Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
hashul33
Conectat la: 10 Feb 2008 Mesaje: 17
|
Trimis: Sam Ian 10, 2009 4:33 pm Titlul subiectului: semnal AV HD din laptop in plasma HD + hometheatre |
|
|
Salut,
As vrea sa va cer si eu sfatul in urmatoarea problema:
cum fac sa trimit semnal audio - video din laptop catre o plasma HD ready si sistem Home Theatre 5.1 fara cabluri?
In momentul de fata am tot setup-ul dar cu cabluri ceea ce e destul de incomod si inestestic. Semnalul video il scot cu cablu VGA din laptop in intrarea PC (VGA) a televizorului. Sunetul 5.1 il scot din laptop cu ajutorul unei placi externe Creative USB folosind un cablu optic care merge in home theatre. Toate bune si frumoase pana cand trebuie sa mut laptopul aproape de televizor si HT mai ales ca trebuie sa mut si incarcatorul intrucat bateria laptopului tine 2 minute
Ma gandesc ca trebuie sa existe niste jucarele care sa-mi permita sa dau afara semnalul AV din laptop, acesta sa fie transportat wireless catre un soi de "baza" pe care sa o tin tot timpul langa televizor si HT iar aceasta baza sa aiba iesiri HDMI sau VGA pentru video si digital optic pentru sunet 5.1. Oare wi-fi-ul laptopului il pot folosi pentru emiterea semnalului si un eventual aparat sa primeasca semnalul AV si sa-l poata da afara, pe cabluri HDMI, VGA, optic catre televizor si HT?
Mai trebuie sa mentionez ca vreau sa pot rula fisiere MKV (codare H.264). Dupa parerea mea aparatul asta ar trebui sa fie doar un soi de extender de la laptop la televizor si HT fara sa fie activ, adica sa stie sa recunoasca formatele, codecurile audio-video, treaba pe care o face laptop-ul.
Aveti idee care ar fi acest device? sau set de device-uri?
am vazut pe la Linksys si pe la D-link niste jucarele dar nu stiu in ce masura rezolva problema:
D-link DSM-750: http://www.dlink.com/products/?sec=1&pid=547
astept cu interes parerile voastre.
Merci
Mihai |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Sam Ian 10, 2009 4:33 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
hspinache
Conectat la: 22 Oct 2007 Mesaje: 388
|
Trimis: Dum Ian 11, 2009 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Varianta 1-sa folosesti HDMI daca poti , evident
Varianta pe aer ma incintat si pe mine si am incercat cu un un receptor wireless .Piesa era destinata numai pentru audio (placa sunet Wireless) si accepta inclusiv transmisie AC3 pe prospect ; am cumparat-o , am pus-o in functiune si surpriza ; nu mergea decit in stereo (se bloca in ac3) si cerea o intirziere de minim 0.5 s ;era deranjant la un film .
Am reclamat-o la garantie ca fiind in inadvertenta cu prospectul ;au recunoscut ca asa este dupa o luna si apoi am cumparat o placa sunet externa .
Asa ca ce sa zic ; atentie ; teoretic sa transmiti pe wireless audio+video deodata trebuie ceva biti !!! |
|
Sus |
|
|
hspinache
Conectat la: 22 Oct 2007 Mesaje: 388
|
Trimis: Dum Ian 11, 2009 10:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Uitate cu atentie la ce suporta , mai ales la formatele media ; mie mi se pare ca nu suporta ac3 si la pcm se limiteaza ,deci adio HD audio si video ! |
|
Sus |
|
|
apanoiu
Conectat la: 17 Feb 2004 Mesaje: 482 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Ian 11, 2009 11:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Poti folosi un al 2-lea PC montat langa ecran pe care sa il comanzi din laptop.
Poti folosi de la Remote dektop connection pana la comenzi gen Homeseer PRO, NetRemote, etc..
Oricum, este destul de complicat.
Cauta detalii despre Netremote. |
|
Sus |
|
|
kilaru_de_coduri
Conectat la: 03 Mar 2006 Mesaje: 1530
|
Trimis: Dum Ian 11, 2009 12:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu e ma simplu sa folosesti o telecomanda "isteata" si un PC multimedia intr-o carcasa SILVERSTONE ? |
|
Sus |
|
|
hashul33
Conectat la: 10 Feb 2008 Mesaje: 17
|
Trimis: Lun Ian 12, 2009 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
multumesc tuturor pentru pareri. am mai vazut intre timp si niste AV sender-e care din pacate costa cam mult..300EUR
cred ca varianta cea mai eleganta/performanta ramane tot un media center, genul de TVIX, Popcorn Hour, etc care sa stie si h.264/x.264. Foloseste cineva asa ceva? Cum functioneaza? in principiu, cred ca internet feed-ul poate fi conectat in media center-ul asta iar laptopul la media center via WIFI.
merci
Mihai |
|
Sus |
|
|
|