FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Scheme Magnetofon rusesc Sojuz
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
CyberCSX

Conectat la: 05 Iul 2006

MesajTrimis: Sam Noi 24, 2007 2:03 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca te uiti la Soiosu (pardon soiuz-u) meu, vezi la limitatorul din stīnga vreo 4 fire. 2 IN si 2 OUT. 1 x Motor In / out si 1 x Electro IN / Out.

deslipeste firele IN / OUT de electro si punele pe direct. Lasa numai Motorul prin limitator. Astfel ramīne partea electronica permanent sub tensiune si se deconecteaza numai motoarele din moment ce n-ai banda pe el:

http://lh6.google.de/einar.n.a/RzLD8BLP3oI/AAAAAAAACC4/w7FjenKcnys/014.jpg

Sa sti ca la magurile UHER (Variocord 263 si SG 520) e aceasi poveste cu limitatoarele dar aici nu sīnt pe īntinzatorul de banda ci pe un palpator care e tinut de banda ( ca la Kashtan). Si aici am pus electronica pe direct si am lasat numai motorul pe īntrerupator ( limitator). Vezi acul din stīnga de līnga rola de antrenare a cabestanului:

http://lh3.google.de/einar.n.a/RzIcTwZJT9I/AAAAAAAABL0/4zxa4qVVFT8/006.jpg?imgmax=0
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Noi 24, 2007 2:03 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Dj Valy

Conectat la: 19 Feb 2007

MesajTrimis: Sam Noi 24, 2007 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ALEKS, m-ar interesa si pe mine cam ce modificari ai mai facut Rostovurilor tale.Foarte interesant tahograful electronic.As dori si eu sa stiu cum l-ai facut, cam ce piese imi trebuie si daca este greu sau nu de rezolvat.
Sus
ALEKS

Conectat la: 05 Mar 2005

MesajTrimis: Sam Noi 24, 2007 11:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tahograful electronic l-am proiectat utilizand un microcontroller din seria PIC si anume 16F628. Elementii sunt multiplexati si sunt de tipul "catod comun". Traductorul optoelectronic este o combinatie intre un traductor de Rostov si un LED emisiv in spectrul IR de putere mai mare decat cel clasic de Rostov.

Daca te pricepi cat de cat la electronica, uite-te aici unde am expus mai pe larg procesul de constructie al tahografului:

http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Microelectronica/Tahograf%20electronic/index.htm

Numai bine,
ALEKS

sunwindcornel

Conectat la: 12 Noi 2007

MesajTrimis: Lun Noi 26, 2007 12:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ALEKS a scris:
Vorbiti prapastii si in necunostinta de cauza.

Motorul cabestan de Rostov 105S se alimenteaza in curent continuu la 117V si consuma inutil

Draga Alex , lasand deoparte afirmatia ca vorbim" prapastii si in necunostinta de cauza " , pe care , dintr-un spirit de prietenie forum-ista ti-o trecem cu vederea de data asta , te rog incearca sa abandonezi tonul de superioritate , cu totul nepotrivit aici.
Mai ales ca , din dorinta de a ne zdrobi definitiv , luat probabil si de avantul peroratiei , incurci si tu unele afirmatii infomandu-ne pe noi astia , novicii , ca motorul de Rostov se alimenteaza la in curent continuu...
Uite ca , poate si din spirit de fronda , motorul , desi se alimenteaza la 117V , nu se alimenteaza in curent continuu , ci in alternativ. Infasurarea sa de franare , pusa pe diagonala de curent alternativ a unei punti redresoare , este comandata in curent continuu pe cealalta diagonala a puntii , cu ajutorul unui tranzistor de putere , comandat la randul sau in baza .
Cu prietenie iti intindem in continuare mana si asteptam , in masura in care nu ne vei considera inferiori , sa ne impartasesti in continuare din bogata ta experienta.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
ALEKS

MesajTrimis: Lun Noi 26, 2007 5:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Scuzele mele,

M-a luat mana pe dinainte. Toate motoarele se alimenteaza in alternativ in Rostov.

Cat despre ton, fiti fara grija, nu e unul de superioritate, nu-mi sta in fire.

Ma bucur ca ati descoperit greseala facuta de mine.

Din pacate nu prea petrec timp pe acest forum fiindca suma cunostiintelor mele in domeniul hi-fi, la limita, tinde spre zero (dupa cum spuneam nu ma pricep la aparatura hi-fi moderna). Ma gasiti oricand pe forumul de electronica, sectiunea Retro Audio. Daca aveti intrebari si-s in masura sa raspund, oricand, cu placere.

Numai bine,

Dj Valy

Conectat la: 19 Feb 2007

MesajTrimis: Vin Ian 25, 2008 4:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ALEKS a scris:

Deci este o modificare foarte utila pentru magnetofoanele din seria Rostov 105 (care nu au din fabrica asa ceva), pentru unele dintre Rostov 105 S-1 (majoritatea nu au aceasta optiune automata), si pentru modelele Sojus 110 (cele cu amplificator incorporat).

Deci magnetofoanele Soiuz 110, adica cele cu amplificator in ele sunt la fel ca Rostov 105, adica cabestanul se invarte cand palpatoarele de autostop sunt jos si nu este nicio banda pe magnetofon? Pentru ca am sa fac rost de un Soiuz 110 si vreau sa stiu daca are functia din fabrica, daca nu sa-i montez 2 diode la fel ca la Rostov.
Sus
ALEKS

MesajTrimis: Sam Ian 26, 2008 12:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unele magnetofoane au, altele nu au, in functie de fantezia rusilor.

PS: Se monteaza o singura dioda.

ALEKS

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2
Pagina 2 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum