Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
coltz66
Conectat la: 10 Dec 2006 Mesaje: 64 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Feb 25, 2007 2:22 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mai 18, 2007 10:51 am Titlul subiectului: keith |
|
|
Mare pianist..mi-am luat de vis-a-vis de facultatea de drept de la firma andante niste viniluri noi si cduri cu Keith Jarrett ...mi-am luat chiar si concertul de la koln din 1974 pe vinil dublu ..superb pianist....AM ascultat interpretarile lui atat de jazz si cele de clasica si este de neintrecut...toate cdurile si vinilurile sunt de la casa de discuri ecm..www.ecmrecords.com..printre putinele case de discuri care mai scoate viniluri |
|
Sus |
|
|
Loris Capirossi Vizitator
|
Trimis: Vin Mai 18, 2007 7:20 pm Titlul subiectului: Re: keith |
|
|
TomJones a scris: | ecmrecords printre putinele case de discuri care mai scoate viniluri |
Ba dimpotriva ...
Din ce in ce mai multe case scot viniluri. Spre dezamigirea mea, ECM records mai are un numar foarte mic de titluri editate pe vinil, majoritatea albumelor interesante nefiind disponibile (decit sh, editii vechi). |
|
Sus |
|
|
Aldi
Conectat la: 23 Feb 2007 Mesaje: 98
|
Trimis: Lun Mai 21, 2007 9:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Comoditatea ŗi limba franceza, m-au oprit pana astazi sa citesc interviul luat lui Jarrett. Curios cum am ajuns sa prefer limba engleza celei franceze. Cred ca si muzica (nu spun versurile), are o vina.
In fine, am facut efortul necesar si nu-mi pare rau.
Nu stiam ca marele pianist sufera de „sindromul oboselii cronice”.
Foarte interesant cum explica el improvizatia (cei trei care conlucreaza: improvizatorul, compozitorul si pianistul), dar si faptul ca o considera un gen muzical de sine statator. Sau nu am inteles eu bine?
Cred ca si pentru amatorii de pian clasic, pentru puristi cum le zice KJ, poate fi interesant ce spune. Mai ales ca vine din partea cuiva care sustine concerte din Bach, Mozart, etc.
„Cine suntem noi sa judecam ce este corect si ce este fals”?
Multe alte lucruri interesante mai pot fi citite.
Dupa ce am ascultat „The Koln Concert”, m-am interbat de ce piesele nu au nume (sunt denumite partile 1-4) si daca acestea se regasesc undeva in albumele sale, dar acum realizez ca, de fapt tot ce a cantat atunci este improvizatie pura.
A cantat la Koln, mai mult pe clapele de la mijloc, asta pentru ca pianul sau nu a sosit la timp, iar cel pus la dispozitie de organizatori era departe de pretentiile sale! Dar chiar si asa, datorita unui moment extraordinar de inspiratie, se pare ca a iesit una dintre cele mai reusite improvizatii muzicale din toate genurile muzicale.
(informatii luate din cartea „1001 de albume de ascultat intr-o viata”)
Trebuie sa cautam dublul album „Radiance”, care contine inregistrarea a doua concerte din 2002 din Japonia si care, spune realizatorul interviului, ne va face sa uitam „Koln Concert”. Oare? |
|
Sus |
|
|
Aldi
|
Trimis: Lun Mai 21, 2007 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Poate ca nu este esential, dar, de fapt, denumirile pieselor de pe "The Koln Concert" sunt:
Part I
Part II a
Part II b
Part II c. |
|
Sus |
|
|
bnt
Conectat la: 02 Ian 2005 Mesaje: 1073
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 1:18 am Titlul subiectului: |
|
|
Aldi a scris: |
Trebuie sa cautam dublul album „Radiance”, care contine inregistrarea a doua concerte din 2002 din Japonia si care, spune realizatorul interviului, ne va face sa uitam „Koln Concert”. Oare? |
"Radiance" e, ca sa zic asa, alta gasca in cu totul alta traista... Complet diferit de "Koln Concert", atat de diferit incat nu m-ar mira de loc ca unora sa le placa unul din ele si de loc celalalt. Primul e atat de spectaculos incat te lasa cu gura cascata, celalalt sapa mai mult in adancime, distanta in timp intre ele e evidenta.Oricum insa, e un disc pe care e pacat sa nu-l asculti. |
|
Sus |
|
|
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 6:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
mie mi-au placut mai mult decit Koln: Dark Intervals si Changeless. |
|
Sus |
|
|
Aldi
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 8:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Loris Capirossi a spus
[/quote]mie mi-au placut mai mult decit Koln: Dark Intervals si Changeless. Citat: |
Nu le stiu.
Eu pot spune doar ca, pana acum, nimic din Jarrett-ul pe care l-am ascultat, nu m-a dezamagit. Ba dimpotriva!
Este drept ca, din toata imensa sa discografie, cunosc doar 6 albume. |
|
|
Sus |
|
|
Aldi
|
Trimis: Mar Mai 22, 2007 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sorry,
Loris Capirossi a spus
Citat: | mie mi-au placut mai mult decit Koln: Dark Intervals si Changeless. |
Nu le stiu.
Eu pot spune doar ca, pana acum, nimic din Jarrett-ul pe care l-am ascultat, nu m-a dezamagit. Ba dimpotriva!
Este drept ca, din toata imensa sa discografie, cunosc doar 6 albume. |
|
Sus |
|
|
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 3:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Nu e vorba de dezamagire.
Pur si simplu unele nu sīnt pe strada mea. De exemplu seria de Standards (Jarrett Trio). Īn schimb acelasi Jarrett Trio mi se pare īncīntator pe partea de compozitii proprii si nu reinterpretari (Changes, Changeless). Iarasi īmi merge cu noduri cvartetul cu Garbarek (Belonging, Personal Mountains, My Song, etc), dar aici cred ca problema provine de la Garbarek. Am o reala problema cu omul asta, mai exact cu compozitiile sale. Albumele pe care doar interpreteaza sīnt OK (Madar, Witchi-Tai-To sau Dansere de exemplu) dar cīnd se apuca sa compuna ma cam seaca (dau mai tare si īnchid).
Ca sa revin constructiv prefer:
Staircase (ECM)
Invocations / The Moth And The Flame (ECM)
Changes (ECM)
Changeless (ECM)
Dark Intervals (ECM)
perioada Impulse (cu Motian, Redman si Haden) |
|
Sus |
|
|
Aldi
|
Trimis: Mie Mai 23, 2007 7:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe Garbarek eram candva in stare sa il ascult aproape nonstop.
Apoi, dupa vreo 2-3 luni de zile, brusc, nu am mai putut sa o fac deloc. Dar chiar deloc.
Nici acum nu imi explic aceasta ciudatenie a mea.
Sa fie din cauza excesului, sau doar a faptului ca s-a cam epuizat feeling-ul meu pentru ce ofera el?
Tin minte ca nici „mosu” Florian Lungu nu prea il lauda. El, care este mester in vorbe si mereu amabil.
A cantat insa, si canta inca, cu mari muzicieni. Printre care si KJ.
Gusturile, nene. |
|
Sus |
|
|
neonzander
Conectat la: 29 Ian 2006 Mesaje: 15
|
Trimis: Joi Iul 26, 2007 4:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
vazut jarrett cu peacock si dejohnette vineri ,13 iulie la brescia.
omul asta nu e bun...e cel mai bun.
concert cu (doar) 9 piese + 2 la bis.aceleasi vechituri (dintre care eu am recunoscut doar ‘'god bless the child’' si ‘'falling in love with love’' ) pe care nu te mai saturi sa le asculti in interpretarea celor trei.
concert fara incidente de genul celor de la perugia cu 3 zile inainte
unde jarrett fotografiat de cineva din public era la cutite cum numai el stie. gasiti cu link-ul toata porcaria care se intampla cand se intalneste proasta educatie a publicului cu infumurarea vedetelor.
discutabil atat gestul de a fotografia, cat si atitudinea lui jarrett.dupa ce pretinde o suma frumoasa pentru un concert cam greu sa uit de relatia serviciu-client mai ales cand pot ramane cu ochii in soare iar jarrett sa nu cante nimic...
in 18 octombrie 2007 , jarrett solo la budapesta... sper ca data viitoare sa nu mai confunde bucurestiul cu budapesta... |
|
Sus |
|
|
neonzander
Conectat la: 29 Ian 2006 Mesaje: 15
|
|
Sus |
|
|
|