FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Timp scriere DVD-R la 4x

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Computer Multimedia
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 12:09 pm    Titlul subiectului: Timp scriere DVD-R la 4x Raspunde cu citat (quote)

Am un DVD writer extern Sony DRX-530UL. Este conectat pe USB 2.0 la un P4 3.2 GHz, 1 Gb RAM. Softul pe care il folosesc la scriere este cel primit la cumpararea DVD-ului, Sonic RecordNow DX, v4.62.
Folosesc numai blank-uri DVD-R Verbatim 4x.
Totul este in regula (driver-e, soft, etc.).

A aparut un firmware luna trecuta care ii creste viteza de scriere pentru DVD-R de la 4x la 8x si il face capabil pentru a scrie DVD-uri dual layer. Nu i-am facut upgrade-ul.

Il folosesc numai pentru scriere de date. Un DVD intreg (aprox. 4.2 Gb) se scrie la 4x in exact 2 ore. Pe Internet am vazut ca modelele de genul asta ar trebui sa scrie (la 4x) un DVD intreg in aprox. 15-20 minute.

Intrebare: cat timp e normal sa dureze: 20 minute sau 120 minute? Si daca e normal sa dureze mai putin de 2 ore, care ar putea fi motivul pentru care scrie atat de incet?

Mersi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 12:09 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ars_amatoriu

Conectat la: 21 Mai 2004

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 12:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu ca ma pricep foarte tare, dar 2 ore e extrem de mult pentru scrierea unui DVD. Eu am un calculator cu configuratie asemanatoare, iar writer-ul "stie" doar 2x si imi ia sub 35 min. pentru un DVD cu date. Writer-ul e Teac si folosesc Nero. Parerea mea e sa incerci sa scrii un DVD cu Nero, fara verificarea la scriere - poate e o problema de soft...
Sus
purs

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ars_amatoriu a scris:
Parerea mea e sa incerci sa scrii un DVD cu Nero, fara verificarea la scriere - poate e o problema de soft...
Ce versiune de Nero? Eu am un Nero Burning ROM v5.5.10.50, pe care nu l-am instalat niciodata.

Mersi!
Sus
ars_amatoriu

Conectat la: 21 Mai 2004

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 12:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu am versiunea 6 si ceva... Nu te pot sfatui sa faci asta, dar unii infractori la legea dreptului de autor gasesc versiunile noi pe net, pe situri legale, ca www.suprnova.org/ , si le download-eaza (pentru evaluare, desigur...) folosind un client luat de la http://bittorrent.com/download.html ....
Sus
purs

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 1:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ars_amatoriu a scris:
Nu te pot sfatui sa faci asta....
Ok, in nici un caz nu am sa fac asta ... Smile
Sus
Andrei

Conectat la: 27 Feb 2003

MesajTrimis: Vin Oct 15, 2004 10:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un writer 4x ar trebui sa scrie discurile in aproximativ 15 minute, depinzand de strategia de scriere pe care o foloseste.

In primul rand, ar fi bine sa incerci si alte blank-uri. Nu de altceva, dar Sony-urile sunt destul de pretentioase in privinta mediilor pe care le folosesti - de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate.

Alta cauza posibila e conexiunea USB - esti 100% sigur ca e conectat pe un port USB 2.0, care functioneaza chiar ca USB 2.0? Daca din intamplare e vreo incurcatura si merge in mod USB 1.1, atunci e de rau - viteza de scriere va fi limitata de putinul care trece prin portul USB. Poti sa verifici citind date cu Writer-ul: daca le citeste la viteza decenta, atunci e clar ca merge in mod USB 2.0.

Mai exista si varianta destul de nefericita a unei unitati care se strica - tocmai a trebui sa inlocuiesc un Sony DRU-500A (intern) care incepea sa aiba simptome similare: indiferent de software/setari, scria discurile la 1x (~1 ora), iar dupa o perioada a capotat complet. E drept, e un model mai vechi, de aproape 2 ani, care a fost folosit destul de intens.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
purs

MesajTrimis: Sam Oct 16, 2004 11:34 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Andrei a scris:
In primul rand, ar fi bine sa incerci si alte blank-uri. Nu de altceva, dar Sony-urile sunt destul de pretentioase in privinta mediilor pe care le folosesti - de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate.
Am sa incerc si cu alte blank-uri. Am ales Verbatim pentru ca apar pe site-ul Sony la blank-urile recomandate Rolling Eyes
Andrei a scris:
Alta cauza posibila e conexiunea USB - esti 100% sigur ca e conectat pe un port USB 2.0, care functioneaza chiar ca USB 2.0? Daca din intamplare e vreo incurcatura si merge in mod USB 1.1, atunci e de rau - viteza de scriere va fi limitata de putinul care trece prin portul USB. Poti sa verifici citind date cu Writer-ul: daca le citeste la viteza decenta, atunci e clar ca merge in mod USB 2.0.
Placa de baza e Intel DD875PBZLK "Bonanza", portul e 100% USB 2.0. Rulez W2K cu SP4, driver-ul USB e ok. Asta a fost primul lucru pe care l-am verificat ...
Andrei a scris:
Mai exista si varianta destul de nefericita a unei unitati care se strica.
Sper sa nu fie asta cauza, inscriptorul e nou, am scris cu el pana acum vreo 20 de DVD-uri.
Andrei a scris:
de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate
Nu i-am facut update-ul de firmware pentru ca am avut o experienta neplacuta cu un bios la un laptop. I-am facut update-ul urmand intocmai instructiunile, mi-a dat mesaj "...succeeded" si cand s-a restartat, surpriza emisiunii: eroare de bios. Urmarea cred ca ti-o imaginezi ...
De aceea ma abtin de update-uri de genul asta daca nu e imperios necesar sa fie facute.

Sper totusi sa fie soft-ul de vina, desi e cel putin ciudat ca este tocmai cel primit de la ei.

Mai incerc... Mersi!
Sus
BipBip

Conectat la: 09 Iul 2004

MesajTrimis: Sam Oct 16, 2004 11:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vezi ca nero face figuri cu windows xp sp2.
O solutie de verificat ar fi sa scoti unitatea din carcasa si s-o bagi ca unitate interna in pc, ca sa vezi la cat scrie asa. In carcasa aia e o unitate ide.
Sus
danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Dum Oct 17, 2004 9:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca nero-urile mai vechi zic la inceput ca nu sint compatibile cu SP2. Tu cu ce versiune ai probleme, mai veche de 6.3.1.15?
Sus
purs

MesajTrimis: Lun Oct 18, 2004 10:04 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

BipBip a scris:
vezi ca nero face figuri cu windows xp sp2.

purs a scris:
Rulez W2K cu SP4
Sus
purs

MesajTrimis: Lun Oct 18, 2004 10:06 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

danb a scris:
Stiu ca nero-urile mai vechi zic la inceput ca nu sint compatibile cu SP2. Tu cu ce versiune ai probleme, mai veche de 6.3.1.15?
purs a scris:
Softul pe care il folosesc la scriere este cel primit la cumpararea DVD-ului, Sonic RecordNow DX, v4.62.
Sus
purs

MesajTrimis: Mar Oct 19, 2004 2:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

S-a rezolvat, soft-ul era de vina.
Multumesc!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Computer Multimedia Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum