FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Magnetofon Rostov 105 Stereo
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
mmitocariu

Conectat la: 10 Iul 2009

MesajTrimis: Joi Sep 17, 2009 9:13 am    Titlul subiectului: Rostov 105 Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua,

Recent am achizitionat un Rostov 105-S1 care prezinta cateva probleme, cea mai grava fiind viteza de redare-inregistrare prea mare.
Viteza nu poate fi modificata din butonul de reglaj al acesteia. La actionarea butonului de reglaj al vitezei singura modificare este pe partea de sunet caruia ii cresc inaltele si nivelul (fapt indicat de VU-metre si ledurile rosii aferente).
Am incercat sa efectuez o inregistrare. Inregistrarea si redarea se efectueaza la aceeasi viteza, deci ce inregistrez cu acest magnetofon pot reda numai cu el si nu pot asculta benzi inregistrate cu alte magnetofoane. La inregistrare nu functioneaza potentiometrele de reglaj al nivelului de inregistrare.
O alta problema este legata de amplificare. Magnetofonul nu scoate nici un sunet pe boxe sau casti.

As fi extrem de incantat sa primesc sugestii de rezolvare a acestor probleme.

Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Joi Sep 17, 2009 9:13 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
mmitocariu

Conectat la: 10 Iul 2009

MesajTrimis: Vin Sep 18, 2009 8:16 pm    Titlul subiectului: Rostov 105 Raspunde cu citat (quote)

Problema legata de viteza la redare/inregistrare am rezolvat-o prin inlocuirea tranzistorului KT809A (ars) cu un 2N3055 de pe modulul de reglaj am turatiei.
iulidan

Conectat la: 27 Apr 2008

MesajTrimis: Vin Feb 05, 2010 3:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am vazut ca site Electrcord e perfect functional.
Pacat ca nu mai editeaza vinil-uri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Disco5100

Conectat la: 25 Ian 2010

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2010 6:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De curand am achizitionat un Rostov 105 s1,excelent,cat si estetic si functional...am inregistrat cu el muzica pe o scarba de banda veche de 25 de ani si pot spune ca imprima excelent...
O ureche ''normala'' nu cred ca face diferenta de banda ca este trasa pe akai sau pe rostovul meu...
Parerea mea este ca Rostovul,poate...chiar foarte bine as putea spune...
bine,el a fost si reconditionat foarte bine.
As putea spune ca magul este un akai deghizat Very Happy
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2010 6:21 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Disco5100 a scris:

As putea spune ca magul este un akai deghizat Very Happy

Mai degraba un Kashtan deghizat in Akai. Smile
Sus
ALEKS

Conectat la: 05 Mar 2005

MesajTrimis: Lun Feb 22, 2010 9:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Mai degraba un Kashtan deghizat in Akai.

Cu alte cuvinte un kAkai.

Serios acum, este o masina ruseasca dintre cele mai bune. Una din singurele masini de banda care merita pastrata si reconditionata. Chiar si eu am, printre alte Akai-uri, un Rostov 105S-1.

Felicitari pentru achizitie.

ALEKS

leevyou

Conectat la: 04 Oct 2009

MesajTrimis: Mar Feb 23, 2010 11:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Serios vorbind acum, si eu pot spune ca am avut de nou in 1988 un Rostov. Am fost surprins atunci de calitatea conceptiei acestui magnetofon (poate rusii s-au inspirat cu adevarat de la Akai). Din pacate datorita calitatii componentelor folosite, dupa vre-un an deja, au aparut problemele. Am avut, de exemplu, probleme cu comanda electromagnetica. Cica faceau scurt intre ele firele din acele manunchiuri! Shocked Parca nici acum nu-mi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva la un aparat de numai 1-2 ani vechime. Asi putea spune ca ara ceva de genul branza buna in burduf de caine (sau invers).
Sus
ALEKS

MesajTrimis: Mar Feb 23, 2010 1:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

leevyou a scris:
...branza buna in burduf de caine...

Cea mai buna caracterizare posibila a Rostov-ului. O masina excelenta dar cu mari probleme de realizare practica (piese in special).

ALEKS

Disco5100

MesajTrimis: Mie Feb 24, 2010 2:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Uitati un Rostov 112,cu role de 26 cm,eu personal nu am mai vazut asa ceva in viata mea Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=ghGaQXR38ss
Sus
ALEKS

MesajTrimis: Mie Feb 24, 2010 2:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu ai de unde sti ce gauri are practicate in masca frontala sub rolele de 26. Cel mai sigur motoarele sunt translate mai sus; este loc berechet pentru a face un Rostov 105 si derivate pentru a acomoda role de 26.

Pacat ca n-a fost unul facut de fabrica asa.

ALEKS

dmf1968

Conectat la: 02 Mai 2009

MesajTrimis: Joi Feb 25, 2010 7:29 pm    Titlul subiectului: salut Raspunde cu citat (quote)

am si eu un rostov. sper sa nu radeti de mine daca spun ca l iubesc. iubesc toata aparatura acelor ani... si muzica. am o problema cu el. se aude cam nasol, nu se aude dulce. spre comparatie, mai am un majak. sincer, parca se aude mai bine pe majak, mai analogic daca pot spune asa. pe rostov se aude cam spart, nu are acea caracteristica care face diferenta dintre digital si analogic. e in stare perfecta, il folosesc pe statie, deci nu am treaba cu amplificatorul lui. poate fi de la capete? se pot strica? va rog, astept un sfat. si inca o rugaminte... de unde pot face rost de niste curele de majak in bucurestiul asta mare?. salutari
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Disco5100

MesajTrimis: Joi Feb 25, 2010 11:05 pm    Titlul subiectului: Re: salut Raspunde cu citat (quote)

I-ai schimbat condesatorii?daca nu atunci schimbai si ai sa vezi diferenta Wink ,si eu am un Rostov care e bucatica rupta din Akai Very Happy
Sus
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008

MesajTrimis: Vin Feb 26, 2010 8:25 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Of Doamne, iar ati inceput cu rostovul audiophil...
dmf1968

Conectat la: 02 Mai 2009

MesajTrimis: Vin Feb 26, 2010 8:44 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am spus ca nu folosesc amplificatorul lui, in cazul asta mai conteaza electroliticii?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Disco5100

MesajTrimis: Sam Feb 27, 2010 11:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Colectionaru a scris:
Of Doamne, iar ati inceput cu rostovul audiophil...

Abia am inceput sportul cu maguri Laughing ,nu am decat 2 Rostovoane si un jupiter mk106,visul meu este sa am un Akai de la gx620 in sus Very Happy ,dar asta poate cand o sa ies eu pe salariu Surprised
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
Pagina 6 din 8

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum