FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Reconditionarea partii mecanice

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 1:41 am    Titlul subiectului: Reconditionarea partii mecanice Raspunde cu citat (quote)

Episodul 1-rolele de cauciuc

De cate ori am incercat sa restaurez o mecanica de cas/mag m-am lovit de aceeasi problema: rolele de cauciuc (fie ele presoare sau folosite la transmisie) Cum e foarte greu sa gasesti componenta originala, rolele de cauciuc se pot restaura cu ajutorul unei minifreze astfel: in freza montam o piatra de biax cilindrica, iar rola de restaurat se fixeaza pe un ax ce ii permite rotirea. Se antreneaza rola cu piatra de biax, mentinind forta de apasare la minim, pana cand dispare suprafata lucioasa sau deformatia rolei. La final se sterge rola cu alcool izopropilic. Metoda se poate aplica numai la role de cauciuc intacte dpdv chimic (cauciucul sa nu fie sfaramicios sau cleios).

Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Noi 27, 2006 1:41 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Gemini_13

Conectat la: 15 Sep 2006

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 2:23 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bun. De acord cu tine, dar ce faci daca:

- Rola de cauciuc este lichefiata si cauciucul de pe miezul de metal se transforma īntr-o masa cleioasa de zici ca-i smoala (boala tipica la PHILIPS) ?
Vezi exemplul din imagine, si spune-mi ce vrei sa mai frezezi aici?
- Rola de cauciuc se pietrifica de zici ca poti s-o spargi ca sticla daca dai cu ciocanul īn ea (Boala tipica AKAI - TECHNICS) ?

(Hai ca m-am folosit de acontu lui fica-mea)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicumur
Vizitator

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 2:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Einar, te poti folosi de orice cont, aici esti intotdeauna binevenit Exclamation
Sus
Gemini_13

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 4:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicumur a scris:
Einar, te poti folosi de orice cont, aici esti intotdeauna binevenit Exclamation
Sper sa gīndeasca si altii la fel si sper sa nu se mai dezgrope unele cheiestii.
Revenind la tema:

Acum cīteva zile am luat de la cineva un deck Akai GXC 710 D. Are rola presoare īmpietrita. Ca sa-l pot testa, ia-m tras un mason de guma provizoriu peste rola īmpietrita. Merge excelent. Mansonul nu a tinut mult dar ca sa-l testez a fost suficient. Nu-mi ramīne alt ceva de vacut dacīt sa vulcanizez rola de nou. Ma costa 30 EURO vulcanizatul dar e nou si sper ca urmatorii 25 - 30 de ani sa nu mai am treaba.

Iata cīteva imagini:
Sus
sorin6

Conectat la: 29 Noi 2004

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 5:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ia de la tata...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Gemini_13

MesajTrimis: Mar Dec 26, 2006 7:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc !
Ramīn dator!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum