FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Televizoarele cu plasmă ar putea fi interzise în UE

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
clauderm

Conectat la: 07 Iul 2006

MesajTrimis: Mar Ian 13, 2009 3:22 pm    Titlul subiectului: Televizoarele cu plasmă ar putea fi interzise în UE Raspunde cu citat (quote)

http://www.gandul.info/lumea/televizoarele-cu-plasma-ar-putea-fi-interzise-in-ue-video.html?3929;3738000

Televizoarele cu plasmă ar putea fi interzise în UE, pentru că „înghit” de patru ori mai multă electricitate decât televizoarele obișnuite cu tub catodic, așadar ar fi responsabile cu degajarea unei cantități de patru ori mai mari de dioxid de carbon în atmosferă. Din pricina acestul lucru, plasmele au primit porecla „televizoare 4 x 4”, asemenea automobilelor mari consumatoare de combustibil ale căror vânzări scad în toată lumea, relatează The Daily Mail.

Publicația britanică nu crede că instituțiile europene vor aștepta ca recesiunea economică să-și spună cuvântul și asupra acestor televizoare, astfel încât europenii să caute aparate echivalente mai ieftine, ci avertizează că ele vor fi următoarea victimă în „războiul ecologic al Bruxelles-ului”, chiar în această primăvară.

Probabil că nu toate plasmele vor fi interzise și nu dintr-odată, dar s-ar putea decide ca modelele „cel mai intens consumatoare de energie” să fie retrase de pe piață într-un interval dat. De pildă, până în 2012, în cele 27 de state UE nu ar mai trebui să se afle în vânzare becuri incandescente clasice, considerate a consuma pea multă electricitate. Din acel an ar trebui să se comercializele numai becuri ecologice, mate, a căror lumină nu este agreată de toți oamenii și asupra cărora există speculații că sunt dăunătoare pentru sănătate.

În privința plasmelor, se consideră doar că sunt dăunătoare mediului, mai ales după ce, pe lângă cele achiziționate pentru a fi instalate acasă, nenumărate asemenea aparate au fost cumpărate de autorități publice, care transmit diverse mesaje prin intermediul lor, și de proprietari de localuri, care își sporesc vânzările dacă le oferă clienților posibilitatea de a urmări un film sau un meci.

În ultimii cinci ani, în aproape fiecare casă britanică televizorul principal este un astfel de „4 x 4”, mare consumator de energie. În total, în Regatul Unit se găsesc cel puțin 60 milioane televizoare (câte unu pentru fiecare cetățean!), fie din vechea generație (cu tub catodic), fie din cele mai noi. Plasmele ar fi vinovate în bună măsură de creșterea facturilor la electricitate pentru britanici.

Oare chiar asa sa stea treaba? Sa le interzica?

Ma indoiesc. Orice cumparator se poate informa cu privire la consumul unui aparat inainte sa-l cumpere...

Ce parere aveti?

Apropo, cam cat platiti pentru curent lunar? Eu cam 70 de lei si am un televizor CRT Wide Sony KV32FQ86 care consuma 140W, in rest calculator, laptop, masina de spalat, homecinema, centrala termica, frigider...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Ian 13, 2009 3:22 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
MariusO

Conectat la: 14 Sep 2004

MesajTrimis: Mar Ian 13, 2009 3:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi ca am mai discutat ieri, AICI pe aceeasi tema.Este pusr si simplu un articol redactat prost....
clauderm

Conectat la: 07 Iul 2006

MesajTrimis: Mar Ian 13, 2009 4:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Scuzele mele...am citat un artilcol din Gandul de azi. Nu m-am gandit ca se apuca toate ziarele sa traduca aiurea din presa occidentala.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Home Theater Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum