Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
dansastro
Conectat la: 20 Apr 2009 Mesaje: 3
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 2:06 pm Titlul subiectului: Sfaturi pentru un incepator |
|
|
Salutari,
Se dau urmatoarele date:
- apartament de bloc
- sufragerie de 41mp, inaltime 2.8m
- buget in jur de 20000 lei
- surse vizate : CD, DVD, tuner
- output : audio (Dolby ProLogic) si video (1080p)
- nivel de ascultare (volum) cel mult mediu
Si acum provocarea: ce sistem (brand, componente, modele) recomandati in acesti parametri?
Multumesc pentru sfaturi!
Dan
Ultima modificare efectuata de catre dansastro la Lun Apr 20, 2009 9:35 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 2:06 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
viox

Conectat la: 06 Feb 2006 Mesaje: 279 Locatie: timisoara
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 7:59 pm Titlul subiectului: sistem |
|
|
20.000 lei pentru muzica?  |
|
Sus |
|
|
katalin

Conectat la: 06 Iul 2007 Mesaje: 985 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 8:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Depinde pentru ce vrei sa fie sistemul:
Daca pentru ascultat muzica in principal atunci se recomanda stereo.
Daca mai mult pentru filme si muzica pe planul 2 atunci se recomanda sa iti iei un sistem souround. Desigur avand in vedre bugetul te poti bucura de calitate buna si pe muzica chiar daca vei merege pe souround.
Ar mai fi si varianta nr 3 in care sa iti faci doua sisteme diferite. Sa aloci in jur de 7000ron pentru sistemul homecinema si 13.000 ron pentru cel stereo. |
|
Sus |
|
|
dansastro
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 8:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din motive de utilizare eficienta a spatiului, as prefera sa fie un sistem combinat care sa imi permita sa ascult muzica dar sa si vad filme.
Eu ma gandeam la o combinatie Receiver 5.1 + DVD Player (care citeste si format CD) + Tuner + boxe 5.1. Nu sant sigur daca ar fi necesare si preamp + amp.
Dar, cum sant un neofit, habar n-am daca indrug prostii sau nu. Cel mai probabil ca da. |
|
Sus |
|
|
katalin

Conectat la: 06 Iul 2007 Mesaje: 985 Locatie: Pitesti
|
Trimis: Lun Apr 20, 2009 8:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Atunci indicat ar fi sa mergi pe reciver(care in majoritatea cazurilor are si tuner incorporat)+ player universal(care citeste blue ray, dvd, cd)+ boxe 5.1 dinre care tiand cond de marimea suprafetei as recoamada pe fata boxe de podea bune(care vor fi folosite si pentru stereo 2 canale), la fel si canalul de centru trebuie sa fie de caliate in filme in jor de 80% din informatie este redata de aceasta boxa, subwooferul este important si el pentru efecte, reduceri puntand finnd facute la boxele de pe spate. |
|
Sus |
|
|
radub

Conectat la: 23 Apr 2005 Mesaje: 299 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Apr 23, 2009 8:53 am Titlul subiectului: |
|
|
Ai un Mesaj Personal si o invitatie la auditie! _________________ Home of Audio Hi-Fi : www.realacustic.ro |
|
Sus |
|
|
grigore_35
Conectat la: 01 Dec 2003 Mesaje: 911 Locatie: Calan, jud. HD
|
Trimis: Joi Apr 23, 2009 11:11 am Titlul subiectului: |
|
|
Parerea mea sincera este ca ar trebui sa dai o tura pe la toti dealerii din Bucuresti si sa asculti diferite sisteme care sa se incadreze in bugetul tau si care sa satisfaca criteriile tale sonore, estetice si practice.
Succes la cumparaturi si auditii cat mai placute! |
|
Sus |
|
|
dansastro
|
Trimis: Joi Apr 23, 2009 11:26 am Titlul subiectului: |
|
|
grigore_35 a scris: | Parerea mea sincera este ca ar trebui sa dai o tura pe la toti dealerii din Bucuresti si sa asculti diferite sisteme care sa se incadreze in bugetul tau si care sa satisfaca criteriile tale sonore, estetice si practice.
Succes la cumparaturi si auditii cat mai placute! |
Mi se pare foarte corecta sugestia ta. Inafara de magazinul Muzica si de Real Acustic, nu stiu ce alti dealeri ofera posibilitatea de a merge la auditii. Am dat peste o multime de magazine virtuale, dar asta nu ma ajuta cata vreme incerc sa aflu ce imi doresc
Deci, ce magazine considera cunoscatorii ca ar trebui sa vizitez?
Merci pentru ajutor. |
|
Sus |
|
|
|