FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
In cautare de plasma TV
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
greierasul2006

Conectat la: 31 Mar 2006

MesajTrimis: Vin Noi 02, 2007 3:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

oricat ar fi de videofil, zoofil, sa nu uite ca nu se transmit atatea culori Wink fi mai atent si citeste tot ce am scris.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Noi 02, 2007 3:09 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
puf

Conectat la: 07 Dec 2003

MesajTrimis: Vin Noi 02, 2007 8:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Discutia de atunci era despre monitoarele de pc cu panouri de tipul TN ce erau pe 6 biti in comparatie cu cele PVA pe 8 biti.
Cele pe 6 biti faceau dithering atingind 16,4 milioane culori fata de cele pe 8 biti ce aveau nativ 16,7 milioane.Problema o cunosc bine deoarece pe vremea aia imi trebuia un monitor si am cumparat Samsungul 172X ca fiind cel mai bun TN pe 6 biti ...dupa 2 ani cind am trecut la S-PVA (Samsung 215TW) pe 8 biti, diferentele erau evidente chiar daca cifrele nu sugerau mare diferenta.
Totusi daca ar fi sa compar 215TW cu o plasma facind abstactie de diferenta de diagonala ...imi vine sa nu mai deschid nimic video pe pc, sa stau numai pe net si sa scriu si sa citesc.
Sus
cryo

Conectat la: 06 Oct 2007

MesajTrimis: Sam Noi 03, 2007 12:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lao a scris:
dvi-hdmi.

Dar astia de la Panasonic parca nu agreaza ideea!
In carte parca suntem sfatuiti sa legam pe VGA, nu?
Dar apropo de DVI, care ca sunt vreo 6 feluri!!!
Sus
puf

MesajTrimis: Sam Noi 03, 2007 9:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foloseste cu incredere cablu DVI-HDMI , placile noi din generatia 8xxx Nvidia iti recunoasc automat tv-u ca fiind Panasonic si poti seta in consecinta cum vrei semnalul HDTV 720p,1080i,1080p.
Calitatea video obtinuta folosind conexiunea asta este maxima si daca ai ceva experienta cu driveri sau softuri add on de corectii video poti seta perfect imaginea fara overscan si poti calibra nivelele de contrast, lumina si gamma.
Sus
clauderm

Conectat la: 07 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 5:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DGAlexandru a scris:

Asa cum exista "audiofili" care vor tonalitati sonore clare si bine definite, care nu sunt auzite sau bagate in seama de majoritatea populatiei, asa exista si "videofili" care vad acea diferenta intre culorile redate de un procesor pt. 29 mil si unul pt. 69 mil.

La sursele actuale de video din Romania, (5 titluri de blu-ray, nici o tv HD) si ceva materiale ripuite dupa HD pe net...videofilii aia de care vorbesti vad diferenta doar prin diferenta de bani pe care o platesc.
Sus
nicumur
Vizitator

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 6:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

clauderm a scris:
DGAlexandru a scris:

Asa cum exista "audiofili" care vor tonalitati sonore clare si bine definite, care nu sunt auzite sau bagate in seama de majoritatea populatiei, asa exista si "videofili" care vad acea diferenta intre culorile redate de un procesor pt. 29 mil si unul pt. 69 mil.

La sursele actuale de video din Romania, (5 titluri de blu-ray, nici o tv HD) si ceva materiale ripuite dupa HD pe net...videofilii aia de care vorbesti vad diferenta doar prin diferenta de bani pe care o platesc.

clauderm, exista TV-HD in Romania Wink ProTV HD
Tu ai vazut materialele alea ripuite de pe net?
Sau macar stii despre ce este vorba?
Sus
greierasul2006

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 7:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu ce a vazut sau nu Clauderm dar cred ca nu trebuie sa ne pierdem simtul ratiunii, al cumpatarii. O plasma Panasonic fullHD cu 69 miliarde de culori care costa dublu fata de una ready HD si 29 miliarde de culori pentru un om cu buzunarul mediu spre maricel nu cred ca aduce mare lucru in plus in momentul de fata,astfel incat sa justifice dublarea pretului.... Daca esti un tip descurcaret si ai bani seriosi evident ca si o mica diferenta ti se pare ca justifica pretul, depinde de ce paret a baricadei te aflii.
Sus
nicumur
Vizitator

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 7:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se pare ca "unii" pe aici nu pot face diferente intre o plasma FULL HD si una HD Ready si-i dau inainte cu miliardele de culori - eu zic ca nu se vade padurea din cauza copacilor Confused
Sus
greierasul2006

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 7:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Smile Nicumur , vad ca esti disperat dupa Full HD. HDready nu te mai multumeste ? Very Happy Stai sa auzi orgasm cand o aparea UltraHD cu o rezolutie de vreo 7.000 pixeli.(Japonia).
Sus
DGAlexandru

Conectat la: 25 Oct 2007

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 7:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din pacate aceste Plasme Full HD isi cam merita banii... daca nu pt. diferenta de culori pe care o pot afisa, macar pentru rezolutia pe care o pot reda si mai ales acel pixel ratio de 1:1.
Plasmele HD Ready se pare ca nu pot reda nici macar 720p cu un pixel ratio 1:1 ... adica 1280x720, rezolutia afisata fiind 1024x720 in majoritatea cazurilor Sad .. Poate pentru filme nu conteaza atat de mult, dar pt. jocurile de pe console e un adevarat chin pt. ochi - cel putin asa se plange lumea pe forumuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
puf

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 8:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru fani LCD full-HD uite ce ne povesteste un forumist pe computergames:

"Tocmai mi-am cumparat aseara 2 LCD-uri Samsung. In urma examinarii atente a forumului asta si a multor reviewuri a reiesit ca ar fi cele mai ok din multe pct de vedere. Am auzit inclusiv un zvon (din mai multe surse diferite) cum ca si Sony ar folosi tot ecranul de la Samsung.
Primul este un LE26S86BD de la care nu prea am mari pretentii ca e pt camera lu fi-mea. Ma gindisem sa iau unul mai mic dar totusi pare ca dracu de mare.
Al doilea e un LE40F86BD. Asta s-ar zice ca ar fi cel mai tare LCD care exista acum din ce am citit pe review-uri si forumuri din afara. Ma rog, asta tinind cont si de pret si diagonala (102cm).

Scopul acestor TV-uri (mai aveam 3 dar CRT-uri) e mai ales pt CATV. Pe cel mare o sa ma uit cu placere (sper) la DVD-uri normale deocamdata si poate HD in curind.

Pareri pina acum:

1. Cel mic (66cm):L-am instalat primul, imediat ce am ajuns. Conectat la CATV - RCS
(cablurile trase prin pereti in toate camerele, apt.3 camere) se vede ca dracu. Ma asteptam din pacate la chestia asta si nu am avut f multe ocazii sa vad LCD-uri pe
cablu dar stiam din auzite ca se vede mult mai prost ca la CRT. Zvonurile au fost confirmate. Posturile care se prind cel mai bine se vad cu mult zgomot, miscarea e cam aiurea. M-am uitat putin la Milan - Sahtior si am realizat ca nu as putea identifica jucatorii dupa nr de pe tricou (daca i-as stii) cind e filmat mai de sus, spre deosebire de CRT unde se vede f clar totul. Posturile care au semnal ceva mai slab si pe CRT se vad ingrozitor. Recunosc ca sint perfectionist si am vazut si destul de multe chestii in format HD (inclusiv prin satelit) si probabil ca mi s-a deformat opinia. Insa pina acum eram multumit de tv-urile clasice din casa, acum nu mai sint. TV-ul este momentan la mine in birou unde o sa il conectez la toate device-urile de prin camera (laptopuri cu placi video diferite, un desktop, un dvd player, etc) cu toate combinatiile de cabluri. Aseara nu mai aveam chef ca eram dezamagit.

2. Cel mare (102cm). L-am instalat pe la 3 noaptea ca nu se egalizase temperatura cu cea din camera. Dupa chinuri groaznice in care am incercat sa scot din biblioteca CRT-ul vechi (Samsung, 72cm, wide, nu stiu ce model) care are cam 60-70kg si cablurile f scurte (nu va puteti inchipui ce chin a fost sa-l tin in brate ca sa pot sa-i scot cablurile si sa-l dau afara) am reusit in cele din urma sa fac curatenie in cele ~20 de cabluri de diferite tipuri si dimensiuni. Am purces la instalarea mega-sculei de care eram f incintat desi fara speranta in privinta semnalului TV. Stiam dinainte ca e mai mare decit spatiul asignat in corpul de mobila din sufragerie, aprox 1cm. Am constat cu stupoare ca in loc de 6mm diferenta recalculata la fata locului, dintr-o eroare de conversie din mm in m, diferenta este de 11-12 cm. Nevrind sa il pun pe jos ca mi-l putea darima fi-mea in trecere, am zis sa-l pun totusi acolo dar inclinat, ceea ce am si facut. Am conectat catv, l-am pus pe scanat posturi si m-am dus sa fumez o tigara si sa termin berea. Cind m-am intors, am dat pe Nat Geo (unul din singurele 3 posturi pe care ma uit vreodata) si, dupa niste reclame mai intunecoase, cind a aparut sigla postului cu patratelul galben pe fond alb am crezut ca a fulgerat si mi-a stat inima. Cred ca s-a luminat tot cartierul. Fi-mea s-a trezit speriata si a inceput sa plinga. Nu stiu daca are vreo legatura contrastul (25.000 : 1) dar cert e ca nu se poate sta in camera noaptea cu el dat pe bright. Mai e si enorm iar distanta pina la tv e de max 2.5m (pe latul camerei). Bineinteles, conform asteptarilor, imaginea era mult mai proasta chiar si decit in cealalta camera. Cica ar scadea calitatea imaginii cu cresterea diagonalei si a rezolutiei (asta e 1080p, full hd, saracu). Intr-adevar, se vede groaznic. Nu mai spun ca ma durea gitul de la atit sucit capul de la un cap la altul al ecranului urmarind scrisul cind am incercat sa vad un film pe hbo. Mi-a venit ideea sa pun un DVD, poate ma mai linistesc. Am 2 dvd playere: un sony dav s500 pe care il tin pt sunetul excelent si un LG super-ieftin pt play propriu zis conectat atit la TV cit si la sony. Prima impresie: f proasta imaginea. De data asta insa am o explicatie: am un cablu amarit cu mufa RCA pt video iar astazi urmeaza sa-mi iau un scart si un composit sa vad care e diferenta. Daca gasesc iau si un HDMI-dvi ca sa vad cum se vede de pe laptop. O sa incerc in curind toate combinatiile posibile de cabluri intre toate device-urile (video, computer, dvd, cablu tv, satelit, etc). Am pus un film pe dvd la care am adormit cu succes, obosit fiind de la bere si de la traducerea mentala a vorbelor (nu mai puteam urmari subtitles deja). Diseara o sa cumpar cite cabluri pot apoi continui postul.

Concluzia pina acum: dezamagire groaznica pt f multi bani dati. Nu ca nu m-as fi asteptat, dar speram sa fie totusi acceptabila imaginea pe catv. Totodata, desi unii zic ca vor diagonala chiar si de 150cm pt distanta de 2.5m, cred ca devine destul de dificil sa te uiti. Nu zic, senzatia de cinema acasa e f tare, un cap de om din tv in prim plan fiind aproape cit fi-mea. Pacat ca nu pot sa vad un dezastru in aer sau o mega-structura la calitate maxima. "

Din pacate nu stie cum sa descrie in amanunt mizeria si imi aminteste de experienta ce am avut-o cu un amic ce si-a cumparat Sony 40X3000 si a avut un soc cind a vazut cum se vede acasa pe CATV si dvd-ul prastie Philips.Pur si simplu ii venea sa il arunce pe geam.
Sus
clauderm

Conectat la: 07 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 11:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicumur a scris:
clauderm a scris:
DGAlexandru a scris:

clauderm, exista TV-HD in Romania Wink ProTV HD
Tu ai vazut materialele alea ripuite de pe net?
Sau macar stii despre ce este vorba?

Nenea,...Protv de astazi e HD in declaratii, eventual camerele de studio sunt HD. In rest vezi materiale HD din Pasti in Craciun.

In rest, nu stiu despre ce e vorba dar stau mereu cu geana incordata pe lucrurile interesante pe care binevoiesti sa ni le impartasesti pe forum.
Sus
cos22tm

Conectat la: 11 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Noi 07, 2007 11:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

puf a scris:
Prima impresie: f proasta imaginea. De data asta insa am o explicatie: am un cablu amarit cu mufa RCA pt video iar astazi urmeaza sa-mi iau un scart si un composit sa vad care e diferenta. Daca gasesc iau si un HDMI-dvi ca sa vad cum se vede de pe laptop. .

Laughing pai si cum credea omu ca o sa se vada DVD-ul pe compozit RCA ? ca doar nu scotea P-scan 576p ROFL
daca il conecta pe component (RGB)/VGA/HDMI probabil (cu un film DVD9 cu bitrate mare) vedea diferenta dar asa ma intreb la ce-i trebuie HD-ready/Full-HD Rolling Eyes moft
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
balauru

Conectat la: 20 Mai 2004

MesajTrimis: Joi Noi 08, 2007 2:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

pe net sunt o GRAMADA de materiale HD. cine stie, cunoaste Smile
filme, documentare, concerte, etc ....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Joi Noi 08, 2007 10:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Referitor la citatele date de puf de pe computergames: omul ăla e varză. Și-a luat LCD-uri, da' habar n-are cum să le folosească. Să-ți iei tu full HD ca să te uiți la el prin compozit, trebuie să fi cam idiot. Ca să ducă idioțenia și mai departe zice că azi își cumpără "scart si compozit",. Deci pe lângă faptul că habar n-are ce înseamnă compozit (probabil o fi vrut să zică pe componente, da' e clar că nu știe ce înseamnă) își ia și scart! Pentru full HD!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Urmatorul
Pagina 10 din 12

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum