FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Noise Cancellation

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
m4lvolio

Conectat la: 10 Aug 2007

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:31 am    Titlul subiectului: Noise Cancellation Raspunde cu citat (quote)

Am dat din intamplare peste review-ul asta: http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/logitech-noise-canceling-headphones

Din ce reiese acolo, QC2 de la Bose e tata' lor, acel Logitech fiind o varianta pentru tot omu. Pe acel site nu am gasit un review decat pentru QC3, care erau descrise ca fiind mai slabe chiar decat Logitech.

Mi se pare o idee interesanta dar, fiind un concept nou pentru mine, nu am idee de unde sa incep ca sa-mi fac o idee clara. Practic, mie mi-ar folosi pentru a reduce zgomotul din propria casa fara a renunta complet la simtul auzului (i.e. dopuri de urechi, acid sulfuric). Asadar: unde se gasesc in romania, unde pot fi testate ?

Am mai auzit pe undeva ca ar exista si placi de sunet ce functioneaza pe acelasi principiu: un microfon plasat intr-un loc cheie duce la anularea unei game de sunete prin boxe.

Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:31 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu are rost sa cauti asa ceva pt. auditie in casa. Acest tip de casca e folosit in conditii externe mult mai zgomotoase cum sunt in metro, avion sau la mersul pe strada (vezi doar sa fi f. atent cand traversezi strada). Nu sunt casti de inalta fidelitate ci doar concepute sa usureze in oarece masura auditia in conditii f. grele de zgomot exterior.
m4lvolio

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nici nu am spus ca ma intereseaza ceva de inalta calitate. Daca sunt in stare sa blocheze totusi o gama ceva mai vasta de sunete, ma pot considera satisfacut.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Conceptul de anulare dinamica a zgomotului exterior functioneaza in banda de joase si f. putin din medii. Ai spus ca vrei sa le folosesti in casa si de aceea te-am sfatuit sa cauti altceva (in afara cazului in care se intampla sa locuiesti in sala masinilor pe vapor sau ceva similar).

Ca fapt divers, Bose --care a pus primul produs pe piata-- nu mai vinde nimic de acest fel pt. uz domestic ci doar profesional, militar (casti de pilot de supersonic,etc.). Daca calatoresti mult cu avionul atunci poate te-ar rezolva dar chiar si avioanele moderne au devenit relativ silentioase.

Pretul unei asemenea casti, acum vreo 5-7 ani, era la nivelul unor casti electrostatice (sa zicem Koss) cu toate ca sunau ca cele mai jalnice junghiuri. Daca nu ai o constrangere puternica legata de zgomotul exterior eu zic sa nici nu te gandesti sa investesti in asa ceva.

m4lvolio

MesajTrimis: Sam Noi 29, 2008 11:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspunsul informativ.
Sus
GabyPopescu21

Conectat la: 04 Dec 2007

MesajTrimis: Joi Dec 04, 2008 12:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sistemul acesta functioneaza in felul urmator.

Un microfon capteaza zgomotul ambiant si il suprapune ( il mixeaza ), intr-o anumita proportie, cu programul sonor, dar cu faza inversata la 180 grade.
Teoretic se obtine o anumita rejectie a zgomotului.

Bose a mai incercat sa implementeze acest tip de NR si al elicopterele de atac, dar s-a lovit de imposibilitatea producerii unui zgomot cu faza inversata, la presiunea necesara, intr-un spatiu atat de limitat, precum este un elicopter, iar armata SUA a renuntat la idee ( sau cel putin asa se stie ).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
AWDRobert

Conectat la: 23 Mai 2008

MesajTrimis: Joi Dec 04, 2008 6:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am o pereche de QC3.
Atenueaza zgomotele constante / ambiante (cele care variaza putin in timp / zgomot alb - "huruit" "bazait" etc.) De ex in avion - "huruitul" va fi anuat dar daca ti se va adresa stewardesa -destul de tare - cit sa treaca prin cupele castilor - nu va fi nevoie sa le dai jos.

Eu cred ca au si in interiorul cupelor castilor niste microfoane - acestea evalueaza zgomotul si comanda faza si amplitudinea la acel "mixaj" al semnalului captat de microfonul de exterior.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum