FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Phonic PowerPod 1860 si K12. Pareri, eventual impresii...

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Vin Dec 24, 2004 2:37 am    Titlul subiectului: Phonic PowerPod 1860 si K12. Pareri, eventual impresii... Raspunde cu citat (quote)

De curand am luat contact direct cu cateva din produsele firmei Phonic. Nu am reusit pana in prezent sa aflu exact de unde vine Phonic si pe unde se produce dar pot sa spun ca pana acum am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut si am auzit. Un colaborator si-a luat ieri un PowerPod 1860 Deluxe (mixer 8 canale cu amplificare incorporata) si dupa primele impresii concluzia ar fi ca imi trebuie si mie. Smile Eu m-am oprit asupra unui K12 (detalii la www.phonic.com)...

Din cate am aflat pana acum au produse cu un raport pret-performanta-dotari-calitate foarte bun. Stie cineva ceva despre Phonic si vrea sa impartaseasca? Smile

Eu am sa-l compar in perioada urmatoare cu un MP7 si un PM 1000 de la Dynacord pe boxe Peavey BWX 15 si 2 CDJ 100 S ca si sursa de semnal. O sa revin si eu cu propriile pareri.

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Dec 24, 2004 2:37 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
DorinD

Conectat la: 18 Dec 2003

MesajTrimis: Vin Dec 24, 2004 6:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cica ar fi marca americana. Mie mi s-a oferit de curind un EQ digital i7600 la 270 euro si-mi pare rau ca l-am scapat din lipsa de lichiditati. Sculele Phonic vazute de mine (un amplif si un mixer analogic) sint misto lucrate, fara inflorituri si super-robuste, adica exact cum imi place mie. Iar pretul e corect.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Dum Dec 26, 2004 1:50 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Phonic este o firma cu patronatul in USA .

Inceputul lor a fost interesant . Un mare re-seller din USA a facut un contract cu Behringer . Dupa ce a vindut citeva zeci de mii de mixere au inteles ca esate o afacere . Imediat si-au pus intrebarea daca nu pot face si ei ce face Behringer , adica sa proiecteze scule bune si sa le fabrice superieftin in Orient .

Asa a luat nastere marca Phonic . Datorita aversiunii americanilor ( piata nr.1 pt. Phonic ) pentru orice obiect Made in China , s-a luat decizia de a produce initial in China si sa ansambleze in Taiwan . In acest fel sculele erau Made in Taiwan .

Succesul a fost initial destul de mic dar cu multi bani bagati in reclama , marca Phonic a intrat pe piata din ce in ce mai tare . In USA au vinzari cam de 280 - 320 milioane $ ( Pentru restul lumii nu sunt obligati sa faca publice informatiile ) si sunt in continua crestere cam cu 10-15% in fiecare an .

Uli Behringer a produs o revolutie in acest domeniu.
Phonic si Alto sunt doar doua marci ce au urmat calea deschisa de Uli .
Sus
ak2

Conectat la: 21 Mai 2004

MesajTrimis: Vin Ian 07, 2005 1:23 pm    Titlul subiectului: din punctul meu de vedere e ok ! Raspunde cu citat (quote)

Ce pot sa-ti spun ... am un mixer Phonic MM 1705A si sunt f. multumit de el ! La servici lucrez pe Behringer-uri ... si partea nasoala e ca toate .. incepand de la cel mai jaf .. si terminand cu cel mai tare pe care il avem .. scapa de pe un canal de altul.
Din punctul asta de vedere am fost multumit de solutia de Phonic - nu scapa !
Parerea mea .. (cel putin la capitolul mixere) e ca se merita ca si firma.
Raportul pret calitate e ok.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
DJ DNA

Conectat la: 13 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Ian 07, 2005 6:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Te referi la potentiometri cind spui ca scapa ?

Adica atunci cind dai jos calea tot se mai aude putin ?
Sus
ReLLaXX

Conectat la: 08 Mar 2004

MesajTrimis: Sam Ian 08, 2005 2:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La Behringer am intalnit exact aceleasi probleme cu scaparile potentiometrelor. Si oricum, referitor la cele doua marci nu stiu ce comparatii putem face. La Phonic vorbim de alta calitate a executiei si de materiale vizibil mai bune. Plus ca mi se pare mai ergonomic. Ce laud insa la Behringer sunt preamplifurile de microfon incorporate chiar si in mixerele mai ieftine si procesorul de efecte care ofera multe pentru pretul aparatului in care este incorporat de obicei. Ce ma dezamageste cel mai tare la Behringer este partea de corectii pe canalele stereo sau mai bine zis Line. Acolo mai au mult de lucru.

In seara asta am lucrat cu PowerPod 1860 pe doua JBL SoundFactor 15 toli + driver si 2 sub-uri JBL 15 toli, legate in paralele satelit-bas / canal. Adica la 4 Ohm. Am stat mai bine de 3 ore aproape de limita aparatului. E drept ca se incalzeste destul de tare, mai ales ca ventilatia este aproape inexistenta si radiatoarele finalilor sunt foarte mici. Plus ca alimentarea se face cu ajutorul unei surse in comutatie, nu cu un transformator. Dar nu a intrat in protectie si am fost destul de multumit de ceea ce poate face aparatul, avand in vedere dimensiunile si greutatea lui. Desi consumul mediu specificat este de doar 300 W, eu am masurat varfuri de 28 V la iesire cu 8 Ohm pe fiecare canal. La 4 Ohm nu am efectuat masuratori dar sunt convins ca rezultatele nu m-ar dezamagi. Comparativ cu un Dynacord MP7, 1860 este putin mai mat in sunet, lucru care se simte destul de tare in partea de joase unde Dynacordul este mult mai cald si mai puternic. Comparatia a fost facuta cu toate corectiile scoase, folosind aceeasi sursa, acelasi disc, acelasi boxe in aceeasi locatie. Nu stiu daca merita diferenta de pret pt un Dynacord MP7, dar daca pretentiile o cer si vrei sa ai ceva mai bun calitativ intr-un pachet si mai mic, atunci raspunsul ar fi DA.

In concluzie, cel putin la partea de mixer cu amplificare incorporata Phonic-ul acesta mi-a lasat o impresie placuta pe care un Behringer similar nu ar putea sa o eclipseze. La Dynacord vorbim deja de alta clasa. Per total, Phonic-ul acesta isi merita banii si poate chiar mai mult. Wink

" Tweeterele metalice suna metalic, cele plastice suna plastic iar cele de matase suna matasos" Mdaa...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
ak2

Conectat la: 21 Mai 2004

MesajTrimis: Mar Ian 11, 2005 12:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ma refer la urmatoarea situatie de ex:
- cu toate caile taiate ... in auxiliar iti scapa caile vecine .. care nu ar avea ce sa caute .. pe auxiliarul ala ..
- sau .. pe o cale ridicata .. ti se aude o alta cale taiata (nu taie complet)

Da deci .. in principiu ... la potentiometre ma refer ...

Chestie care pe Phonic nu o patesc Smile .. spre bucuria mea ..
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Pro Audio Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum