FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Viata...ca o cafea buna
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Alexx



Conectat la: 04 Iul 2007
Mesaje: 1116
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2010 12:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@Jazz4ever
1. Asa cum am spus, intregul topic si in special inceputul, trateaza ceva imaterial. Sa te apuci sa ceri discutii la concret dintr-o data, mi se pare pur si simplu ca nu apartine discutiei.
2. Nu e vorba de nici o rautate, dar ma deranjeaza cand cineva are senzatia ca ascultand jazz dificil e cu ceva superior 'restului' de ascultatori de muzica, iar ceea ce spuneai tu cam la asta se rezuma. Chiar daca preferi sa o iei ca fiind o metafora, nu e una reusita sau care ilustreaza prea bine subiectul in discutie. Genurile muzicale sunt chiar mai subiectiv percepute decat caracteristicile de sunet ale sculelor, mi se pare usor jignitor sa iei in deradere alte genuri muzicale in afara celor preferate de tine, atata tot. Sper ca acum se intelege ce am vrut sa spun, fara sa fie nevoie de a parcurge repetat paragraful. (ok, aici am fost rautacios Cool)

@aifaq
Corect, insa aici intervine o alta discutie, daca ascultam sunetul, sau muzica. Personal, daca nu pot sa inghit muzica de camera nu o sa o ascult niciodata, indiferent cat de natural se aude respiratia muzicienilor. Iar daca imi place CC Catch (care a fost un exemplu mai degraba derizoriu, pentru ca de fapt urasc muzica ei, asa ca habar n-am cum se aude) atunci o sa ascult CC Catch indiferent cat de prost e mixata/produsa/inregistrata, pentru simplul motiv ca nu am de ales, astea sunt posibilitatile. Iar daca am Accuphase, tot asta o sa ascult, pentru ca asta imi place. Ce nu inteleg eu, e unde e problema daca iti place asa ceva si de ce nu e in regula sa asculti muzica din asta pe scule bune. Ah, mai sunt altele care se aud mai bine, mai natural, mai stiu eu cum? Sunt sigur ca sunt, dar daca nu imi plac, de ce sa ma chinui singur?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu





MesajTrimis: Vin Feb 12, 2010 12:10 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
jazz4ever



Conectat la: 14 Iul 2007
Mesaje: 104
Locatie: Oradea

MesajTrimis: Vin Feb 12, 2010 3:38 pm    Titlul subiectului: balacareala ... Raspunde cu citat (quote)

....da alexx ai dreptate, daca asta ai inteles .... sorry, am spus cu totul altceva, iar concluziile tale, sincer nu-mi dau seama de unde le-ai tras si sunt obisnuit cu limbajul tehnic, exact, nu cu filozofii.

...oricum......distractie placuta mai departe, eu capitulez, pun punct.

_________________
"Got to find me a way to take me back to yesterday"
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Sam Feb 13, 2010 1:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Alexx: este dreptul tau sa asculti CeTeCaci si sa nu-ti placa muzica de camera (si ca veni vorba, nici mie nu-mi place). Trebuie doar sa intelegi ca diferenta intre un sistem Accuphase (exemplu preluat de la tine, nu vreau sa-mi sara nimeni in cap sau sa-mi sparga mecla) si unul Futaki este aceea ca primul iti permite sa auzi caracteristici sonore care nu sunt revelate de catre cel de-al doilea... cu conditia, desigur, ca aceste caracteristici sa existe in inregistrare. Daca nu sunt strici degeaba orzul pe giste...

Ca o paranteza: degustatorii de vinuri folosesc pahare cu forme speciale, confectionate din cristal subtire si fara imperfectiuni. Aceste pahare scot in evidenta caracteristicile vinului (aroma, culoare, buchet, altele) care nu ar putea fi apreciate din borcane de mustar reciclate. Desigur, daca bei tulburel de la nea' Gicu paharele pentru degustare devin inutile - oricum vinul va fi acru, va trazni a doaga si va arata (aproximativ) ca zeama de varza.

Capisci?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Alexx



Conectat la: 04 Iul 2007
Mesaje: 1116
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Sam Feb 13, 2010 5:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aifaq, ca de obicei raspunzi in stilul de ultras de stadion care ti-a devenit caracteristic, indiferent daca vorbesti de pahare de cristal sau de ce te caci, sau ce mai scrii tu acolo. N-am inteles de ce, pentru ca ti-am raspuns omeneste, dar probabil ca exprimarea asta e ceea ce te caracterizeaza, din moment ce o folosesti atat de des.

Ori te faci ca nu intelegi ce am scris, ori chiar nu intelegi si atunci o sa mai explic o data: faptul ca Accuphase (si nu e exemplul meu ci al lui jazz4ever) reda muzica mai bine ca Futachi (sau orice altceva iti place tie) nu l-am pus nici o data la indoiala, pentru simplul motiv ca stiu ca asa este, dar nu despre asta era vorba. Tocmai pentru ca reda mai bine, l-as alege orice fel de muzica imi place sa ascult si nu am sa ascult o muzica care nu imi place numai pentru ca se aude mai bine.

Daca tu bei un vin care de fapt nu iti place numai pentru ca ai pahare de cristal cu continut ridicat de plumb, un inalt grad de difractie a luminii, sau alte caracteristici le fac deosebit de valoroase si speciale, sa fii sanatos, eu ascult muzica pentru mine, nu pentru a impresiona lumea ce-mi intra in casa, sau diversi useri pe forumuri.

Ai priceput acum? (Nu stiu sa te intreb in italiana, dar cred ca intelegi limba romana).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicu_martin



Conectat la: 02 Apr 2009
Mesaje: 1742
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 1:26 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Alexx si aifaq - rugamintea mea este sa nu mai escaladati aceste neintelegeri, va rog sa va abtineti - multumesc anticipat Exclamation
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 1:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin: te rog sa compari ceea ce am scris eu cu raspunsurile lui Alexx ca sa vezi cine pastreaza limeitele unui dialog civilizat si cine "escaladeaza"... cu toate acestea observ ca ambii am primit atentionare - se pare ca principiul de baza pe acest forum este "nu stirni fiara", indiferent de comportamentul acesteia (nu de alta dar risca sa dea batai de cap, nu?!).
Am revenit pe forum la rugamintea unor oameni pe care ii apreciez dar mi-e ca nu fac altceva decit sa-mi pierd timpul... subsemnatul ultras (ca veni vorba, mi se parea normal din partea ta sa-l intrebi pe Alexx de unde a ajuns la aceasta concluzie) merge sa se exprime in stilul caracteristic pe alte stadioane!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
aifaq



Conectat la: 13 Ian 2006
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 2:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si ca ultim post (daca tot e vorba sa fiu acuzat de escaladare, macar sa stiu de ce): Alexx, daca ai dat caciula de bani aferenta unui sistem de top ca sa asculti "rave, trance, country, doo wop sau be bop" - ca sa nu mentionam Video Kids - inseamna ca ai avut bani de aruncat. Ai dreptate, asculti muzica pentru tine dar sculele ti le-ai luat exact "pentru a impresiona lumea ce-mi (ce-ti) intra in casa, sau diversi useri pe forumuri".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kaav



Conectat la: 11 Mai 2008
Mesaje: 569

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 2:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Adica muzica se numeste doar ce incape sub acoperisul genului ''muzica clasica'' sau jazz? Fara suparare, dar cred ca esti prea caustic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bibi.audiofil



Conectat la: 27 Ian 2010
Mesaje: 702
Locatie: București

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 3:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

@kaav - chestie observată de mine: unele dintre calitățile unui sistem pe care le cauți atunci cînd asculți (să zicem) muzică clasică - bogăție timbrală, spațialitatea instrumentelor (poziție și spațiu între ele) - nu sînt suficient de exploatate de anumite genuri muzicale cum ar fi muzica electronică (d'n'b, tehno, ambient) generată pe computer. Nu are sens să cauți anumite rafinamente în sunet și să investești sume mari în sistem atîta timp cît genurile muzicale pe care le preferi nu le exploatează. Aceeași situație în cazul în care îți construiești un sistem care să aibe forța și dinamica necesară pentru a reda o orchestră simfonică și pe care îl utilizezi pentru a reda albume pe care doi-trei instrumentiști interpretînd balade blînde la instrumente acustice. Nu e o chestie de gusturi. Este, dacă vrei, aceeași situație cu cea a celor care își cumpără o motocicletă de viteză (de mare capacitate gen GSX-R 1000, R-1, Fireblade sau ZX-10) pentru a se deplasa cu ea la servici prin oraș (mai ales prin București).
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
kaav



Conectat la: 11 Mai 2008
Mesaje: 569

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 3:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bibi.audiofil a scris:
@kaav - chestie observată de mine: unele dintre calitățile unui sistem pe care le cauți atunci cînd asculți (să zicem) muzică clasică - bogăție timbrală, spațialitatea instrumentelor (poziție și spațiu între ele) - nu sînt suficient de exploatate de anumite genuri muzicale cum ar fi muzica electronică (d'n'b, tehno, ambient) generată pe computer.

Sunt de acord.
As vrea eu ca muzica electronica sa aibe rafinamentul muzici clasice ca si prezentza sonora, dar si acest gen (denigrat pe nedrept) are suficienta ''structura'' (cand exista, caci este si mult balast in muzica electro) incat sa merite sa remarci rafinamentul expresiei (care exista, cel putzin pentru mine) la ''genul sintetic''. Ca si fapt divers detest bubuitul si ''tzipatul'' inaltelor si ma intereseaza echilibrul. Fara echilibru nu ai defapt nici basi, nici inalte, ai doar ''urlet'' de discoteca.....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bnt



Conectat la: 02 Ian 2005
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 3:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

"Acoperisul" sub care incadrezi muzica nu conteaza, important e modul in care se "naste" sunetul: una e un ansamblu mare si cu totul altceva un grup mic de instrumente, una sunt instrumentele acustice si alta sunetele generate electronic, evident insa ca in timp ce la d'n'b de pilda nu prea intalnesti orchestre mari in jazz poti da peste orice combinatie, nu mai vorbesc de "clasica", asa ca nu-i vorba de snobism ci de pragmatism. Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kaav



Conectat la: 11 Mai 2008
Mesaje: 569

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 3:51 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

bnt a scris:
"Acoperisul" sub care incadrezi muzica nu conteaza, important e modul in care se "naste" sunetul: una e un ansamblu mare si cu totul altceva un grup mic de instrumente, una sunt instrumentele acustice si alta sunetele generate electronic, evident insa ca in timp ce la d'n'b de pilda nu prea intalnesti orchestre mari in jazz poti da peste orice combinatie, nu mai vorbesc de "clasica", asa ca nu-i vorba de snobism ci de pragmatism. Smile

Daca s-a inteles din ce am scris eu ca cineva (la care i-am raspuns) ca l-as banui de snobism, te inseli. Poate doar nu are ''organ sufletesc'' si pentru alte expresii muzicale, nu ca le desconsira fara drept de apel.
Cu ocazia asta ii multzumesc lui Bibi pentru ca m-a facut curios, doar prin faptul ca le-a pomenit dea lungul timpului, sa fiu mult mai deschis catre marea familie muzicala de subgenuri, a jazz-ului...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
nicu_martin



Conectat la: 02 Apr 2009
Mesaje: 1742
Locatie: Bucuresti

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 8:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cum va asterneti, asa dormiti - eu nu mai am chef sa fiu bagat la mijloc Exclamation
_________________
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bnt



Conectat la: 02 Ian 2005
Mesaje: 1074

MesajTrimis: Dum Feb 14, 2010 11:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

kaav a scris:

sa fiu mult mai deschis catre marea familie muzicala de subgenuri, a jazz-ului...

Poti sa incepi de aici: http://www.accujazz.com/ Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
kaav



Conectat la: 11 Mai 2008
Mesaje: 569

MesajTrimis: Lun Feb 15, 2010 12:45 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Mersi. Am ce rasfoi pe acolo Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Cafenea Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 7 din 7

 
Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community