FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
oamenii inteligenti aleg Orion
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Tara

Conectat la: 25 Oct 2006

MesajTrimis: Mar Apr 10, 2007 11:29 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Orion a produs intotdeauna televizoare de calitate medie , tuburi destul de slabute si videorecordere cat de cat reusite
totusi sub foarte multe marci se regaseste un sasiu de Orion - ei sunt obsedatii aia cu procesoare OEC care enerveaza depanatorii - nu de alta dar schimba versiunile de procesor ca pe ciorapi si fiecare din versiuni are cu totul alt soft , niciodata nu mai stii unde si ce sa modifici in service Wink

Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Apr 10, 2007 11:29 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ciobotea shahin

Conectat la: 21 Apr 2007

MesajTrimis: Dum Apr 22, 2007 1:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

djradu2004 a scris:
Din intamplare am si eu un telefunken de peste 10 ani,nici nu mai stiu si merge si acum.E totusi si chestie de noroc, mai ale sla astea.

Da, si eu am un Bang&Olufsen care merge din 93 fara greseala, si ma gandeam tot la noroc. Prost sa fii, noroc sa ai! N-am ales Orion de prost ce sunt, merge bine B&O de norocos ce sunt.

La_Obiect

Conectat la: 03 Mai 2007

MesajTrimis: Joi Mai 03, 2007 12:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Domnu, te hazardezi. B&O si Orion au alte preturi, alti clienti (cu IQ dupa posibilitati, in ambele cazuri) si alte pretentii...
Apropo, ca ne-unic bagator in seama ce sunt pe aici, asta e subiect de engl. Stereophile sau de rom. Cafenea? Rolling Eyes
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ciobotea shahin

MesajTrimis: Joi Mai 03, 2007 9:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Este adevarat ce spui, cele doua sunt din alte clase. Si e vina mea ca n-am mentionat ca am dat 100$ pe B&O, sec.hand bineinteles. Oricum cred ca daca inlocuiesc cu Goldstar se aplica, nu? (tv-ul mamei mele, cumparat in 1991 si care nu are nici o interventie pana acum, desi tubul incepe sa schioapete)
Ideea e ca eu cred ca reclama asta este o insulta la adresa inteligentei clientilor, indiferent de buget. Uite un bun exemplu: "Tico, ma uimesti!" Cum era sa fie "Tico, masina pentru adevaratii piloti." Sa nu fiu inteles gresit, am avut Tico, am fost foarte multumit de el si M-A UIMIT DE MULTE ORI. Dar nu ca pilot. Reclama nu m-a mintit, o spun la 3 ani dupa ce am vandut obiectul. Reclama la Orion minte inainte sa vezi aparatul in raft.
Evident, este doar o parere, poate spusa cu prea multa patima de o persoana satula de reclame mincinoase. Adica eu, biet carcotas...

kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 12:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tara a scris:
Orion a produs intotdeauna televizoare de calitate medie , tuburi destul de slabute si videorecordere cat de cat reusite
totusi sub foarte multe marci se regaseste un sasiu de Orion - ei sunt obsedatii aia cu procesoare OEC care enerveaza depanatorii - nu de alta dar schimba versiunile de procesor ca pe ciorapi si fiecare din versiuni are cu totul alt soft , niciodata nu mai stii unde si ce sa modifici in service Wink

Subscriu,am uitat ceea ce era mai important: orion e nume de boala,e boala de la bun inceput...nici macar nu "suna" bine la ureche....Smile)
Sus
Jack

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 12:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kilaru_de_coduri a scris:
Tara a scris:

Subscriu,am uitat ceea ce era mai important: orion e nume de boala,e boala de la bun inceput...nici macar nu "suna" bine la ureche....Smile)

Boala se numeste popular "oreion" - parotidita ! Orion e o constelatie.

ciobotea shahin

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 9:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am o intrebare: Orion de astazi este oare acelasi Orion care facea playere inainte de '90? Probabil ca brandul este acelasi, o fi avand acelasi CUI si J (la registrul comertului Wink ) dar este el cu adevarat acelasi?! De exemplu refuz sa cred ca televizoarele Akai din metro sunt facute de aceiasi omuleti care au facut mag-urile alea celebre... Sau Aiwa, sau Hitachi, etc.
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 3:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ati fost vreodata in china/hong-kong?
sa mergeti prin targurile de electrice/electronice... un amic spunea razand "daca stai aici mai multe zile te cloneaza astia cu totul"...

siglele de pe aparatele din ziua de azi - hm - eu nu mai am incredere in nici una, in tarile galbene se copiaza si se contraface ABOLUT ORICE...

e drept ca in china exista cam 18 grade (oficiale) de standard de calitate, cele mai de sus fiind comparabile cu firmele dedicate din vest (si ma refer aici si la hifi...)

si pe mine ma bucura cand scrie pe un aparat "made in england" de exemplu, dar oare cat % e chiar fabricat acolo...
ca idee, am vazut cd-player PRIMARE desfacut si avea multe componente, inclusiv unitatea optica "made in china"...

tre sa traiasca si ei... deci chestia cu akaiul sau toshiba sau pioneer sau alte firme mari in trecut care acum apar ca sigle pe aparate jenant de proaste si de ieftine, nu mai e demult un secret pt mine...

acum 30 de ani se faceau aparate trainice si serioase - eu am si acum un mag kashtan rusesc perfect functional... ma intreb cd-playerul exposure facut in anglia, pe care il am de vreo luna jumate, si pe care am dat o poala de bani ma va tine macar 3-4 ani?

orion nu a fost mare nici inainte, nu are cum sa fie acum... dar nu e cu mult diferit fata de alte firme de gen, mult mai titrate si iubite altadata...

aaa, si btw, s-a pomenit de aiwa - am si un videoplayer vhs aiwa de vreo 15 ani - made in japan - mai merge si acuma, si a fost harsit ca naiba, si plimbat prin multe locuri... nu cred ca un dvd-player de azi sa mai tina atat...

deci se putea spune asa "oamenii - inteligenti sau nu - POT alege linistiti SI orion - oricum nu-i bai, cat dai atata face"
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 3:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
ca idee, am vazut cd-player PRIMARE desfacut si avea multe componente, inclusiv unitatea optica "made in china"...
Primare e firma suedeza dar sub carcase se afla transformatoare fabricate in Taiwan, cablaje China sau Taiwan, componente Taiwan sau China, eventual Singapore, Malaysia, etc, cateva relee cateodata japoneze, cateodata tot de prin Asia....caci ce piese ar gasi ei sa fie fabricate in Suedia?!

Conteaza conceptia si controlul de calitate. Exista marfa buna fabrica in China sau care contine parti importante facute acolo. Doar brandul respectiv poate garanta calitatea si nu vad nimic rau in asta.

Raul pe care-l vad este ca exista multe scule audiofile...la preturi audiofile care pentru motivul ca beneficiaza de un brand popular, de marketing si ca nu sunt tot atat de mizere ca sculele "no-name" se vand la preturi MULT umflate pe motiv....audiofil!

Citat:
acum 30 de ani se faceau aparate trainice si serioase
, intradevar, multe kile de trancote atat de solide ca si aruncate de la etajul 10 mai mergeau!...Dar ce folos daca o trancota de 20Kg suna mai prost decat un aparat nou chinezesc de 2Kg? Poate ca multe se faceau mari si solide insa sunau prost, trist de prost! Chiar daca tineau o viata...poate unii se desteapta inainte sa le treaca viata complet!

Citat:
ma intreb cd-playerul exposure facut in anglia, pe care il am de vreo luna jumate, si pe care am dat o poala de bani ma va tine macar 3-4 ani?
playerul asta e un exemplu de "pret audiofil". Suna mai prost decat multe vechituri de branduri japoneze (de larg consum) gasibile MULT mai ieftin la SH si chiar mai prost decat branduri noi, este facut din MAXIMA economie de minunata firma "engleza" Exposure ce are capital si proprietari din Malaysia, ce investeste O MARE PARTE din pretul pe care l-ai platit in MARKETING si se adreseaza unei categorii de persoane ce au o sensibilitate catre moda electronica "life-style".
Fara indoaiala ca va rezista 3-4 ani chiar daca e folosit zilnic dar dupa cum am sugerat nu fiabilitatea e cea mai importanta! Mai ieftin era sa cumperi de aceeasi suma vreo 10 playere second hand si aveai o provizie considerabila! Laughing ..Sau dupa cum ar spune VTP, mai bine beai banii si mergeai la femei ca erai mai castigat! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

PS - fascinatia BRANDULUI este o poveste fara de sfarsit! Tine de firea umana, pare ceva genetic.
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 4:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vad ca iar te dai rotund fara sa stii pe unde...
draga momolo, parerile tale le ghicesc inainte sa le scrii...

magul ala suna nu cu mult mai slab decat multe scule de multi bani pe care le-ai admirat tu pe cine stie unde si pe care la 2 sapt dupa le-ai facut de 2 lei... dar evolutia inseamna schimbare... poate nu neaparat in bine, pe termen imediat...

una la mana. doi la mana: mi-am luat exposure pt ca "asa a vrut muschii mei" si mie mi-a placut cum suna, nu ca e mai bun decat x sau y... tu ai un mod f straniu - daca imi permiti - de a lauda niste chestii pe care cu 2 zile in urma le facei de c...t. cine sa te mai creada, ca esti cam ca maestrul base... azi ca vara maine ca iarna...

da, multe branduri nu mai au aceeasi prestanta ca in trecut si exista ideea multinationalizarii si ideea bunului de consum... e bine e rau, ASTA E!

nu sunt maniac exposure - ma doare fix in pix de firma asta, numai ca mie mi-a placut aparatul lor... ce e rau in asta. tocmai asta vroiam sa spun, ca in ziua de azi nu difera decat brandul si forma, in interior nu e mare branza, si fiecare e liber sa aleaga dupa propirul gust...

momolo, ce tie ti se pare ca suna bestial, poate altuia i se pare un mare r...t, cine esti tu sa dai verdicte ca aparatul x suna mai bine sau mai prost decat aparatul y...?

beauty is in the eye of the beholder - si asa e si la sunet... tu pe toate le faci trancote, in schimb lauzi un aparat magic de demagnetizat cd-urile, desi nu iti explici fenomenul... pai nu e asta o mare mostra de subiectivism din partea ta? imagineaza-ti ca fiecare dintre noi are aceasta doza unii poate intr-o maniera mai mare...

din contra, m-ai inteles gresit, au am vrut sa demitizez ideea de brand, pt ca in ziua de azi nu prea mai conteaza. de pe aceeasi masa de piese din hong-kong poate iesi si un primare, si un accuphase, si un rotel si un exposure si un pioneer si un ... ma rog, whatever is pe ce asculti domnia ta acasa sau pe la amici...

daca un anume detaliu face cu ochiul unui cumparator - ok, go for it, si asa nu e mare branza... asta e la fel cu fabricantii auto... si skoda si vw si seat si audi au muuulte chestii comune, doar sigla si aspectul difera... si evident pretul. pai eu tocmai asta incerc sa zic, ca sunt diferente de preturi mult prea mari relativ la ce se ofera calitativ...

daca nu ai fi asa gica contra, ai fi mai simpatic. de multe ori te contrazici singur... nu e de-a dreptul anormal pt ca parerile se schimba in functie de starea de spirit... dar totusi vad ca sunt unii pe aici pe care ii vizezi in mod repetat pe modul "anti".

ps: si ca idee, pun exposure-ul la bataie cu orice aparat vrei tu si daca gasesti din 100 de insi macar un sfert sa zica da domne sunt diferente URIASE intre ele la sunet, jos palaria...

si in acest domeniu ca si in altele se exploateaza la maximum "coarda sensibila". poate 25% din pret e valoare si restul nebagare de seama sau autopacalire... asta in cazul fericit. pt ca in cazul unui player de 20keur cred ca nici macar 5%...

mai bine sa ascultam niste muzica si sa lasam dreaqului firme si scule si alte alea... un floyd sau queen e excelent pe ORICE aparat, muzicile rasuflate e firesc sa sune bine doar pe scule de jdemii!!! poate nici pe alea...

numai bine si atentie la branduri! ma duc sa imi lipesc peste exposure un abtibild cu "electronica" sa vedem poate nu mai sunt asa audiofil-trendy Cool
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 5:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si vad ca ai o fixatie cu femeile... ai mai recomandat faza asta cuiva parca... sa inteleg ca le cam duci dorul...? Laughing
jus kiddin! Wink
fii si tu mai omenos si nu mai jigni necunoscutii asa aiurea in tramvai pe motiv ca tu le stii pe toate si altii sunt prosti cu totul...

eu mi-as lua orion daca as fi nevoit de ex la un tv ieftin si fara pretentii, asta ca sa fiu on topic... de ce nu orion? sau de ce nu eurocolor? Laughing
Sus
La_Obiect

Conectat la: 03 Mai 2007

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 7:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

catalinmetal a scris:
...
de ce nu orion? sau de ce nu eurocolor? Laughing

Pot sa raspund eu? Da?...

Nu O sau E pt. cel putin 2 motive:
1. imaginea e de toata jena, basca actiunea nemiloasa a tubului de proasta calitate asupra ochilor;
2. fiabilitate redusa (daca la scule "brand" mai gasesti comp. de calitate, la astea totul e rusinos de slab calitativ - producatorii acestor nenorociri isi aleg furnizorii exclusiv dupa pretul marfii, INTOTDEAUNA, pt. ca pretul final al TV-ului e cel ce le vinde marfa!).
Sus
tvicol

Conectat la: 28 Iul 2004

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Offtopic
@momolo

Experienta si sfaturile tale ar fi mult mai apreciate daca nu ai mai "scuipa" la fiecare 2 propozitii.
Multi oameni de pe acest forum se simt jigniti cand trancotizezi tot ce nu-ti place tie ...

tibi

DIY high-end
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
claudiu
Vizitator

MesajTrimis: Vin Mai 04, 2007 10:48 pm    Titlul subiectului: claudiu Raspunde cu citat (quote)

Catalinmetal , nimeni nu i-ti va lua placerea de a asculta acel player. Very Happy .
Din pacate mai toate aparatele noi sub un anumit pret (1000eur de ex),nu prea au cum sa fie zmeii zmeilor. Ele contin in pret ,nivelul de trai al tarilor producatoare(cu cat mai mare, cu atat performanta e mai mica), si marimea companiilor producatoare(cu cat mai mare, cu atat performanta e mai mica). Dar capacitatea de a dezvolta produse performante o au tot companiile mari din tarile cu nivel de trai ridicat. dar au descoperit ca "brandul" reprezinta o sursa importanta de venit, mai importanta decat aparatele performante.
Orion nu a avut ce "brand" sa vanda, si a disparut ca firma.
Sus
momolo
Vizitator

MesajTrimis: Sam Mai 05, 2007 11:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cainii latra, caravana trece. Exista si cititori de bun simt care mai prind cate ceva! Laughing

PS - pentru juniorul cu ochelari care sta prea mult la calculator (ce se crede "zmeul zmeilor" pe forumuri) - este rugat sa scrie mai concis, mai scurt.....mai rar! Greu de urmarit! Laughing
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Urmatorul
Pagina 2 din 11

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum