FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Burete cofrat
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Isarescu

Conectat la: 22 Oct 2008

MesajTrimis: Lun Iun 01, 2009 5:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Placile sunt 96x96x8cm(baza 2cm+piramida 6cm)

Basstrap-urile au 30cm laturile si 42cm ipotenuza cu o inaltime de 100cm.

Nu stiu cit de mult influenteaza sunetul faptul ca nu am mers cu basstrap-urile pina sus; arata foarte urat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Iun 01, 2009 5:42 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Isarescu

MesajTrimis: Lun Iun 01, 2009 5:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rectific: placile au 6,5cm grosime, baza 2cm si piramida 4,5cm.
Sus
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004

MesajTrimis: Lun Iun 01, 2009 6:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Felicitari pentru curajul - de a trece la fapte - de care ai dat dovada!
Trink
Sus
Isarescu

MesajTrimis: Lun Iun 01, 2009 7:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va multumesc!
O poza mai de aproape.

P1000194_resize.JPG
 Description:
 Filesize:  98.72 KB
 Viewed:  399 Time(s)

P1000194_resize.JPG

Sus
Aurel pustiu

Conectat la: 17 Mar 2005

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 10:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt un pic cam anemice trapele de bas. Mai umple coltul cu burete ca sa coboare mai bine in frecventa trapele de bas. In rest pare suficient pentru o casa. Puteai sa pui mai putin burete totusi. Ai putea sa dublezi buretii din punctele esentiale si sa lasi mai mult perete gol pentru o anumita doza de reflexii - controlate - . Cu ocazia asta se mai diminueaza si aspectul de buncar Smile
Sus
apanoiu

Conectat la: 17 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 1:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intrebare: se simte o atenuare pe frecvente inalte?
Poti sa descrii diferenta de sunet?
Eu vreau sa aplic un mic tratament acustic dar prefer sa fac din vata de sticla. Inca nu am gasit materialul vaporos pe care sa il pun peste panouri. Sper sa scap de o parte din ecou.
Sus
Aurel pustiu

MesajTrimis: Mie Iun 03, 2009 2:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ecoul in general cuprinde o parte din spectrul de frecvente medii care au o energie mai mare decat inaltele. Vata de sticla a fost interzisa in America, pulberea de sticla este prea fina si ramane multa vreme suspendata in aer, iar inhalarea ei poate duce la mici iritatii in plamani care pe termen lung ar putea evolua catre cancer, parerea mea este ca e total nerecomandata pentru amatori. Eventual vata minerala, in cazul ei suspensiile sunt mai grele si sta mai putin in aer, sunt sanse mai mici sa fie inhalate. Pentru nevoile casnice , domestice, "buretele" ales cu grija s-ar putea sa fie mai mult decat suficient.
Sus
Isarescu

MesajTrimis: Joi Iun 04, 2009 10:28 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Basul se aude mai controlat, dar tot mi se pare prea mult. Probabil Aurel are dreptate si ar trebuie baasstrap-uri mai solide. Inaltele si mediile se aud mult mai bine, desi nu pot explica exact care este modificare in bine; imi lipseste exprimarea grafica a unor audiofili si naturaletea lor in folosirea sinesteziilor. Smile

Singurul lucru pe care il pot afirma sigur este ca sunetul este mult mai "concentrat" si nu mai vine din toate partile.

Fata de cum era inainte, schimbarea este enorma: chiar si cind vorbesti in partea cu bureti se aude diferit.
Sus
Aurel pustiu

MesajTrimis: Joi Iun 04, 2009 10:43 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ti-am desenat cum vine trapa pe perete si ce dimensiune trebuie sa aiba. Grosimea ei trebuie sa fie undeva intre 10...15 cm.

Ele te vor ajuta la bas. Cu cat estet mai lata cu atat frecventa de atenuare poate sa coboare mai jos , spre bas.

trapa bas.JPG
 Description:
 Filesize:  15.87 KB
 Viewed:  252 Time(s)

trapa bas.JPG

Sus
Isarescu

MesajTrimis: Vin Iun 05, 2009 10:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Golul din spatele trapei este necesar sau este bine sa fie umplut?
Sus
Aurel pustiu

MesajTrimis: Vin Iun 05, 2009 10:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu conteaza. Daca-l umpli sa fie tot cu burete cu porii deschisi, sa nu bagi lemne sau alte chestii grele.Mai bine lasa gol inauntru. Conteaza mult trapa desenata de mine cu rosu. Ea trebuie sa aibe grosimea de 10...15 cm, latimea intre 60...100 cm (dupa posibilitati) si sa fie pusa ca in desen. Inaltimea sa fie macar cat inaltimea boxei.
Sus
Isarescu

MesajTrimis: Dum Iun 21, 2009 3:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Voi urma sfatul lui Aurel si voi face niste bass traps mai mari. Pentru ca nu vor avea aceasi culoare ca restul buretelui, va trebui sa le acopar cu un material textil. Daca tot acopar bass trap-urile, m-am gandit sa acopar tot, pentru a imbunatati aspectul. Ce material este recomandat?
Sus
Isarescu

MesajTrimis: Dum Iun 21, 2009 3:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru bass traps, este mai bun buretele presat, de foarte mare densitate decit vata minerala?? Sau nu este bine sa fie prea dens?
Sus
Aurel pustiu

MesajTrimis: Dum Iun 21, 2009 6:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Fenomenul apare si la vata minerala si la burete, ramane doar diferenta de eficacitate. Placile rigide de vata minerala presata se pare ca ar fi prima alegere daca vorbim numai de randament, dar si buretele face treaba buna. Daca te indrepti spre burete e bine sa aibe grosimea de minimum 10 cm si sa fie de densitate medie si neaparat cu porii deschisi. Nu cred ca in cazul tau trebuie sa fi prea incorsetat in niste tolerante stranse, doar nu construiesti o camera anecoida profesionala. Cu buretele poti trai linistit in casa , e mai usor de mutat colo-colo, poate vreodata il faci saltea, sau il vinzi, etc. Tu sa ai in cap doar urmatoarele aspecte: sa aibe minimum 1,50 m inaltime , latimea sa fie intre 60.....100 cm iar grosimea de minimum 10cm (15 cm ar fi chiar mai bine). Densitatea sa fie medie si cu porii deschisi astfel incat sa treaca aerul prin el. Pentru tine acesti parametrii sunt arhisuficienti. Mai departe cum il aranjezi sa fie estetit e alegerea ta.
Sus
robi

Conectat la: 05 Apr 2008

MesajTrimis: Joi Iun 25, 2009 8:43 am    Titlul subiectului: a Raspunde cu citat (quote)

pe mine mă interesează tavanul. ai făcut ceva cu el.
tavanul trebuie sau nu trebuie tratat, tot sau numai o parte
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4  Urmatorul
Pagina 3 din 4

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum