FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Receiver 1000-1500 EUR
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ?
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
obuzel

Conectat la: 13 Oct 2009

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 5:18 pm    Titlul subiectului: Receiver 1000-1500 EUR Raspunde cu citat (quote)

Cred ca a venit momentul sa imi finalizez sistemul schimband receiverul.
Actualul (Denon AVR-1708) este dupa parerea mea sub posibilitatile boxelor boxelor.
Ce m-ar interesa, vana, mai ales in stereo, deci undeva intre 100-150 w pe canal. Sa sune bine pe stereo.
Decodare DD-HD si DTS-HD, upscaling video prin HDMI.
Minim 5 intrari digitale din care macar 3 optice.
Latime maxim 435 mm.
Buget 1000-1500 euro.
Eu ma gandesc la unul din astea doua:
http://www.avstore.ro/receivere/sony-str-da-5400-str-da5400/
http://www.avstore.ro/receivere/pioneer-sc-lx71sc-lx71/
Le-a ascultat cineva, alte propuneri.
Din pacate la noi acestea sunt greu de ascultat, mai ales pe boxele mele.
Boxe frontale Paradigm Reference Studio 20 V5
Centru Paradigm Rederence Studio CC-490.
Surround PSB Alpha LR1.

Nu zic nu la variante second mai ieftine, chiar daca nu au DD-HD si DTS-HD si upsampling daca au calitate audio buna si mai economisesc bani.

Multumesc
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 5:18 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
ttsto

Conectat la: 30 Ian 2007

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 7:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In opinia mea un receiver in bugetul indicat (sau mai mult) nu-ti va aduce un rezultat multumitor pentru muzica.

Din ce am intalnit sunt 2 cai de urmat daca doresti stereo si surround in acelasi setup:

- o idee ar fi sa-ti iei si un amplificator de putere pentru fronturi; avantajul solutiei este ca ai puterea garantata de a conduce boxele; dezavantajul este ca depinzi cel putin de partea de pre-amp din receiver, care sa zicem ca este mai slabuta decat a unui amp integrat. Daca vrei sa intri digital in receiver si pt muzica, atunci ai si calitatea DAC-ului din receiver pe lista de dezavantaje

- cealalta varianta ar fi sa-ti iei si un amplificator stereo care functioneaza si ca power amp si poate comuta intre functia de amp integrat si power amp cat mai simplu (sunt unele care au un buton pe masca frontala, gen Marantz, altele au chiar prin telecomanda - HK 990, altele mai vechi au switch-ul in spate - cum am eu HK-680). Legi sursa stereo la amp pe intrarea de CD iar receiverul la intrarile tip main-in. Cand vrei sa asculti muzica treci ampul in functia de integrat, asa ca ai un set-up clasic de muzica, sursa->amp->boxe front, cand esti la filme treci ampul in functia de power si ai sursa->receiver->power-amp->boxe front (boxele surround si centru fiind conduse de receiver). Avantajul este ca pentru muzica ai un sistem stereo clasic, gandit pentru muzica, depinzand de calitatea amplificatorului stereo (in opinia mea niste clase peste un receiver). Dezavantajul tine de posibil discomfort cand schimbi intre functiile de integrat si power. La mine este maxim pentru ca de fiecare data trebuie sa ajung in spatele sculelor sa schimb switch-ul.
Sus
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 8:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

obuzel, ai pm

Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633
Sus
Dj Ovidiu1983

Conectat la: 17 Apr 2007

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 9:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Yamaha nu-ti place ?
obuzel

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 2:44 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Tsto de ce ar fi DAC-ul din receiver mai slab decat cel din CD?
Sus
obuzel

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 2:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DjOvidiu.
Ce am ascultat Yamaha mi s-a parut prea aglomerat si fara greutate. E adevarat ca nu am avut placerea la 1900, 3900 sau mai sus.
Dar mi-e teama ca e sunetul casei.
Sus
Alex Badea

Conectat la: 08 Noi 2008

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 3:05 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Desi s-ar putea sa par ignorant sa scot astfel de afirmatii dar parerea mea este ca la ora acutala Yamaha sunt unele din cele mai bune receivere si ca sunet si ca si constructie
Sus
ttsto

Conectat la: 30 Ian 2007

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 4:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

obuzel a scris:
Tsto de ce ar fi DAC-ul din receiver mai slab decat cel din CD?

Un receiver este un amalgam complex de procesari audio-video. Este foarte greu in astfel de circuite sa separi componentele principale (DAC, pre-amp, amp, circuite video, upscaling, OSD, panelul frontal cu VFD...). De aceea spun ca DAC-ul din receiver ar fi mai slab (ca implementare, nu ca chip) decat unul dintr-un CD player din acelasi range sau decat un DAC dedicat.
Sus
Dj Ovidiu1983

Conectat la: 17 Apr 2007

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 6:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca vreodata o sa-mi fac un sistem multicanal fara nicio discutie o sa iau Yamaha. Stiu ca Yamaha a inventat ceva legat de multicanal. Pe piata firma este din anul 1887. Tot ce am avut de la ei a fost foarte bine construit si de o calitate exemplara. Un receiver Yamaha la 7.000 - 8.000 lei, in cazul nostru modelul 3900, nu cred ca nu va suna bine.
obuzel

MesajTrimis: Sam Feb 06, 2010 9:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DjOvidiu
Am zis si eu ca nu am avut din pacate placerea sa ascult seriile mai de sus.
Sus
radub

Conectat la: 23 Apr 2005

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 10:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

NAD T747 ? Pare "mic" ca specificatii dar acei Watti sunt mai mult decat reali ... si are ceva "carne" in mod stereo ...

Pe la noi la showroom mai trec ceva AV Receivere de la diversi producatori (aduse de proprietari in cautare / teste de boxe) si situatia audio e destul de "slaba", in schimb mufe peste mufe: USB in fata, in spate, in lateral, Ipod, Iphone, 16 HMDI in, 5 out, 7 zone ... dar sunetul au cam uitat de el.

Cele mentionate, Pioneer si Sony nu mai sunt ce erau odata. In schimb Yamaha tine un prag bun de calitate audio. La fel si Onkyo si Denon totusi. Sigur ca fiecare are niste praguri de bugete, aici eu am vazut imbunatatiri clare la Denon (cu cresterea pretului adica), in schimb am vazut niste dezamagiri la Yamaha scumpe.

Sper ca nu deranjeaza aceste opinii personale, dar pe ascultatelea, nu ca am auzit de la cineva care are un prieten ... si cu considerarea unui factor posibil subiectiv pana la urma. Desi incerc sa povestesc ce am auzit pe bune.

Baronake

Conectat la: 21 Feb 2008

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 11:32 am    Titlul subiectului: Salut Raspunde cu citat (quote)

Iti recomand sa asculti si un Onkyo. Eu am avut un Pioneer pana acum ceva vreme si l-am schimbat din ratiunea de a avea codecurile de sunet HD (pe care o sa le simti imediat la redare de pe blu-ray) si mai multe HDMI in (am mai multe surse).
Dupa mai multe auditii, studiat review-uri de la indivizi independenti de pe afara, etc .... m-am decis la Onkyo si pana la acest moment sunt foarte happy. Eu am modelul 5007 dar sunt sigur ca si 1007 sau 3007 daca vrei sa faci ceva economie de bani sunt cam la acelasi nivel.

Spor

obuzel

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 11:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

La Yamaha scumpe tocmai am citit un articol nemtesc in care baietii au demontat 1900 si 2900 si spre surprinderea lor erau modelele din clasa inferioara in alta cutie.
Ce ti-e si cu marketingul asta!!!
Sus
obuzel

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 11:51 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Radub,
NAD 747 din specificatii imi pare inferior lui 755.
Nu are toroidal, nu are PowerDrive, nu are soft clipping.
Ai ascultat comparat intre cele doua?
Sus
cosminbro

Conectat la: 02 Mai 2008

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 11:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

obuzel a scris:
Radub,
NAD 747 din specificatii imi pare inferior lui 755.
Nu are toroidal, nu are PowerDrive, nu are soft clipping.
Ai ascultat comparat intre cele doua?

755 nu are decodoare audio HD.

Vand diverse: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=22633
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Ce sa cumpar ? Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum