FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Aspecte audiofile, by Electronics World

 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Traian B



Conectat la: 14 Dec 2005
Mesaje: 130
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 1:34 pm    Titlul subiectului: Aspecte audiofile, by Electronics World Raspunde cu citat (quote)

http://www.g8wrb.org/useful-stuff/audiophools.pdf

este insotit pe website-ul respectiv de comentariul:
"Aromatherapy and Audiophools is an amusing article that appeared in Electronics World and Wireless World, October 1999, page 795. It basically takes the **** out of the idiots who spend fortunes on Hi-Fi rubbish. You just need to read it to appreciate it".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Joi Mai 31, 2007 1:34 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
VTP



Conectat la: 01 Aug 2005
Mesaje: 1678
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iun 01, 2007 3:11 pm    Titlul subiectului: Re: Aspecte audiofile, by Electronics World Raspunde cu citat (quote)

Traian B a scris:
http://www.g8wrb.org/useful-stuff/audiophools.pdf

este insotit pe website-ul respectiv de comentariul:
"Aromatherapy and Audiophools is an amusing article that appeared in Electronics World and Wireless World, October 1999, page 795. It basically takes the **** out of the idiots who spend fortunes on Hi-Fi rubbish. You just need to read it to appreciate it".


Situatia generala e de-a rasu' - plansu'! Laughing Crying or Very sad Articolul are, din pacate, multe aspecte adevarate! Odata ce structura clientelei s-a modificat radical in ultima decada, firmele mari si-au pierdut interesul pentru hi-fi stereo, concentradu-se cu reclama si vanzari catre HT, firme mici au ocupat locul liber si incerca sa supravietuiasca prin reclama agresiva si vanzarea a tot felul de stupiditati "ingenioase" create pe baza unor "cercetari intreprinse de specialisti cunoscuti"! Partea proasta este ca unii din cei cu nume in domeniu, in deplina cunostinta de cauza, au aderat la curent din ratiuni de profit! "Interesul poarta fesul!" Un ex. d'Appolito si Usher. Bineinteles ca imediat se va ivi cineva la lupta, ca fiind unul ce a cazut pe spate ascultand Usher-urile! Uita ca insasi asezarea d'Appolito este controversata, avand atat admiratori cat si adversari.
Nimeni nu poate sustine sa utilizezi mufe ruginite, comutatoare oxidate sau sarmarie cu izolatie de proasta calitate si conductor la fel, dar si cealalta extrema e ridicola! Embarassed Recent citeam ca producatorii de cabluri "hi-end" de peste Ocean au avut surpriza sa constate ca nemaipomenitul cupru OFC care-l importau cu toate certificatele ( evident din China), era acelasi cu cel care era folosit pentru toate cablurile de 10 centi! In final cine s-a pacalit? Imediat s-a ridicat un zid al tacerii asupra subiectului!.
Din pacate, ce ieri era ceva comun pentru aparatura de clasa medie, acum a devenit un lux trambitat de catre "un mare producator"! Acesta urla ca are filtraj EL NA sau potentiometri ALPS, finali Toshiba sau mufe WBT aurite! Majoritatea aparatelor din decada '75 - '85 aveau numai EL NA, ALPS si alte raritati actuale, si, macar atunci erau ORIGINALE, nu produse in China. Din pacate gadgeturile actuale nu pot suplini calitatea tot mai scazuta a componentelor utilizate azi, iar microfenomenele rezolvate de fanteziile unora cu auxiliare de sistem, la un test serios nu pot fi evidentiate nici de oamenii cu o ureche f.antrenata!
Pacat ca oamenii nu filtreaza informatia si nu judeca cu mai mult bun simt.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
c6t9



Conectat la: 12 Feb 2004
Mesaje: 2008
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Iun 02, 2007 12:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

foarte bine spus. si pana la urma cred ca iesi mai ieftin daca te duci la un concert al trupei si chiar mai castigat si muzical si pe alte planuri.

pe de alta parte nu e chiar asa de greu sa ai stereofonie, doar cand incepi cu subtilitati stupide, apar mari probleme si dai pe cablurile de alimentare un clio.

si ca sa fie meniul complet, cei mai multi dintre astia nici nu asculta muzica cu adevarat, ci se bucura ca tot amalgamul ala de cutii si fire pot dera un sunet asa cum cred ei ca e perfect.

_________________
nu am nici o putere. fie ce-o fi.
cata...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
eugenroca



Conectat la: 05 Dec 2005
Mesaje: 482
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Iun 02, 2007 4:12 am    Titlul subiectului: Re: Aspecte audiofile, by Electronics World Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Asta seara dansam in familie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community