FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Prima pagina este despre ELAC - restul sunt ciondaneli...
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 11:39 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tari ELAC-urile astea, domnule...
Pline de Levinsoane, Kreluri, Accuphaseuri, LG-uri si de lampi Twisted Evil

Domnilor, daca nu mai discutati despre firma Elac mai bine inchidem threadul, sau il mutam la Cafenea, pe post de "diverse" Razz

Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 11:39 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
TomJones

Conectat la: 12 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 11:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Rycher a scris:
Acum e clar că de fapt tu nu ai înțeles ce a spus de fapt. Laughing Să-ți spun eu ce a spus TJ de fapt: a spus o mare prostie și anume că dacă nu i-a plăcut lui mutra dealerului Krell din România, sau dacă nu știu ce sculă Bryston e plimbată de la un dealer la altul în bucale, cele două firme nu fac scule suficient de audiofile.

Rycher cred ca nu ai inteles nimic...am dat de inteles ca omul il doare in basca de sculele care le comercializeaza ca nu traieste din asa ceva ci doar este un hobby....
Legat de Bryston , hafner a renuntat la ele cand nu au mai fost competitive la pret (s-au scumpit ff mult) , au avantajul de 20 de ani garantie, atat.....de aceea a scapat de ele ci nu ca sunt proaste.
Ar trebui sa cunosti mai bine piata de la noi, realitatile ci nu istorii de pe net...

Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 11:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

TJ, am înțeles foarte bine ce ai spus, dar tot nu înțeleg care e legătura cu calitatea sculelor la care făcea referire catalinmetal. Sunt Krell mai puțin bune doar pentru că pe dealerul din România îl doare în bască? What's your point?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 11:50 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin a scris:
Tari ELAC-urile astea, domnule...
Pline de Levinsoane, Kreluri, Accuphaseuri, LG-uri si de lampi Twisted Evil

Domnilor, daca nu mai discutati despre firma Elac mai bine inchidem threadul, sau il mutam la Cafenea, pe post de "diverse" Razz

Observ ca trebuie musai sa se ajunga la circ, doar trebuie ales cate un topic pentru asta. Twisted Evil

Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633
Sus
aifaq

Conectat la: 13 Ian 2006

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 2:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Domnilor, ma amuza copios comentariile voastre la adresa carierei unor oameni ca Nelson Pass, Mark Levinson, Dave Wilson si altii de acelasi calibru. Ma amuza in special pentru ca ei sunt unii dintre cei care au pus bazele audiofiliei actuale pe vremea cind voi va mai jucati inca cu Sony-ul in tarana (asta in cazul in care nu erati abia in faza de spermatozoid competitiv). Dar ce conteaza: vine un neica-nimeni mioritic si decreteaza ca mark Levinson merge cracanat... copile, domnul Mark Levinson te invata electronica (si audiofilie) chiar si sculat din somn, dupa betie! Mai mult, mi-e ca cele citeva nume adunate de voi pot da lectii intregii facultati de electro din Universitatea Politehnica Bucuresti.

Vai mama voastra, habar n-aveti cum sa calculati eficienta (in dB) a unei perechi de boxe - ca ati lipsit la lectiile despre logaritmi - dar va dati cu presupusul despre scule pe care le-ati ascultat (in cel mai bun caz) prin show-roomuri si despre cei care le-au proiectat. Ca sa reiau textul unei celebre politiciene nationale imi permit sa va spun: ciocu' mic si joc de glezne!

Sau pe scurt: Rusinica!
Sus
cheloo

Conectat la: 15 Iun 2008

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 2:23 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Foarte bine punctat aifaq
fcon

Conectat la: 26 Oct 2006

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 2:53 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Apropo de numele pomenite in discutii...

Jason Donald, fondatorul forumului diyAudio, a anuntat trimiterea primului newsletter catre membrii forumului.

Printre alte noutati, iata cu ce a fost prezent Nelson Pass & prietenii, la Burning Amp Festival: http://www.diyaudio.com/forums/diyaudio-com-articles/160464-de-lite-amplifier.html

catalin_bm

Conectat la: 18 Ian 2007

MesajTrimis: Mie Feb 17, 2010 3:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

aifaq a scris:

Vai mama voastra, habar n-aveti cum sa calculati eficienta (in dB) a unei perechi de boxe - ca ati lipsit la lectiile despre logaritmi - dar va dati cu presupusul despre scule pe care le-ati ascultat (in cel mai bun caz) prin show-roomuri si despre cei care le-au proiectat. Ca sa reiau textul unei celebre politiciene nationale imi permit sa va spun: ciocu' mic si joc de glezne!

Sau pe scurt: Rusinica!

CCalPCR Laughing ai pefercta dreptate si sunt intrutotul de acord. Cred ca multi au ascultat doar prin show-roomuri si acum se dau batzosi pe forum Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
eugenius

Conectat la: 08 Iul 2005

MesajTrimis: Vin Feb 26, 2010 4:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Perfect titlul thread-ului, m-a bufnit rasul. Smile
CC

Conectat la: 25 Aug 2004

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 3:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Cu ceva ani in urma am avut niste boxe Canton cu membrane metalice si nu am fost prea multumit de ele.
Aveau un sunet metalic pe partea de medii, destul de enervant la redarea de intrumente naturale. Asta e motivul pentru care am cam ignorat toate boxele cu membrane de alminiu.
Zilele trecute am avut ocazia sa ascult o pereche de Elac-uri : FS189.
In prima faza le-am ignorat total pentru ca am vazut ca au membrane de aluminiu.
Mi-am spus ca nu-mi pierd timpul sa ascult un sunet rece, metalic si germanic.

Le-am dat totusi drumul, ca sa vad daca exista vreo evolutie in domeniu. Surpriza a fost destul de mare, sunetul nefiind rece si metalic, ci neutru si detaliat.
In plus dinamica subiectiva oferita de aceste boxe e de invidiat, greu de atins in gama aceasta de pret.
Probabil ca daca se insista se pot gasi ceva defecte, dar nu am stat sa le caut, si in ciuda preconceptiilor de la inceput, am ramas cu o impresie placuta. Asta e si motivul pentru care am dorit sa impartasesc experienta avuta.
Daca aveau un alt nume sonor ( non germanic), probabil ca pretul de vanzare ca ar fi fost dublu, dar asa, am constatat ca se mai fac boxe bune la preturi decente ( in acest caz pretul decent e de 2000 euro).

Nu le-as recomanda personelor care cauta un sunet 'laid back', ci celor care doresc sa se apropie cat mai multe de 'realitate'.

eugenroca

Conectat la: 05 Dec 2005

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 4:25 pm    Titlul subiectului: Incintele ELAC Raspunde cu citat (quote)

In legatura cu acest subiect precizez ca membranele mid-bass folosite de ELAC sunt din:
- hartie - la Seria 50.
- hartie + aluminiu - la toate celelalte serii superioare. Membrama din hartie este acoperita in acest caz cu un dustcap inversat din aluminiu, dustcap extins pe intreaga suprafata a primei membrane de hartie. Teoria din spatele acestei alegeri se poate gasi pe net.

In ceea ce priveste filozofia de sunet ELAC, in urma experientelor practice, fac precizarea ca se pot alege, cu oarecare indrumare, incinte ELAC in functie de preferintele personale: sunet laid-back sau sunet incisiv, bas mai percutant si incordat sau bas overdamped, medii inregimentate sau medii mai agresive... samd

O caracteristica notabila, valabila pentru multe modele ELAC, ar fi caracteristica excelenta de dispersie a frecventelor superioare, ceea ce permite ascultarea muzicii, chiar daca subiectul paraseste la un moment dat perimetrul restrans al sweetspotului.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
dorin

Conectat la: 04 Dec 2006

MesajTrimis: Lun Apr 12, 2010 7:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vad ca pentru toata lumea care a postat numele Elac este sinonim cu incintele acustice. Cine a auzit insa de pick-up-urile sau dozele Elac? Au fost legendare la timpul lor, in special seria Miracord. Nu am avut un asemenea exemplar dar sunt asa de frumoase incat o sa caut unul.
Despre doze pot spune ca dupa t-spe Ortofoane si AT un Elac D794E veche m-a dat pe spate! O finete si rafinament al sunetului comparabil numai cu o Samba noua! (care e MC!)...

stan

Conectat la: 06 Apr 2010

MesajTrimis: Mie Apr 14, 2010 2:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Confirm, excelente boxe ELAC ! Un echilibru tonal exemplar, nimic in comun cu sunetul cunoscut ca "teuton". La polul opus fata de alte zbieraturi nemtzesti(exceptie-Audio Physic) si se pupa bine cu electronice britanice si franceze spre deosebire de celelalte. Dealtfel exista multe similitudini in filozofia de sunet a celor de la ELAC cu Auudio Physic, doar ca sunt in ligi diferite (de pret).
Sus
Cosmin_C

Conectat la: 04 Noi 2004

MesajTrimis: Mie Apr 14, 2010 9:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si eu o pereche de Elac FS 187 pe care le-am testat la insistentele unor amici care-mi doreau binele mai mult decat mi-l doream eu. Laughing Pana la aceste boxe nici nu am luat in considerare difuzoarele metalice, in special tweeterele care in continuare "zornaie" aiurea pentru timpanele mele... dar JET nu sunt niste tweetere normale metalice si nu au aceasta problema. Sunetul este echilibrat, puternic, dinamic dar mie personal nu mi se pare chiar asa cald, dinamica aia enorma poate deveni obositoare in timp sau la ore tarzii - din cauza asta analizez introducerea unui DAC pe lampi in lantul audio, ar trebui sa mai imblanzeasca fiara. Very Happy
mihai.balaci

Conectat la: 12 Noi 2010

MesajTrimis: Lun Noi 29, 2010 10:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Va salut pe toti,

Ceea ce urmeaza sa intreb este putin OFF-topic insa cred ca printre posesorii de ELAC este locul ideal unde as putea sa plasez stupida intrebare:
Sunt pe punctul de a face o achizitie.Oscilez intre ELAC 187 si 189.As prefera 189 pentru delimitarea clara a basului.Vor canta intr-o camera de 50mp.
Are cineva aceste vrunul din cele 2 modele?
Multumesc anticipat.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Urmatorul
Pagina 13 din 14

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum