FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
NAIM
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 56, 57, 58  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
hifidoc

Conectat la: 13 Noi 2006

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 4:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Aveam nu de mult, prin casa un amplificator pe lampi meserias, Cary Audio SLI-80.
Am primit in probe (testare) ptr. cateva zile de la Jack un CD5x cu alimentarea lui (Flatcap, daca nu gresesc) A prins sistemul viata cu acest player. Intre timp mi-am schimbat totalmente instalatia. UN CD player Naim insa azi face parte din sistem.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 4:03 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Alexx

Conectat la: 04 Iul 2007

MesajTrimis: Lun Ian 18, 2010 4:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pana la urma DAC-ul e disponibil la noi? Stiu ca au tot amanat lansarea din diverse motive si vad ca pe site inca nu e prezentat, aveti idee care e situatia? L-a ascultat cineva?
Sus
hifidoc

Conectat la: 13 Noi 2006

MesajTrimis: Mar Ian 19, 2010 9:53 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din cite stiu eu a fost comandat deja. Probabil ca va sosi curind.
Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Mar Feb 09, 2010 4:31 pm    Titlul subiectului: Re: opinie Raspunde cu citat (quote)

vizitator a scris:
timbru poate fi gresit reglat si la sisteme foarte scumpe si nu depinde de camera. la un sistem de peste 50000eur (nu am gresit zerourile) atragea atentia artistul aflat la 1m in fata boxei :"eu cant cu doua note mai jos decat ce aud in boxa si am voce de bariton nu de oala sparta (voce sugrumata)!!! " Shocked

Cool
Din cate stiam eu, niciun om nu stie cum canta/vorbeste el cu adevarat, deoarece noi ne auzim vocea si prin rezonanta oaselor craniului (de aceea multa lume se minuneaza de vocea lor cand se aud inregistrati) Wink
Deci, respectivul artist s-o fi ascultat pe sine tot pe un sistem de boxe (poate de 500 de euro) Confused

Conectat la: 22 Ian 2007

MesajTrimis: Mar Feb 09, 2010 5:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

a sosit DAC-ul! impresii cat de curand...
pana una alta, super-impresionat de noul player CD5XS, asade impresionat ca m-am gandit sa il cumpar 8) ... cu tot cu flatcap!
Sus
Liv32

Conectat la: 22 Aug 2009

MesajTrimis: Mar Feb 09, 2010 7:28 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce dac utilizeaza cd5x?
Sus
Lazi

Conectat la: 19 Iul 2006

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 11:40 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Burr-Brown PCM1704
catalinmetal

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 12:49 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Liv32 a scris:
Ce dac utilizeaza cd5x?

CD5X nu se mai fabrica, a fost inlocuit de CD5XS.
Sus
Liv32

Conectat la: 22 Aug 2009

MesajTrimis: Mie Feb 10, 2010 1:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Despre cd5xs era vorba. Din graba am mancat ultima litera.
Sus
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006

MesajTrimis: Sam Feb 13, 2010 7:20 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

catalinmetal a scris:
a sosit DAC-ul! impresii cat de curand...

...pana atunci, impresii de la altii:

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-accessories/naim-audio-dac-654031/review

catalinmetal

MesajTrimis: Vin Feb 19, 2010 12:25 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Legat de noul Naim DAC: am apucat sa il ascult de cateva ori, insa deocamdata nu este rodat full. Oricum, chiar si nerodat, este clar peste nivelul lui CD5XS, cu o prezentare ceva mai forward, si cu mai mult grip decat cd playerul. Daca adaugam si transportul Rockna wavequest, avem la banii astia (cam 3,5k) o sursa f interesanta si f competitiva…

impresii mai detaliate cat de curand...
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Lun Mar 01, 2010 3:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca sambata m-am delectat cu Avengerul ROCKNA, duminica a fost ziua Naim, zi in care mi-am propus sa confirm sau sa infirm teoria source first (promovata de altfel destul de strong si pe forumul si in politica Naim).

in plus, avand in vedere ca, in principiu, la noi mai ales, majoritatea au facut mai intai cunostinta cu sunetul Naim prin dubla entry 5i, se pune problema in cazul unui posibil upgrade, ce vom prefera mai intai, sau in ce situatie suntem mai avantajati, daca upgradam sursa, sau daca upgradam amplificarea.

evident, plecam de la premiza ca exista pilotare buna dpdv electric a boxelor din partea lui nait 5i, altfel, este evident, se cere un amplif mai bun pt a elimina neajunsurile tehnice...

in acesta directie asadar, am construit 2 sisteme, ambele cablate la fel, si pe propria pereche de incinte, pe care cred ca o cunoasteti f bine (spendor sp2/3r). am combinat playerul mai scump cu ampliful mai ieftin si playerul mai ieftin cu amplificarea mai scumpa, asadar:

sistem 1:
sursa: cd5i
integrat: nait XS
alimentare preu integrat: flatcap 2x

sistem 2:
sursa: cd5XS
alimentare cd parte analogica: flatcap 2x
integrat: Nait 5i

in abele situatii, interconectul a fost cel standar Naim DIN cu 5 pini, cu cre vin playerele in cutie, iar cablul de boxe un Chord odysey, un cablu f potrivit pt Naim.

trecand la treaba, ma asteptam initial ca prima combinatie sa fie castigatoare, insa realitatea a fost exact pe dos, sistemul cu sursa mai scumpa a beneficiat, pe partea de slam de ceva puncte in minus, insa, in rest, dinamica, separatie, rezolutie clar peste cealata combinatie, cu sursa mai ieftina si ampliful mai scump, cu alte cuvinte, impresia a fost de un 10-20% improvement pt sistemul 2.

ca o paranteza, eu de multe ori imi tin iubita la anumite teste, fara sa ii precizez exact ce schimbari aduc sistemului, si doar ii cer o parere. expresia ei a fost ca in cazul 2 "sunetul este mai bine definit"... abia dupa i-am spus care era diferenta...

as mentiona un disc pe care l-am reintrodus in categoria testere, anume albumul "a night at the opera" al trupei germane Blind Guardian, un album evoluat de metal, cu multe instrumente, multe coruri, pasaje complexe, dinamica multa si la nivel micro si macro, uana paste alta un album dificil, care va pune un sistem in dificultate, si, in plus, de o certa valoare lirica si muzicala.

in rest, pe jazz, pe pop, pe vocal, princpiul source first a functionat de data asta, nu ma hazardez sa spun ca e o regula, ci pur si simplu pt aceste 2 combinatii, si pt urechea mea.

un test adevarat este insa compus din 2 parti, evaluarea initiala, cel mai bine pus in relief de o comparatie directa, apoi a doua parte, unde timpul isi va spune cuvantul, si defectele majore, daca exista, vor apare rand pe rand...

promit sa va tin la curent, pt ca, din punctul meu de vedere, o astfel de abordare este, la un moment dat, utila in viata audiofila.
Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Lun Mar 01, 2010 3:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Blind Guardian - a night at the opera - 2000

a_night_at_the_opera.jpg
 Description:
blind guardian
 Filesize:  23.88 KB
 Viewed:  108 Time(s)

a_night_at_the_opera.jpg

Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Lun Mar 01, 2010 3:48 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vedeta "duelului": CD5XS, urmasul lui CD5X.

cd5xs.jpg
 Description:
naim cd5xs
 Filesize:  15.6 KB
 Viewed:  126 Time(s)

cd5xs.jpg

Sus
catalinmetal

MesajTrimis: Lun Mar 01, 2010 3:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am uitat sa precizez si o comparatie mult mai obiectiva, dpdv pret (pt noile preturi Naim):

sistem 1: 1000 + 1480 + 744 = 3224 eur (+ 120 pt extra Snaic 4 pin DIN pt XS) = 3344 eur (cd5xs foloseste un singur cablu snaic 5 pin care vine impreuna cu flatcap, pe cand XS foloseste si snaic 5 pin si un snaic suplimentar cu 4 pini care se comanda separat)
sistem 2: 1920 + 744 + 880 = 3544 eur

parerea mea este ca, diferenta de 200 de euro este mai mult decat meritata prin diferenta sonora...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 56, 57, 58  Urmatorul
Pagina 28 din 58

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum