FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
CompactStick - succesorul CDDA sau abureală care n-a prins?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
thefirstdj

Conectat la: 24 Feb 2005

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 1:52 am    Titlul subiectului: CompactStick - succesorul CDDA sau abureală care n-a prins? Raspunde cu citat (quote)

Citat:
On the 10th of December 2008 in co-operation with a leading international operating manufacturer of flashproducts the CompactStick, the successor to the Compact Disc...

A trecut un an de zile și nu a făcut valuri. Voi ce știți despre acest format?

detalii:
http://www.compactstick.com/index.html

media:
http://www.teknasia.com/recherche.php?recherche=cstick&searchtype=catalogue

Citat:
CompactStick is a physical media for distributing music and other media content.

It is based on a fast 2GB flash drive. It contains a hybrid file system which makes it possible that the CompactStick could be played at most computers, stand alone players, dvd-players, dj-mixers and car audio systems with usb host port.

One part is a NTFS file system with WAV files (in original cd-quality), videos and other bonus material. The file system is write protected and can be accessed from most computers and most newer hifi systems.

The other part is a FAT file system that contains MP3 audio files and can be played at nearly all hifi and other players that support music threw a usb host port.

Beside the standard formats (WAV in cd quality, WMV video in PAL or NTSC standard) a CompactStick can contain all kind of other media files, like surround sound, high resolution WAV files, high definition video etc.

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 1:52 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 8:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Parerea mea e ca nu a prins din motive de fiabilitate. Aceste memorii sunt foarte sensibile la schimbari de temperatura, la incarcari electrostatice si la alti factori externi. Chiar eu am patit-o. De multe ori nu am reusit sa accesez informatiile de pe stick sau dupa memorie SD, fiind nevoit sa formatez device-ul.
In aceste conditii nimeni nu cred ca ar fi bucuros ca la 2-3luni dupa acizitionarea unei astfel de inregistrari sa nu mai poata accesa continutul memoriei.

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
tvicol

Conectat la: 28 Iul 2004

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 10:31 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Asa cum diy-audio a puctat foarte bine, acest mediu de stocare este departe de memoria CD-ROM, care dupa mine este varful in acest moment.

Stocarea informatiei pe o memorie flash se face prin incarcarea statica a grilelor unor arii de tranzistoare MOS (celula de memorie). Cu cat aceste arii sunt mai mari, cu atat mediul de stocare este mai mare (1GB, 2GB, 4GB etc.), dar si aria alocata grilei scade. Numarul de sarcini stocate este dependent de aria grilei, iar celula de memorie va stoca informatia atata timp cat sarcinile nu se "scurg" prin mecanisme de difuzie la drena tranzistorului MOS-FET. Calitatea stratului de oxid dintre grila si substrat este cea care dicteaza in mare masura timpul de stocare.
Startul de oxid fiind foarte subtire si cu impuritati, va stoca un timp limitat sarcinile grilei, astfel incat dupa un timp relativ scurt (de ordinul lunilor) apar primele erori.
In acest moment intra in functiune mecanismul de ECC (error correcting code) care este valabil pentru orice HDD.
Acest ECC va functiona pana la un anumit nivel al erorilor, dupa care erorile de bloc nu vor mai putea fi recuperate, iar informatia pierduta.
Acelasi lucru se intampla si la HDD-urile clasice, dar dupa o perioada mai lunga de timp.

CD-ul trebuie privit ca o "memorie liniara" la care informatia se "scurge" incontinuu catre DSP, fara adresare si postprocesare uriasa ca in cazul HDD. Daca transporul este suficient de bun incat sa extraga toata informatia cu erori minime, atunci avem un player high-end.

Sfatul meu este: daca vreti sa ascultati muzica, sau sa stocati informatie critica, cumparati-va CD-uri.

Tibi

DIY high-end
Sus
apanoiu

Conectat la: 17 Feb 2004

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 11:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

" sau sa stocati informatie critica, cumparati-va CD-uri. "

Din cate stiu eu CD, DVD nu sunt medii de arhivare bune.
In nici o companie mare care are date sensibile nu se folosesc CD,DVD pt a stoca date sensibile.
Calitatea de arhivare este deocamdata oferita de mediile magnetice.
Intre discuri, cele RW sunt mai bune pt pastrat informatie.
Sus
tvicol

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 12:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

apanoiu a scris:
" sau sa stocati informatie critica, cumparati-va CD-uri. "

Din cate stiu eu CD, DVD nu sunt medii de arhivare bune.
In nici o companie mare care are date sensibile nu se folosesc CD,DVD pt a stoca date sensibile.
Calitatea de arhivare este deocamdata oferita de mediile magnetice.

Mediul magnetic (ma refer la banda magnetica) este o solutie care si-a dovedit fiabilitatea. O solutie "dovedita", sau mai bine zis testata este de preferat atunci cand ai date sensibile. Calitatea principala la o banda magnetica este capacitatea de stocare, care pana de curand nu era de egalat cu cea a mediilor optice.
Totusi informatia pe banda magnetica se degradeaza notabil dupa 40-50 de ani. Un mediu optic poate stoca aceasta informatie, fara degradari notabile, peste 300 de ani.

Tibi

DIY high-end
Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 12:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

apanoiu a scris:

Am intzeles bine, adica cele reinscriptibile sunt mai fiabile? Rolling Eyes
Sus
tvicol

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 1:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav a scris:
apanoiu a scris:

Am intzeles bine, adica cele reinscriptibile sunt mai fiabile? Rolling Eyes

Am motivele mele sa cred ca este asa, dar nu detin informatii certe ca sa-l contrazic pe apanoiu.
Oricum, nu trebuie sa generalizam. Daca mediul optic este foarte bun pentru stocat informatie, asta nu inseamna ca toate CD-R sunt la fel.
S-a mai discutat pe acest forum si pana in momentul de fata s-a evidentiat Tayo-Yuden.

Tibi

DIY high-end
Sus
greierasul

Conectat la: 21 Dec 2003

MesajTrimis: Joi Dec 10, 2009 3:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dupa parerea mea discurile cd matritate in fabrica, originale, cu aluminiu, ar trebui sa fie cele mai rezistente. Cere inscriptibile care folosesc un suport organic se deterioreaza destul de rapid.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum