Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
Trimis: Lun Iul 20, 2009 1:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc si scuze pt OT
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Iul 20, 2009 1:08 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006 Mesaje: 1632 Locatie: viseu de sus(sus de tot, in mm)
|
Trimis: Joi Aug 06, 2009 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
In urma cu cateva zile am facut si eu un cablu de boxe ca si cel prezentat de ahegyes.
Intamplator, eu am acasa un cablu de boxe Chord, modelul Odyssey2.
Intamplator, eu am avut ocazia sa testez aproape toate cablurile Chord.
Interconect: Cobra, Chameleon, Chorus, Anthem, Signature.
De boxe:Carnival Silverscreen, Odyssey2, Epic, Signature.
Le-am avut cateva zile la mine acasa,deci nu este vorba de teste de cateva minute
Mai am acasa si un Cablu Naim Naca5.
Cum suna cablul coaxial care seamna cu Signature? Suna...intr-un fel. Pentru un sistem ieftin, pentru cineva care nu a folosit/testat in sistem decat cabluri de veioza, acest cablu va suna foarte bine.
Este un cablu care favorizeaza mediile. Atat. N-am ce sa mai spun...de bine. Nu rezista la comparatie directa cu Ody sau Naca. Iar Odyssey costa...MUUUUULT mai putin decat Signature.
Concluzie: arata bine, suna...
_________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007 Mesaje: 517 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am experimentat si eu mai mult de curiozitate cablurile pentru boxe DIY construite ca material prim din cablu UTP Cat5 conform articolului de aici.
Am folosit ca sursa de semnal placa de sunet SB Live al unui calculator ce reda piesa Eric Clapton - Tears in heaven encodata in format flac. Ca amplificator am folosit receiverul Yamaha RX-361 setat pe Stereo catre incintele deja clasice Magnat Monitor 220.
Exact cum imi imaginam, valoarea capacitiva a cablului influenteaza negativ. Sunetul este lipsit de definitie, inaltele sunt clar atenuate si parca ceva lipseste. Ca sa ma conving l-am inlocuit cu un banal cablu pentru boxe si intradevar asa era...
Toate bune!
PS: In imagine se pot vedea cele doua cabluri.
Description: |
|
Filesize: |
133.71 KB |
Viewed: |
417 Time(s) |

|
_________________ Receiver: Yamaha RX-V361| Front: Magnat Monitor 220 | Rear: Sony SS-B1000 | Center: Magnat Monitor 210
LCDTV: Samsung LE32B530
Inca putin si fac DXCC-ul, hi. |
|
Sus |
|
|
blue
Conectat la: 30 Mar 2008 Mesaje: 171 Locatie: arad
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 8:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Acest cablu, sintetizat este o suma de inductante puse in paralel, capacitati intre fire, rezistivitate ridicata a fiecarui fir, in final o structura complicata, necontrolabila si.. inutila. Nu ma mir ca suna aiurea fata de un cablu litat, ieftin sau de calitate !
|
|
Sus |
|
|
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004 Mesaje: 1436 Locatie: Kronstadt
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 8:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
blue a scris: | Acest cablu, sintetizat este o suma de inductante puse in paralel, capacitati intre fire, rezistivitate ridicata a fiecarui fir, in final o structura complicata, necontrolabila si.. inutila. |
Sunt producatori care vand cabluri cu acelasi principiu constructiv pe bani grei...
|
|
Sus |
|
|
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007 Mesaje: 517 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am experimentat pentru ca era destul de laudat genul de cablu DIY. M-am convins, don't try this... cred ca si cablul de veioza suna mai bine.
_________________ Receiver: Yamaha RX-V361| Front: Magnat Monitor 220 | Rear: Sony SS-B1000 | Center: Magnat Monitor 210
LCDTV: Samsung LE32B530
Inca putin si fac DXCC-ul, hi. |
|
Sus |
|
|
blue
Conectat la: 30 Mar 2008 Mesaje: 171 Locatie: arad
|
Trimis: Mie Aug 26, 2009 9:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Un cablu pt boxe ar trebui sa fie cea mai simpla si ieftina componenta a unui lant audio. Dimensionat corect si cinstit ,ar trebui sa aibe o influenta minima in lant, rolul lui este doar de transprt a energiei de la amplificator spre boxe si atit, diferentele de calitate ar trebui sa fie proportionale cu pretul lor, insa pt unii povestile producatorilor si a vinzatorilor sant taxe pt naivitate si se platesc...
|
|
Sus |
|
|
al3xu

Conectat la: 10 Feb 2006 Mesaje: 242
|
Trimis: Joi Aug 27, 2009 11:57 am Titlul subiectului: |
|
|
Delta04, varianta pe care ai incercat-o este cea pentru lenesi.
Daca doresti un cablu de boxe cu adevarat performant, iti sugerez sa desfaci fiecare cablu UTP si pentru fiecare pereche de fire sa faci acea impletire.
Practic daca intr-un cablu ai 5 perechi de conductori, iei 3 perechi, le impletesti. Alte 3 le impletesti si apoi faci acelasi lucru pentru alte 3. Rezultatul 3 cabluri impletite le impletesti si pe ele.
Reteta completa ar trebui sa fie cu inca 3 ca acestea din urma, dar obtii rezultate foarte bune daca te opresti la pasul anterior.
Recomand izolatie din teflon pentru conductoare, daca poti sa faci rost de un asemnea cablu UTP.
In alta ordine de idei, nu toate amplificatoarele se impaca cu cabluri puternic capacitive cum sunt acestea deci mare atentie.
Spor la impletit!
_________________ "I refuse to prove that my cables will make your system sound better", says the snake oil vendor, "for proof denies faith, and without faith, you will hear nothing." |
|
Sus |
|
|
danzup
Conectat la: 08 Noi 2007 Mesaje: 90 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 27, 2009 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
Delta04 a scris: | Am experimentat pentru ca era destul de laudat genul de cablu DIY. M-am convins, don't try this... cred ca si cablul de veioza suna mai bine.  |
Ai incercat cu conductoarele dintr-un cablu unite toate pentru rosu si alaturea fara sa fie torsadat un al doilea cablu identic pentru negru ?
(adica exact cum a facut ahegyes dar in loc de cablu ecranat sa folosesti CAT5 ).
In acest fel nu mai este predominanta componenta capacitiva si s-ar putea sa fii surprins .
|
|
Sus |
|
|
MINANA

Conectat la: 09 Oct 2009 Mesaje: 41 Locatie: Iasi
|
Trimis: Mie Oct 28, 2009 8:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
SPUNETI-MI SI MIE UNDE SE POT GASI,CUMPARA TOATE COMPONENTELE NECESARE CONSTRUIRII UNUI CABLU DE BOXE SAU INTERCONECT : CABLU, BANANE, MANSOANE TERMOCONTRACTABILE SI ALTELE?
|
|
Sus |
|
|
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006 Mesaje: 1632 Locatie: viseu de sus(sus de tot, in mm)
|
Trimis: Mie Oct 28, 2009 8:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ia legatura cu marco polo
http://69.16.203.67/~audioalc/
_________________ Ignoranta poate fi o explicatie, dar nu o scuza. |
|
Sus |
|
|
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009 Mesaje: 909 Locatie: Oradea
|
|
Sus |
|
|
fojica

Conectat la: 01 Feb 2007 Mesaje: 136 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
DNA
Conectat la: 22 Noi 2005 Mesaje: 2251 Locatie: În creierul meu
|
Trimis: Mar Mai 25, 2010 3:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu ecranajul cum ramane ?
Faptul ca reste impletit nu ajuta .
Pentru semnale de peste 5vef, no coment.
|
|
Sus |
|
|
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009 Mesaje: 909 Locatie: Oradea
|
|
Sus |
|
|