Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 11:39 am Titlul subiectului: |
|
|
Tari ELAC-urile astea, domnule...
Pline de Levinsoane, Kreluri, Accuphaseuri, LG-uri si de lampi
Domnilor, daca nu mai discutati despre firma Elac mai bine inchidem threadul, sau il mutam la Cafenea, pe post de "diverse"  _________________
 |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 11:39 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004 Mesaje: 1440 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 11:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Rycher a scris: | Acum e clar că de fapt tu nu ai înțeles ce a spus de fapt. Să-ți spun eu ce a spus TJ de fapt: a spus o mare prostie și anume că dacă nu i-a plăcut lui mutra dealerului Krell din România, sau dacă nu știu ce sculă Bryston e plimbată de la un dealer la altul în bucale, cele două firme nu fac scule suficient de audiofile. |
Rycher cred ca nu ai inteles nimic...am dat de inteles ca omul il doare in basca de sculele care le comercializeaza ca nu traieste din asa ceva ci doar este un hobby....
Legat de Bryston , hafner a renuntat la ele cand nu au mai fost competitive la pret (s-au scumpit ff mult) , au avantajul de 20 de ani garantie, atat.....de aceea a scapat de ele ci nu ca sunt proaste.
Ar trebui sa cunosti mai bine piata de la noi, realitatile ci nu istorii de pe net... _________________ "Lumea este plina de prosti" - Cicero |
|
Sus |
|
|
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 11:47 am Titlul subiectului: |
|
|
TJ, am înțeles foarte bine ce ai spus, dar tot nu înțeleg care e legătura cu calitatea sculelor la care făcea referire catalinmetal. Sunt Krell mai puțin bune doar pentru că pe dealerul din România îl doare în bască? What's your point? _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008 Mesaje: 1866 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 11:50 am Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | Tari ELAC-urile astea, domnule...
Pline de Levinsoane, Kreluri, Accuphaseuri, LG-uri si de lampi
Domnilor, daca nu mai discutati despre firma Elac mai bine inchidem threadul, sau il mutam la Cafenea, pe post de "diverse"  |
Observ ca trebuie musai sa se ajunga la circ, doar trebuie ales cate un topic pentru asta.  _________________ Vreți să știți dacă o țară este bine condusă și civilizată, atunci ascultați muzica acesteia. (Confucius)
Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633 |
|
Sus |
|
|
aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006 Mesaje: 1071
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 2:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Domnilor, ma amuza copios comentariile voastre la adresa carierei unor oameni ca Nelson Pass, Mark Levinson, Dave Wilson si altii de acelasi calibru. Ma amuza in special pentru ca ei sunt unii dintre cei care au pus bazele audiofiliei actuale pe vremea cind voi va mai jucati inca cu Sony-ul in tarana (asta in cazul in care nu erati abia in faza de spermatozoid competitiv). Dar ce conteaza: vine un neica-nimeni mioritic si decreteaza ca mark Levinson merge cracanat... copile, domnul Mark Levinson te invata electronica (si audiofilie) chiar si sculat din somn, dupa betie! Mai mult, mi-e ca cele citeva nume adunate de voi pot da lectii intregii facultati de electro din Universitatea Politehnica Bucuresti.
Vai mama voastra, habar n-aveti cum sa calculati eficienta (in dB) a unei perechi de boxe - ca ati lipsit la lectiile despre logaritmi - dar va dati cu presupusul despre scule pe care le-ati ascultat (in cel mai bun caz) prin show-roomuri si despre cei care le-au proiectat. Ca sa reiau textul unei celebre politiciene nationale imi permit sa va spun: ciocu' mic si joc de glezne!
Sau pe scurt: Rusinica! |
|
Sus |
|
|
cheloo
Conectat la: 15 Iun 2008 Mesaje: 221 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Foarte bine punctat aifaq _________________ Ascultator de muzica |
|
Sus |
|
|
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006 Mesaje: 702 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 2:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Apropo de numele pomenite in discutii...
Jason Donald, fondatorul forumului diyAudio, a anuntat trimiterea primului newsletter catre membrii forumului.
Printre alte noutati, iata cu ce a fost prezent Nelson Pass & prietenii, la Burning Amp Festival: http://www.diyaudio.com/forums/diyaudio-com-articles/160464-de-lite-amplifier.html
 _________________ Knowledge is not wisdom, although it helps. |
|
Sus |
|
|
catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007 Mesaje: 492 Locatie: BR
|
Trimis: Mie Feb 17, 2010 3:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
aifaq a scris: |
Vai mama voastra, habar n-aveti cum sa calculati eficienta (in dB) a unei perechi de boxe - ca ati lipsit la lectiile despre logaritmi - dar va dati cu presupusul despre scule pe care le-ati ascultat (in cel mai bun caz) prin show-roomuri si despre cei care le-au proiectat. Ca sa reiau textul unei celebre politiciene nationale imi permit sa va spun: ciocu' mic si joc de glezne!
Sau pe scurt: Rusinica! |
CCalPCR ai pefercta dreptate si sunt intrutotul de acord. Cred ca multi au ascultat doar prin show-roomuri si acum se dau batzosi pe forum  |
|
Sus |
|
|
eugenius
Conectat la: 08 Iul 2005 Mesaje: 213 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Feb 26, 2010 4:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Perfect titlul thread-ului, m-a bufnit rasul.  _________________ YM: suceveanu_eugen, Tel: 0721.229.121
Câștigă cine moare cu mai multe jucării. |
|
Sus |
|
|
CC

Conectat la: 25 Aug 2004 Mesaje: 1628 Locatie: Timisoara
|
Trimis: Lun Apr 12, 2010 3:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu ceva ani in urma am avut niste boxe Canton cu membrane metalice si nu am fost prea multumit de ele.
Aveau un sunet metalic pe partea de medii, destul de enervant la redarea de intrumente naturale. Asta e motivul pentru care am cam ignorat toate boxele cu membrane de alminiu.
Zilele trecute am avut ocazia sa ascult o pereche de Elac-uri : FS189.
In prima faza le-am ignorat total pentru ca am vazut ca au membrane de aluminiu.
Mi-am spus ca nu-mi pierd timpul sa ascult un sunet rece, metalic si germanic.
Le-am dat totusi drumul, ca sa vad daca exista vreo evolutie in domeniu. Surpriza a fost destul de mare, sunetul nefiind rece si metalic, ci neutru si detaliat.
In plus dinamica subiectiva oferita de aceste boxe e de invidiat, greu de atins in gama aceasta de pret.
Probabil ca daca se insista se pot gasi ceva defecte, dar nu am stat sa le caut, si in ciuda preconceptiilor de la inceput, am ramas cu o impresie placuta. Asta e si motivul pentru care am dorit sa impartasesc experienta avuta.
Daca aveau un alt nume sonor ( non germanic), probabil ca pretul de vanzare ca ar fi fost dublu, dar asa, am constatat ca se mai fac boxe bune la preturi decente ( in acest caz pretul decent e de 2000 euro).
Nu le-as recomanda personelor care cauta un sunet 'laid back', ci celor care doresc sa se apropie cat mai multe de 'realitate'. _________________ It is a great thing to know the season for speech and the season for silence. |
|
Sus |
|
|
eugenroca

Conectat la: 05 Dec 2005 Mesaje: 482 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 12, 2010 4:25 pm Titlul subiectului: Incintele ELAC |
|
|
In legatura cu acest subiect precizez ca membranele mid-bass folosite de ELAC sunt din:
- hartie - la Seria 50.
- hartie + aluminiu - la toate celelalte serii superioare. Membrama din hartie este acoperita in acest caz cu un dustcap inversat din aluminiu, dustcap extins pe intreaga suprafata a primei membrane de hartie. Teoria din spatele acestei alegeri se poate gasi pe net.
In ceea ce priveste filozofia de sunet ELAC, in urma experientelor practice, fac precizarea ca se pot alege, cu oarecare indrumare, incinte ELAC in functie de preferintele personale: sunet laid-back sau sunet incisiv, bas mai percutant si incordat sau bas overdamped, medii inregimentate sau medii mai agresive... samd
O caracteristica notabila, valabila pentru multe modele ELAC, ar fi caracteristica excelenta de dispersie a frecventelor superioare, ceea ce permite ascultarea muzicii, chiar daca subiectul paraseste la un moment dat perimetrul restrans al sweetspotului. |
|
Sus |
|
|
dorin

Conectat la: 04 Dec 2006 Mesaje: 182 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Apr 12, 2010 7:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca pentru toata lumea care a postat numele Elac este sinonim cu incintele acustice. Cine a auzit insa de pick-up-urile sau dozele Elac? Au fost legendare la timpul lor, in special seria Miracord. Nu am avut un asemenea exemplar dar sunt asa de frumoase incat o sa caut unul.
Despre doze pot spune ca dupa t-spe Ortofoane si AT un Elac D794E veche m-a dat pe spate! O finete si rafinament al sunetului comparabil numai cu o Samba noua! (care e MC!)... _________________ ...how can you have any pudding if you don't eat ya meat... |
|
Sus |
|
|
stan
Conectat la: 06 Apr 2010 Mesaje: 13
|
Trimis: Mie Apr 14, 2010 2:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Confirm, excelente boxe ELAC ! Un echilibru tonal exemplar, nimic in comun cu sunetul cunoscut ca "teuton". La polul opus fata de alte zbieraturi nemtzesti(exceptie-Audio Physic) si se pupa bine cu electronice britanice si franceze spre deosebire de celelalte. Dealtfel exista multe similitudini in filozofia de sunet a celor de la ELAC cu Auudio Physic, doar ca sunt in ligi diferite (de pret). |
|
Sus |
|
|
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004 Mesaje: 2021 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Apr 14, 2010 9:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Am si eu o pereche de Elac FS 187 pe care le-am testat la insistentele unor amici care-mi doreau binele mai mult decat mi-l doream eu. Pana la aceste boxe nici nu am luat in considerare difuzoarele metalice, in special tweeterele care in continuare "zornaie" aiurea pentru timpanele mele... dar JET nu sunt niste tweetere normale metalice si nu au aceasta problema. Sunetul este echilibrat, puternic, dinamic dar mie personal nu mi se pare chiar asa cald, dinamica aia enorma poate deveni obositoare in timp sau la ore tarzii - din cauza asta analizez introducerea unui DAC pe lampi in lantul audio, ar trebui sa mai imblanzeasca fiara.  _________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. |
|
Sus |
|
|
mihai.balaci

Conectat la: 12 Noi 2010 Mesaje: 76 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Noi 29, 2010 10:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Va salut pe toti,
Ceea ce urmeaza sa intreb este putin OFF-topic insa cred ca printre posesorii de ELAC este locul ideal unde as putea sa plasez stupida intrebare:
Sunt pe punctul de a face o achizitie.Oscilez intre ELAC 187 si 189.As prefera 189 pentru delimitarea clara a basului.Vor canta intr-o camera de 50mp.
Are cineva aceste vrunul din cele 2 modele?
Multumesc anticipat. |
|
Sus |
|
|
|