Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
DELL
Conectat la: 28 Sep 2003 Mesaje: 324 Locatie: TM
|
Trimis: Dum Oct 05, 2003 5:47 pm Titlul subiectului: Sonus Faber ?! |
|
|
Ma bate gandul sa cumpar niste boxe noi. Am gasit 2 boxe Sonus Faber, firma despre care personal nu auzisem pana acum, si dupa ce le-am testat am crezut ca lesin!
Puritatea sunetului este fenomenala, cel putin ptr. urechile mele.
Modelul este Concertino si amandoua costa 1,000EUR. Sunt noi sigilate, si pentru mine mi-a zis boss-ul de la magazin ca imi face discount tare. Normal la cat cumpar de la el!
Ce stiti de boxele Sonus Faber? Personal mie imi plac cum suna, doar ca amator fiind s-ar putea sa gresesc. Pe net se spune despre ei ca sunt un fel de Ferrari al boxelor. _________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Oct 05, 2003 5:47 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
audiofool

Conectat la: 23 Mai 2003 Mesaje: 309
|
Trimis: Dum Oct 05, 2003 6:42 pm Titlul subiectului: Merita, dar cu rezerve |
|
|
MSRP pt. astea este in jur de 700 $. Daca le cumperi iti recomand musai sa iei si standuri bune, daca nu ai fonduri pt. standurile originale atunci sa construiesti o pereche "custom" (atentie la sistemul de atasare boxa/stand, e important).
Sonus faber nu e neaparat "cea mai buna firma de boxe din lume" dar in orice caz sint dintre cei mai respectati. Bineinteles, daca ti-au placut asa mult, cumpara-le. E rar sa gasesti un component care sa te satisfaca personal (ca o haina croita pt. tine).
Verifica bine sculele inainte de cumparare: una din problemele firmei este controlul de calitate. (italieni, deh, produse superbe, dar mai "scapa" cite o gilma la productie - finisaj)
Un scurt review se gaseste aici |
|
Sus |
|
|
audiofool

|
|
Sus |
|
|
DELL
|
Trimis: Lun Oct 06, 2003 8:22 am Titlul subiectului: |
|
|
10x
Ma mai gandesc ce sa fac, desi sunt super faine si se aud traznet inca stau sa ma gandesc poate gasesc ceva la fel de bun si mai ieftin.
Chestia e ca nu ma prea pricep la boxe!
Poate ma indrumati spre ceva ca lumea in plaja 500-1000EUR ptr. 2 boxe.
Ma intereseaza mai mult calitatea sunetului decat puterea lor, intentionand sa le folosesc in casa, nu pe stadion!  _________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
Catalin Matei
Conectat la: 25 Mar 2003 Mesaje: 1037 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Oct 06, 2003 11:38 am Titlul subiectului: |
|
|
Daca ne dai citeva informatii despre sistemul tau actual, ne va fi mai usor sa iti facem o recomandare. |
|
Sus |
|
|
audiofool

|
Trimis: Lun Oct 06, 2003 9:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
o idee buna ar fi si sa ne spui CE poti gasi (firme, modele) |
|
Sus |
|
|
DELL
|
Trimis: Mar Oct 07, 2003 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce conteaza sistemul meu actual, nu le stiu din cap ca sunt la serviciu.
Oricum am CD, Dublu deck Sony (830), Equalizer, DVD, Amplif., etc.
Dati-mi firme, modele de boxe, ca lumea, la preturi decente. _________________ Inspiration is the Mother of Invention. Desperation is its Father. |
|
Sus |
|
|
batranul

Conectat la: 27 Oct 2003 Mesaje: 174 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Lun Oct 27, 2003 4:22 pm Titlul subiectului: dell |
|
|
boxele trebuiesc ascultate cu ampliful tau si cablurile tale batrane !
parerea mea ! |
|
Sus |
|
|
Costin
Conectat la: 14 Iul 2003 Mesaje: 970
|
Trimis: Mar Oct 28, 2003 12:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Verba volant, scripta manent !
Ultima modificare efectuata Costin la Mar Ian 03, 2006 6:27 pm, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
|
nashu

Conectat la: 29 Oct 2003 Mesaje: 32
|
Trimis: Mie Oct 29, 2003 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Dell,
dar Sonus Faber "e firma de firma", un fel de Aston Martin la masini. Acuma de, daca vrei Mercedes sau BMW ori Audi incearca sa iei niste KEFuri, Tannoy sau BW (care au si modele in plaja ta de bani, daca puterea zici ca nu conteaza si care se vind si la noi). Iar daca visezi la Rolls atunci retine doua nume: Klipsch si Thiel (ma refer la calitate)
Dar mare atentie! Boxele alea sunau bine acolo (la distribuitor) pentru ca aia au scule hi-end. Nu compara ampliful tau de 300 -500 de dolari (scuze daca jignesc) cu sculele lor de 2000, fara sa mai punem la socoteala si diferenta de acustica intre incaperi (a ta si a lor) ori calitatea cablurilor. Cel mai corect este sa le "asculti" (daca se poate) la tine. (cum bine spunea si batranul)
Auditie placuta si inspiratie la cumparaturi.
Bafta, Nashu' |
|
Sus |
|
|
audiofool

|
Trimis: Mie Oct 29, 2003 7:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
nashu a scris: | Acuma de, daca vrei Mercedes sau BMW ori Audi incearca sa iei niste KEFuri, Tannoy sau BW (care au si modele in plaja ta de bani, daca puterea zici ca nu conteaza si care se vind si la noi). Iar daca visezi la Rolls atunci retine doua nume: Klipsch si Thiel (ma refer la calitate)
|
Cu tot respectu' dar vreau sa anotez observatia asta. Ierarhia mi se pare putin amestecata.
Toate firmele mentionate mai sus fac eforturi laudabile cu liniile "statement" - ca sa se tina competitivi. Cu ce rezultate, insa? Linia Klipsch se termina unde alte firme abia incep. Sint facute declarat pt. home theater: Citat: | The RF-7 Reference Series flagship loudspeaker was designed to provide the highest level of two-channel and multi-channel audio as well as home theater surround sound (with the matching RC-7 center channel, RSW-15 subwoofer and RS-7 rear channel speakers), but its striking metal drivers and real-wood enclosure also make it a desirable complement to any decor. | (citat de pe pagina firmei). Nu m-au impresionat, mi s-au parut agresive si prost balansate - singurul argument pro e eficienta lor mare, care le face probabil atractive pt. iubitorii de tuburi. Si daca nu ma credeti pe mine, uite un review aici. Flagship-ul KEF, chiar daca bun, nu e tocmai fara probleme.
Cu Thiel - la fel. Au o armata de sustinatori entuziasti - si probabil nu fara motiv. Pe mine nu m-au impresionat - cind si unde le-am ascultat eu aveau mediile/inaltele cam stridente; ca si la Klipsch, conurile difuzoarelor (citeste: materialele lor) nu-mi sunau bine. Dar in ultima instanta, de gustibus... Nu asta e ce vreau sa "corectez" ci comparatia cu Rolls-ul. B&W mai are un model peste seria 800 (sau mai nou Signature): Prestige (adevaratul, originalul Nautilus). Astea sint de ex. folosite de Mike Oldfield. Studiourile Abbey Road aveau in dotare si ele Nautilus (seria 800). Vorbind de studiouri, Gateway Mastering (Bob Ludwig) foloseste Eggleston Works. Pe urma (tot la capitolul high end / studio) sint Wilson Audio. Si inca altii. Tannoy (modelele de virf) sint preferate de Nelson Pass.
Recunosc ca o ierarhie clara nu exista nici in Vest, daramite la noi. Dar ca sa stabilesti cine unde se situeaza, (de ce e in stare) trebuie sa te uiti la modelele "statement". In rest, nu te prea poti baza decit pe urechile tale. Un model mai "slab" al unei firme poate fi mai bun decit capul de serie al alteia. Eu personal as prefera oricind o pereche de EgglestonWorks Isabel in loc de cel mai "tare" model de la Klipsch. Sau, in alta ordine de idei, nu poti cumpara un Klipsch sau Thiel de buget fiind sigur ca e "din cele mai bune". Sint modele reusite, si modele proaste, iar in josul scalei cei mai multi porcaiesc designul din motive de economie. Tocmai asta e cu "high-end"-ul, la nivelul ala produsele sint concepute "fara restrictii" (cel putin in teorie, ca de fapt adesea cei mai lacomi tot mai zbircesc cite ceva).
Si ca veni vorba, in alt post jpaul asociaza Cambridge Audio cu "high-end". Nu e adevarat. In Vest sint considerati in cel mai bun caz "mid-fi". Sa fim intelesi: nu zic ca sint rele. Dar iarasi vreau sa clarific o confuzie de termeni. Nu am nimic personal cu nashu', nici cu jpaul si ii rog sa nu se supere. (jpaul, zici ca ai un CD Wadia, crezi ca e la acelasi nivel cu Cambridge?) Nici nu vreau sa ma grozavesc. Scopul mesajelor mele e sa clarific niste confuzii si sa impartasesc cunostintele/experientele mele, cit or fi ele de bune/proaste. Nu cer sa fie nimeni de acord cu tot ce spun. Iar daca aveti alte pareri, (despre cum suna sculele, nu despre ce e considerat "high end" in Vest) hai sa ne intelegem - cum zic gentlemanii - ca "we must agree to disagree". Dar le astept cu interes [parerile]. De aia e forum, sa discutam.
<alta contributie de 667.737 ROL, adica $ 0.02>
Audiofool
/isi pune casca si vesta de protectie. |
|
Sus |
|
|
jpaul
Conectat la: 29 Iul 2003 Mesaje: 107 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Joi Oct 30, 2003 10:28 am Titlul subiectului: |
|
|
Audiofool,
Am scris "mai spre hi-end", referindu-ma la faptul ca sint pozitionate ceva mai sus decit scule Sony, Pioneer, etc de 2-300 $ pe care marea majoritate le prefera din cauza bugetului redus. |
|
Sus |
|
|
nashu

Conectat la: 29 Oct 2003 Mesaje: 32
|
Trimis: Joi Oct 30, 2003 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Audiofool,
eu unul nu ma-m supar deloc (ba chiar iti dau dreptate, sunt convins ca ai vazut si auzit mult mai multe decit mine.)
Problema este de educatie (acustica sa-i zicem) si de posibilitati materiale. Daca ma duc sa ascult niste Tannoy D700 le ascult degeaba (ca nu o sa dau nicicind banii pe ele plus ca nu am "urechile" tale)
Dar daca vine la mine o fata bogata si vrea sa-mi faca cadou o pereche de boxe o pun sa-mi ia niste 20Turi de la AerialAcoustics. Nu, ca nu le-am auzit dar ... vreau sa o coste ceva
Bafta, Nashu' |
|
Sus |
|
|
Costin
Conectat la: 14 Iul 2003 Mesaje: 970
|
Trimis: Joi Oct 30, 2003 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Verba volant, scripta manent !
Ultima modificare efectuata Costin la Mar Ian 03, 2006 6:28 pm, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
|
ahegyes

Conectat la: 30 Oct 2003 Mesaje: 969 Locatie: Oradea
|
Trimis: Joi Oct 30, 2003 3:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Costin, chiar tu ai spus ca esti un fan Dynaudio. Nici o problema pana aici. Fiecare are gusturile lui. Intrebarea pe care o pun eu este: Ai ascultat vreodata o pereche de Sonus Faber. Daca da, e in regula nici o preoblema, cum spuneam fiecare cu gusturile lui. Dar daca inca nu ai ascultat incearca sa pui mana pe o pereche pentru auditie.
Eu nu sunt fan al nici unui brand dar cred ca Sonus Faber este Ferrari-ul incintelor acustice. |
|
Sus |
|
|
|