Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 1:41 am Titlul subiectului: Reconditionarea partii mecanice |
|
|
Episodul 1-rolele de cauciuc
De cate ori am incercat sa restaurez o mecanica de cas/mag m-am lovit de aceeasi problema: rolele de cauciuc (fie ele presoare sau folosite la transmisie) Cum e foarte greu sa gasesti componenta originala, rolele de cauciuc se pot restaura cu ajutorul unei minifreze astfel: in freza montam o piatra de biax cilindrica, iar rola de restaurat se fixeaza pe un ax ce ii permite rotirea. Se antreneaza rola cu piatra de biax, mentinind forta de apasare la minim, pana cand dispare suprafata lucioasa sau deformatia rolei. La final se sterge rola cu alcool izopropilic. Metoda se poate aplica numai la role de cauciuc intacte dpdv chimic (cauciucul sa nu fie sfaramicios sau cleios). _________________ www.outextrem.ro |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Noi 27, 2006 1:41 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Gemini_13

Conectat la: 15 Sep 2006 Mesaje: 33
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:23 am Titlul subiectului: |
|
|
Bun. De acord cu tine, dar ce faci daca:
- Rola de cauciuc este lichefiata si cauciucul de pe miezul de metal se transforma īntr-o masa cleioasa de zici ca-i smoala (boala tipica la PHILIPS) ?
Vezi exemplul din imagine, si spune-mi ce vrei sa mai frezezi aici?
- Rola de cauciuc se pietrifica de zici ca poti s-o spargi ca sticla daca dai cu ciocanul īn ea (Boala tipica AKAI - TECHNICS) ?
(Hai ca m-am folosit de acontu lui fica-mea) |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 2:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Einar, te poti folosi de orice cont, aici esti intotdeauna binevenit  |
|
Sus |
|
|
Gemini_13

Conectat la: 15 Sep 2006 Mesaje: 33
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 4:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicumur a scris: | Einar, te poti folosi de orice cont, aici esti intotdeauna binevenit  | Sper sa gīndeasca si altii la fel si sper sa nu se mai dezgrope unele cheiestii.
Revenind la tema:
Acum cīteva zile am luat de la cineva un deck Akai GXC 710 D. Are rola presoare īmpietrita. Ca sa-l pot testa, ia-m tras un mason de guma provizoriu peste rola īmpietrita. Merge excelent. Mansonul nu a tinut mult dar ca sa-l testez a fost suficient. Nu-mi ramīne alt ceva de vacut dacīt sa vulcanizez rola de nou. Ma costa 30 EURO vulcanizatul dar e nou si sper ca urmatorii 25 - 30 de ani sa nu mai am treaba.
Iata cīteva imagini: |
|
Sus |
|
|
sorin6
Conectat la: 29 Noi 2004 Mesaje: 3916 Locatie: vesnicele plaiuri ale vanatoarei
|
Trimis: Mar Dec 26, 2006 5:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ia de la tata... |