FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
reglaj doza Technics P 30

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
mlincan

Conectat la: 01 Dec 2009

MesajTrimis: Lun Dec 21, 2009 11:28 pm    Titlul subiectului: reglaj doza Technics P 30 Raspunde cu citat (quote)

Am intrat mai de curand in randul ascultatorilor de vinil, si avand in vedere ca numai aici pot gasi adevarati profesionisti, as dori sa ma ajutati intr-o problema, poate banala pentru unii, alinierea unei doze de pick-up.
Am ajuns la aceasta concluzie deoarece sunetul este mai infundat pe un canal, iar eu am incercat diverse metode de a depista cauza acestui inconvenient, dupa cum urmeaza:
Am verificat mai multe discuri, am schimbat acul, am inversat cele 2 canale intre ele la intrarea in preamplif si la iesirea din preamplif, toate acestea ducand la explicatia ca sunetul preluat din doza era de vina.
Este vorba de un pick up Technics SL QD 33, doza este Technics P30 (P mount), acul de rezerva este Huco iar preamplificatorul este Pro Ject Phono box MM. Mentionez ca la acest pick-up nu se poate regla antiskating-ul, decat greutatea bratului.
Rugamintea este sa ma ajutati in acest reglaj (daca e posibil) sau sa ma indrumati catre cineva care poate sa faca asta.
Va multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Dec 21, 2009 11:28 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
24fret

Conectat la: 17 Mar 2008

MesajTrimis: Joi Dec 24, 2009 8:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Intai verifica antiskating-ul sa fie reglat corect.

Apoi uita-te aici, ai nevoie de un protractor pentru reglaj:

http://www.vinylengine.com/cartridge-alignment-protractors.shtml
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
mlincan

Conectat la: 01 Dec 2009

MesajTrimis: Vin Dec 25, 2009 12:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

din pacate nu se poate regla antiskating-ul. In instructiuni scrie ca e reglat din fabrica si nu are un buton de reglare. Pe de alta parte, doza e tip P mount, nu cred ca se poate regla alinierea. Probabil ca nu am nicio sansa sa reglez ceva. Banuiesc ca trebuie sa schimb doza sau acul.
Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Vin Dec 25, 2009 3:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dozele de tip P-Mount nu au nici un fel de reglaj.

Conectat la: 03 Noi 2005

MesajTrimis: Dum Dec 27, 2009 2:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

salut...daca te intereseaza, am o doza originala technics p30 cu ac p 30 in stare f buna de vanzare
asc444

Conectat la: 15 Feb 2008

MesajTrimis: Mar Ian 05, 2010 4:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-ar interesa pe mine, daca e compatibil cu P33. Din cate m-am interesat eu ar fi. Acul arata ceva de genul:

http://cgi.ebay.co.uk/Stylus-for-Technics-P33-EPS30-EPS33-EPS540ES-SLL3K_W0QQitemZ330357452867QQcmdZViewItemQQimsxq20091103?IMSfp=TL091103179003r6131#ht_1722wt_939

Trimite-mi un pret pe pm.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum