FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
concurenta pt dyna a42
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007

MesajTrimis: Lun Feb 26, 2007 3:56 pm    Titlul subiectului: concurenta pt dyna a42 Raspunde cu citat (quote)

deschid acest thread pt a va incita in prezentarea de impresii/pareri legate de posibili omonimi ai micilor a42 de la dynaudio.

personal am experimentat face to face 3 posibili concurenti, asta dupa ce un al patrulea (seria 600 de la b&w) a cazut din fasa cu vreo 2 sapt in urma, conform experimentelor mele intreprinse la un amic proprietar de 602s3 si amp exposure.

sa trecem la fapte:

concurenti:
PSB image B25 - 1350 ron
MA silver RS1 - 1650 ron
MA gold GS10 - 3650 ron

sursa: NAD C525BEE - 1090 ron
statie: NAD C325BEE - 1270 ron
cabluri: real bimetal, real interconnect

echipamentele toate de la Realacustic.

CD-uri:
diana krall, dream theater, cd test Dali, judas priest.

greseala a fost sa ascult PSB dupa silver si mai ales gold. daca as fi ascultat inainte PSB, le-as fi dat mai multe sanse...
dar am sa incerc sa fiu obiectiv totusi...

am ales de data asta strategia mai putine discuri dar urmarite bucati comparativ intre cele 3, spre deosebire de testul unei singure perechi unde eu prefer sa am la mine cat mai multe discuri cu cat mai multe genuri...

multumesc pe aceasta cale lui Radu care s-a aratat extrem de amabil - ca de obicei - in a ma lasa sa imi fac toate capriciile, desi ii spusesem de la inceput ca sunt inclinat catre dynaudio...

nu am sa fac un top, pt ca nu are sens, ci doar vreau sa spun impresii generale pe care mi le-au lasat cele 3 perechi... ca idee nu mi s-a apropiat nici una ca preferinte de dyna a42... desi gs10 sunt destul de aproape...

ca o acolada, un sincer bravo pt player+amp NAD, sunet curat si puternic, nu ai fi zis ca e un amp de 2x50w, detaliu, soundstage, se pupa bine cu ce are rau pe acolo pe stoc...

primul candidat: rs1. in primele 2-3 minute pe diana krall senzatia a fost de placuta surpiza, ceva in genul senzatiei pe care am avut-o acum cativa ani cand am ascultat seria 600 de la b&w...
dupa alte cateva piese, si switchuri intre cd-uri, prima impresie s-a concretizat: am intuit bine, seria silver e un perfect contracandidat pt seria 600 de la b&w: pt urechile mele aceeasi lipsa acuta de bas profund, aceleasi inalte intepate si obositoare, acelasi sunet un pic metalic detaliu f bun dar cu acest pret de neiertat pt mine de a fi "depasit" de prea multe inalte... senzatia nu a disparut la switchul intre cd-uri, si m-am bucurat ca nu am ales in trecut aceasta varianta bazat doar pe impresiile bune si aprecierile pozitive ale unora de pe forum... nu zic ca nu sunt boxe bune, ba dincontra, au personalitate, numai ca mie nu imi place acest tip de personalitate... de ex amicul meu cu 602 cred ca ar fi fost incantat...

repet, sunt oameni care cauta TOCMAI acest sunet... daca e asa, si va place bw seria 600, eu zic ca nu ar strica un drum pe la radu sa vedeti ce poate si seria silver de la MA... s-ar putea sa aveti surprize placute nivelul de detaliu overall mai bun decat la seria 600 in viziunea mea...

lamurit cu rs1, trecut la gs10. eee, deja e altceva. boxele astea chiar au phase-plug care chiar se observa f usor, si o personalitate pe care nu ai cum sa o ignori. finisaj f bun, aspect incantator, in 5 min devenisera un candidat serios pt dyna a42... schimbat cd-urile, si ceea ce ma enervase pe silveruri acum era un adevarat deliciu: un solo de chitara acustica de pe cd-ul de test de la dali... super. pt fanii boxelor britanice, recomand auditia gs10, ca clasa si sunet mi se par comparabile cu seria 700 de la b&w... basul mai profund ca la a42, dar un pic mai putin controlat si nu chiar atat de nuantat, dar un bas unic, cu o adancime pe care nu am mai auzit-o pana acum la un bookshelf... inalte/medii de detaliu, si fara acea intepare de pe silver... boxe faine excelente pe jazz/rock dar care datorita excelentei prestatii pe bas ar face fata cu brio si pe muzici pop/dance/rap... excelente si la volume f mari, deloc semne de oboseala... ce mai, daca ar fi fost la un pret mai mic decat dyna, m-as fi gandit de 2 ori... din pacate pt radu eram deja "indragostit" de micile daneze...

dupa excelenta impresie lasata de gs10, oare ce ar mai fi putut urma...
am trecut la PSB B25, curios sa vad ce pot aceste canadiene...
faptul ca veneau dupa golduri s-a simtit... dar am incercat sa fiu obiectiv...
sunet bun si cu emfaza, raportat la pret chiar ok, detaliu mediu dar neutralitate f placuta... nimic obositor cu aceste PSB-uri si imi pare rau ca nu au fost primele la mana sa pot fi mai obiectiv... daca inaltele metalice te deranjeaza si nu ai bani de seria gold, dar nu vrei nici wharfedale - btw PSB au un sunet destul de apropiat fata de seria diamond - PSB sunt o optiune... constructie+finisaj solide, barbatesti, fara compromisuri... la fel ca si sunetul - serios, direct, fara delicatetzuri, bun pe rock+metal...

si... cam atat. astept contracarari, sau alte exemple de astfel de teste, cu posibili "inamici" de a42...

c ya! heer ya!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Feb 26, 2007 3:56 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
coltz66

Conectat la: 10 Dec 2006

MesajTrimis: Lun Feb 26, 2007 6:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

No offence, dar pari nitel exaltat. Nu are sens sa dai prilej de flames cu un astfel de subiect. Eu sincer nici n-am inteles prea bine miza. Poate se indura
purs sa explice de ce problema e din start pusa cam anapoda.

PEACE !!! Enjoy music!!! Thumb Up
Sus
Mandea

Conectat la: 13 Oct 2005

MesajTrimis: Lun Feb 26, 2007 7:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mie nu mi s-au parut RS-urile pe aceeasi unda cu seria 600 de la B&W in primul rand pe RS mi-a placut sa ascult rock, pe b&w chiar deloc. mi s-au parut din start nepotrivite pt acest gen.

am ascultat ca si tine gs10 dupa rs1 si nu m-au impresionat extraordinar. nu se simtea o diferenta mare (dupa pret asa ai fi tentat sa crezi). cand m-am intors la floorstandere rs6 dupa gs10 am simtit din prima ca ceva lipseste. asa mi s-a parut cel mai usor de comparat de fapt, sa te reintorci la unele mai slabe. insa nu mi s-a parut o diferenta colosala, fara de care sa nu poti trai, dar ea exista si o sesizezi de la primele acorduri. mi s-a parut cu totul altfel realizat bass-ul la gs10 fata de bronze si silver (si intre astea 2 e diferit). cu totul si cu totul altfel, nu stiu sa definesc insa sa auzea complet diferit. daca e real sau nu, nu am realizat. oricum, era de bine.
Sus
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004

MesajTrimis: Lun Feb 26, 2007 8:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

coltz66 a scris:
. Poate se indura
purs sa explice de ce problema e din start pusa cam anapoda.

Pai un pic anapoda este ca se cauta oponenti pt Dynaudio si se compara boxe din clase de pret cu totul diferite Shocked

catalinmetal

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

boxe intre 13 si 36 milioane mi se par in aceeasi clasa de pret cu dyna a42... care costa 22 milioane...

era alta clasa de pret daca comparam boxe de 10 mil cu unele de 100 de ex...

poate am putea zice alta clasa de standarde sau de calitate... asa poate da. dintr-un foc mi se pare ca odata ce dyna fabrica numai in danemarca iar MA fabrica in china e deja alta chestie, alta optica...

dar threadul era intr-o acceptiune mai larga... nu trebuie luat ad literam, pt ca poate puritanii high end vor zice ca dyna sunt high end si MA nu-s...

nu asta era ideea, ci pur si simplu sa aducem in vizor posibile optiuni relativ la a42... poate unora le place sunetul metalic de la bw sau de la seria silver... atunci e o optiune... cam de asta am deschis threadul, ceva de gen comparatii/alternative la audience 42... daca nu s-a inteles din prima sorry, si nici nu am deschis un thread doar asa sa fie aiurea, pt ca as fi putut pune acest post tot la threadul cu dyna...

mi s-a parut mai nimerit asa, pt ca mai stiu oameni care in cautarile lor au avut la un moment dat posibilitatea de a achizitiona si a42 dar au ales altceva... ei, eu ceva in genul acelor experinte vroiam sa incerc sa stimulez sa fie postate... daca nu as fi vazut dyna a42, ce as mai fi putut lua?

sper ca am fost destul de clar... si pe cei cu experiente similare ii invit la scris, ca de aia e forum sa impartasim impresii...
Sus
audiofile

Conectat la: 21 Iun 2006

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca tot ai largit sfera de pret de ce nu iei in calcul si A52 (simplu si SE), de ce nu Focus 110......
Monitoarele pasive BM5 (la acelasi pret cu A42) ...
etc etc
Sus
Costin

Conectat la: 14 Iul 2003

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

catalinmetal a scris:
daca nu as fi vazut dyna a42, ce as mai fi putut lua?
Totem Acoustic ModelOne...
Sus
bzfcocon

Conectat la: 13 Mai 2004

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In aceeasi "clasa" de pret, exista, evident, gramezi de producatori de boxe - daca nu le aduce nimeni in Romania nu inseamna ca nu exista !
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Costin a scris:
catalinmetal a scris:
daca nu as fi vazut dyna a42, ce as mai fi putut lua?
Totem Acoustic ModelOne...
... care costa dublul lui A42 si foloseste woofer Dynaudio ... pai ce treaba-i asta? Twisted Evil
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nu am luat in calcul a52 sau seria focus pt ca nu le-am ascultat - inca.
dar fell free daca aveti comentarii legate de acestea... tocmai asta era ideea sa mai aflu si eu despre alte chestii "around" a42...

a52 si focus am sa bag cat de curand tot la vali... si am sa postez aici impresii...
Sus
Mandea

Conectat la: 13 Oct 2005

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 12:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bzfcocon a scris:
In aceeasi "clasa" de pret, exista, evident, gramezi de producatori de boxe - daca nu le aduce nimeni in Romania nu inseamna ca nu exista !

mi se pare irelevant sa aducem acest aspect in discutie. asa, hai sa discutam la ce asculta extraterestrii. (bat campii, stiu, dar ca sa intelegi ideea)
faptul ca nu le poti testa in ro e suficient ca sa nu aiba sens sa le iei in discutie. evident, daca tu de ex, reusesti sa audiezi asa ceva fii amabil si povesteste-ne. nici o informatie pertinenta nu e inutila
Sus
Costin

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 1:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

purs a scris:
care costa dublul lui A42 si foloseste woofer Dynaudio ... pai ce treaba-i asta? Twisted Evil
Pai ca sa-ti iei altceva si sa ai totusi - macar partial - sunet Dynaudio Twisted Evil
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 2:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Amice, ia-ti in brate Dynaudio A42 sau 52 (ca tot nu am inteles la care te tot agiti pe forum?!) si du-le langa o pereche SPENDOR echivalenta la pret. Mai discutam dupa aia!
PS - Wink poti folosi ORICE amplificator!
....A! Si vezi ca pe SPENDOR nu flutura blugul daca asta doresti?! Dar daca m-am inselat si defapt vrei falfaiala la fluierul piciorului ia-o pe calea directa, mergi drept la Cervin Vega si te faci frate cu SPL Adicted si il bateti impreuna pe vecinul de la etaj 2 ala caruia ii tot spargeti geamurile! Very Happy Very Happy Very Happy
...Si inca un sfat: incearca ca pe trancotele de proba pentru Dyanudio sa ai ceva cu un bas FOARTE de jos! Compara si cu alte boxe care in mod dovedit il au! Dupa aia vino cu niste concluzii! ( Wink ce frumos e basul de sus bine "altoit" pe sufletul omului! )
Sus
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 3:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si ce frumoase sunt "gaurile" din banda la altele Wink .
Momolo: schimbi taberele prea repede si te entuziasmezi cam des ...
Stiu foarte bine cum suna Spendor-urile (am lucrat vro' 6 ani cu niste LS3/5A) . Nu e cazul sa compari mere cu pere. Unii prefera sampanie, altii un scotch single-malt. De gustibus ...
Si daca pentru tine Dynaudio intra in clasa "flutura blugu' " cred ca ai niste gusturi f. particulare (si schimbatoare?) .
Sus
Costin

MesajTrimis: Mar Feb 27, 2007 3:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Bogdan a scris:
Si daca pentru tine Dynaudio intra in clasa "flutura blugu' " cred ca ai niste gusturi f. particulare (si schimbatoare?) .
Sau blugi foarte subtiri...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 1 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum