FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
cat de lossless este flac-ul si altele asemenea?
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 19, 20, 21  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
grigore_35

Conectat la: 01 Dec 2003

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 1:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pai pana la urma discutia era despre loosles ca format digital si nu despre diferentele audibile dintre diferitele formate digitale. Diferentele audibile, daca sunt sau nu, tin de alte cateva milioane de factori mai mult sau mai putin identificabili.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 1:02 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Mandea

Conectat la: 13 Oct 2005

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 2:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

danb a scris:
Chiar asa. Multi recunosc deschis ca intr-un test abx nu pot deosebi mp3@320 de flac.

problema lor, asta nu inseamna ca aia de pot mint sau ca nu se poate.
daca noi 2 ne uitam la ceva aflat foarte departe si eu il vad mai prost sau deloc nu inseamna ca avem vazul la fel de bun (iar aici la audio se inlocuieste bun cu EDUCAT, ca mai conteaza enorm si asta).

si eu daca il pun pe tata care nu are treaba sa asculte un mp3 la orice kbps o sa zica ca e pefect. educatia urechii e vitala.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mandea

Conectat la: 13 Oct 2005

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 2:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

eu pana si in masina simteam diferenta mp3-cd audio. si asta la cd-playerul cu care venise masina. nu era uriasa, dar preferam pe cat posibil sa bag cd audio.
Sus
grigore_35

Conectat la: 01 Dec 2003

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 3:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Doresc sa-mi exprim inca odat punctul de vedere asupra temei din topic.
De la bun inceput va spun ca sunt foarte de acord ca nimeni sa nu fie de acord cu acest punct de vedere.
OK, pana la urma, nu traim fiecare dintre noi in limitele propriilor noastre credinte!?

Credinta mea este ca cel putin pana la ora actuala nu exista inca un format digital fara pierderi. De ce? Pentru ca nici un eveniment al realitatii, un eveniment ce se desfasoara in spatiu si timp, in universul tri-dimensional, adica universul analog, nu poate fi transpus si transcris in format digital far pierderi. Din punctul meu de vedere, universul digital este unul bidimensional, oricat de complex ar fi el, deoarece in esenta lui, se bazeaza pe siruri de numere. Bineinteles ca atat in universul tridimensional cat si in cel digital, timpul are un rol important in desfasurarea evenimentelor.
In cele de mai sus plec de la ideea de a capta un eveniment real al universului tridimensional in care traim, de exemplu, un concert sau chiar si o inregistrare in studio, si a-l coda si transpune intr-un sir de numere.
In aceasta conversie analog-digitala( adica transformarea unui eveniment real intr-un eveniment virtual) se pierde cel putin o dimensiune, si se pierde, de exemplu, volumul si masa actorilor implicati in evenimentul original. De fapt prin conversie analog-digitala ce se intampla? Se intampla ca transformam pamantul rotund intr-unul plat. Are loc acest proces fara pierderi? Bineinteles ca nu!

Si inca ceva, daca ar fi existat deja un proces de digitizare a evenimentelor reale fara pierderi atunci cercetatorii nu s-ar fi chinuit sa inventeze formatele de inalta rezolutie.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 3:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

grigore_35 a scris:

In cele de mai sus plec de la ideea de a capta un eveniment real al universului tridimensional in care traim, de exemplu, un concert sau chiar si o inregistrare in studio, si a-l coda si transpune intr-un sir de numere.
In aceasta conversie analog-digitala( adica transformarea unui eveniment real intr-un eveniment virtual) se pierde cel putin o dimensiune, si se pierde, de exemplu, volumul si masa actorilor implicati in evenimentul original. De fapt prin conversie analog-digitala ce se intampla? Se intampla ca transformam pamantul rotund intr-unul plat.

Cred ca este abordat cam simplist si nu se iau foarte multi factori in considerare. Nu vad de ce lucrurile sunt tridimensionale atunci cand sunt redate de pe vinil sau suport magnetic, atata vreme cat ele sunt oricum prelucrate digital anterior matritarii/inregistrarii magnetice. Cred ca de la inregistrarea pe cilindru de ceara nu s-au mai facut reproduceri fara prelucrarea sunetului original. Exagerez, desigur, insa in cazul in care comparam inregistrari, indiferent de suport, mi se pare o greseala sa spunem ca sunetul e bidimensional la digital si tridimensional la analogic. De unde vine a treia dimensiune si de ce exista numai la analogic?
Sus
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 3:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Grigore, problema apare din faptul că vorbiți despre lucruri total diferite. Ei vorbesc despre losslessul flac, care de exemplu la conversia din wav nu are pierderi, iar tu vorbești probabil despre transpunerea pe suport digital a informației (muzicale). Sunt chestii diferite, de aia nu vă înțelegeți.
Sus
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 3:19 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

A treia dimensoiune este prezenta in amble moduri de redare.
Daca asculti un CD bun pe scule bune e evident.
Un exemplu recomandat pentru asta deoarece e cel mai usor de auzit.
Michael Jackson Man in The Mirror.
Jackson e in fat cam cu un metru fata de linia boxelor, exact la mijloc si usor deasupra niveluilui urechilor cand esti asezat.

