Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
purs

Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 2032 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 12:09 pm Titlul subiectului: Timp scriere DVD-R la 4x |
|
|
Am un DVD writer extern Sony DRX-530UL. Este conectat pe USB 2.0 la un P4 3.2 GHz, 1 Gb RAM. Softul pe care il folosesc la scriere este cel primit la cumpararea DVD-ului, Sonic RecordNow DX, v4.62.
Folosesc numai blank-uri DVD-R Verbatim 4x.
Totul este in regula (driver-e, soft, etc.).
A aparut un firmware luna trecuta care ii creste viteza de scriere pentru DVD-R de la 4x la 8x si il face capabil pentru a scrie DVD-uri dual layer. Nu i-am facut upgrade-ul.
Il folosesc numai pentru scriere de date. Un DVD intreg (aprox. 4.2 Gb) se scrie la 4x in exact 2 ore. Pe Internet am vazut ca modelele de genul asta ar trebui sa scrie (la 4x) un DVD intreg in aprox. 15-20 minute.
Intrebare: cat timp e normal sa dureze: 20 minute sau 120 minute? Si daca e normal sa dureze mai putin de 2 ore, care ar putea fi motivul pentru care scrie atat de incet?
Mersi. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 12:09 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
ars_amatoriu
Conectat la: 21 Mai 2004 Mesaje: 104 Locatie: Buzau
|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 12:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu ca ma pricep foarte tare, dar 2 ore e extrem de mult pentru scrierea unui DVD. Eu am un calculator cu configuratie asemanatoare, iar writer-ul "stie" doar 2x si imi ia sub 35 min. pentru un DVD cu date. Writer-ul e Teac si folosesc Nero. Parerea mea e sa incerci sa scrii un DVD cu Nero, fara verificarea la scriere - poate e o problema de soft... |
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
ars_amatoriu a scris: | Parerea mea e sa incerci sa scrii un DVD cu Nero, fara verificarea la scriere - poate e o problema de soft... | Ce versiune de Nero? Eu am un Nero Burning ROM v5.5.10.50, pe care nu l-am instalat niciodata.
Mersi! |
|
Sus |
|
|
ars_amatoriu
Conectat la: 21 Mai 2004 Mesaje: 104 Locatie: Buzau
|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am versiunea 6 si ceva... Nu te pot sfatui sa faci asta, dar unii infractori la legea dreptului de autor gasesc versiunile noi pe net, pe situri legale, ca www.suprnova.org/ , si le download-eaza (pentru evaluare, desigur...) folosind un client luat de la http://bittorrent.com/download.html .... |
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
ars_amatoriu a scris: | Nu te pot sfatui sa faci asta.... | Ok, in nici un caz nu am sa fac asta ...  |
|
Sus |
|
|
Andrei

Conectat la: 27 Feb 2003 Mesaje: 794 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 15, 2004 10:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un writer 4x ar trebui sa scrie discurile in aproximativ 15 minute, depinzand de strategia de scriere pe care o foloseste.
In primul rand, ar fi bine sa incerci si alte blank-uri. Nu de altceva, dar Sony-urile sunt destul de pretentioase in privinta mediilor pe care le folosesti - de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate.
Alta cauza posibila e conexiunea USB - esti 100% sigur ca e conectat pe un port USB 2.0, care functioneaza chiar ca USB 2.0? Daca din intamplare e vreo incurcatura si merge in mod USB 1.1, atunci e de rau - viteza de scriere va fi limitata de putinul care trece prin portul USB. Poti sa verifici citind date cu Writer-ul: daca le citeste la viteza decenta, atunci e clar ca merge in mod USB 2.0.
Mai exista si varianta destul de nefericita a unei unitati care se strica - tocmai a trebui sa inlocuiesc un Sony DRU-500A (intern) care incepea sa aiba simptome similare: indiferent de software/setari, scria discurile la 1x (~1 ora), iar dupa o perioada a capotat complet. E drept, e un model mai vechi, de aproape 2 ani, care a fost folosit destul de intens. _________________ Andrei Mihailescu
HiFi & Multimedia |
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Sam Oct 16, 2004 11:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Andrei a scris: | In primul rand, ar fi bine sa incerci si alte blank-uri. Nu de altceva, dar Sony-urile sunt destul de pretentioase in privinta mediilor pe care le folosesti - de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate. | Am sa incerc si cu alte blank-uri. Am ales Verbatim pentru ca apar pe site-ul Sony la blank-urile recomandate
Andrei a scris: | Alta cauza posibila e conexiunea USB - esti 100% sigur ca e conectat pe un port USB 2.0, care functioneaza chiar ca USB 2.0? Daca din intamplare e vreo incurcatura si merge in mod USB 1.1, atunci e de rau - viteza de scriere va fi limitata de putinul care trece prin portul USB. Poti sa verifici citind date cu Writer-ul: daca le citeste la viteza decenta, atunci e clar ca merge in mod USB 2.0. | Placa de baza e Intel DD875PBZLK "Bonanza", portul e 100% USB 2.0. Rulez W2K cu SP4, driver-ul USB e ok. Asta a fost primul lucru pe care l-am verificat ...
Andrei a scris: | Mai exista si varianta destul de nefericita a unei unitati care se strica. | Sper sa nu fie asta cauza, inscriptorul e nou, am scris cu el pana acum vreo 20 de DVD-uri.
Andrei a scris: | de multe ori e necesar un update de firmware pentru ca sa reuseasca sa le scrie la vitezele specificate | Nu i-am facut update-ul de firmware pentru ca am avut o experienta neplacuta cu un bios la un laptop. I-am facut update-ul urmand intocmai instructiunile, mi-a dat mesaj "...succeeded" si cand s-a restartat, surpriza emisiunii: eroare de bios. Urmarea cred ca ti-o imaginezi ...
De aceea ma abtin de update-uri de genul asta daca nu e imperios necesar sa fie facute.
Sper totusi sa fie soft-ul de vina, desi e cel putin ciudat ca este tocmai cel primit de la ei.
Mai incerc... Mersi! |
|
Sus |
|
|
BipBip
Conectat la: 09 Iul 2004 Mesaje: 283
|
Trimis: Sam Oct 16, 2004 11:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
vezi ca nero face figuri cu windows xp sp2.
O solutie de verificat ar fi sa scoti unitatea din carcasa si s-o bagi ca unitate interna in pc, ca sa vezi la cat scrie asa. In carcasa aia e o unitate ide. |
|
Sus |
|
|
danb
Conectat la: 10 Feb 2004 Mesaje: 1233 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Dum Oct 17, 2004 9:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca nero-urile mai vechi zic la inceput ca nu sint compatibile cu SP2. Tu cu ce versiune ai probleme, mai veche de 6.3.1.15? |
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Lun Oct 18, 2004 10:04 am Titlul subiectului: |
|
|
BipBip a scris: | vezi ca nero face figuri cu windows xp sp2. |
purs a scris: | Rulez W2K cu SP4 |
|
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Lun Oct 18, 2004 10:06 am Titlul subiectului: |
|
|
danb a scris: | Stiu ca nero-urile mai vechi zic la inceput ca nu sint compatibile cu SP2. Tu cu ce versiune ai probleme, mai veche de 6.3.1.15? |
purs a scris: | Softul pe care il folosesc la scriere este cel primit la cumpararea DVD-ului, Sonic RecordNow DX, v4.62. |
|
|
Sus |
|
|
purs

|
Trimis: Mar Oct 19, 2004 2:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
S-a rezolvat, soft-ul era de vina.