FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
intrebare intrebatoare...ampli/mixer/boxe
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ?
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
dfalfa

Conectat la: 23 Iul 2008

MesajTrimis: Dum Sep 14, 2008 9:17 pm    Titlul subiectului: intrebare intrebatoare...ampli/mixer/boxe Raspunde cu citat (quote)

salutare tuturor...

o intrebare simpla asteapta un raspuns clar si simplu.
asadar.....am cumparat boxe active.
am un ampli maio vechi. normal, ca sa beneficiez de conceptul producatorului de boxe active, ar trebui sa folosesc direct aceste incinte cu semnal de la un cd player de ex.
facut asa, insa nemultumit de calitetea sunetului(corectii zero).

intrebarea intrebatoare...ce fel de mixer(nu scump) sa cumpar in asa fel incat sa introduc corectii de sunet, insa sa nu alterez calitatea sunetului.

sau...mai potrivit sa cumpar un ampli ?

precizare: nu ascult puternic / ma intereseaza calitatea sunetului.
actualmente, perechea ampli yamaha+active dynaudio, nu suna rau, insa logic, de ce as trece semnalul si prin ampli yamaha si prin ampli dynaudio ? Question

cu multumiri anticipate,
dan.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Sep 14, 2008 9:17 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Netcrusher

Conectat la: 13 Mai 2005

MesajTrimis: Dum Sep 14, 2008 9:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un egalizator iti trebuie tie...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dfalfa

MesajTrimis: Lun Sep 15, 2008 8:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Netcrusher a scris:
Un egalizator iti trebuie tie...

statia pe care o utilizez, functioneaza ca un preamplif.
un egalizator ?.......gresit spun multi.
un altfel de cd player?...poate fi solutia spun unii cunoscatori.

un preamplif pe lampi.....fara 2000 nu se poate (investitie mare)

mai astept sugestii.

multumesc.
Sus
Netcrusher

MesajTrimis: Lun Sep 15, 2008 8:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sper ca tu nu-ti inchipui ca sunetul corectat dintr-un amplificator (sau preamplificator) e mai bun decat sunetul care trece printr-un egalizator decent...

Asa ca, si acel preamplificator pe lampi de 2000, daca are corectii, contine un egalizator incorporat.

Ceea ce spuneam eu e ca gasesti egalizatoare dedicate, care nu preamplifica sunetul, ci doar il corecteaza.

Desigur, sunetul e putin alterat, lucru care se va intampla indiferent ce echipament care nu e necesar e adaugat in lantul audio (aici intra si egalizatoarele incorporate in alte scule, care deobicei sunt de calitate mai slaba decat cele dedicate)...
Sus
dfalfa

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 6:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

k prietene.......nu zici rau, insa dilema vine din cauza ca am cativa amici cunoscatori, fiecare cu solutia lui.

iau in considerare ceea ce imi propui, insa, concret poti sa-mi recomanzi exact?
ce mixer? marca....si caracteristici....

multumesc.
Sus
kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 6:55 pm    Titlul subiectului: Re: intrebare intrebatoare...ampli/mixer/boxe Raspunde cu citat (quote)

dfalfa a scris:
...nu ascult puternic / ma intereseaza calitatea sunetului..

Ai ratat din start....boxe active doar la sonorizari...ori galagie ori fidelitate
Ce alegi ?
Sus
Netcrusher

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 6:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Totusi vorbim despre dynaudio, deci e posibil sa nu fie chiar un caz pierdut! Laughing
Sus
dfalfa

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 7:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Domnilor....Smile

am facut precizarea la inceputul intrebarii intrebatoare.
fidelitate versus volum.

plecam de la zep si emerson si floyd sis.a.m.d
clasica
iar ca apogeu....jazz.

cuplate cu yamaha, nu suna rau.
insa cand te mananca .....vrei sa stii ce poate sa aduca in plus,dynaudio activ.

aici e incurcatura.

mi-ar placea sa primesc un raspuns de genul....se ia scula A+B=C

ca la gradinitza.

Smile))
Sus
kilaru_de_coduri

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 9:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am vrut sa subliniez ca p'aci boxele active nu prea sunt bine vazute...
Eu as incerca un eq de moda veche, eventual unul parametric.
Parerea mea e ca te complici daca vrei cu dinadins sa folosesti acele active.
Si vorba aia:
Unde mai folosim noi "drotu" ala gros intre boxa si amplif Very Happy
Sus
dfalfa

MesajTrimis: Mar Sep 16, 2008 9:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

k...parametric.
ce marca / ce pret...informativ.
de unde se poate cumpara?
Sus
Netcrusher

MesajTrimis: Mie Sep 17, 2008 5:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dfalfa a scris:
k...parametric.
ce marca / ce pret...informativ.
de unde se poate cumpara?