Analog e linie continua voltaj in functie de timp.
Digital e linie sus/jos functie de timp.
DAC-ul face apoi din linie sus/jos linie continua.
Rezolutia e importanta deoarece deoarece cu cat aceasta e mai mare cu atat linia continua obtinuta (analogica) este mai fidela adevarului.
Sus
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 3:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

obuzel a scris:
A treia dimensoiune este prezenta in amble moduri de redare.

Grigore zice ca nu, de asta l-am intrebat de ce nu. Chiar sunt curios.
Sus
al3xu

Conectat la: 10 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 5:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

obuzel, esti sigur ca daca muti un pic boxele sau mobila prin camera MJ nu-si va gasi un alt loc in raport cu boxele?
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 5:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sunt sigur ca daca mut orice si MJ se muta.
Ideea e ca boxele sunt acum asezate ca la carte.
Pe de alta parte eu am mai ascultat inregistrarea asta pe vreo patru sisteme bune, cu boxe asezate cum trebuie si MJ tot acolo era.
E un test care merita facut.
Mai recomand pentru a vedea ca si digitalul are 3D Smile testarea cu samplerul de la Chesky.
Or mai fi si alte inregistrari dar astea sunt cele care imi vin in minte.
A...
Mai e un concert live pe DVD al lui Chris de Burgh. La baterie se poate vizualiza cu usurinta asezarea in spatiu a fiecarei componente din baterie. E foarte misto Laughing
Sus
c6t9

Conectat la: 12 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 8:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ma caut de melodie, nu-s foarte sigur ca o am.

e vreun disc (album) anume vizat?

hai ca intre timp am cautat pe net cd-urile, discul 3
http://www.amazon.com/Michael-Jackson-Ultimate-Collection-CDs/dp/B0002XH9Z4

MJ are in general o dinamica foarte buna.

danb

Conectat la: 10 Feb 2004

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 9:54 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca e sa o luam asa, analog nu e un digital foarte foarte fin (in trepte atomice, atit pe scara amplitudinii cit si a timpului), sau in audio si atomii se pot taia in felii?
Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Vin Ian 08, 2010 11:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

danb a scris:
Daca e sa o luam asa, analog nu e un digital foarte foarte fin (in trepte atomice, atit pe scara amplitudinii cit si a timpului), sau in audio si atomii se pot taia in felii?

off topic:
Sunt ''universuri'' definitiv incompatibile ca si structura. Nu se poate ''cuantifica'' o identitate de imagine de la unul in celalalt - eventual doar o aproximare cu foarte mare acuratetze (aproximatzia cea mai ''valida'' este si cea mai aproape de limita maxima care nu poate fi atinsa, atingerea ei fiind defapt o iluzie din cauza ca nu potzi transforma mere in busuioc sau tzelina, eventual faci un compot bizar Very Happy )
Ca si o diferentza (o ipoteza, normal) dintre un om si o clona a lui - una este nascuta, cealalta ''manufacturata''....
Spun ce cred/banuiesc/presupun eu, nu le am cu stiintza....
Sus
aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006

MesajTrimis: Sam Ian 09, 2010 4:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav: e unii care au pus bazele matematicii moderne si care au scris ca alea-alea... dar ce ne framinta pe noi, tartinam filozofie pe piine si halim magiun existential Twisted Evil
Nu de alta, dar
grigore_35 a scris:
Din punctul meu de vedere, universul digital este unul bidimensional, oricat de complex ar fi el, deoarece in esenta lui, se bazeaza pe siruri de numere.[...] In aceasta conversie analog-digitala( adica transformarea unui eveniment real intr-un eveniment virtual) se pierde cel putin o dimensiune, si se pierde, de exemplu, volumul si masa actorilor implicati in evenimentul original.
Nasol e ca se pierde si continutul sticlei de horinca, unidimensional - pe git in jos ROFL
Recomand esantionarea zemei de varza si un somn prelungit...
Sus
kaav

Conectat la: 11 Mai 2008

MesajTrimis: Sam Ian 09, 2010 4:43 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aifaq a scris:
Nasol e ca se pierde si continutul sticlei de horinca, unidimensional - pe git in jos ROFL

Eu nu as trece transferul (din sticla pe gatlej) la categoria pierderi, este un fel de lossless natural Very Happy
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 19, 20, 21  Urmatorul
Pagina 10 din 21

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum