FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Care este aparatul vostru vintage preferat ?
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
djmk1988

Conectat la: 21 Iul 2006

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:16 pm    Titlul subiectului: Care este aparatul vostru vintage preferat ? Raspunde cu citat (quote)

Pun aceasta intrebare deoarece de aproximativ 6 ani colectionez pe rupte aparatura vintage , iar cel mai frumos aparat vintage pentru mine este akai gx 635 d (si Db) La voi care este?
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:16 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

subscriu, in seria magnetofoanelor akai 635 este cel mai frumos, la cele cu benzi de 10. La cele mai mici, GX77 bate de departe tot ce s-a produs in lumea asta SmileSmileSmile. la deck-uri imi place cel mai mult pioneer ct-f1250 (sau echivalente la design, nu mai stiu numele de serie) iar la tunere sansui tu-717 (sau iarasi echivalente la design, parca 919 sau nu mai stiu care). la amplficatoare onkyo 504 (putere) sau sony TA-N77ES (plus pre-ul din aceiasi serie TA-E77ES). la deck-uri adaug si sony TC-K990ES...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
djmk1988

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:34 pm    Titlul subiectului: bla Raspunde cu citat (quote)

Akaiofil , cred ca esti copia mea fidela ! La deckuri nu am precizat , tot 1250-ul mi se pare cel mai frumos .........si din mare noroc am si ct f950 si 1250! Ampurile nu am preferinte , asta la modul ca au fost pe departe accesibile la buzunarul meu de student..... Dar akai 635 este pentru mine.... un frate ! Very Happy Numai el stie cate ore in sir a cantat cand treceam prin tot felul de perioade Rolling Eyes Probabil 635 d-ul nu il voi da niciodata , mai am un 635 db care este folosit ocazional........ tunere nu am pasiune , nu ascult radio neam... iar la capitolul egalizatoare , ADC sound shaper 2 is my baby Very Happy
akaiofil

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:39 pm    Titlul subiectului: Re: bla Raspunde cu citat (quote)

djmk1988 a scris:

......Akaiofil , cred ca esti copia mea fidela !........

Ptiu!!! Doamne fereste!!!!! SmileSmileSmileSmileSmileSmileSmile
Sus
djmk1988

MesajTrimis: Joi Oct 02, 2008 8:52 pm    Titlul subiectului: vintage Raspunde cu citat (quote)

A fost o gluma...... se pare ca ai o parere proasta despre mine , asta e. Am spus ca esti copia mea , in materie de gusturi la aparatura. Rolling Eyes Wink
esmo

Conectat la: 15 Aug 2007

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 2:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

akaiofil a scris:
subscriu, in seria magnetofoanelor akai 635 este cel mai frumos, la cele cu benzi de 10. La cele mai mici, GX77 bate de departe tot ce s-a produs in lumea asta SmileSmileSmile. la deck-uri imi place cel mai mult pioneer ct-f1250 (sau echivalente la design, nu mai stiu numele de serie) iar la tunere sansui tu-717 (sau iarasi echivalente la design, parca 919 sau nu mai stiu care). la amplficatoare onkyo 504 (putere) sau sony TA-N77ES (plus pre-ul din aceiasi serie TA-E77ES). la deck-uri adaug si sony TC-K990ES...
.....gx 77...bate tot ce sa produs in lumea asta??..un mag care de nou nu functiona bine,frumos, dar atata timp cat ce trageai pe o parte si nu suna bine in revers,,..nu stiai cum sa-l vinzi mai repede!!..si nu mai vorbesc ca avea un pret deosebit!!..adica in anii 85' in jur de 45000 -50000 lei!!..eu simt asa ca parca ai vazut in poze aparate,sau in prospecte....si nu esti cunoscator!!....gx 635..super mag..au fost f putine pe la noi.. chiar foarte putine!!!!..costa mult...8-9 sute parai!..daca tot esti fan akai,documenteaza-te,daca nu i-ti dau eu tot ce vrei !!..TC-kul990...aparat de top.in primele 10...dar nu era rau!!!...asta ca am adus eu vorba la ce era pe la noi,ca afara.....erau sculelele adevarate!!!...bafta!!
Sus
akaiofil

MesajTrimis: Vin Noi 07, 2008 5:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

esmo a scris:
akaiofil a scris:
.....gx 77...bate tot ce sa produs in lumea asta??..un mag care de nou nu functiona bine,frumos, dar atata timp cat ce trageai pe o parte si nu suna bine in revers,,..nu stiai cum sa-l vinzi mai repede!!..si nu mai vorbesc ca avea un pret deosebit!!..adica in anii 85' in jur de 45000 -50000 lei!!..eu simt asa ca parca ai vazut in poze aparate,sau in prospecte....si nu esti cunoscator!!....gx 635..super mag..au fost f putine pe la noi.. chiar foarte putine!!!!..costa mult...8-9 sute parai!..daca tot esti fan akai,documenteaza-te,daca nu i-ti dau eu tot ce vrei !!..TC-kul990...aparat de top.in primele 10...dar nu era rau!!!...asta ca am adus eu vorba la ce era pe la noi,ca afara.....erau sculelele adevarate!!!...bafta!!

vorbeam de DESIGN nu de performantze. daca esti asa de documentat ar fi trebuit sa stii ca are autorevers si asculti pe aceiasi parte pa care ai tras. problema au rezolvat-o mult mai elegant cei de la pioneer care au doar redare in ambele sensuri, inregistrarea se face intr-un singur sens, singurul mod care dupa parerea mea asigura cea mai buna separare. in alta ordine de idei, poti incerca sa dopti alt ton indiferent de cit de pertinente sau nu sint parerile tale.
Sus
VHS

Conectat la: 06 Aug 2007

MesajTrimis: Sam Noi 22, 2008 10:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Radiou' pe lămpi Grosssuper Capri Typ 6401 (păcat că nu are F.M. vest)
Radiouț portabil "National-Panasonic" DR28 (RF2800B)... foarte dotat pentru un radio portabil! Păcat că nu e stereo Crying or Very sad E destul de mare și de greu!
Radiou' portabil "Sony" ICF111 (All Weather). Se aude bine (tranzistori cu germaniu). Antena se poate rabata și folosi pe post de mâner.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
andyc

Conectat la: 14 Dec 2005

MesajTrimis: Sam Noi 22, 2008 3:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aparatul meu preferat este de departe magnetofonul Technics RS-1700. Trebuie sa imi iau unul pana la urma. Pacat ca sunt foarte scumpe Sad.

Conectat la: 03 Mar 2006

MesajTrimis: Sam Noi 22, 2008 6:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acu o saptamana s-a dat unu pe ebay.de la numai 782 euro...un pret "chilipir" ca sa zic asa.In general sub 1200 nu-l "pupi".
Si pe mine ma incercau niste ganduri "negre" dar datorita faptului ca vanzatorul avea doar 2 tranzactii incheiate (cred ca acesta a fost unul din motivele care a contribuit la un asemenea pret mic) mie nu mi-a inspirat incredere...
Sus
andyc

MesajTrimis: Dum Noi 23, 2008 7:32 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu pot sa cred! Da un link, pls. La 800 ioro, faceam un credit... ca tot e criza.

Conectat la: 19 Feb 2007

MesajTrimis: Mar Noi 25, 2008 6:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

esmo a scris:
.....gx 77...bate tot ce sa produs in lumea asta??..un mag care de nou nu functiona bine,frumos, dar atata timp cat ce trageai pe o parte si nu suna bine in revers,,..nu stiai cum sa-l vinzi mai repede!!.

Ai avut tu GX 77 si nu suna bine in revers, sau ai citit undeva treaba asta?
Nu pot sa spun ca ma pricep foarte bine in asa ceva, insa daca are probleme de ce l-au mai fabricat japonezii?Si altii care au acuma la vanzare de ce le vand si spun ca sunt in stare perfecta de functionare?

Am un Akai GX 4000D care suna foarte bine, si de ceva timp tocmai am zis sa strang bani sa-mi iau si un GX 77, deoarece fratele lui mai mare (GX 747) este foarte scump.

In concluzie:
1.care sunt partile bune si partile proaste la GX 77 ?
2.daca nu s-ar merita sa iau GX 77, atunci ce alt magnetofon Akai s-ar merita ? (care sa urce mai mult in frecvente, sa aibe obligatoriu autorevers si sa aibe un pret destul de bun)
Sus
akaiofil

MesajTrimis: Mar Noi 25, 2008 6:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dj Valy a scris:
esmo a scris:
.....gx 77...bate tot ce sa produs in lumea asta??..un mag care de nou nu functiona bine,frumos, dar atata timp cat ce trageai pe o parte si nu suna bine in revers,,..nu stiai cum sa-l vinzi mai repede!!.

Ai avut tu GX 77 si nu suna bine in revers, sau ai citit undeva treaba asta?
Nu pot sa spun ca ma pricep foarte bine in asa ceva, insa daca are probleme de ce l-au mai fabricat japonezii?Si altii care au acuma la vanzare de ce le vand si spun ca sunt in stare perfecta de functionare?

Am un Akai GX 4000D care suna foarte bine, si de ceva timp tocmai am zis sa strang bani sa-mi iau si un GX 77, deoarece fratele lui mai mare (GX 747) este foarte scump.

In concluzie:
1.care sunt partile bune si partile proaste la GX 77 ?
2.daca nu s-ar merita sa iau GX 77, atunci ce alt magnetofon Akai s-ar merita ? (care sa urce mai mult in frecvente, sa aibe obligatoriu autorevers si sa aibe un pret destul de bun)

ca si calitate audio (printre akai-uri) 747, 646 si 77 sint cela mai bune. Ca si fiabilitate, 77 nu e direct drive, in timp curelele se uzeaza. mai sint balade cu mecanismul "alpha" eu nu am vazut niciodata unul cu defect la acel mecanism, dar oricum e o veriga mecanica in plus. daca gasesti un pioneer 707 sau 701 (acesta din urma nu are autorevers) e de preferat lui gx 77 cu mentiunea ca in timp capatele se vor uza, chestie care nu apare la akai datorita capeteleor gx. pioneerul va suna insa mai cald.
Dintre akai-uri mergi pe cele cu benzi mari, 630 (mai retro, dar bun, fara circuite integrate, cele mai frumoase vu-metre analogice), 635 sau 636 (eu prefer 635), sau fireste 646 si 747. Din cele cu benzi mici singurul care merita atentia ca si colectionar si avind in vedere epoca in care traim e gx-77 indiferent de plusurile sau minusurile lui. Aprecierile fireste sint absolut personale si-mi apartin SmileSmileSmile
Sus
esmo

Conectat la: 15 Aug 2007

MesajTrimis: Dum Noi 30, 2008 3:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aparatul meu preferat este de departe magnetofonul Technics RS-1700. Trebuie sa imi iau unul pana la urma. Pacat ca sunt foarte scumpe Sad.
....lasa Andy!!.nu intotdeauna ce este foarte bun este si foarte scump!!!.cred ca intelegi!!.rs-1700,alte gusturi,alte preferinte...alte nuante de negru!!....parerea mea este [stiind ca esti fan technics la aparate de clasa] ca ar trebuii sa fi si acum incantat de jucaria unica pe care ti-am adus-o si deci jumatate din preferinte ti le-ai satisfacut!!...sau ai vandut??....ceea ce nu cred!!...bafta!!
Sus
andyc

MesajTrimis: Dum Noi 30, 2008 3:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu l-am vandut, chiar mi-am mai completat colectia Wink.
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum