FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Imprumut Rockna.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
rueful.in.stars

Conectat la: 23 Oct 2007

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 11:54 pm    Titlul subiectului: Imprumut Rockna. Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu daca e unde trebuie, dar nu o consider de Stereophile.
Doresc sa imprumut pentru o zi, un DAC Rockna RD2 pentru teste urechiofile. Vreau sa vad daca merita sau nu. Daca merita, voi face cumparaturi. Daca nu... schimb CD Playerul. Very Happy

Pot oferii si sume drept garantie, orice, doar sa il pot audia o zi.

Multumesc,
Bogdan
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Ian 23, 2008 11:54 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
rueful.in.stars

MesajTrimis: Vin Feb 01, 2008 11:19 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Chiar nu este nimeni ?
Sus
rueful.in.stars

MesajTrimis: Mar Feb 05, 2008 11:32 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc userului coltz66 pentru generoasa fapta. Am la dispozitie o saptamana pentru a proba in toate ipostazele acest DAC.
Sus
Arha

Conectat la: 27 Sep 2006

MesajTrimis: Lun Feb 11, 2008 11:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

sa ne spui si nou concluzia, am si eu un plan pentru un DAC...
Sus
rueful.in.stars

MesajTrimis: Dum Mai 04, 2008 8:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce pot spune.
De constructie si componente nu pot spune, ca nu l-am desfacut. Totusi cutia mi-a placut.

Referitor la sunet, mari diferente in sunet comparativ cu CD Playerul meu nu am observat.
O pozitionare spatiala mai buna, si un bas mai ferm ( era de asteptat ). In schimb mediile si inaltele au fost cam la acelasi nivel cu DACul TDA1545 (renumit pentru mediile si inaltele sale).

In schimb, la conectarea DAC-ului la PC, diferentele au fost de alta natura. Un sunet mai vioi, mai cald si usor relaxat, fara a te stresa, daca pot spune asta. Totul nu mai suna intepat, parca digitalizat prost, ci devenise frumos, rotund si uniform. Din pacate a fost singurul DAC care l-am testat, ar fi fost bine sa am si o Monica2 langa.
Sus
Von Soundcard

Conectat la: 20 Oct 2005

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2008 12:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi pentru raspuns. Impresiile sint interesante, inteleg ca dacurile lor sint sau erau sensibile la calitatea iesirii digitale. Oare mai sint in aceeasi masura sau mai putin ca la inceput ? - ca la ei pe site citesc: "jitter immunity regardless of the quality of the source" Question

In aceste conditii sint curios ce influenta au asupra sunetului diferite surse digitale din calculator (onboard si iesirile diferitelor placi de sunet mai rasarite). Mai ales la dacurile noi din 2007-2008. In acea auditie ce s-a folosit ?

De asemenea sint curios daca ofera posibilitatea sincronizarii cu un ceas extern sau de a primi separat demnalele audio si de ceas pentru o (re)clockare cu jitter redus. Vreau sa spun faca inca o unitate de control a transportului care sa coste mai mule ca el Smile
Sus
rueful.in.stars

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2008 12:20 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am folosit M-Audio Revolution 5.1 pe iesirea Digitala.
Am inteles ca ar fi diferenta majore intre cabluri pe intrarea rocknaului. Eu n-am observat niciuna.
Sus
coltz66

Conectat la: 10 Dec 2006

MesajTrimis: Lun Mai 05, 2008 8:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Posibil sa conteze si cablul, insa nu inaintea sursei. Eu il consider un dac onest care isi face treaba la banii lui. Ideal pt auditii nocturne, aplica un efect de "sirop", fluidizeaza , inmoaie si oarecum elasticizeaza sunetul (ma feresec sa corelez asta cu specificatii tehnice). Ideal intr-adevar pt un upgrade cand sursa e calculatorul si un playlist de rip-uri lossless, in rest comparatiile comporta prea multe aspecte discutabile .
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum