Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dan_p
Conectat la: 27 Iul 2008 Mesaje: 2 Locatie: cj
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 1:35 am Titlul subiectului: vreau sa invat |
|
|
Buna ziua,
Vreau sa-mi depasesc conditia de necunoscator in domeniul sistemelor audio:
In visele mele "ude", ma vad inginer de sunet, capabil sa inteleaga in detaliu constructia functionarea si operarea diverselor sisteme, la nivel de fenomene fizice, de perceptie, etc...
Cand nu visez insa, sunt mai realist, si stiu ca probabil ar trebui imbinate cunostinte de la minim 5 facultati (electronica, fizica, mecanica, conservator si medicina/psihologie) pentru a fi un adevarat profesionst.
Si astfel, as fi multumit daca as reusi sa acumulez cunostintele necesare ca sa-mi cumpar si un sistem care sa-l stiu opera in asa fel incat sa-mi pot asculta muzica preferata asa cum imi place (din pacate momentan imi este greu sa definesc chiar si acest concept de "cum imi place" intr-un mod mai stiintific) ...
Totusi, ptr a ma apropia de acest ideal, unde sa incep, pe cine sa intreb, ce sa caut, ce sa citesc, ce trebuie sa stiu?
Multumesc anticipat |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 1:35 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005 Mesaje: 593 Locatie: Salonta
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 8:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Prima sursa este chiar acest FORUM. Cum carti ... cam greu ...incearca pe la biblioteci carti despre electroacustica. Si din domeniile enumerate de tine. Daca totul este DOAR pentru alcatuirea unui sistem... ma indoiesc ca are rost. |
|
Sus |
|
|
katalin

Conectat la: 06 Iul 2007 Mesaje: 985 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Cel mai simplu se invata ascultand sisteme audio. Cunostinte tehnice nu iti trebuiesc prea multe pentru a alcatui un sistem audio bun trebuie doar sa stii ce iti doresti de la el si bugetul in care verei sa se incadreze. |
|
Sus |
|
|
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 10:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Exista institute ce ofera cursuri pentru cei cu vise ca ale tale:
SAE Institute www.sae.edu si multe centre de cercetare in acustica in cadrul facultatilor de "Inginerie electronica" din tarile mai luminate. |
|
Sus |
|
|
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007 Mesaje: 517 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 11:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Hmm, in primul rand, trebuie sa ai ureche pentru asa ceva. Sa sti cum trebuie sa sune diverse instrumente sau voci, dupa care urmeaza teoria ...
Partea audiofila cu incropirea de sisteme audio, nu cred ca are tangenta prea mare.... Iti recomand sa incepi de jos, "trage" de butoanele unui mixer intr-un concert mic, de club si vezi daca-ti iese. Multa bafta  _________________ Receiver: Yamaha RX-V361| Front: Magnat Monitor 220 | Rear: Sony SS-B1000 | Center: Magnat Monitor 210
LCDTV: Samsung LE32B530
Inca putin si fac DXCC-ul, hi. |
|
Sus |
|
|
dan_p
Conectat la: 27 Iul 2008 Mesaje: 2 Locatie: cj
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
deeppurple a scris: | Prima sursa este chiar acest FORUM. Cum carti ... cam greu ...incearca pe la biblioteci carti despre electroacustica. Si din domeniile enumerate de tine. Daca totul este DOAR pentru alcatuirea unui sistem... ma indoiesc ca are rost. |
Alcatuirea unui sistem mi se pare un inceput bun si cred ca ar fi o ocazie ptr mine sa ma familiriazez cu domeniul si sa vad daca am "vocatie". Daca lucrurile merg bine, as vrea sa aprofundez in continuare domeniul, chiar as incerca sa ma reprofilez (momentan sunt inginer mecanic). Dar pentru inceput trebuie sa fac ceva mai simplu, ca sa ma orientez si sa mai cunosc oameni in domeniu (momentan nu cunosc pe nimeni si nu am avut contact cu bransa) |
|
Sus |
|
|
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007 Mesaje: 517 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Iul 27, 2008 2:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
sunt confuz, poate n-am inteles, tu de fapt ce vrei sa faci?  _________________ Receiver: Yamaha RX-V361| Front: Magnat Monitor 220 | Rear: Sony SS-B1000 | Center: Magnat Monitor 210
LCDTV: Samsung LE32B530
Inca putin si fac DXCC-ul, hi. |
|
Sus |
|
|
catalinmetal

Conectat la: 22 Ian 2007 Mesaje: 2066 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iul 28, 2008 12:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
cred ca vrea sa se faca dealer (de droguri audio :lol: )...
reteta: se prizeaza o doza mare de amplificare pe lampi sau in clasa A, se pun niste cabluri de mii de eur in seringa, se cauta niste boxe cu sunet matasos si se taie felii pt a fi puse la copt, sursa e musai sa fie ceva f analogic desi digital... si se lasa la dospit!!!
se revine dupa 48 de ore si se pune mana serios pe ascultat un sistem pe bune ca de pe forum oricum nu se va invata (mai) nimic... decat ca unii sunt cu dynaudio sau BW si altii au depasit de mult timp faza asta!!! |
|
Sus |
|
|
deeppurple

Conectat la: 04 Mar 2005 Mesaje: 593 Locatie: Salonta
|
Trimis: Mie Iul 30, 2008 9:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Chiar daca baietii de pe forum sunt mishtokari TU trebuie sa stii intai ce vrei si apoi se ... vor trage apele... a.i. sa iti iasa in cale si raspunsurile potrivite la nelamuririle tale. Asa ca mingea e inca in teren la tine.
Decide-te  |
|
Sus |
|
|
|