FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Timisoara Jazz Festival - Editia I

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stiri
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Noi 25, 2006 7:39 pm    Titlul subiectului: Timisoara Jazz Festival - Editia I Raspunde cu citat (quote)

E.S.T. - Esbjorn Svensson Trio la Timisoara Jazz Festival - Editia I

In perioada 1-3 decembrie va avea loc prima editie a Timisoara Jazz Festival la Teatrul National Timisoara.

Programul evenimentului:

Vineri - 1 decembrie:
Trigon (Republica Moldova)
Tord Gustavsen (Norvegia)
Sambata - 2 decembrie:
Bright White Line
Liviu Butoi & Mircea Tiberian
Eberhard Weber & Ultimative Trio (Germania, Austria, Italia)
Duminica - 3 decembrie:
Anca Parghel & The Next Generation
E.S.T. - Esbjorn Svensson Trio (Suedia)

Biletele se gasesc la preturi de 20, 30, 50 si 100 RON si pot fi achizitionate din librariile Carturesti, in magazinul Andante si la casieria Teatrului National Timisoara.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Sam Noi 25, 2006 7:39 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Serby



Conectat la: 01 Feb 2004
Mesaje: 1436
Locatie: Kronstadt

MesajTrimis: Sam Noi 25, 2006 8:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce pacat ca e la Timisoara Sad Sad
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 01, 2006 4:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vineri, 1 decembrie

TRIGON (Rep. Moldova)
Este la ora actuala cel mai de succes grup de etno-jazz al Europei.
Anatol Stefanet, fondatorul trupei, este, incontestabil, numarul unu al violei in Europa. El poarta in suflet muzica populara romaneasca, iar jazzul este mijlocul de exprimare pe care l-a gasit pentru a accede la universalitate.
Dorel Burlacu este capabil sa cante fluent pe orice tip de claviatura, iar cu mana stanga sa suplineasca absenta bassului.
Valeriu Boglean- poliinstrumentist si, cateodata, vocalistul formatiei, abordeaza cu fermecatoare muzicalitate saxofonul sopran, cornul, cavalul sau muzicuta.
Gary Tverdohleb este categoric cel mai bun tobar-percutionist din spatiul moldo-basarabean.
Albumul celor patru moldoveni “The Moldovan Wedding in Jazz” a primit Grand Prix al Academiei Franceze de Arte. Ultimul album,”Seven Steps”, a fost cotat de Radio Jazzpoint din Germania pe locul doi dintre cele mai bune 20 de albume de jazz ale anului 2004.

TORD GUSTAVSEN (Norvegia)
Tord Gustavsen Trio

Dupa lansarea primului album in formula de trio (“Changing Places”, ECM), fanii jazzului erau in extaz: inca un pianist de mare viitor si-a facut aparitia in spatiul nordic. Succesul a fost deplin, atat la public cat si la critici. Revistele europene de jazz salutau stilul celor trei norvegieni. Se intampla mai rar, spuneau ele, ca muzica unui grup sa fie potrivita atat pentru relaxare si meditatie cat si pentru vivacitatea si extazul din salile de concerte. Sound-ul celor de la Tord Gustavsen Trio este bland, robust si puternic. Piesele, pline de prospetime, au o linie melodica usor de memorat, ceea ce face ca bandul sa fie iubit de tinerii ascultatori de jazz. Trio-ul are urmatoarea componenta: Tord Gustavsen- pian, Harold Johnsen - bass, Jarle Vespestan - tobe.


Sambata 2 decembrie

BRIGHT WHITE LINE
Sebastian Spanache, Lucian Nagy, Theodor Groszmuk, Claudiu Buna,Sergiu Caftanaf - am numit membrii celui mai bun combo al recent desfintatei Facultati de Jazz din Timisoara. Prin talent, studiu si perseverenta au dovedit ca merita sa fie timisorenii care urca pe scena Festivalului.

LIVIU BUTOI & MIRCEA TIBERIAN
Jazz -Timisoara - Liviu Butoi … de mai bine de 20 de ani ne-am obisnuit sa asociem aceste cuvinte. Este remarcat de profesori inca din adolescenta, iar in anii '70 se lanseaza pe scena jazzistica romaneasca impreuna cu Paul Weiner, Puba Hromadka si Kamocsa Bela. In 1982 intemeiaza grupul Crepuscul si incepand cu 1985 colaboreaza cu Mircea Tiberian. In 2003 este numit muzicianul anului- premiu decernat de Societatea Romana de Radiodifuziune. Albumul ‘Pasari' ii face loc printre cei mai mari si creativi muzicieni romani de jazz. Mircea Tiberian aste poate cel mai original, inventiv si furios pianist al generatiei sale.In anul 1974 jazzmanii sibieni anunta aparitia unui pianist novator, curajos si talentat. Este initiatorul unui proiect international ce vizeaza o formatie deschisa, cu componenta variabila, unde orice artist serios de jazz, roman sau strain, poate sa cante. Pana in prezent a realizat sapte albume proprii si a participat ca invitat pe inca cinci.

EBERHARD WEBER & THE ULTIMATIVE TRIO (Germania, Austria, Italia)
Personalitate remarcabila a jazzului contemporan, Eberhard Weber este numit “cel mai bun contrabassist al lumii”. Soundul specific, datorat in mare parte instrumentului sau de constructie speciala, reuseste sa creeze o sinteza intre muzica clasica si ritmurile jazzului. In ultimii ani, a avut o colaborare fructuoasa cu percutionistul elvetian Reto Weber(tobe,cinele,instrumente de percutie senegaleze si indiene), o comunicare muzicala care a impresionat pretutindeni publicul venit sa-i asculte, si care cu siguranta, nu-i va lasa nepasatori pe cei care cunosc- si recunosc- adevaratele valori ale jazzului. Nino G. a debutat la 14 ani si este considerat a fi printre primii 5 beatboxer-i ai Europei.
Proiectul este indraznet, inedit si totodata curajos. Cati jazzmeni de talia celor doi Weber-i s-ar gandi macar la posibilitatea unui astfel de concert?


Duminica 3 decembrie

ANCA PARGHEL & THE NEXT GENERATION
Anca Parghel este unica vocalista din estul Europei, a carei fotografie a fost editata pe coperta revistei germane Jazz Podium. Desi si-a castigat notorietatea europeana ca vocalista, Anca Parghel s-a impus si ca pianista, sefa de formatie, compozitoare, textiera si aranjoare. De peste 8 ani este profesoara universitara la clasa Canto-Jazz a Conservatorului Regal de Muzica din Bruxelles. Acolo au fost studenti si cei doi fii ai ei, talentatii Ciprian (contrabass) si Tudor (baterie, pian), alaturi de care va concerta in cadrul festivalului.

E.S.T. - ESBJORN SVENSSON TRIO (Suedia)
In anul 2003, dupa aparitia albumului” Seven Days of Falling”, revista The Times scria: ”... nici un alt grup din lume nu a reusit o astfel de combinatie intre groov-ul secolului 21 si jazzul piano-acustic traditional. Au reusit ceea ce nici o alta trupa de jazz din lume nu izbutise mai inainte: sa stranga aproape o suta de mii de oameni la concerte.
Esbjorn Svensson - liderul formatiei - este un maestru al pianului. In compozitiile sale combina elemente funk, pop, rock, muzica clasica europeana si elemente etno nordice.
Dan Berglund este inca o dovada ca scoala nordica de contrabas detine suprematia in Europa. El fascineaza prin diversitatea stilului creativ si capacitatea infinita de improvizatie.
Magnus Ostrom este un alt ”copil teribil” al jazzului european. Critica de specialitate afirma ca tobarul si percutionistul grupului deja face parte din grupul restrans a celor mai importanti bateristi ai Europei



De ce jazz, de ce Timisoara ?
Jazz pentru ca dorim o cale nonconformista de exprimare, pentru ca tinem la statutul nostru de intelectuali, pentru ca avem nevoie de o minte libera si neincorsetata de tabuuri. Pentru ca jazzul este Cenusareasa muzicii, pentru ca lumea trebuie sa cunoasca inainte de a spune “ nu-mi place, e prea elitist!”.

Timisoara pentru ca orasul a insemnat ceva pe harta jazz-ului autohton, pentru ca de aici a plecat Richard Oschanitzcky- varful miscarii jazzistice romanesti. Pentru ca aici se organizau(in anii '80) cele mai reusite gale studentesti de jazz, pentru ca orasul nostru a dat Europei o serie de muzicieni de prima clasa: Puba Hromadka, Mihai Farkas Paul Weiner, Doru Apreotesei. Pentru ca meritam un festival ce sa ne introduca in circuitul international al festivalurilor de gen, pentru ca Timisoara trebuie sa-si recapete locul binemeritat in ierarhia oraselor promotoare de jazz.

De ce 1 Decembrie, de ce cladirea Teatrului National Timisoara ?
1 Decembrie pentru ca este ziua noastra nationala si pentru ca este un moment simbolic de a da nastere celui ce speram sa fie cel mai valoros festival al Romaniei si unul dintre cele mai importante ale Europei. Pentru ca autenticele valori nationale trebuie cunoscute si promovate.

Cladirea teatrului pentru ca este atat un reper istoric si cultural, cat si unul al libertatii si luptei impotriva comunismului si totalitarismului.

Acestea sunt o parte din motivele care ne-au determinat sa organizam acest festival.Experienta dobandita pana acum ne indreptateste sa credem ca FESTIVALUL INTERNATIONAL DE JAZZ DE LA TIMISOARA va devenii marca noastra de prim rang.


www.timisoara-jazz.ro
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 10:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De povestit nu prea am ce povesti (vorba cantecului BUG MAFIA - "n-ai fost acolo"), asa ca am sa ma rezum la a atasa cateva "poze" de savoniera.

EBERHARD WEBER & THE ULTIMATIVE TRIO (Germania, Austria, Italia)
Eberhard Weber - contrabas
Reto Weber - percutie
Nino G. - beatboxer

"Cine n-are batrani, sa-si cumpere".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Dec 04, 2006 10:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E.S.T. - ESBJORN SVENSSON TRIO (Suedia)
Esbjorn Svensson - pian
Dan Berglund - contrabas
Magnus Ostrom - tobe, percutie

La introducerea grupului pe scena, nemuritorul Mosu' a amintit cum cei de la E.S.T. au reusit performanta de a aduna aproape 100.000 de spectatori la un concert de jazz, spunand ca nu exista o reteta a succesului. Dupa mintea mea, aceasta reteta exista: compozitii exceptionale, traite si interpretate de muzicieni exceptionali.

Un concert de doua ore absolut uluitor, din toate punctele de vedere.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EBERHARD WEBER & THE ULTIMATIVE TRIO
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

E.S.T.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Dec 05, 2006 12:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Dec 13, 2006 9:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nume grele la Festivalul de Jazz

Pe scena Teatrului National din Timisoara au concertat la inceputul acestei luni unele dintre cele mai tari nume din jazzul contemporan.

Nu au lipsit de la intilnirea cu fanii trupa Trigon din Republica Moldova, Tord Gustavsen Trio din Norvegia, Bright White Line, Liviu Butoi si Mircea Tiberian, Eberhard Weber&Ultimative Trio, cu instrumentisti din Germania, Elvetia si Italia, Anca Parghel&The Next Generation si E.S.T.- Esbjorn Svensson Trio din Suedia.

Recitalul moldovenilor de la Trigon a fost un exemplu de maiestrie si bun-gust. Piesele, indelung aplaudate, au entuziasmat publicul care a gustat din plin solourile lui Anatol Stefanet, Dorel Burlacu, Valeriu Boghean sau Gary Tverdohleb. Muzica acelora de la Tord Gustavsen Trio a fost blinda si relaxanta. A doua zi a debutat cu recitalul celor mai tineri muzicieni din festival, studenti ai Facultatii de Jazz din Timisoara: Bright White Line. Prestatia lor a dovedit oportunitatea existentei unei astfel de facultati.

Liviu Butoi si Mircea Tiberian au facut o veritabila demonstratie de free jazz. Si-au facut apoi aparitia Eberhard Weber, Reto Weber si Nino G. Ultimative Trio a fost o combinatie fericita de virtuozitate, ritm, fantezie, stil si umor. Prestatia lor a demonstrat ca jazzul este deschis la tot ceea ce este nou, cu conditia sa fie de calitate si de bun-gust.

Ultima zi a festivalului a inceput cu vocea Ancai Parghel, cea pe care Florian Lungu a numit-o „Privighetoarea Carpatilor“. A urmat o ora si jumatate de mister, magie si delir: concertul celor de la E.S.T., cel mai asteptat moment al festivalului. Sala a fost arhiplina, iar entuziasmul - general. Combinatia de modern-jazz, elemente rock, groove si multa fantezie a fost cu adevarat electrizanta.


Cotidianul, 13.12.2006
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Fgxf



Conectat la: 16 Dec 2006
Mesaje: 31
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Dec 16, 2006 5:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut.... primul meu post aici si vreau sa va intreb daca are cineva poze de Sambata cu Bright White Line... sa le puna aici sau pe mail... multumesc frumos.
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Dec 16, 2006 9:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am ajuns la Timisoara sambata seara, dupa ce terminasera de cantat Bright White Line ... nu te pot ajuta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs



Conectat la: 12 Noi 2003
Mesaje: 2032
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Dec 16, 2006 9:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hmmm ... tu esti cumva cel ce a strigat in sala "Dodge The Dodo" la primul bis? Laughing
http://wickedvibes.10.forumer.com/viewtopic.php?t=174
BTW, basul si tobele alcatuiesc sectia ritmica ... Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Fgxf



Conectat la: 16 Dec 2006
Mesaje: 31
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Dec 16, 2006 11:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

stiu ca toba cu basul e sectia ritmica (se intampla sa fac si eu parte din asa ceva Cool ) dar pianul se poate considera si instrument de percutie daca e s-o ducem la extrem... Smile
nu eu am strigat in sala, dar aveam de gand... Laughing

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Fgxf



Conectat la: 16 Dec 2006
Mesaje: 31
Locatie: Timisoara

MesajTrimis: Sam Dec 16, 2006 11:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ah, daca mai are cineva poze de la fest. sau gaseste pe undeva, rog sa le puneti aici... multumesc anticipat...
ps: multumesc Purs pentru poze Wink .

_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stiri Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community