Pana acum nu ai pus nici o intrebare concludenta. Nimeni nu o sa iti raspunda astfel: "cumpara scula X si vei fi uimit". Sau cel putin nimeni care are putin habar despre reproducerea muzicii.

Fiecare om are urechile lui. Fiecare scula are un sunet specific. Tie poate iti place scula X, iar mie Y. Asa ca, nu te gandi sa cumperi dupa ceea ce iti recomanda altii, sau fara sa asculti inainte.

Doar tu stii ce iti place sa auzi, si ce suma esti dispus sa investesti pentru a-ti atinge scopul.

Si ca sa intram putin in polemici, eu iti recomand sa renunti la ideea de egalizator si sunet colorat. Daca vrei sa asculti asa cum au fost gandite respectivele melodii, asculta-le pe source direct. Iar daca asta te nemultumeste, gandeste-te sa faci upgrade liniei audio, pentru ca la un moment dat, ajungi la concluzia ca daca inregistrarea nu e foarte proasta, egalizarea aduce mai mult rau decat bine.
Sus
dfalfa

MesajTrimis: Mie Sep 17, 2008 7:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dom' profesor...sunt de acord cu ce spui.
daca citeai si tu mai atent.....am adus aminte de prieteni care sunt cunoscatori.

intrebarea intrebatoare (fara sa astepte cineva punctul meu pe i ),ar aduce un raspuns din multitudinea de pasionati audio.
citesc pe acest forul mii de sfaturi gratuite,unele inspirate,altele......nu prea.

raspunsul pe care al astept ar veni din partea unui audiofil care a experimentat asa ceva si concret recomanda A+B=C.

teoria este arma romanilor.
practic, astept un raspuns. un raspuns din pasiune si evreiesc daca se poate.

astfel incat sa nu iau avionul pana in state ca sa cumpar de la chiosc....mcintosh/acuphase/genesis/muse/graaf/avangarde.....etc.

ca sa nu mai lungim vorba....are cineva dynaudio activ, imperecheat cu ceva , care sa te faca sa zambesti cand asculti ?
un ex. mic...se ia un tascam player si se adauga dynaudio......oare a facut cineva asa ?

sau ar trebui sa ma deplasez pe str. Braziliei, ca sa pport o discutie live cu un alt dom' profesor ?

sper ca acest mesaj sa nu se inteleaga pe dos (o alta specialitate a romanilor)

Smile
Sus
Netcrusher

MesajTrimis: Mie Sep 17, 2008 7:55 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dfalfa a scris:
sau ar trebui sa ma deplasez pe str. Braziliei, ca sa pport o discutie live cu un alt dom' profesor ?

Sau poate ar trebui sa te deplasezi pana acolo sa asculti cate ceva.... Rolling Eyes

N-ai inteles esenta din ceea ce ti-am explicat. Nimeni pe acest forum care are habar despre scule nu o sa-ti recomanda sa cumperi egalizatorul X, pentru ca o sa-ti placa. Aici nu suntem la farmacie, sa zici ca ai racit, deci ti se ofera Fervex fara alte comentarii.

Asa ca, daca nu te duci sa asculti, sfatul concret al oricarei persoane de aici nu este mai valoros decat uitatul pe poze cu scule, si alegerea dupa frumusete.

Mai citeste si documenteaza-te, si apoi cere imposibilul.

Si e foarte probabil, ca daca cineva are fix configuratia ta, si a gasit Nirvana audiofila cu eq-ul X, tie sa ti se para ca sunetul este mult mai prost, exact in aceiasi configuratie. Asta desigur exceptand faptul ca sunetul este cel mai mult influentat de camera de auditie...
Sus
Lazi

Conectat la: 19 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Sep 17, 2008 8:05 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

dfalfa a scris:
dom' profesor...sunt de acord cu ce spui.
daca citeai si tu mai atent.....am adus aminte de prieteni care sunt cunoscatori.

raspunsul pe care al astept ar veni din partea unui audiofil care a experimentat asa ceva si concret recomanda A+B=C.

Smile

Spor la cautat intre audiofili care au asa ceva , ca sa nu mentionez ca nici macar nu ai dat modelul exact de la incintele active pt. o minima informare.Eu ti-as sugera sa mai rezisti macar o luna cu sunetul asta presupun care iti pare lipsit de joase si inalte si sa vezi daca nu reusesti pana la urma sa realizezi ca este mai aproape de realitate si sa renunti la introducerea de noi probleme in lantul audio.

dfalfa

MesajTrimis: Mie Sep 17, 2008 8:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

BM5A

cHESTIUNEA CU ACOMODARE SUNET, SAU CUM AM MAI CITIT ...RODARE INCINTE, MI SE PARE RELATIVA, CA SA NU MA EXPRIM ALTFEL.

ai acum si modelul dynaudio.
dupa lungi suferinte, poti sa dai un verdict ?

multumesc.
Smile
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ? Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum