Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dinica

Conectat la: 07 Sep 2007 Mesaje: 1341 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Oct 16, 2008 12:23 pm Titlul subiectului: master of jazz |
|
|
Master of Jazz
Evenimentul se desfasoara in Bucuresti,perioada 23-26.10.2008.
Artisti: Al Jarreau ,Monty Alexandre Trio/Count Basie ,Erik Truffaz Quintet/Dianne Reeves ,Five Peace Band- Chick Corea, John Mclaughlin, Christian McBride, Vinnie Collaiuta, Kenny Garett.
Ce ma mira la micuta noastra comunitate este faptul ca discutiile despre acest subiect lipsesc cu desavarsire.Suntem pe un forum in care presupunem noi ca suntem oameni cu pretentii,dar cand vine vorba despre un asemenea eveniment evitam cu eleganta (sper eu ca nu este vorba de altceva) orice discutie.
Daca ma uit pe lista cu invitati descopar unele dintre cele mai importante nume ale jazz-ului contemporan,un adevarat regal de sunet live in care vor exista interpretari suficient de minimaliste si care nu vor necesita amplificare;asta inseamna sunet natural,posibilitatea pentru multi dintre noi sa auzim un pian,contrabas,saxofon intr-o varianta ce tinde catre maximul audiofil.  _________________ dealer audio
When sound becomes music !? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Joi Oct 16, 2008 12:23 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
cristim
Conectat la: 10 Aug 2004 Mesaje: 323 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Oct 16, 2008 1:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Concertele vor fi la Sala Palatului, deci cred ca e exclus sa nu fie amplificare; vestea buna e ca la ultimele doua concerte la care am fost acolo (John McLaughlin si Al di Meola) sunetul a fost bun spre foarte bun (cel putin din spate).
Din pacate genul asta de concert s-ar potrivi mult mai bine intr-o carciuma, cu o bere in fata etc, fara sa te foiesti pe scaun si sa te chiorasti spre scena ca sa distingi detalii; ma rog, astea's mofturi, BINE ca sunt si-asa... _________________ C.E.C cd3300(putin modificat)/Myryad Z140/Elac FS68 |
|
Sus |
|
|
deeply disturbed

Conectat la: 27 Sep 2005 Mesaje: 29
|
Trimis: Lun Noi 10, 2008 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am fost doar la Five Piece Band. Singura recenzie pe care am citit-o a fost cea a lui Exarhu disponibila aici, http://razvan.exarhu.ro/lume-multa-oameni-putini-muzica-tot-asa/ . Nu a fost chiar atat de sumbru tabloul, dar pe aproape. Daca n-a miscat nimeni in front, a fost si din cauza promovarii evenimentului, concertele s-au anuntat separat, nu a existat decat in ultimile saptamani o incercare de a prezenta evenimentul ca un tot unitar. |
|
Sus |
|
|
dinica

|
Trimis: Lun Noi 10, 2008 10:10 am Titlul subiectului: |
|
|
Eu am fost in 3 din cele 4 seri,la Count Basie Orchestra nu am reusit sa ajung.
Nu am mai comentat evenimentul pentru ca oricum nu exista nici un fel de interes pe planeta hifi-multimedia. _________________ dealer audio
|
Sus |
|
|
bnt
Conectat la: 02 Ian 2005 Mesaje: 1073
|
Trimis: Mie Noi 12, 2008 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
deeply disturbed a scris: | Eu am fost doar la Five Piece Band. Singura recenzie pe care am citit-o a fost cea a lui Exarhu disponibila aici, http://razvan.exarhu.ro/lume-multa-oameni-putini-muzica-tot-asa/ . Nu a fost chiar atat de sumbru tabloul, dar pe aproape. Daca n-a miscat nimeni in front, a fost si din cauza promovarii evenimentului, concertele s-au anuntat separat, nu a existat decat in ultimile saptamani o incercare de a prezenta evenimentul ca un tot unitar. |
Chestie de gust...Mie mi-a placut. Nota 10 pt muzica, nota 6 pt sonorizare. Cel putin la inceput (dupa In A Silent Way, cand au intrat toti) a fost complet varza, McBride acoperea tot iar Garrett nu se auzea aproape de loc (cel putin din fata-stanga unde am stat), pe parcurs au mai dres-o...Cat despre Colaiuta nu pricep de ce nu i-o fi placut lui Exarhu, cand l-am vazut pe afis nu m-am entuziasmat dar cand l-am auzit mi s-a parut cel mai buni tobar cu care a cantat Corea in formula "electrica" (nu ca nu mi-ar placea si Weckl... ). |
|
Sus |
|
|
dinica

|
Trimis: Vin Noi 14, 2008 10:40 am Titlul subiectului: |
|
|
bnt a scris: | deeply disturbed a scris: | Eu am fost doar la Five Piece Band. Singura recenzie pe care am citit-o a fost cea a lui Exarhu disponibila aici, http://razvan.exarhu.ro/lume-multa-oameni-putini-muzica-tot-asa/ . Nu a fost chiar atat de sumbru tabloul, dar pe aproape. Daca n-a miscat nimeni in front, a fost si din cauza promovarii evenimentului, concertele s-au anuntat separat, nu a existat decat in ultimile saptamani o incercare de a prezenta evenimentul ca un tot unitar. |
Chestie de gust...Mie mi-a placut. Nota 10 pt muzica, nota 6 pt sonorizare. Cel putin la inceput (dupa In A Silent Way, cand au intrat toti) a fost complet varza, McBride acoperea tot iar Garrett nu se auzea aproape de loc (cel putin din fata-stanga unde am stat), pe parcurs au mai dres-o...Cat despre Colaiuta nu pricep de ce nu i-o fi placut lui Exarhu, cand l-am vazut pe afis nu m-am entuziasmat dar cand l-am auzit mi s-a parut cel mai buni tobar cu care a cantat Corea in formula "electrica" (nu ca nu mi-ar placea si Weckl... ). |
Colaiuta poate fi considerat un tobar excelent dar nu avea ce cauta in acest mixt,a fost exagerat de galagios.Exarhu de asta se plangea...  _________________ dealer audio
|
Sus |
|
|
saureign
Conectat la: 07 Noi 2007 Mesaje: 331 Locatie: ...
|
Trimis: Vin Noi 14, 2008 11:36 am Titlul subiectului: |
|
|
poate exagerat de bun, galagia era cat se poate de muzicala _________________ ... |
|
Sus |
|
|
bnt
Conectat la: 02 Ian 2005 Mesaje: 1073
|
Trimis: Vin Noi 14, 2008 12:37 pm Titlul subiectului: |
|
|
dinica a scris: | Colaiuta poate fi considerat un tobar excelent dar nu avea ce cauta in acest mixt,a fost exagerat de galagios.Exarhu de asta se plangea...  |
Mmmmm....poti sa definesti "galagios"?  |
|
Sus |
|
|
dinica

|
Trimis: Vin Noi 14, 2008 1:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
saureign a scris: | poate exagerat de bun, galagia era cat se poate de muzicala |
Gusturile nu se discuta,nimic mai mult.  _________________ dealer audio
|
Sus |
|
|
deeply disturbed

Conectat la: 27 Sep 2005 Mesaje: 29
|
Trimis: Sam Noi 15, 2008 8:49 am Titlul subiectului: |
|
|
sper sa nu zgarii niste urechi mai fine, dar eu unul, am venit la concert cu una dintre urechi ciulite special pentru colaiuta [am fost la corea in nouazeci, pe mclaughlin l-am mai vazut in primavara], dar vinnie colaiuta a devenit favoritul meu in ultimul timp, in special dupa show-ul de la Crossroads din 2007, cu Jeff Beck . Si in plus, canta Black Page aproape la fel de bine ca si Terry Bozo. Glumesc! Cat despre locul lui in trupa lui Corea, in Australia a fost in aceeasi formula. |
|
Sus |
|
|
|