FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
cd/dvd-uri originale vs. piratate
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, ... 30, 31, 32  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Dode

Conectat la: 12 Iun 2003

MesajTrimis: Mar Noi 18, 2003 12:09 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt deacord cu ce a zis Andrei. In plus as adauga faptul ca la "farmecul" unui CD original contribuie si "ambalajul" adica, coperta. Sa nu uitam ca aceasta face parte din procesul de creatie pana la urma si exprima viziunea artistuluiu asupra creatiei sale.
Apropo de piraterie s-a discutat mult pe tema pirateriei software, iar concluzia generala a fost ca suntem prea saraci ca sa ne perimtem produse software, in acel caz, originale.
Eu nu sunt deacord cu pirateria, o practic, dar tin pentru mine acest lucru si nu caut sa gasesc scuze penibile de genu "nu am bani...".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mar Noi 18, 2003 12:09 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Costin

Conectat la: 14 Iul 2003

MesajTrimis: Mar Noi 18, 2003 11:56 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Verba volant, scripta manent !

Ultima modificare efectuata Costin la Mar Ian 03, 2006 6:15 pm, modificat de 2 ori in total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
jpaul

Conectat la: 29 Iul 2003

MesajTrimis: Mie Noi 19, 2003 4:37 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dragos,

Pina la urma, daca tu crezi ca difereta de pret nu e justificata...ai liberatea de a asculta ce vrei, nu ?
Sus
Wolv

Conectat la: 27 Oct 2003

MesajTrimis: Joi Noi 20, 2003 12:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Hai sa va spun ce test de PIRATERIE am facut ... E lung da merita citit !

Am luat 3 CD-uri originale (genuri diferite de muzica) pe care le-am "PIRATAT" (copiat) in calculator folosind programul ExactAudioCopy si un CDWriter Plextor . EAC-ul este cel mai bun program de CD Ripping, iar writeru Plextor este "regele writerelor" !
Deci am folosit tot ce se putea mai bun ...
CD-urile copiate le-am transformat in mp3-uri la 192kbps, folosind encoderul cel mai bun : LAME ...
Apoi am scris pe CD-uri Audio melodiile atat din wav-urile necomprimate (cazul "PIRAT SIMTIT"), , cat si din mp3-urile comprimate (cazul "PIRAT NESIMTIT") .Pe cd am aranjat melodiile in felul urmator :

01. melodia 1 facuta din mp3
02. melodia 1 facuta din wav
03. melodia 2 facuta din wav
04. melodia 2 facuta din mp3
05. melodia 3 facuta din mp3
06. melodia 3 facuta din wav
s.a.m.d

Suportul media : Verbatim 80min , facute de TayoYuden, deci si blankurile au fost bunicele ! Inscriptionarea am facuto la viteza de 4x, ptr a evita aparitia erorilor ...

Dupa ce am finalizat, am trecut la auditie si comparatie, facind un "blind test ", pe care l-am repetat de mai multe ori . Am rugat si un prieten sa ma asiste, ptr o nu exista indoieli .

REZULTATUL a fost neasteptat !

Anumite melodii am amandoi reusit sa le recunoastem de fiecare data, care erau facute din mp3, si care erau facute din wav-uri necomprimate.
Asta in special la melodiile mai linistite, ambientale (de ex Enigma) , unde sunetele diferitelor instrumenta, sint solo, mai separate , nu se intrepatrund mult unele cu altele.

In schimb la melodiile mai dinamice, rock, pop, nu am reusit sa facem distinctia intre mp3 si wav ! La fiecare test am ajuns la rezultate diferite cu aceste melodii... ba le ghiceam, ba la urmatorul test nu le mai ghiceam !

Deci, daca diferenta intre un CD Audio facut din Mp3-uri (realizat in conditii ideale) si unul original, este destul de greu de sesizat, si numai pe anumite genuri de muzica, CE SA MAI ZIC de DIFERENTA dintre un CDAUDIO original si o copie a acestuia !!!

Eu zic ca iti trebuie scule de macar 1500-2000 USD ca sa faci diferenta intre un CDaudio original si un CDaudio facut din mp3.
IAR pentru a face diferenta intre un CD audio si o copie buna, cred ca ar trebui scule "zdravene" de peste 10.000 USD !

CONCLUZIA :

DIFERENTE exista intre ORIGINAL si COPIE , dar ffff mici , iar cine isi PERMITE scule de 10.000 $ (pe care va auzi diferenta) ISI PERMITE si CD-uri ORIGINALE, nu se zgarceste cu piraterii sau copyii !!

Deci daca aveti bani si va permiteti : luati originalul !
Daca NU aveti, incercati sa va faceti macar o copie a originalului, ptr ca diferenta audibila e ffff mica, dar diferenta de bani e ffff mare !

Bafta !
Sus
Andrei

Conectat la: 27 Feb 2003

MesajTrimis: Joi Noi 20, 2003 12:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte bine, un test practic interesant.

Insa sa nu uitam ca pentru cazul "PIRAT NESIMTIT", exista sanse foarte mari ca MP3-urile sa nu fie codate cu ceva din categoria LAME si la fel de probabil este ca ele sa fie la 128 kbps (ca sa nu mai zic de Joint Stereo! Shocked ). Cred ca esti de acord ca atunci diferenta va fi mult mai sesizabila, chiar in cazul melodiilor care v-au pacalit in testul vostru.

Apropo, sper ca ai facut testul de auditie pe linia audio din semnatura, nu cu semnalul scos din calculator, right?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Wolv

Conectat la: 27 Oct 2003

MesajTrimis: Joi Noi 20, 2003 4:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa cum am mentionat : "CD Audio facut din Mp3-uri (realizat in conditii ideale) " !
Deci "the best" ! Atat cat de "the Best" se poate scoate din mp3...
Personal ma indoiesc ca PIRATII "adevarati" se obosesc sa traga de pe cd-uri originale ! Aduc de pe net tot ce apare nou ! Pe net standardul la mp3 este de 192kbps , dar se gasesc multe si la 128 ! Deci mai proaste !

Ce vreau eu sa subliniez : NU SE MERITA CUMPARATE CD-uri de la pirati , deoarece ei le fac majoritatea din mp3-uri ! Acelasi lucru il poate face oricine acasa daca are NET si Writer !! Deci de ce sa dau 100.000 pe un JEG piratat facut din mp3 , cand pot sa il scriu si eu acasa ! Si ma costa doar 20.000 (blanku) !

SE MERITA FACUTE COPYii dupa ORIGINALE daca va cad in mana !!

Testul a fost facut pe sistemul din "semnatura" ... As fi vrut sal fac pe ceva mai bun , dar inca nu-i loc !
Daca faceam testu pe un sistem de PC cu boxe din plastic , cit "pumnu", (si care costa 300 $) ma indoiesc ca as fi auzit altceva decat piraituri, si distorsiuni ...

ptr Andrei :

Sa stii ca am un cd audio facut din mp3-uri la 128/Joint stereo ! Shocked
Cu cd-ul asta am pacalit o groaza de prieteni , si l-am pus pe multe sisteme audio (JBL, AcousticEnergy, Canton) !
Bagau mana-n foc ca-i o copie dupa original ! Dar NU ERA ! Naughty
Melodiile urmatoare insa erau de vina :

Eagles - Hotel California (HFO version)
Ben E King - Stand By Me
Staind - Outside
Toni Braxton - Spanish Guitar

Melodii care se aud beton (chiar si comprimate) indiferent de sistemul pe care le ascultui !
Sus
DragosPD

Conectat la: 15 Oct 2003

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 3:16 pm    Titlul subiectului: erata tehnica Raspunde cu citat (quote)

m-am uitat intr-o zi pe net din curiozitate sa vad despre standardul redbook si yellow book. marturisesc ca aveam o idee oarecum gresita (preconceputa) despre aceste doua standarde. Iata ce am gasit, cu niste concluzii care se leaga de subiectul discutiei.

standardul red-book a fost creat pentru muzica. track-urile contin pe langa informatia muzicala si niste informatii legate de corectia erorilor, era de asteptat. Buuuuun, mai tarziu pe la inceputul-mijlocul anilor 90 anumite firme mari producatoare de computere au realizat ca mecanismul de corectie al erorilor la citirea cd-urilor audio este bun si au decis ca il vor folosi in mare parte si pentru stocarea datelor pe suport optic asadar au trecut la crearea unui nou standard: yellow book, de data asta utilizat pentru stocarea de date. numai ca: si aici e partea esentiala a problemei: au adaugat inca un layer de corectie a erorilor MICSORAND capacitatea de stocare a CD-ului dar crescand astfel fiabilitatea la citire. Si intradevar cu acest standard se poate citi informatia de pe un cd in format yellow book FARA ERORI. Bineinteles ca pot apare erori dar un computer nu va tolera la transferul unui fisier asa ceva. Trebuie sa fiti de acord ca asa ceva apare destul de rar.

Acuma revenind la standardul red-book. Clar, la transferul de date in format redbook(muzica) pot exista erori. sistemul nu a fost creat pentru 100% error free. Daca la transferul unui fisier eroarea este neacceptata, un sistem audio o va "prelucra" printr-un sistem numit "error hiding" daca nu ma insel.

Concluzia de pana aici ar fi ca: redbook inseamna mai mare toleranta la erori.

Totusi va veti intreba, cat de mare? Urechea e buna in materie de emotii dar pentru masuratori riguroase nu merge.

Si acuma vin eu si va propun un test pe care o sa-l fac, si poate il faceti si voi pentru a avea o mai buna acoperire.

Se va lua un CD audio si se vor transfera melodiile in format wav pe un harddisk. Se vor scrie acele fisiere pe un alt CD inscriptibil dupa care se vor RECITI pe hard de pe acest CD inscriptibil. Cazul ideal inseamna ca perechile de fisiere asociate unei melodii (cel tras de pe CD-ul original si cel tras de pe copie) trebuie sa fie identice. In acest caz inseamna ca am obtinut o copie IDENTICA cu originalul. Verificarea se face cu un utilitar simplu care compara doua fisiere la nivel binar (Windows-ul are ceva de genu asta)

Pentru operatia asta voi folosi programe OBISNUITE si hardware OBISNUIT (adica din gama home).

Eu unul nu prea cred ca piratii care fac cd-uri la modul semi-industrial nu au scule ca lumea (adica cu mult peste ce avem noi pe acasa dar SUB ce au firmele de productie).
Sus
Catalin Matei

Conectat la: 25 Mar 2003

MesajTrimis: Vin Noi 21, 2003 5:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca ai fi pirat, ai pune mai mult accent pe calitate (adica sa iti iei un super cdR) sau pe cantitate (4 cdR ieftine si proaste)? Ce ar fi mai profitabil pentru tine?
Tine cont de faptul ca nu esti Warner, deci nu ai nici un brand de sustinut prin calitatea sunetului care o sa te defineasca iar produsele tale stii ca s-ar vinde oricum pentru ca sunt ieftine.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
herby

Conectat la: 19 Noi 2003

MesajTrimis: Sam Noi 22, 2003 1:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Informatic ce spune Dragos e corect.Insa cand asculti muzica, nu asculti cu informatica.Asculti cu creierul si inima. Cred ca ai plecat de la o parere preconceputa privind CD-ul audio original si cel piratat.
Plus ca la cele piratate mai ai surpriza(des intalnita) sa dai de melodii taiate sau care suna de parca ar fi trase cu reportofonu, sau chiar sa dai de alte melodii decat cele de pe coperta.Plus CD-uri care se sparg sau sunt citibile foarte greu(fii sigur ca piratul nu face CD-uri la 4x ci la 24x sau poate chiar mai mult).
Si inca o treaba:cand vorbesti de sumele exorbitante castigate din muzica gandeste-te ca muzica nu se face numai cum se face la noi,adica cu un computer si un microfon; altii au studiouri de sute de mii , milioane de dolari care trebuie platite; la fel si inginerii de sunet care muncesc titanic pentru a scoate ce-i mai bun din respectiva muzica (apropo de asta incearca sa urmaresti diferente intre calitatea muzicii pop de la noi si cea de la straini atata timp cat nici la ei nu-s toti cu voce de muzician)
Sus
bibi
Vizitator

MesajTrimis: Mie Noi 26, 2003 7:25 pm    Titlul subiectului: Despre moralitate si piraterie Raspunde cu citat (quote)

herby a scris:
fii sigur ca piratul nu face CD-uri la 4x ci la 24x sau poate chiar mai mult

Salut,

piratul de la care iau eu (din cind in cind) nu trage pe 24x ci are fabrica de CDuri in Ukraina si preseaza in serii de 500 buc.

Eu nu sunt adeptul pirateriei dar se cuvine sa facem citeva precizari:

1. Este indiscutabil ca este o meschinarie sa judeci daca un CD original costa 9 euro sau 25 euro sau cit ar trebui sa coste. Asta nu este treaba clientului ci a producatorului (clientul nu este luat cu japca si obligat sa cumpere ceva). Vrei sa cumperi, cumperi - nu vrei te uiti pe Atomic sau asculti la radio. Cind iei un CD pirat bagi mina in buzunarul cuiva si nici tie nu ti-ar conveni sa ti se intimple. Vad ca unii oameni au ajuns la idea ca daca un CD original costa la noi 1 000 000 lei (sa zicem) cineva ii fura. Nimic mai fals - cineva ii fura cind ii obliga sa plateasca intretinerea (fiindca n-au de ales) sau le sparg apartamentul....

2. Eu personal am cumparat ceva CDuri pirat fiindca imi folosesc ca baza de informare. Din cite stiu eu, in Bucuresti, exista un singur magazin in care poti sa asculti ce vrei si sa decizi daca iti place sau nu si daca vrei sa cumperi. Nu este un magazin ieftin dar patronul este un tip OK si care mai si stie cu ce se maninca ceea ce vinde in magazin. Eu am aplicat principiul ca daca ceva imi place cu adevarat este de datoria mea (morala) sa-l platesc pe cel care a creat ... Sunt multe cazuri de albume pe care le-am luat pirat si apoi le-am luat originale sau vinil (mai am ceva dubluri si acum prin casa).

Acum nu se pune problema de citi bani cistigi pe luna ci (scuzati-ma daca par patetic dar eu chiar cred) de constiinta fiecaruia. Problema pirateriei nu este a BSAului ci a noastra si este o problema interioara (cred ca fiecare este liber sa faca ceea ce crede si aceasta este treaba lui personala). Daca oamenii cred ca lucrurile se intimpla aleator pe lumea asta si ca nu exista cauze si efecte (la nivel subtil) este perfect pentru ei.

Nu cred ca este bine sa mai judecam oameni daca este bine ceea ce fac sau nu fiindca nu suntem indreptatiti sa o facem.
Sus
iulian

Conectat la: 12 Aug 2003

MesajTrimis: Joi Noi 27, 2003 2:04 am    Titlul subiectului: Re: Despre moralitate si piraterie Raspunde cu citat (quote)

bibi a scris:
Din cite stiu eu, in Bucuresti, exista un singur magazin in care poti sa asculti ce vrei si sa decizi daca iti place sau nu si daca vrei sa cumperi.

Te-as ruga sa ne spui si noua unde este acest magazin, si ce inseamna ieftin? Singurul loc, pe care il stiu eu, unde se poate asculta in prealabil CD-ul (sau mai bine zis: fragmente din melodiile de pe CD) este CORA. Au destul de multe titluri, dar nu gasesti ceea ce se cheama "raritati", preturile variind intre 400 - 600 k lei.

vimax

Conectat la: 22 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Noi 27, 2003 2:59 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cred ca Bibi se refera la Music-Box care a fost mai de mult pe Bdul. Magheru numai ca facea parte din categoria chioscurilor ochite de Basescu asa ca s-a mutat pe Bdul. Corneliu Coposu, nr. 5. Au si site dar nu sunt trecute toate titlurile lor si in plus la magazin poti sa faci comanda pentru ce vrei.
Sus
kork

Conectat la: 11 Apr 2003

MesajTrimis: Joi Noi 27, 2003 3:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Confirm cele spuse de Vimax.
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
manfred
Vizitator

MesajTrimis: Lun Dec 08, 2003 9:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si as mai adauga doua lucruri:
intai, n-am auzit vorbindu-se de fluctuatiile de viteza care apar si la citirea CD-ului master, apoi la scrierea CD-ului clona, care impreuna adauga o cantitate semnificativa de jitter, care la randul lui se adauga la cel al CD-playerului cu care ascultati, avand ca rezultat pierderea transparentei imaginii muzicale

si, da, diferentele se aud cumplit. pe un sistem cat de cat rezolutiv, si vorbesc de Sony CDP XA50ES, clona oricat de bine facuta n-are nici o sansa. Eu am renuntat sa mai cumpar discuri pirat sau sa le inscriptionez, dupa ce am constatat ca pana si minidiscul meu Sony JB930 se descurca mai bine
Sus
silviuc

Conectat la: 22 Iun 2003

MesajTrimis: Mar Dec 09, 2003 12:36 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Minidisc - compresie cu pierdere de informatie.
Piratii nesimtiti - sau tantalai - pot, intra-adevar, face cd din mp3, care a fost facut si el dintr-un cd facut din mp3.. si cine stie cat e lantul de lung.
Daca e copiat de pe cd original, fara trecere in mp3, nu stiu, asteptam blind test.
Sa se faca domnule odata niste scoli de pirati, sa nu stam la mana oricui!
Cei fara scoala... hars. Pentru asa ceva accept si pedeapsa cu... In principiu sunt impotriva !
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, ... 30, 31, 32  Urmatorul
Pagina 2 din 32

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum