Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
mario_lando
Conectat la: 10 Feb 2008 Mesaje: 12 Locatie: Targoviste
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 1:23 pm Titlul subiectului: Pioneer CS-7070 sau Magnat Soundforce 1200? |
|
|
Buna ziua!As vrea sa achizitionez un set de boxe si m-am orientat spre cele doua firme de mai sus.Despre Pioneer nu am auzit pareri chiar foarte bune,dar tinand cont de faptul ca eu nu am avut pana acum decat sisteme de maxim 20-30w reali si imi place cum arata,m-ar tenta.In ceea ce priveste Magnat Soundforce 1200,am gasit un mini-review postat de un neamt pe un site,in care le lauda ca se aud incredibil.Mie imi aduc mai mult,ca si aspect,a niste boxe din alea lautaresti(de zgomot) si problema e ca eu as vrea si ceva calitate(nu hifi) dar nici sa se auda ca intr-o bodega de cartier.Magnat-urile au insa avantajul ca sunt de aproape 2 ori mai ieftine ca Pioneer-ul,iar daca exista cineva care sa le fi avut si sa-mi spuna cum se aud(daca se aud acceptabil),le-as lua pe acestea deoarece sunt mult mai ieftine,daca nu Pioneer-ul.Deasemenea Pioneer observ ca are si dif-ul de bass de 25cm vs. Magnat de 20.Mentionez ca voi folosi ca si semnal un Pc cu placa audio Creative X-fi Xtreme Music iar amplificatorul va fi ceva gen Sony sau Pioneer 2x100w.Va multumesc!
-review si poza la Magnat:http://www.dooyoo.de/lautsprecher/magnat-soundforce-1200/
-specificatii si poza Pioneer:http://www.sono.ro/boxe-interior-pioneer-cs7070-p-2017.html |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 1:23 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
katalin

Conectat la: 06 Iul 2007 Mesaje: 985 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Niciuna din ele.
In aceeasi bani ai niste optiuni mult mai bune monitor magnat 220,880, monitor audio bronze br2,wharfedale daimond 9.2. |
|
Sus |
|
|
mario_lando
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 3:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Thanks man.Recomandarile tale sunt foarte bune,dar eu inclin spre un raport putere/claritate mai balansat.Cele recomandate de tine au fidelitate mai mare dar mie imi trebuie si putere,deoarece ma voi muta la mansarda cu spatiu cam 6x4(de fapt nu stiu suprafata,dar oricum mare,mult mai mare decat camera de 3x2 in care stau acum) si astea nu cred ca fac fata.Ce imi poti spune de Magnat Soundforce 1300?As vrea sa stiu cati wati reali au(per boxa),daca se aud mai clar ca Pioneer-ul de mai sus si daca vor face fata cu brio unei camere cu spatiul de mai sus,tinand cont si de faptul ca le voi folosi cu un amplificator 2x100.M-am hotarat la acestea pentru ca au dif-ul de bass de 30cm vs 1200 care il au de 25 si diferenta de pret nu este mare.Thanks! |
|
Sus |
|
|
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006 Mesaje: 702 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 9:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
mario_lando a scris: | Ce imi poti spune de Magnat Soundforce 1300?M-am hotarat la acestea pentru ca au dif-ul de bass de 30cm vs 1200 care il au de 25 si diferenta de pret nu este mare.Thanks! |
Da-mi voie sa intervin si eu: iti va parea rau dupa aceea!
Sunt de acord ca un difuzor de bas sub 30 cm este un compromis (evitabil), dar per total, Soundforce-ul nu are calitate, orice-ar spune producatorul sau "lumea"; doar putere bruta!
Daca vrei sa urle muzica, OK, sunt bune, dar calitatea apartine altor boxe, din genul celor mentionate (la categoria de pret respectiva).
Mai gandeste-te; invita vreun prieten cu alte boxe, sa vezi ce si cum...
Cinstit, decat sa-ti strici timpanele, sa treaca sunetul prin tine si de-abia sa poti respira, mai bine asculti muzica! _________________ Knowledge is not wisdom, although it helps. |
|
Sus |
|
|
mario_lando
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 10:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
de acestea ce parere aveti:http://www.sono.ro/boxe-interior-magnat-monitor-1000-p-1261.html.
sau de acestea:http://www.neomax.ro/Infinity_PRIMUS_250_2-Way_Dual_5-1_4''_49Hz-20kHz_92dB_Boxe-p5568s336.html.
Voi lua unul din aceste 2 seturi pentru ca mi se par mai puternice ca monitor 220 si cred ca se aud si destul de bine,dar nu as vrea sa aiba dif-urile de bass din hartie ori din cate vad eu asa par.Stie cineva daca sunt din hartie?Thanks! |
|
Sus |
|
|
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006 Mesaje: 702 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 10:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
mario_lando a scris: | Voi lua unul din aceste 2 seturi pentru ca mi se par mai puternice ca monitor 220 si cred ca se aud si destul de bine,dar nu as vrea sa aiba dif-urile de bass din hartie ori din cate vad eu asa par.Stie cineva daca sunt din hartie?Thanks! |
Nu, nu au difuri de bas din hartie.
Monitor 1000 sunt mai bune decat M800 (sunt mai bine calculate decat M800); toate au aceleasi difuri de bas ca ale MM220; difera numarul lor!
Decat Soundforce, mai bine M1000! Cunosc pe cineva care are MM1000 (eu am MM220) si este foarte multumit, pe un amplificator 2x115W.
Ceea ce poate vezi ca semanand cu hartia, este, de fapt, membrana de aluminiu. Difuzoarele sunt conceptie si realizare Magnat, acolo la ei, in Germania. Erau descrise in detaliu, ca si constructie, pe situl web oficial (sper sa mai fie). Merg in jos pana pe la 30 Hz, pe testate... _________________ Knowledge is not wisdom, although it helps. |
|
Sus |
|
|
puf
Conectat la: 07 Dec 2003 Mesaje: 1537 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Soundforce sunt boxe de sonorizare, nu au nici o treaba cu muzica, sunt numai bune de agatat pe masini la campania electorala unde inlocuiesc cu succes goarnele, megafoanele.
Pioneer CS 7070 sunt niste glume sinistre ce amintesc de celebrele pocnitori "Unitra" si nu cred ca reusesc sa convinga nici un manelar incepator.
Din toata seria Monitor de la Magnat, 220 suna de departe cel mai bine indiferent de impresia vizuala creeata de dimensiuni sau numar de difuzoare.
Si inca ceva: Wati si cm nu fac muzica, nu fac "claritate", nu fac "calitate", nu fac "putere".Watii, cm, numarul de cai, materialele folosite nu iti dau nici macar o vaga indicatie despre nici o performanta a incintei.
Incearca sa asculti inainte sa cumperi, nu sa citesti specificatii si sa masori dimensiuni sau sa numeri difuzoare. |
|
Sus |
|
|
mario_lando
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 11:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Thanks,cred ca voi ramane la M1000.Multumesc baieti!!! |
|
Sus |
|
|
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007 Mesaje: 517 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Iun 05, 2008 11:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
puf a scris: | Soundforce sunt boxe de sonorizare, nu au nici o treaba cu muzica.... |
Nu au treaba cu gama "hi-fi pentru acasa" dar muzica poate sa cante fara probleme. Sunt boxe care se folosesc in general pentru sonorizarile cu SPL ridicat (concerte mici de club, nunti sau mai stiu eu ce), care nu se preteaza la o camera de casa, doar daca nu vrei sa-ti omori vecinii. Diferenta dintre o incinta stage-line sa zic asa si una pentru acasa, in primul rand cred ca-i dinamica si detaliu sunetului in mediul acustic resepctiv. Ca o concluzie, cumpara-ti incintele adecvate camerei in care asculti...
PS: Pentru ceea ce vrei tu, SPL mare dar si ceva calitate de "hi-fi" erau destul de laudate pe forum pe aici Cerwin-Vega _________________ Receiver: Yamaha RX-V361| Front: Magnat Monitor 220 | Rear: Sony SS-B1000 | Center: Magnat Monitor 210
LCDTV: Samsung LE32B530
Inca putin si fac DXCC-ul, hi. |
|
Sus |
|
|
mario_lando
|
Trimis: Vin Iun 06, 2008 2:10 am Titlul subiectului: |
|
|
lasa-ma man ca stiu...Cerwin-urile alea sunt visul meu.Nu-mi pot inchipui boxe mai bune si care sa arate mai bine,nu stiu de ce.dar,momentan nu am bani pentru ele,solutia pe care o vreau acum este de moment(maxim 1-2 ani),dupa care sper sa am bani de niste cls-215 de la Cerwin.Trebuie intai sa termin casa ce sa-i faci?Boxele pe locul 2.Sal! |
|
Sus |
|
|
cheloo
Conectat la: 15 Iun 2008 Mesaje: 221 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Dum Iun 15, 2008 12:49 pm Titlul subiectului: Re: Pioneer CS-7070 sau Magnat Soundforce 1200? |
|
|
sunt praf ceea ce vrei sa-ti iei.
boxele cs7070 le-am ascultat personal si crede-ma:daca vrei sa aduci boxe de nunta intr-o incapere de bloc vei avea un sunet......
dar sunt banii tai si urechile tale.mult succes |
|
Sus |
|
|
S-30
Conectat la: 10 Noi 2008 Mesaje: 19
|
Trimis: Lun Noi 10, 2008 10:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
nu e adevarat ce se spune de magnat sound force 1200...eu personal mi le-am luat shi va spun ca nu se aud aska cum se spun shi nu e vorba numai de putere bruta.au fidelitate buna shi se aud super beton |
|
Sus |
|
|
|