FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
PANOURI PUBLICITARE SONORE !

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
seamaster



Conectat la: 03 Noi 2003
Mesaje: 368
Locatie: BUCURESTI

MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 5:24 pm    Titlul subiectului: PANOURI PUBLICITARE SONORE ! Raspunde cu citat (quote)

" Panourile publicitare sonore au rezultat ca urmare a colaborarii dintre producatorul de sisteme acustice NXT si compania Alusuisse Kapa, renumit fabricant de placi utilizate in industria publicitara. Din colaborarea lor au rezultat placile Kapa-Sound, optimizate pentru a fi bune transmitatoare de unde sonore, derivate ca tehnologie de fabricatie din placile obisnuite KAPA. Placile KAPA sunt alcatuite dintr-un miez de spuma poliuretanica, prins ca intr-un sandwich intre doua suprafete rigide si subtiri de carton sau plastic.

In cazul placilor Kapa-Sound, se asigura o buna transmisie a undelor sonore cu o grosime mai mare de 5 milimetri. Lipit cu un adeziv special pe spatele placii Kapa-Sound se afla un excitator sonor care converteste impulsul electro-magnetic in unde sonore, astfel ca placa preia functiile unei uriase membrane de difuzor. Echipamentul mai poate contine un amplificator cu frecventa intre 100Hz si 20KHz, care sa distribuie sunetul uniform din cele patru colturi ale panoului.

Asa-numitul difuzor plat a fost dezvoltat de NXT cu ani in urma. Motivul demararii cercetarilor pentru a pune la punct un difuzor plat consta in neajunsurile si proprietatile necorespunzatoare ale difuzoarelor obisnuite. Un difuzor clasic este limitativ din punctul de vedere al unghiurilor de auditie. O schimbare a unghiului de auditie va conduce la o schimbare a presiunii acustice si spectrului de frecvente sonore, conducind la distorsiuni ale sunetului. Toate aceste distorsiuni nu apar in cazul difuzoarelor plate.

Este adevarat ca mai multi producatori din lumea larga au reusit sa conceapa diferite tehnologii pentru difuzoare plate, dar cea folosita de NXT este cea mai ieftina, chiar mai ieftina decit difuzoarele clasice, si obtine performante mult superioare boxelor clasice. Acest lucru se datoreaza in principal tipului de excitator sonor folosit, patentat de NXT.

Din cuplarea tehnologiei NXT cu placile produse de Alusuisse a rezultat un difuzor perfect, cu sunetul distribuit egal si fara fluctuatii de volum si frecventa, usor de asamblat si cu un pret rezonabil. Un mic dezavantaj: daca ascultati un concert de Beethoven la placa de la Alusuisse-Kapa, nu o sa auziti fiecare instrument distinct, ca in cazul sistemelor acustice clasice. In rest, jos palaria !

Probabil ca in timp boxele plate se vor impune peste tot, datorita mai ales simplitatii (contin doar excitatorul si panoul, in timp ce o boxa profesionala traditionala poate avea pina la 50 de elemente ).
Doar cei foarte pretentiosi vor pastra sistemele acustice clasice.
Dar in mod sigur aceasta tehnologie, prin incorporarea in placile KAPA, va gasi multiple utilizari in advertising, datorita faptului ca produce sunet in conditii de maxima ergonomie. In plus, difuzorul KAPA-Sound poate fi taiat dupa pofta inimii, pentru a i se da diverse contururi si forme. Iar in cazul variantei Kapa-Sound P, difuzorul poate fi supus digital-printului, pentru a se imprima imagini direct pe el.

Inchipuiti-va ca stati la o masa cu bauturi si mincaruri rafinate, servit de un chelner impecabil, in mijlocul unei paduri ruginite de o toamna de basm in care se intretaie triluri de pasari, vreun mormait de urs, tiuie ginganiile padurii si se aude ecoul unei ciocanitori. Toate astea pot parea aievea intr-un separeu al unui restaurant de lux dotat cu panouri sonore. "


interesant ce spun acesti domni.
nu am ascultat pana acum asa ceva. Embarassed

salutari

_________________
I DON'T REGRET MY PAST, I JUST REGRET THE TIME I'VE WASTED WITH THE WRONG PEOPLE !
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 5:24 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DJ DNA



Conectat la: 13 Ian 2004
Mesaje: 2305

MesajTrimis: Sam Aug 07, 2004 9:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am ascultat acest nou tip de difuzor in mai multe ocazii . Este excelent pentru : Multimedia fara pretentii , Public Adress , Cadouri si gadgeturi ,
Boxe de calculator , Home Theatre fara mari pretentii etc .

Nu prea lucreaza bine sub 300Hz iar SPL nu prea are incit sa faca fata unei auditii mai fortissimo . Poate fi cuplat cu o incinta de bass dar cred ca tehnologia este abia la inceput si are inca multe lacune .

Ca si opinie personala pot spune ca registrul frecventelor inalte este redat prost si cu o tenta nenaturala . Eu nu as cumpara asa ceva cu mai mult de 100$ per bucata .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
puf



Conectat la: 07 Dec 2003
Mesaje: 1537
Locatie: bucuresti

MesajTrimis: Dum Aug 08, 2004 12:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tehnologia NXT nu e chiar noua ,unele firme mari cum este Mission au scos prin 2000 niste modele care se vroiau revolutionare dar care au cazut in anonimat in principal datorita calitati slabe a sunetului ,sunet care se preteaza cum spune si DJ DNA la PC fara mari pretentii.
In viitor se poate sa prinda mai ales ca acum calitatea sunetului nu mai este prioritara ci pretul,functionalitatea ,designu si apoi sunetul pentru produsele de masa.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community