 12:36 am Titlul subiectului: |
|
|
Din ce am citit, traducorul lui Janszen a fost inlocuit cu variantele ulterioare, mai simple in constructie si cu dispersie mai mica a parametrilor. Se pare ca alte variante de electrostatice au fost mai bune sub aspectul performantelor si ....... gata! |
|
Sus |
|
|
Emil Paraschiv
Conectat la: 30 Iul 2004 Mesaje: 363 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Oct 22, 2006 8:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vrem niste poze.  _________________ Emil Paraschiv
Hi-Fi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Dum Oct 22, 2006 8:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Emil Paraschiv a scris: | Vrem niste poze.  |
Maine, nu am avut aparatul la mine si inca nu le aduc acasa pana nu corectez aspectul (au lacul cam zgariat dar au fost tinute intr-un loc uscat pt ca lemnul se tine foarte bine iar membranele de la dif-uri nu au fir de praf pe ele). _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
dividivus

Conectat la: 04 Sep 2005 Mesaje: 47 Locatie: MS
|
|
Sus |
|
|
dividivus

Conectat la: 04 Sep 2005 Mesaje: 47 Locatie: MS
|
Trimis: Lun Oct 23, 2006 6:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pardon, z-600 este pt comparatie. _________________ D1V1D1VU5 |
|
Sus |
|
|
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003 Mesaje: 2392 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Oct 24, 2006 11:00 am Titlul subiectului: Re: Cine cunoaste cate ceva despre Janszen Loudspeakers |
|
|
MLGore a scris: | De curand am achizitionat o pereche de Janszen model Z-700, fabricate prin '60. Cunoaste cineva o istorie a acestor boxe?
In linii generale arata asa: cam 80cm(h) cu 40 (l) cu 30 (adancime), 20kg, doua cai, incinta inchisa, bass de 10'', doua tweetere electrostatice montate in push-pull. |
Felicitari daca-i reusit sa le procuri in stare buna si la pret decent. Sa-ti traiasca fran... pardon, suedeza! _________________ "It is never too late to have a happy childhood". |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Mie Oct 25, 2006 10:57 am Titlul subiectului: Re: Cine cunoaste cate ceva despre Janszen Loudspeakers |
|
|
DorinD a scris: | MLGore a scris: | De curand am achizitionat o pereche de Janszen model Z-700, fabricate prin '60. Cunoaste cineva o istorie a acestor boxe?
In linii generale arata asa: cam 80cm(h) cu 40 (l) cu 30 (adancime), 20kg, doua cai, incinta inchisa, bass de 10'', doua tweetere electrostatice montate in push-pull. |
Felicitari daca-i reusit sa le procuri in stare buna si la pret decent. Sa-ti traiasca fran... pardon, suedeza! |
Sunt americane... _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
tvicol

Conectat la: 28 Iul 2004 Mesaje: 1270 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
Ioan Mihai
Conectat la: 01 Feb 2006 Mesaje: 133
|
Trimis: Vin Oct 27, 2006 11:45 pm Titlul subiectului: Beton boxe :) |
|
|
SALUT....eu detin doar partea "electrostatica" a unei astfel de boxe de vreo 10ani.....de fapt au fost primele dif electrostatice pe care le-am auzit.
Sunt patrate....au grilele din sarmaizolata.....si un randament destul de mare fata de alte electrostatice pe care le-am auzit....dar ca distorsiuni nu sunt printre cele mai reusite....comparate cu Final sau Quad.
Sunt fan al acestui tip de dif.....cunoscaut fiind faptul ca au distorisiunile cele mai mici si o liniaritate de invidiat.Electrostaticele au un sunet de un mare rafinament dar nu sunt (in opinia mea) potrivite la toate felurile de muzica.Par a fi facute pt jazz, dar si "Dead can Dance" suna incredibil.
Am scris cele de mai sus pt ca de curand am avut ocazia sa audiez si sa compar niste electrostatice "Final" cu alte boxe.
Prezenta nu este punctul lor forte si au o directivitate destul de accentuata, insa compenseaza prin restul.Sunetul vine parca de pretutindeni cu o lejeritate incredibile, nimic nu pare fortat....totul este natural....e un sunet de atmosfera.La prima auditie par ciudate insa incet, incet te cuceresc iar cand le schimbi cu alte boxe normale realizezi ce ai pierdut.
Avand un randament mai scazut si transformatorul adpator de impedanta sunt boxe destul de greud e condus in genere.....impedanta pe primar transformatorului putand cobora la valori de 1ohm in anumite cazuri.
Recomandabile ar fi amplif in clasa A dar din pacate e nevoie si de putere mare pt a le "urni" .....aici e un compromis dureros.Un amplif de peste 50-60W in clasa A este deja monstruos si/sau destul de scump.
IN prezent ......ca sa-mi satisfac curiozitatea audiofila incerc sa realizez un astfel de "monstru"....punand in paralel 4module de 10-15W ale amplif in clasa A pe care-l detin. Deci voi disipa in gol 1200W ...
IN concluzie eu il felicit pe MLGore pt achizitia facuta , nu am auzit niciodata incintele intregi cum suna dar sunt convins ca nu-l vor dezamagi. |
|
Sus |
|
|
MLGore

|
Trimis: Sam Oct 28, 2006 9:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ramasesem dator cu niste poze: _________________ www.outextrem.ro |
|