Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
M&M

Conectat la: 02 Mar 2007 Mesaje: 320 Locatie: Cluj
|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 7:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cupleza-l cu un DAC decent si foloseste un foobar2000 si daca nu te multumeste insemna ca esti audiofil impamantenit in boxe de cel putin 1000 E.
Si da , un DAC fii sigur ca se aude mai bine cuplat pe iesirea digitala /usb decat un cd player cu 7-8 mil nou pe care scrie HK,Denon etc si un dac il gasesti si cu aproape jumate de pret(Sh). |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 7:18 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
cristi@n

Conectat la: 19 Ian 2008 Mesaje: 16 Locatie: Resita
|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Audiofil impatimit este enorm spus Sincer eu nu am prea auzit boxe cine stie ce, pot spune ca cele mai ''audiofile'' boxe auzite de mine, dar din pacate conectate la pc si bagat in ele tot felul de mp3-uri luate .... nu mai zic de unde si cum, au fost niste philips-uri mai vechi, monitoare de studio, si stiu sigur ca erau pe negru, pe 3 cai, incinte inchise, difuzorul de bass de 8'' si scria pe ele, asta pe langa graficul de raspuns in frecventa, 75 w sinus. Intradevar acele boxe imi amintesc si in ziua de astazi cum ar trebui sa sune niste melodii, chiar daca au fost mp3, nu imi imaginez cum ar suna niste cd-uri originale . Nu sunt genul care sa zica, da am pretentii la sunet cand eu nu am ascultat pana acum boxe de mii de euro, nici macar de cateva sute, singurele care le ascult si acum conectate la pc sunt niste altec lansing mx5021, luate acum un an, probabil cele mai ''audiofile'' boxe pc din punctul meu de vedere.
Asa ca orice recomandare ca si calitate peste ce am eu acum este bine venita ! Am sa incerc sa ma documentez in legatura cu ce mi-ai spus M&M si probabil v-a fi si una dintre solutiile mele de viitor. Iar legat de foobar2000, este mai bun ca si winamp, sau de ce il vad recomandat de multi in loc de batranul winamp? |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
Conectat la: 05 Iul 2006 Mesaje: 1893
|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 10:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ cristi@n
Un PC se aude bine daca e de calitate. Nu softul si NU procesorul sau ram-ul ci MECANISMUL CD-ROM si placa de sunet. Daca astea doua sīnt de CALITATE SUPERIOARA (un CD / DVD Player HQ si o placa de sunet de gen audiofil - pret ceva peste 200 EURO, arunci īn tomberon CD Plyerele.
Eu mi-am conceput singur un PC multimedial si fac absolut totul cu el. de la Audio la Video. Monitorul este o plasma cu diagonala de 1,5 de la sony cīnd este vorba de filme (are intrare RGB - sti doar). din sistemul audio, o placa de sunet NU M-audio ci ceva mai sic PE TUBURI (are 3 bucati) merge semnalul spre amplif.
Nu vreau sa intru prea mult īn detalii ca n-e spliteaza moderatorii īn sectorul stereofile sau audio / PC.
Sincer sa fiu, eu m-am saturat sa am din fiecare sat cīte un cīine, 10 de consumatori aiurea cīnd pot face cu unul ce pot face cu 10
Sectorul "vintage" audio (PU si MAG) utilizez mai mult ca sursa financiara si aprox 20% ca hobby. |
|
Sus |
|
|
cristi@n

|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 11:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
@ CyberCSX
Interesanta combinatie ai folosit. Totusi, daca esti amabil poti sa imi dai mai multe detalii despre placa ta de sunet pe tuburi, link-uri cu ea, poze, poti scrie aici sau pe pm, asta ca sa nu deviem prea mult de la subiect. Si daca nu sunt prea insistent, poti sa imi dai si mai multe detalii despre boxele care le folosesti sin in combinatie cu ce amplificator. In acest moment am foarte multe modalitati de a asculta muzica in cap, si de aceea trebuie sa imi pun ordine in gandrui, sa pun toate ideile cap la cap, si mai apoi sa imi fac un plan incotro sa ma indrept. Pentru ca nu vreau de exemplu sa ma avant sa investesc intr-un pick-up si sa imi cumpar tone de vinyluri ca mai apoi sa stea praful de 1 metru pe ele deoarece eu ascult altceva  |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 11:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pt. Placa de sunet, trebuie eventuel sa desfac PC-ul si sa-i trag o poza īn interior. Ambalaj nu mai am si de luata , e luata dintr-un magazin acum vreun an si nu de pe net.
Acum 1 an am pus o poza cu ea pe undeva prin categoria computere dar sa ma ia dracu daca mai stiu pe unde
Amplif-uri folosesc diverse, ce-mi pica la mīna. De la AKAI AM U 55 pīna la Technics. Eu nu l-e tin prea mult si boxe gen sifonier sau sicriu (ca dimensiune) nu folosesc ca nu am unde. Aici daca l-e deschid gura am toata potera din Duisburg pr cap
Nu-i ca la resita (din pacate)
Ce am pe aici sīnt niste jafuri penale de yamaha vechi de 2 ani. |
|
Sus |
|
|
cristi@n

|
Trimis: Lun Ian 21, 2008 11:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ar trebui creeat un topic specia ceva in genul : in care orase pot sa ascult muzica mai tare fara sa am politia pe cap . Asta ar fi un mare dezavantaj al sederii peste hotare. Iar ca si idee de placa de sunet am sa mai caut pe net, si daca gasesc ceva te anunt, poate intre timp poti sa tragi vreo 2-3 pozitii la placa ta.
Mersi pentru informatii. |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Cīnd am timp si ma pot dispensa de PC am sa-l desfac. E cam īnghiesuit si am nevoie de el momentan nonstop ca am peste 130 de videocasete de digitalizat, nu mai vorbesc de benzi.
PC-ul complet arata cam asa (vezi pozele) Numai carcasa a costat 315 EURO nou-nouta (de pe ebay)
Deci vezi ca e cam mult de demontat si asta cere timp. |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Adaug !
La pretul carcasei este o GRESEALA.
Nu a costat 315 ci 215 EURO. Scuze !
Asta este PickUp-ul cu USB: |
|
Sus |
|
|
cristi@n

|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Foarte draguta este carcasa, dar ce a costat asa de mult la ea. Are cumva vreun sistem de racire mai bun, sau ce are in plus, pe lana comenzile pe fe fata carcase. Apropo, sunetul ventilatoarelor nu te deranjeaza, eu dupa ce ca am unu mai face si destul de mult zgomot, adica il aud cand este liniste in camera, si asta ii suparator atunci cand vrei sa asculti o melodie calumea. Si ce cd-player folosesti, mi se pare mie sau are interfata din metal. Alta intrebare : controlul volumului este bun la ceva, adica te ajuta cu ceva, si cat de fin este, sa nu mearga in trepte. Per total imi place design-ul, dar am mai vazut o gramada de astfel de variante de home theater pc, sau multimedia center, defapt aceasta idee este de cativa ani buni.
Hai k mai scriu si maine, k dimineata din nou la ''munca'' , mai cateva luni si termin cu tot stresul. |
|
Sus |
|
|
CyberCSX
|
Trimis: Mar Ian 22, 2008 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
Volumul este fara trepte si influenteaza īn mainboard (placa de sunet) master volume-ul din Windows.
Carcasa este foarte stabila si este antifonata pe interior si tratata antistatic. Ventilatoarele sīnt de silence mode care fac un zgomot foarte redus nu mai vorbesc ca n-are ce sa vibreze īn el.
Majoritatea PC-urilor chiar daca e carcasa MIDI sīnt practic goale pe dinauntru ce amplifica zgomotul ca īntr-o oala.
Ia de ex. niste vate de sticla si umple toata carcasa pc-ului tau si nu mai auzi ventilatoarele tale deloc.
la astea de HT nu este numai design-ul placut dar si conceptul este cu totul altul fata de un PC de duzina. pretul este la prima vedere destul de maricel dar o investitie rentabila īn timp. |
|
Sus |
|
|
|