Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 11:42 am Titlul subiectului: Braun Players |
|
|
Am o curiozitate: până acum nu știam că Braun a făcut sau face (habar nu am dacă mai face) playere. Studiind piața pe ebay, am observat că se vând la niște prețuri suficient de mari ca să-ți stârnească o anumită curiozitate, cu sute de euro second-hand, unele modele se învârt la vreo mie de euro second-hand, cu prețuri mai mari decât playere consacrate deja. Știe cineva ceva despre ele? Chiar sunt bune? _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 11:42 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Costel S
Conectat la: 09 Mar 2007 Mesaje: 126 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 12:55 pm Titlul subiectului: Braun |
|
|
Braun a incetat productia de aparatura audio si video (cdp, amplificatoare, amplitunere, cass deck, tunere, boxe, TV, VCR, etc.). Se gasesc si pe la noi diverse produse Braun second hand (pe okazii.ro am vazut cateva). Despre cdp-uri nu-ti pot spune nimic, eu am avut prin 84 - 86 un amplificator integrat (A301) care mergea foarte bine cu niste boxe B&O (model clasic nu ce fac acum, 3 cai, bass reflex). |
|
Sus |
|
|
fluffy38

Conectat la: 04 Iun 2006 Mesaje: 788
|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 1:59 pm Titlul subiectului: Re: Braun |
|
|
Costel S a scris: | Braun a incetat productia de aparatura audio si video (cdp, amplificatoare, amplitunere, cass deck, tunere, boxe, TV, VCR, etc.). Se gasesc si pe la noi diverse produse Braun second hand (pe okazii.ro am vazut cateva). Despre cdp-uri nu-ti pot spune nimic, eu am avut prin 84 - 86 un amplificator integrat (A301) care mergea foarte bine cu niste boxe B&O (model clasic nu ce fac acum, 3 cai, bass reflex). |
Din cate stiu eu,partea audio de la Braun a fost cumparata de catre T+A prin anii 90. Nu am avut ocazia sa ascult cd-playere de la ei,cred ca au fost doar cateva modele,in schimb pot spune ca boxele,amplificatoarele ,tunerele si deckurile suna foarte bine. Sunt facute masiv,majoritatea sunt grele desi nu exceleaza la design.
Ma gandesc ca pretul cerut pe cd-playere este mare din cauza ca sunt foarte rare! |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 2:06 pm Titlul subiectului: Re: Braun |
|
|
Costel S a scris: | Braun a incetat productia de aparatura audio si video (cdp, amplificatoare, amplitunere, cass deck, tunere, boxe, TV, VCR, etc.). Se gasesc si pe la noi diverse produse Braun second hand (pe okazii.ro am vazut cateva). Despre cdp-uri nu-ti pot spune nimic, eu am avut prin 84 - 86 un amplificator integrat (A301) care mergea foarte bine cu niste boxe B&O (model clasic nu ce fac acum, 3 cai, bass reflex). |
Mulțumesc Costel S. Braun, la audio-video par să facă parte din categoria vechilor firme germane cu apogeu în anii 80, care apoi ori au dispărut de pe piață, ori au renunțat la audio-video. Totuși, prețul mare al playerelor Braun (de exemplu cele din seria Atelier) m-a pus serios pe gânduri. Înseamnă că ceva o fi de capul lor, altfel nu văd logica în a da sute de euro pe un player, când la aceeași bani poți lua ceva nou consacrat. (Sincer, pentru mine calitatea produselor vechilor firme vestice cu apogeu în anii 80, rămâne în continuare o enigmă – nu am avut niciodată ceva serios, să pot testa) _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
Mariusica

Conectat la: 25 Apr 2005 Mesaje: 109 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Dec 21, 2009 3:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu personal sunt fan al vintage-ului nemtesc, nu am decat cuvinte de lauda.
Design-ul poate fi uneori mai patratos si simplist, dar in schimb au o robustete deosebita. Cat despre Braun am niste difuzoare de joase care au un bass foarte placut.
Cine nu e in tema crede ca Braun a facut doar masini de tuns si epilat.  _________________ "...It's the world's first electronic computer. Right now it's solving mathematical problems for the US Army, but who knows, someday a machine like this will check on your income tax..." :: 1960 promotional film about UNIVAC |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mar Dec 22, 2009 12:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt de acord că pot fi robuste, dar aș fi curios să audiez niște modele mai răsărite, să văd cum stau la capitolul sound.
Are cineva pe aici niște playere vintage nemțești, care erau din seriile superioare la vremea lor? _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
|