Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Ce display pt LEVEL METER va place |
LEDURI |
|
5% |
[ 3 ] |
TUBURI FLUORESCENTE |
|
16% |
[ 10 ] |
VU-METRU CU AC |
|
78% |
[ 47 ] |
|
Voturi totale : 60 |
|
Autor |
Mesaj |
IR Babuin

Conectat la: 15 Feb 2005 Mesaje: 859
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 1:31 am Titlul subiectului: Ce display pt LEVEL METER va place |
|
|
...DECI ?... si de ce asa ? ( aplicabil la maguri/cassuri/ampuri/etc) |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 1:31 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 1:39 am Titlul subiectului: |
|
|
VU cu ace. Chiestie de obisnuinta cu toate ca cele cu LED sīnt ceva mai exacte. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 2:07 am Titlul subiectului: |
|
|
pe ace...sunt cele mai "analogice" cu putinta...
ce-i drept cele fluorescente pe albastru "iau fata" dar m-am "nascut" si m-am obisnuit pe ace. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 2:09 am Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | ...cu toate ca cele cu LED sīnt ceva mai exacte. |
...poate ai vrut sa zici:mai usor de urmarit si de aproximat...mai ales daca este cu mentinere a valorii de peak. |
|
Sus |
|
|
EinarN
Conectat la: 26 Dec 2005 Mesaje: 2045 Locatie: Duisburg
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 2:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Si asta dar sīnt mai exacte ca anogele deoarece nu exista inertia mecanica.
Pe undeva, eu personal, pot sa fac mai bine corectiile la analog ca la digi. L-e pot urmari mai bine si reactiona din timp cīnd este vorba de evitarea unei depasiri 0 dB. si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj. |
|
Sus |
|
|
thefirstdj

Conectat la: 24 Feb 2005 Mesaje: 271 Locatie: Constanža
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 3:21 am Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj. |
Vu-metrele doar indica nivelul semnalului audio, nu il influenteaza!
Parerea mea este ca fiecare tip de vu-metru este potrivit unui anumit tip de echipament. La amplificatoare, cele cu ace dau cel mai bine, mai ales ca sunt puse numai pentru asta, sa arate bine. La echipamentele ce au si functie de inregistrare este necesar un vu-metru cat mai exact, pe leduri sau vfd. |
|
Sus |
|
|
Riddick

Conectat la: 08 Sep 2006 Mesaje: 201 Locatie: SUA
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 5:21 am Titlul subiectului: |
|
|
Vu cu ace..Elegante,dau senzatia de robustete si clasicism.. |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Cele cu ace, normal! |
|
Sus |
|
|
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005 Mesaje: 2312 Locatie: Arad
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Si eu am votat pentru vu-metre cu ac. Am chiar acum un Technics SE-A900MK2 si ma uit cu foarte mare placere la acele lui. |
|
Sus |
|
|
George(sb)

Conectat la: 16 Dec 2005 Mesaje: 623 Locatie: Sibiu
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 12:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
pentru cei ce au amplificatoare cu vumetre cu ac urmariti-le pe melodia Freelove de la Depeche mode (merg in contratimp) pe mine faza asta ma dat pe spate, pana atunci imi dadeau impresia de vechituri _________________ "Fereste-ma Doamne de prieteni…… ca de dusmani ma feresc si singur !" |
|
Sus |
|
|
luleashca
Conectat la: 10 Mar 2006 Mesaje: 502 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
depinde de aplicatie. spre exemplu cele de la 77 si 747 (cel cu leduri) sint incredibil de frumoase, acele pe magurile akai si pe unele statii dau foarte bine, iar fluorescentele de la pioneer (cele pe albastru) sint deosebite... |
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 3:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Fara. Prefer sculele la care poti sa dezactivezi tot ceea ce nu tine de functia principala. |
|
Sus |
|
|
luleashca
Conectat la: 10 Mar 2006 Mesaje: 502 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 3:28 pm Titlul subiectului: |
|
|
EinarN a scris: | Si asta dar sīnt mai exacte ca anogele deoarece nu exista inertia mecanica.
Pe undeva, eu personal, pot sa fac mai bine corectiile la analog ca la digi. L-e pot urmari mai bine si reactiona din timp cīnd este vorba de evitarea unei depasiri 0 dB. si pe līnga asta am observat ca analogele au o toleranta mai mare de la momentul depasirii 0 dB pīna la o distorsiune sesizabila. Īn asta vad un avantaj. |
faci o eroare: vu cu leduri nu sint neaparat digitale. |
|
Sus |
|
|
RazvanVoicu

Conectat la: 22 Aug 2006 Mesaje: 304 Locatie: Targoviste-Dambovita
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
luleashca a scris: | depinde de aplicatie. spre exemplu cele de la 77 si 747 (cel cu leduri) sint incredibil de frumoase, acele pe magurile akai si pe unele statii dau foarte bine, iar fluorescentele de la pioneer (cele pe albastru) sint deosebite... |
Sunt 100% in asentimentul tau  _________________ TRANCOTAR SERIOS! , rog "maestrii" sa nu ma ia in seama! |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
|
Trimis: Joi Feb 15, 2007 4:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Totusi inclin sa cred ca cele pe tub fluorescent sunt mai fiabile,mai rezistente in medii "dure"(fum praf,umiditate mare),nu intervine nici uzura mecanica dar dupa cca 40-50 000 ore de functionare se zice ca isi pierd din intensitatea luminoasa.Cele pe LED-uri imi par o varianta ieftina,de buget redus dar foarte usor de procurat si inlocuit la nevoie.Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. |
|
Sus |
|
|
|