FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Ce display pt LEVEL METER va place
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Ce display pt LEVEL METER va place
LEDURI
5%
 5%  [ 3 ]
TUBURI FLUORESCENTE
16%
 16%  [ 10 ]
VU-METRU CU AC
78%
 78%  [ 47 ]
Voturi totale : 60

Autor Mesaj
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 1:31 am    Titlul subiectului: Ce display pt LEVEL METER va place Raspunde cu citat (quote)

...DECI ?... si de ce asa ? ( aplicabil la maguri/cassuri/ampuri/etc)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 1:31 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 1:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

VU cu ace. Chiestie de obisnuinta cu toate ca cele cu LED sīnt ceva mai exacte.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 2:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pe ace...sunt cele mai "analogice" cu putinta...
ce-i drept cele fluorescente pe albastru "iau fata" dar m-am "nascut" si m-am obisnuit pe ace.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kilaru_de_coduri

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 2:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
...cu toate ca cele cu LED sīnt ceva mai exacte.

...poate ai vrut sa zici:mai usor de urmarit si de aproximat...mai ales daca este cu mentinere a valorii de peak.
Sus
EinarN

Conectat la: 26 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 2:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si asta dar sīnt mai exacte ca anogele deoarece nu exista inertia mecanica.
Pe undeva, eu personal, pot sa fac mai bine corectiile la analog ca la digi. L-e pot urmari mai bine si reactiona din timp cīnd este vorba de evitarea unei depasiri 0 dB. si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
thefirstdj

Conectat la: 24 Feb 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 3:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj.

Vu-metrele doar indica nivelul semnalului audio, nu il influenteaza!

Parerea mea este ca fiecare tip de vu-metru este potrivit unui anumit tip de echipament. La amplificatoare, cele cu ace dau cel mai bine, mai ales ca sunt puse numai pentru asta, sa arate bine. La echipamentele ce au si functie de inregistrare este necesar un vu-metru cat mai exact, pe leduri sau vfd.
Sus
Riddick

Conectat la: 08 Sep 2006

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 5:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vu cu ace..Elegante,dau senzatia de robustete si clasicism..
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 9:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cele cu ace, normal!
Sus
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 10:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si eu am votat pentru vu-metre cu ac. Am chiar acum un Technics SE-A900MK2 si ma uit cu foarte mare placere la acele lui.
Sus
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 12:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pentru cei ce au amplificatoare cu vumetre cu ac urmariti-le pe melodia Freelove de la Depeche mode (merg in contratimp) pe mine faza asta ma dat pe spate, pana atunci imi dadeau impresia de vechituri
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 3:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

depinde de aplicatie. spre exemplu cele de la 77 si 747 (cel cu leduri) sint incredibil de frumoase, acele pe magurile akai si pe unele statii dau foarte bine, iar fluorescentele de la pioneer (cele pe albastru) sint deosebite...
Sus
goodolddog

Conectat la: 04 Mai 2004

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 3:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fara. Prefer sculele la care poti sa dezactivezi tot ceea ce nu tine de functia principala.
Sus
luleashca

Conectat la: 10 Mar 2006

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 3:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

EinarN a scris:
Si asta dar sīnt mai exacte ca anogele deoarece nu exista inertia mecanica.
Pe undeva, eu personal, pot sa fac mai bine corectiile la analog ca la digi. L-e pot urmari mai bine si reactiona din timp cīnd este vorba de evitarea unei depasiri 0 dB. si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj.

faci o eroare: vu cu leduri nu sint neaparat digitale.
Sus
RazvanVoicu

Conectat la: 22 Aug 2006

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 4:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

luleashca a scris:
depinde de aplicatie. spre exemplu cele de la 77 si 747 (cel cu leduri) sint incredibil de frumoase, acele pe magurile akai si pe unele statii dau foarte bine, iar fluorescentele de la pioneer (cele pe albastru) sint deosebite...

Sunt 100% in asentimentul tau Wink

kilaru_de_coduri

MesajTrimis: Joi Feb 15, 2007 4:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Totusi inclin sa cred ca cele pe tub fluorescent sunt mai fiabile,mai rezistente in medii "dure"(fum praf,umiditate mare),nu intervine nici uzura mecanica dar dupa cca 40-50 000 ore de functionare se zice ca isi pierd din intensitatea luminoasa.Cele pe LED-uri imi par o varianta ieftina,de buget redus dar foarte usor de procurat si inlocuit la nevoie.Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatorul
Pagina 1 din 3

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum