Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
linux

Conectat la: 09 Iun 2008 Mesaje: 9
|
Trimis: Mar Iun 17, 2008 6:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
? = Numaistiu modelu ca am avut vro 3 tipuri, Priceputai ??
cred ca am avut 205 , 203 , i inca unu .. _________________ Online si pe Messenger la id linux_hacking |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Mar Iun 17, 2008 6:16 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
CyberCSX
Conectat la: 05 Iul 2006 Mesaje: 1893
|
Trimis: Mar Iun 17, 2008 6:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
În românia sau importat modelele 03 pe argintiu si 205 pe negru. Mai este unul tot argintiu, Maiac 201 dar asta era mono pe 4 piste si nu stereo prin amplif aditional cu etaj final mono intern asa cum erau 203 si 205 |
|
Sus |
|
|
Riddick

Conectat la: 08 Sep 2006 Mesaje: 201 Locatie: SUA
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 6:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Intru si eu in randul "magnetofonistilor" cu vre-o 3 maguri achizitionate pana la revolutie..Un Tesla B115, un Majak tovarasesc si un Rostov scris in engleza pe el..Ulterior am aflat ca cele cu scris sovietic ar fi mai bune..O saptamana nu am mai putut dormi linistit Rostovul l-am pastrat pana in 1992 parca si abia atunci l-am maritat..Ce vremuri..Imprimai direct de pe vinil. Un vis..Benzile Orwo erau la putere si sunau foarte bine..Nu era cineva prin zona la mine cu casete care sa imi faca fata la inregistrari..Erau si competitii intre noi dar eram campion cu magul..Am avut adevarate colectii de muzica..Anii au trecut si am revenit la vechiul vis MAGUL ! Am mai achizitionat in ultimii ani diverse maguri cum ar fi: Akai 636, 646, 747 DBX, Teac 2000 DBX...Am ramas la 747 DBX desi Teacul este cel mai de temut rival in opinia mea la 747 DBX..Nu l-am pastrat din cauza capetelor..Sper ca 747 asta sa ma tina ani buni si sa il las si mostenire Cand am sa am timp am sa incerc sa pun si niste poze.. |
|
Sus |
|
|
nicumur Vizitator
|
Trimis: Lun Iun 30, 2008 11:40 am Titlul subiectului: |
|
|
Riddick a scris: | Cand am sa am timp am sa incerc sa pun si niste poze.. |
De-abia asteptam...  |
|
Sus |
|
|
esmo
Conectat la: 15 Aug 2007 Mesaje: 48 Locatie: bucuresti
|
Trimis: Vin Oct 31, 2008 6:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
..primul meu mag a fost un tesla B3...cred ca prin 71-72....pericol frate!!...trageam muzica de la radio,ce era in anii aia cand prindeam europa libera!!..si dupa aia ascultam a 2-a zi 3 melodii la infinit!!...asa este!! teac-ul 2000 la-am cumparat prin 82-83 naiba mai stie, inainte am avut si x1000, si am dat pe el 75000 lei ,bani pe care i-am luat pe un apartament cu 2 camere si am mai pus de la mine vreo 15000 lei!!....dar nu numai el nu avea treaba cu capetele de serie de la akai...erau si alea mici ,din cate-mi aduc aminte X 3..X 7 care bateau orice neam de 747 fara discutii!!...era o problema intradevar cu capetele moi in vremea aia..ca se trage pe rupte pe bani iar baietii nu prea aveau chef decat de scule cu o maxima fiabilitate la capete!!!,,,de atunci am avut tot ce a existat de la akai pana prin 97-98 cand am vandut ultimele 2 piese un 625 si un 630 cu vreo 150 benzi!!...625 aparat de exceptie!!..cand le cumparai de noi trageau de te inebuneau!!..dupa ce isi bagau nasul in ele pe la reglaje,cand le luai la mana a2-a nu mai mergeau ele ca de la mama lor!!..si stiti de ce??..pentru ca le faceau sa mearga mai intepate la inalte ca sa sune bine pe aparate proaste ca maiak unitra tesla si alte minuni!.....mie dor rau de ele!!....mai sunt mult de spus!!!...va salut!! |
|
Sus |
|
|
florinfloreanu

Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 164 Locatie: slobozia, ialomita
|
Trimis: Sam Noi 22, 2008 12:02 am Titlul subiectului: |
|
|
ca si esmo, primul meu mag a fost tesla b3, numa' ca eu l-am cumparat abia anul trecut cand m-a lovit pasiunea pentru vintage. al doilea un tesla sonet duo si al treilea (si ultimul) un gintaras (rusesc).
 _________________ xxx |
|
Sus |
|
|
felixx

Conectat la: 17 Iul 2005 Mesaje: 1179 Locatie: Bacau
|
Trimis: Sam Noi 22, 2008 12:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Parca prin 1982-83,Majak 203...a inlocuit un radiocasetofon Sanwa.
 _________________ "I'm glad I can build my own mistakes." |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Noi 28, 2008 10:12 pm Titlul subiectului: Primul mag |
|
|
Primul meu magnetofon a fost Tesla Sonet Duo, cumparat cu 14 lei prin aprilie 2003 din targ. Sau mai corect primele maguri pe care le-am avut, au fost cele ale tatalui meu tesla b4 si b41. Sonet duo a fost primul magnetofon in care am bagat surubelnita. Dupa asta au urma o gramada de alte magurile: tesla b3(primul magnetofon la care am ascultat muzica in cantitati mari), alta bucata de b4, nelipsitele majak-uri 203 si 205, o gramada de grundiguri mono pe lampi, philips n4416(primul mag stereo), sony tc270, etc. Pana in ziua de azi am avut in jur de 40 de bucati, majoritatea ajungand la ghena. Acuma am in casa doar 11 exemplare.  |
|
Sus |
|
|
VHS
Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 94 Locatie: București
|
Trimis: Dum Dec 14, 2008 4:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am avut "Unitra" ZK145?, dar l-am dat de gura maică-mii (nu mergea). Sper să iau ceva mai bun pe viitor (dacă aș avea 250 euro mi-aș trage un "Revox" A77). _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
ctepeo nu mai e că a avut probleme cu e-mail-ul |
|
Sus |
|
|
Cambridge1979
Conectat la: 30 Iun 2008 Mesaje: 14
|
Trimis: Mie Mar 18, 2009 4:47 pm Titlul subiectului: Ca tot vorbim de Vintage |
|
|
Eu sunt, de curand, posesor a doua magnetofoane: mayak 205 si Tesla B115. Ambele m-au surprins placut folosite pe post de deck la un sistem unison research (secundo amplif si cd cd-playerul). Am incercat inregistrari pe Mayak de pe CD player cu toate ca curele sunt uzate, iar rezultatul a fost deosebit pt urechea mea. Citisem pe net despre inferioritatea celor 2 firme in raport cu mag-urile audiofile cu pretentii, dar nu mi se pare ca ar fi chiar asa de mediocre (nu inseamna ca le consider audiofile, ci doar ca sunt bune pentru clasa lor). O sa achizitionez o banda noua pentru teste. B115 are inca probleme deoarece l-am primit de la un coleg si este unblat prin el. Cele 2 canale functioneaza corect in mod deck, dar sunt inegale cand ascult sunetul de la o sursa. Probabil ca s-a umblat la reglaje. Ramane sa deslusesc asta cu viitorul tata socru, el fiind mana forte in electronica si principalul ajutor la restaurarea jucariilor. Pana sa le am ma indoiam ca ar fi mai buna o inregistrare pe mag decat una pe caseta, dar acum am dovada. Si nu se compara implinirea pe care o simti la ascultarea unui vintage restaurat de tine (fie si cu ajutor). As avea o intrebare totusi:B115 cu ce este diferit fata de B116? In incheiere mentionez ca mai astept 2 Rostov-uri 105. Unul este defect din cate se pare dar sunt f bine intretinute. Ceva sugestii de benzi aveti? Orientativ macar... Acum cochetez cu gandul schimbarii condesatorilor in aparate.... |
|
Sus |
|
|
shambala
Conectat la: 05 Ian 2005 Mesaje: 2858 Locatie: Iasi
|
Trimis: Joi Mar 19, 2009 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
ZK 140 in 1969. Mono, cu lampi si ochi magic. L-am dat unui amic prin '82, dupa ce il macelarisem - ii scosesem toata electronica si ii pusesem un cap stereo si un preu de redare diy cu un LM 381A.
In '81 am avut un Akai X 200D Crossfield, apoi pt scurt timp un GX 4000D si un Philips N 4442. Philips-ul avea capuri verzi si se murdareau extraordinar de repede, practic nu reuseai sa inregistrezi o fata de banda pe 19cm/s
La sfarsitul anului 1981 am avut norocul sa am un Revox B77 MKII. Regret si acum ca l-am vandut...
Am mai avut ulterior un Akai GX 265, care a stat multi ani nefolosit; a plecat acum 2-3 ani pe forum. |
|
Sus |
|
|
dany67

Conectat la: 15 Sep 2006 Mesaje: 79 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mar 19, 2009 10:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Uwertura Stereo in 1981,Kashtan-1984,Tesla B113-1986(luat de la un prieten ce-l adusese din Cehoslovacia),Rostov105-1988(luat cu 2.000 de lei spaga de la Unirea),apoi mai multe cass-deck-uri,si iar mag;GX 77 in 2007,si tot in acel an pana in prezent un Philips N4520. |
|
Sus |
|
|
fredy20
Conectat la: 08 Mar 2009 Mesaje: 120 Locatie: Tg Jiu
|
Trimis: Vin Mar 20, 2009 12:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
Primul (si singurul) meu magnetofon - Unitra M2405S |
|
Sus |
|
|
Colectionaru

Conectat la: 08 Ian 2008 Mesaje: 238 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 20, 2009 3:08 pm Titlul subiectului: Re: Ca tot vorbim de Vintage |
|
|
Cambridge1979 a scris: | As avea o intrebare totusi:B115 cu ce este diferit fata de B116? In incheiere mentionez ca mai astept 2 Rostov-uri 105. Unul este defect din cate se pare dar sunt f bine intretinute. Ceva sugestii de benzi aveti? Orientativ macar... Acum cochetez cu gandul schimbarii condesatorilor in aparate.... |
Diferenta dintre magnetofonul Tesla B115 si Tesla B116 este urmatoarea: modelul b115 are amplificator incorporat, pe cand modelul b 116 este deck fara amplificator, adica merge doar pe iesirea de linie. Despre benzi ce sa zic, aceste maguri tesla, majak si rostovanul merita doar benzi vechi. Chiar daca s-ar pune benzi noi pe ele, nu s-ar observa nici o diferenta de calitate la sunet. Ele insusi sunt de cea mai proasta calitate. Condensatorii trebuiesc schimbati doar in cele rusesti, cei din Tesla sunt destul de rezistenti in timp. _________________ Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul! |
|
Sus |
|
|
taranu45
Conectat la: 24 Feb 2010 Mesaje: 1
|
Trimis: Joi Mar 11, 2010 1:08 am Titlul subiectului: Re: Ca tot vorbim de Vintage |
|
|
Colectionaru a scris: | Cambridge1979 a scris: | As avea o intrebare totusi:B115 cu ce este diferit fata de B116? In incheiere mentionez ca mai astept 2 Rostov-uri 105. Unul este defect din cate se pare dar sunt f bine intretinute. Ceva sugestii de benzi aveti? Orientativ macar... Acum cochetez cu gandul schimbarii condesatorilor in aparate.... |
Diferenta dintre magnetofonul Tesla B115 si Tesla B116 este urmatoarea: modelul b115 are amplificator incorporat, pe cand modelul b 116 este deck fara amplificator, adica merge doar pe iesirea de linie. Despre benzi ce sa zic, aceste maguri tesla, majak si rostovanul merita doar benzi vechi. Chiar daca s-ar pune benzi noi pe ele, nu s-ar observa nici o diferenta de calitate la sunet. Ele insusi sunt de cea mai proasta calitate. Condensatorii trebuiesc schimbati doar in cele rusesti, cei din Tesla sunt destul de rezistenti in timp. |
nu-i adevarat,nu e dracu asa de begru.si eu am un majak 205 cumpareat in 82.cu benzi trase pe ceva bun(akay,revox)si redare prin ceva tot de calitate seau nemaipomenite! |
|
Sus |
|
|
|