FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Vama la scule audio

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
forrest

Conectat la: 15 Noi 2004

MesajTrimis: Lun Noi 15, 2004 12:31 pm    Titlul subiectului: Vama la scule audio Raspunde cu citat (quote)

Am cumparat din Germania de pe un site (www.thomann.de) echipament audio si accesorii (boxe, mixer audio, cabluri, stative microfoane, etc) si astept sa vina transportul cam in 2 saptamani. Inteleg ca ei mi-l vor aduce la usa, dar nu-s sigur. Desi firma care face sculele se keama behringer si este germana, ei fac aparatura in china. cineva mi-a zis ca daca nu e made in EU se plateste vama. As vrea sa stiu daca mai am de platit ceva, cam cat ar fi si ce s-ar putea face sa minimizez acest pret. Am mai vazut ceva cu o declaratie a exportatorului ca produsele sunt facute in Europa. Ma rog, e posibil ca sa scrie kiar pe cutie ca s facute in china. I-am intrebat si mi-au zis ca nu-mi pot trimite certificat Euro pt ca sculele-s facute in china. Mentionez ca sculele sunt pt mine si ca nu doresc sa le vand sau tot felul de acte si de astea.
Chestia e ca am facut un calcul si daca as fi luat astea de la Senia, aveam de plata cu vreo 93% mai mult fata de suma trimisa la ei in banca inclusiv transport. ( astia mi-au facut si o reducere cam de 10%)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Noi 15, 2004 12:31 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Zamby

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 12:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sa fie forrest de la ZOB?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul MSN Messenger
forrest

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 1:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ce-ntreb io si ce spui tu!? Wink
Sus
Zamby

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 1:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intrebam si eu ... Trink

Revenind la intrebarea ta, pasii ar fi urmatorii:
- sa te lamuresti cu ei daca iti fac transportul door-to-door
- in cazul unui raspuns afirmativ sa vezi cu ce transportator iti trimit marfa
- daca ai relatii la acel transportator (DHL, UPS, TNT, etc), ai o sansa mica sa le poti manarii sa le scoti fara taxe
- altfel vei avea de platit, taxe vamale, accize si TVA la valoarea de pe factura Sad
- taxele vamale difera in functie de tara de origine, nu cunosc incadrarea la sculele audio respective
- in functie de declarantul vamal si vama in care ajung sculele se poate "manari" incadrarea astfel incat sa le scoti cu taxele cele mai mici, in cazul ideal ai avea de platit numai TVA 19%

Imi pare rau ca trebuie sa fiu eu cel care-ti da informatiile astea nu tocmai placute. Ideal ar fi sa ti le aduca un cunoscut din germania si sa sa le treaca prin vama ... Presupun ca sunt si destul de voluminoase. O alta varianta (mai riscanta) ar fi cu un microbuz sau autocar care face traseul asta.

Multa bafta. Cred totusi ca poti sa te consolezi cu ideea ca oricati bani ai de spaga sau taxe la statul roman, tot o sa iesi mai ieftin decat daca le luai din tara Romaneasca ...
Sus
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 1:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Valoarea facturii + valoarea transportului = Valoarea vamuibila

Valoarea vamuibila + 20% ( Taxa vamala ) + 0.5% ( Comisionul lui peste ) + 19% ( TVA ) + valoarea prestatiei declarantului vamal = Costul final

Daca aduci cu DHL, UPS ,TNT esti mincat pentru ca ei iti intocmesc declaratia vamala iar in cazul asta nu prea vad cum ai putea sa te intelegi cu ei .
Zamby conduce o firma importanta si are conexiuni peste tot asa ca el ar mai avea sanse dar pentru cine nu sta toata ziua nas in nas cu ei , este mai greu sa ii abordezi .

In plus de asta , vamesii cam au o obstinatie atunci cand vad scule audio si devin subit foarte curiosi . Coletele vin insotite de factura originala si packing list ( un inventar al bunurilor ) .

Este posibil sa te coste cam 65 -75% in plus fata de cat a fost valoarea facturii externe .
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
forrest

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 2:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Greutatea totala a comenzii e undeva pe la 120-130 kg. Pt transport mi-au cerut 200 E. Asa ca putin probabil sa fie cu firme gen DHL, UPS, zic eu. Daca nu-s genul asta, ce alte variante de transport ar mai putea fi? Pt door to door mai exista si altii in Ro?
Si mersi mult de tot de informatii. E adevarat, Zambi, cu conexiunile? Very Happy
O sa ma interesez, ca i-am intrebat de vreo 5 ori si nu mi-au raspuns la asta cu door to door, si, poate, cine stie, ma ajuti...

Ultima modificare efectuata de catre forrest la Mar Noi 16, 2004 3:51 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Zamby

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 3:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La 200E, e un transportator normal.

Greu de spus daca pot sa te ajut sau nu. Depinde de transportator si de vama in care va ajunge marfa. Daca afli informatia asta, da-mi un semnal, vorbesc si iti spun daca pot face ceva.

Toate bune.
Sus
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 3:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Categoric nu este door to door dupa ce spui tu !

Ai facut importul pe o firma ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
forrest

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 3:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu, importul nu este pe firma. De fapt, nici nu stiu sigur daca se keama import daca o persoana cumpara online ceva din alta tara.
Sus
Zamby

MesajTrimis: Mar Noi 16, 2004 5:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din nefericire, la genul asta de produse vama e cu ochii pe tine, chiar daca nu e import pe firma. Teoretic platesti aceleasi taxe si ca persoana fizica. Practic, tre si oamenii aia din vama sa-si faca vile cu ceva ...
Sus
forrest

MesajTrimis: Mar Dec 21, 2004 1:04 pm    Titlul subiectului: Epilog.. Raspunde cu citat (quote)

Am luat ieri sculele din vama. Dupa o discutie pe tema: 'Cum facem? Ne luam dupa factura sau dupa nomenclator?' - ei ma intrebau, nu eu Exclamation - au calculat cam 800E taxe, tva, etc... La 2100E cat erau sculele. Ne-am inteles in final sa platesc vreo 300-350 cu 'totul' inclus. Fiind persoana fizica, nu s-a facut declaratie vamala, ci o kitanta, care, pana la urma, a fost mai mare. Adica m-a costat tot aprox 25% din cat am platit in Germania. Fata de pretul de aici din magazin care e cam cu 90% peste, cred ca a meritat.

PS Multe multumiri Zamby pt 'consultanta' Thumbs up
Sus
QD

Conectat la: 12 Dec 2003

MesajTrimis: Mar Dec 21, 2004 1:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pot spune ca ai iesit f bine. Wink
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Zamby

MesajTrimis: Mar Dec 21, 2004 2:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu multa placere. BTW, data viitoare vorbim inainte sa faci comanda Wink
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum